09.12.08
20:36
Моля някой да ми обясни, защото аз незнам винаги тренирам предмишницата в тренировката за ръце това пречи ли по някакъв начин? Моля кажете ми и някои съвети как да постигна по-голяма и силна предмишница :) Смисъл ако някой знае специални техники и упражнения, които ги няма в сайта :) и добре ли е да тренирам предмишницата в деня за ръце или трениривката става твърде дълга? :)
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Предмишниците се натоварват от почти всички упражнения в някаква степен.И освен това се иска голямо търпение за специалните еднообразни упражнения.Каквото не всеки има.Може да опиташ с навиване на тежест например.
Според мен повечето хора не се кефят на предмишници. Аз си ги тренирам по два пъти в седмицата и съм доста доволен. Ся мисля да си купувам и пауър бол докато правя кардио. Иначе предмишниците би трябвало да ти помагат да вдигаш повече кила (един вид упора). Ааа да - относно кога да ги тренираш. Според мен всеки ден е удобен, независимо дали правиш ръце или друга група, стига да не са ти напомпани ръцете. В смисъл ако си тренирал ръце тогава като правиш упражнения за предм. (то си зависи и от упражнението, но в случая говоря за обратен захват) ръцете ти са по-напомпани и съответно изминаваш по-малък път (тва нз до колко го разбра).
Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 21:46.
Напротив, аз на моите си се кефя, развити са ми перфектно. Затова и никога не ги тренирам ;)
Ако правиш тяга, набирания, гребане и други такива неща, те ще ти се развият много по-добре и ще видиш защо няма смисъл да ги тренираш отделно.
И аз искам да си кача предмишницата-преди правех отделни упражнения за нея.От 1-2 месеца не правя,защото разбрах,че дори и да не я правя отделно-тя ще си се развива от другите упражнения докато ги правя-Както спомена и предния потребител.Прави си тяга,набирания,долен скрипец и тя ще си ти дръпне.Иначе смятам скоро да почна и аз да я правя пак отделно-смисъл с ръцете например...
Аз не ги тренирам, защото съм доволен (май генетично са си ми ОК). Иначе наблюденията ми по залите са, че доста хора правят предмишница.
Според мен малките мускулни групи трябва да се тренират рядко, но за сметка на това с много повторения и да има достатъчно изпомпване на кръв към тях. Прасец, предмишница и врат.
Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 10.12.08 11:04.
Принципно златната среда за мускулния разтеж е 10-12 повторения. Нз дали има нужа от повече... Но туко-виш си излязъл прав...
Мнението беше редактирано от freezer на 10.12.08 14:53.
10.12.08
14:53
казано от freezer на 10.12.08, 14:52:
Принципно златната среда за мускулния разтеж е 10-12 повторения. Нз дали има нужа от повече... Но може и да си прав.
Златната среда за мускулен растеж е 2 секунди вдигане на 90% от макса товар. : ))
10.12.08
17:35
Предмишницата се товари в една или друга степен покрай почти всички упражнения.Най вече Тяга(без фитили) и Гребанията
11.12.08
13:15
казано от freezer на 10.12.08, 19:15:
Колега почвай с тоя 2-секунден напън, пиши после кво си направил :)
кратко вдигане,не кратък напън!Ти можеш и 10 пъти да вдигнеш една тежест,правиш ли го бавно все едно си чешеш.... :)
Btw това винаги съм се чудил. Някъде четох, че можеш естествено да си вдигаш нивото на тестостерона като правиш интензивни тренировки. Тогава каква е идеята да тренираш бавно дадена мускулна група?
11.12.08
14:27
казано от freezer на 11.12.08, 13:57:
Btw това винаги съм се чудил. Някъде четох, че можеш естествено да си вдигаш нивото на тестостерона като правиш интензивни тренировки. Тогава каква е идеята да тренираш бавно дадена мускулна група?
Бавно да сваляш тежестта е научно обосновано...и сигурно има ефект,но бавно да я вдигаш....по-скоро бъркаме “бавно” с “контролирано” и “бързо” с “инерция”.
добре, а защо никой не споменава тренировката за бицепс? не е ли тя най-натоварваща за предмишница, понеже аз тогава я чувствам най-напомпена
казано от AcTivE на 12.12.08, 09:40:
добре, а защо никой не споменава тренировката за бицепс? не е ли тя най-натоварваща за предмишница, понеже аз тогава я чувствам най-напомпена
Не бих казал. При тренировка за гръб се товарят най-много.
казано от AcTivE на 12.12.08, 09:40:
Да кажем, че правиш бицепс с 50 кг щанга. Сравни ги с тежестите, които обикновенно се ползват за гръб, например 100-120 кг при гребането и 150-180 кг при тягата и сам ще си отговориш на въпроса.
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.12.08 19:48.
Съгласен с Петко К и против правенето на предмишница ,макар 4е Петко няма как да се направи ка4ествено гърба без фитил ,поне при мен е така , вси4ките пръсти ми се схващат .Най ве4е при тягата във високите килограми където си давам зор не мога ,в смисъл мога да е задържа щанката но като я писна пръстите ми стоят свити и яко схванати .. м/у 2рите и 3ите фаланги адската болка ,докато при бицепс няма фитили и там си се осеща бая предмишницата
14.12.08
11:18
казано от DeadManWalking на 11.12.08, 14:27:
казано от freezer на 11.12.08, 13:57:
Бавно да сваляш тежестта е научно обосновано...и сигурно има ефект,но бавно да я вдигаш....по-скоро бъркаме “бавно” с “контролирано” и “бързо” с “инерция”.
