Защо повечето хора не тренират предмишница?

09.12.08
20:36

Моля някой да ми обясни, защото аз незнам винаги тренирам предмишницата в тренировката за ръце това пречи ли по някакъв начин? Моля кажете ми и някои съвети как да постигна по-голяма и силна предмишница :) Смисъл ако някой знае специални техники и упражнения, които ги няма в сайта :) и добре ли е да тренирам предмишницата в деня за ръце или трениривката става твърде дълга? :)

09.12.08
21:42

Предмишниците се натоварват от почти всички упражнения в някаква степен.И освен това се иска голямо търпение за специалните еднообразни упражнения.Каквото не всеки има.Може да опиташ с навиване на тежест  например.

09.12.08
21:43

Според мен повечето хора не се кефят на предмишници. Аз си ги тренирам по два пъти в седмицата и съм доста доволен. Ся мисля да си купувам и пауър бол докато правя кардио. Иначе предмишниците би трябвало да ти помагат да вдигаш повече кила (един вид упора). Ааа да - относно кога да ги тренираш. Според мен всеки ден е удобен, независимо дали правиш ръце или друга група, стига да не са ти напомпани ръцете. В смисъл ако си тренирал ръце тогава като правиш упражнения за предм. (то си зависи и от упражнението, но в случая говоря за обратен захват) ръцете ти са по-напомпани и съответно изминаваш по-малък път (тва нз до колко го разбра).

Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 21:46.

09.12.08
21:51

Напротив, аз на моите си се кефя, развити са ми перфектно. Затова и никога не ги тренирам ;)
Ако правиш тяга, набирания, гребане и други такива неща, те ще ти се развият много по-добре и ще видиш защо няма смисъл да ги тренираш отделно.

10.12.08
07:32

И аз искам да си кача предмишницата-преди правех отделни упражнения за нея.От 1-2 месеца не правя,защото разбрах,че дори и да не я правя отделно-тя ще си се развива от другите упражнения докато ги правя-Както спомена и предния потребител.Прави си тяга,набирания,долен скрипец и тя ще си ти дръпне.Иначе смятам скоро да почна и аз да я правя пак отделно-смисъл с ръцете например...

10.12.08
08:56

Аз не ги тренирам, защото съм доволен (май генетично са си ми ОК). Иначе наблюденията ми по залите са, че доста хора правят предмишница.

10.12.08
11:03

Според мен малките мускулни групи трябва да се тренират рядко, но за сметка на това с много повторения и да има достатъчно изпомпване на кръв към тях. Прасец, предмишница и врат.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 10.12.08 11:04.

10.12.08
14:52

Принципно златната среда за мускулния разтеж е 10-12 повторения. Нз дали има нужа от повече... Но туко-виш си излязъл прав...

Мнението беше редактирано от freezer на 10.12.08 14:53.

BusyMan

10.12.08
14:53

казано от freezer на 10.12.08, 14:52:

Принципно златната среда за мускулния разтеж е 10-12 повторения. Нз дали има нужа от повече... Но може и да си прав.

Златната среда за мускулен растеж е 2 секунди вдигане на 90% от макса товар. : ))

Предмишницата се товари в една или друга степен покрай почти всички упражнения.Най вече Тяга(без фитили) и Гребанията

10.12.08
19:15

Колега почвай с тоя 2-секунден напън, пиши после кво си направил :)

BusyMan

11.12.08
13:15

казано от freezer на 10.12.08, 19:15:

Колега почвай с тоя 2-секунден напън, пиши после кво си направил :)

кратко вдигане,не кратък напън!Ти можеш и 10 пъти да вдигнеш една тежест,правиш ли го бавно все едно си чешеш.... :)

11.12.08
13:57

Btw това винаги съм се чудил. Някъде четох, че можеш естествено да си вдигаш нивото на тестостерона като правиш интензивни тренировки. Тогава каква е идеята да тренираш бавно дадена мускулна група?

BusyMan

11.12.08
14:27

казано от freezer на 11.12.08, 13:57:

Btw това винаги съм се чудил. Някъде четох, че можеш естествено да си вдигаш нивото на тестостерона като правиш интензивни тренировки. Тогава каква е идеята да тренираш бавно дадена мускулна група?

Бавно да сваляш тежестта е научно обосновано...и сигурно има ефект,но бавно да я вдигаш....по-скоро бъркаме “бавно” с “контролирано” и “бързо” с “инерция”.

12.12.08
08:36

Я пак?

12.12.08
09:40

добре, а защо никой не споменава тренировката за бицепс? не е ли тя най-натоварваща за предмишница, понеже аз тогава я чувствам най-напомпена

13.12.08
15:37

казано от AcTivE на 12.12.08, 09:40:

добре, а защо никой не споменава тренировката за бицепс? не е ли тя най-натоварваща за предмишница, понеже аз тогава я чувствам най-напомпена

Не бих казал. При тренировка за гръб се товарят най-много.

13.12.08
19:47

казано от AcTivE на 12.12.08, 09:40:

Да кажем, че правиш бицепс с 50 кг щанга. Сравни ги с тежестите, които обикновенно се ползват за гръб, например 100-120 кг при гребането и 150-180 кг при тягата и сам ще си отговориш на въпроса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.12.08 19:48.

14.12.08
00:05

Съгласен с Петко К и против правенето на предмишница ,макар 4е Петко няма как да се направи ка4ествено гърба без фитил ,поне при мен е така , вси4ките пръсти ми се схващат .Най ве4е при тягата във високите килограми където си давам зор не мога ,в смисъл мога да е задържа щанката но като я писна пръстите ми стоят свити и яко схванати .. м/у 2рите и 3ите фаланги адската болка ,докато при бицепс няма фитили и там си се осеща бая предмишницата

14.12.08
11:18

казано от DeadManWalking на 11.12.08, 14:27:

казано от freezer на 11.12.08, 13:57:

Бавно да сваляш тежестта е научно обосновано...и сигурно има ефект,но бавно да я вдигаш....по-скоро бъркаме “бавно” с “контролирано” и “бързо” с “инерция”.

При спускането на тежестта си много по-силен, за това се изпълнява бавно, под контрол. Дори има такава методика с негативни повторения.
Трябва да се тренира бързо в смисъл да се почива малко между сериите, но упражненията трябва да се изпълняват бавно, под контрол, а не просто да се “блъска”.

Причините могат да са, защото хората считат, че предмишниците се тренират с всички упражнения със свободни тежести или  защото ако сложат упражнения и за предмишница тренировката им ще стане дълга

14.12.08
13:36

По мои наблюдения малко хора тренират предмищница, понеже тя се тренира от всички упражнения изискващи някакъв хват (било то лежанка, упражнения с дъмбели, набирания etc.) затова тя в повечето случаи няма нужда от допълнителна тренировка.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.12.08 13:38.

14.12.08
15:57

Зависи кои какви цели има ,ако хвата е слаб на 4овек защо да не тренира предмишница ,нали така ?

14.12.08
16:21

казано от Стоил на 14.12.08, 00:05:

Съгласен с Петко К и против правенето на предмишница ,макар 4е Петко няма как да се направи ка4ествено гърба без фитил ,поне при мен е така , вси4ките пръсти ми се схващат .Най ве4е при тягата във високите килограми където си давам зор не мога ,в смисъл мога да е задържа щанката но като я писна пръстите ми стоят свити и яко схванати .. м/у 2рите и 3ите фаланги адската болка ,докато при бицепс няма фитили и там си се осеща бая предмишницата

Аз фитили ползвам, при гребането с щанга и тягата. При набирането и скрипците няма нужда, там хвата ми издръжа.

14.12.08
17:45

Идеалка аз по4нах да слагам и при придърпването на думбел и гребането ан долен скрипец ,доста сили4ки идват ,дано не си ‘’изнежа’’ предмишницата

14.12.08
19:50

Ultima, това означава интензивна трнеировка, така ли? Ами ако просто правим бързо сериите (бицепс примерно)?

14.12.08
19:59

Тогава просто ще се контузиш

14.12.08
20:10

казано от freezer на 14.12.08, 19:50:

Ultima, това означава интензивна трнеировка, така ли? Ами ако просто правим бързо сериите (бицепс примерно)?

Това би било..бърза тренировка. :)
Интензивността, с която правиш дадено упражнение е процент от 1RM.
При максимално единично постижение от 100кг, а ти тренираш с 70кг, то интензивността е 70%, без значение дали спускаш и вдигаш бавно или бързо. Относно самата скорост на изпълнение, повече се влияе TUT - time under tension, като в случая с много бързите повторения, освен че най-вероятно ще са с ниска интензивност, ще са и с малко ‘време под напрежение’. За тренировка на бицепс ми се струва недобър подход, освен ако не искаш да се ‘напомпаш’ :)
Относно самото темпо при изпълнение на упражнението, някои тренери доста задълбават, но аз лично я попропускам тази информация. :P

А по темата, все пак... :-D
Не я тренирам, защото нямам време, а и при оппитите ми за тренирането и...все си е било катастрофа. Преуморявам и после ми скапва другите тренировки. Не ползвам фитили и правя бицепсово в надхват, отвреме навреме.

Мнението беше редактирано от 6th на 14.12.08 20:13.

15.12.08
15:04

Евала СТАЛКЕР ,ама гърба как го правиш ,в смисъл поне тежките упражнения успяваш л ида си натовариш добре гърба  ?

15.12.08
19:00

Mисля, че да..Общо взето, откак започнах да използвам смесен хват, дръпнах нагоре в килата. Така и не съм убеден, че постъпвам правилно. И все пак, продължавам да мъча и с ‘обикновен’ хват, точно защото искам да го усъвършенствам (а и искам голяма предмишница :) ). За съжаление, възможностите за момента са ми до 5 повт. МТ в надхват с работна тежест -  в добри дни. А фитили, никога не съм ползвал и съм малко скептичен към тях, опасявам се че не биха ми били много от полза, най-много да се контузя.
Засега, мисля че издържливостта на хват и гръб са на сравнително припокриващо се ниво.

Мнението беше редактирано от 6th на 15.12.08 19:02.

21.12.08
12:22

По същата логика и със същата категоричност може да се спрат тренировките на прасец, корем, че и рамо—всички тези мускули се натоварват и при други упражнения...

Всички, които не тренират предмишници, ще посъветвам просто да пробват, така между другото. Предмишници така се и тренират—между сериите/упражненията за крака или корем. Пробвайте да ги тренирате в продължение на 3 седмици х 2 пъти на седмица. С неголеми килограми—два дъмбела от по 5кг (максимум по 10кг, ако сте мно’о яки).  Правете по около 15-20 повторения, 2 до 4 серии. След три седмици разгледайте резултата и после казвайте как нямало смисъл да се тренират предмишници :D

Ето някои упражнения:

http://www.expertvillage.com/video/136206_bodybuilding-forearm-reverse-dumbbell-curls.htm

http://www.expertvillage.com/video/136197_bodybuilding-forearm-reverse-curl-with.htm

http://www.expertvillage.com/video/39750_upperbody-fitness-forearm-hammer.htm

http://www.expertvillage.com/video/39751_upperbody-fitness-forearm-curl.htm

21.12.08
12:46

И според мен е ненеужно, тренира се от други упражнения, а освен това носи не малък риск от претоварване на китката. Някои хора като ги гледам, издумтяли някаква луда тежест и помпат предмишница...

Мнението беше редактирано от tpd на 21.12.08 12:49.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1