При спускането на тежестта си много по-силен, за това се изпълнява бавно, под контрол. Дори има такава методика с негативни повторения.
Трябва да се тренира бързо в смисъл да се почива малко между сериите, но упражненията трябва да се изпълняват бавно, под контрол, а не просто да се “блъска”.
14.12.08
11:31
Причините могат да са, защото хората считат, че предмишниците се тренират с всички упражнения със свободни тежести или защото ако сложат упражнения и за предмишница тренировката им ще стане дълга
По мои наблюдения малко хора тренират предмищница, понеже тя се тренира от всички упражнения изискващи някакъв хват (било то лежанка, упражнения с дъмбели, набирания etc.) затова тя в повечето случаи няма нужда от допълнителна тренировка.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.12.08 13:38.
Зависи кои какви цели има ,ако хвата е слаб на 4овек защо да не тренира предмишница ,нали така ?
казано от Стоил на 14.12.08, 00:05:
Съгласен с Петко К и против правенето на предмишница ,макар 4е Петко няма как да се направи ка4ествено гърба без фитил ,поне при мен е така , вси4ките пръсти ми се схващат .Най ве4е при тягата във високите килограми където си давам зор не мога ,в смисъл мога да е задържа щанката но като я писна пръстите ми стоят свити и яко схванати .. м/у 2рите и 3ите фаланги адската болка ,докато при бицепс няма фитили и там си се осеща бая предмишницата
Аз фитили ползвам, при гребането с щанга и тягата. При набирането и скрипците няма нужда, там хвата ми издръжа.
Идеалка аз по4нах да слагам и при придърпването на думбел и гребането ан долен скрипец ,доста сили4ки идват ,дано не си ‘’изнежа’’ предмишницата
Ultima, това означава интензивна трнеировка, така ли? Ами ако просто правим бързо сериите (бицепс примерно)?
казано от freezer на 14.12.08, 19:50:
Ultima, това означава интензивна трнеировка, така ли? Ами ако просто правим бързо сериите (бицепс примерно)?
Това би било..бърза тренировка. :)
Интензивността, с която правиш дадено упражнение е процент от 1RM.
При максимално единично постижение от 100кг, а ти тренираш с 70кг, то интензивността е 70%, без значение дали спускаш и вдигаш бавно или бързо. Относно самата скорост на изпълнение, повече се влияе TUT - time under tension, като в случая с много бързите повторения, освен че най-вероятно ще са с ниска интензивност, ще са и с малко ‘време под напрежение’. За тренировка на бицепс ми се струва недобър подход, освен ако не искаш да се ‘напомпаш’ :)
Относно самото темпо при изпълнение на упражнението, някои тренери доста задълбават, но аз лично я попропускам тази информация. :P
А по темата, все пак... :-D
Не я тренирам, защото нямам време, а и при оппитите ми за тренирането и...все си е било катастрофа. Преуморявам и после ми скапва другите тренировки. Не ползвам фитили и правя бицепсово в надхват, отвреме навреме.
Мнението беше редактирано от 6th на 14.12.08 20:13.
Евала СТАЛКЕР ,ама гърба как го правиш ,в смисъл поне тежките упражнения успяваш л ида си натовариш добре гърба ?
Mисля, че да..Общо взето, откак започнах да използвам смесен хват, дръпнах нагоре в килата. Така и не съм убеден, че постъпвам правилно. И все пак, продължавам да мъча и с ‘обикновен’ хват, точно защото искам да го усъвършенствам (а и искам голяма предмишница :) ). За съжаление, възможностите за момента са ми до 5 повт. МТ в надхват с работна тежест - в добри дни. А фитили, никога не съм ползвал и съм малко скептичен към тях, опасявам се че не биха ми били много от полза, най-много да се контузя.
Засега, мисля че издържливостта на хват и гръб са на сравнително припокриващо се ниво.
Мнението беше редактирано от 6th на 15.12.08 19:02.
21.12.08
12:22
По същата логика и със същата категоричност може да се спрат тренировките на прасец, корем, че и рамо—всички тези мускули се натоварват и при други упражнения...
Всички, които не тренират предмишници, ще посъветвам просто да пробват, така между другото. Предмишници така се и тренират—между сериите/упражненията за крака или корем. Пробвайте да ги тренирате в продължение на 3 седмици х 2 пъти на седмица. С неголеми килограми—два дъмбела от по 5кг (максимум по 10кг, ако сте мно’о яки). Правете по около 15-20 повторения, 2 до 4 серии. След три седмици разгледайте резултата и после казвайте как нямало смисъл да се тренират предмишници :D
Ето някои упражнения:
http://www.expertvillage.com/video/136206_bodybuilding-forearm-reverse-dumbbell-curls.htm
http://www.expertvillage.com/video/136197_bodybuilding-forearm-reverse-curl-with.htm
http://www.expertvillage.com/video/39750_upperbody-fitness-forearm-hammer.htm
http://www.expertvillage.com/video/39751_upperbody-fitness-forearm-curl.htm
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече