Дневникът на V :]

Прескочи до:

19.05.15
18:17

Нямах никакво намерение да сравнявам вредните неща в живота на хората, мислех че темата е около ванилията.
Естествено е че всички имаме някакви вредности около нас, колкото и да не ни се иска, въпроса е да ги избягваме доколкото можем или да неутрализираме по някакъв начин влиянието и върху нас. Това “аз ям ванилия на прах, ти пък работиш в мол” е...странна съпоставка. :)

ПП: Боби, не съм убедена в евивалентността, така че предпочитам да плащам по 2 лв за шушулка.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.05.15 18:20.

Марги, съпоставих го така заради мнението ти, което си изтрила.
Това ми изникна като асоциация, след като прочетох, че изкуствената ванилия е от онези неща, които се трупат в живота, а после се чудим от къде ни е дошло.

Естествено, че изказването ми вече стои странно. Аз за това не трия нищо, което съм написала. Имам редактирани мнения, но то е, защото съм писала от телефон и съм допускала грозни грешки. Никога не се връщам да трия нещо, за да има логика в разговорите.:)

Моля, нека не задълбаваме по въпроса. Ако искате - отворете нова тема за ванилията. :)

19.05.15
18:39

Да, изтрих последното изречение от поста си, защото предположих че реакцията ще е подобна и защото прецених че не е моя работа кой какво избира да яде, а още по-малко е работа на другите да сравняват тяхното хранене с местоработата на другите.

Моето сравнение беше провокирано от твоето мнение, което успях да прочета и не съм знаела, че ще го изтриеш. Ти го беше изтрила преди да пусна моето. Естествено, че сега стои странно.

Никога не бих си позволила да направя такова сравнение при други обстоятелства.

19.05.15
18:50

Казана дума - хвърлен камък! ;) Човек би трябвало да стои зад думите си, а ако са били погрешно изречени, да се извини. В живота не могат да се редактират мнения. (да, пак давам съвети на хора, дето могат да ми бъдат родители, ама поне 7 години имам :) )

19.05.15
20:58

казано от Nickie на 19.05.15, 18:50:

Казана дума - хвърлен камък! ;) Човек би трябвало да стои зад думите си, а ако са били погрешно изречени, да се извини. В живота не могат да се редактират мнения. (да, пак давам съвети на хора, дето могат да ми бъдат родители, ама поне 7 години имам :) )

Аз си стоя зад думите. Просто понякога се получават прекалено рязки и ако преценя, че няма да сеприемат добре, просто ги трия, за да няма драми както сега.
Цялото ми мнение беше насочено към ванилията и изкуствения ванилин. Останалото не е моя работа, затова изтрих написаното...не казвам че не е вярно, просто не мивлиза в работата дасе бъркам кой какво слага в чинията си.
Мисля че ти трябва да си мериш думите, като определяш кой има 7 и кой не и да даваш житейски уроци.

Мнението беше редактирано от Margi на 19.05.15 21:00.

19.05.15
21:15

Не казвам кой няма 7, казвам, че на всеки са необходими само първите 7, за да стигне до този “житейски урок”, т.е. дори и аз с крехката си възраст и опит, мога да си позволя да го отбележа, защото и на 70 години човек се позовава на първите 7 що се отнася до такива прости истини. :) Не искам да спамя повече в дневника на Вероника. Оставям те да кажеш последната дума в следващия коментар и да приключваме.

19.05.15
21:28

Моля всякакви отговори да бъдат преустановени. Темата се изчерпа. За още - на лични или в отделна тема. Всеки следващ коментар ще бъде изтрит без предупреждение! Това е дневник, авторът отдавна помоли темата да не бъде продължавана:

казано от Вероника Налбатска на 19.05.15, 18:31:

Моля, нека не задълбаваме по въпроса. Ако искате - отворете нова тема за ванилията. :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 19.05.15 21:30.

Сряда! Ден за плуване!!!!

Най-накрая! :)

50 дължини (1 км) за 35 мин:
10 бруст
10 кроул
20 бруст
10 кроул

Не си давах зор и не се юрках да си постигам постиженията до този момент, защото ми е ясно, че след толкова дълго прекъсване няма да станат нещата от раз. :) Все пак не бях толкова зле, колкото си мислех. Малко издръжливостта на кроула ми куца, но всичко ще се нареди.

Важното е, че отново почувствах магията на водата. :)

Храна: 550 г патешки гърди в йенско на бавен огън + сол, черен пипер, мащерка, дафинов лист; 60 мл мазнина (оризово олио и ленено масло); голяма паница варен бял ориз с коприва (копривата пасирана); 2 кг тиквички на пара.
За сега е това, нооо не се знае, че след плуването си е оле-мале. :)

Хубав ден на всички!

Отбелязвам 5 месеца по ”тежко-средно-леко” с малко снимки.

Сравняване на обиколки, килограми и фотоколажи обаче ще има след 6-ти месец, защото такава ми е традицията - на всеки 2 месеца. :)

20.05.15
19:55

Уууууууууууууу, какво хубаво дупе! (nlove2) (nlove2) (nlove2) (nlove2) (nlove2)

казано от Вероника Налбатска на 20.05.15, 19:44:

Отбелязвам 5 месеца по ”тежко-средно-леко” с малко снимки.

Сравняване на обиколки, килограми и фотоколажи обаче ще има след 6-ти месец, защото такава ми е традицията - на всеки 2 месеца. :)

Баси големите краки чуек :) Браво, Рони

Е.. големи са, ама не са нацепени.
Ще видите вие един ден, когато си имам 66 сантиметрови нацепени баджаци. :D :D :D :D

21.05.15
00:37

казано от Вероника Налбатска на 20.05.15, 23:03:

Е.. големи са, ама не са нацепени.
Ще видите вие един ден, когато си имам 66 сантиметрови нацепени баджаци. :D :D :D :D

Да, тва важи и за мен така като гледам :3 :D

Седмица 25. Deloading
Тренировка 2

3 серии, 8-10 повторения на тежест за 10-12:

Гребане с щанга + лег с дъмбели
вертикален скрипец широк хват + лицеви
военна преса + повдигане на прави крака от вис
чуково с въжена ръкохватка + разгъване с V ръкохватка

3 серии, 15 повт с тежест за 20
лег екстензия

3 серии, 60-70 повт с тежест за 70-75
45 градусова лег преса

3 серии, 20-30 повт на тежест за 25-35
Румънска тяга + добро утро

20 мин пътека, пулс 135

Храна: 500 г свинско с чубрица, черен пипер, сол; 2 парчета гречков кекс с ябълки, банани и канела; 3 бр айсберг, 50 мл орехово масло, кафе

Реших да си направя груба калкулация на калориите, които приемам. Вярно е, че не искам да съм на някакви рестрикции и да свалям тегло; вярно е, че предпочитам да качвам обаче с моят хормонален статус не се качва предимно чиста мръвка. Ето защо се замислих дали пък калориите ми не са много и дали не мога да резна с 200-400 кал дневно. Ето какво се получи:

Месо + въглехидрати + мазнина + зеленчуци: 2387 кал, 207 г белт, 199 г въгл, 104 г мазнини.
Тук искам да подчертая, че заради големите количества зеленчуци имам от тях 600 кал, 81 г белт и 93 г въгл. Звучи бая, но все пак ям основно такива с доста фибри и протеинът от тиквички не е равен на протеинът от месото. :D

Какъв е планът: намалявам течната мазнина на 30 г дневно (от това ще ми паднат 270 кал) и намалявам дажбата въглехидрати от ориз, картофи, гречка и т.н. с 50% - от това ще паднат 200 кал.

Едва ли ще е всеки ден така, вероятно ще имам и дни като сега, но все пак ще се постарая по-често да се замислям за тези неща без да се вманиачавам. :)

ПП: без зеленчуците имам 1800 кал, 126 г белтъчини, 105 г въглехидрати и 92.95 г мазнини. Тази сметка ясно показва, че трябва да резна малко мазнините и въглехидратите.

Другият вариант е да увелича физическата активност обаче съм си намерила такъв баланс там, че не ми се бута нищо.

Туй то!

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.05.15 11:40.

21.05.15
16:18

Подкрепям те в решението ти с две ръце, с интерес ще следя как ще се видоизмениш, според мен доста внушително ще се усети.

Благодаря ти, Блаж! Имах нужда от подкрепа, защото се сдухах... сега вместо 2 парчета кекс ще трябва да ям само 1!!!

:D Наистина ми стана малко тъпо, но вече цикълът ми свърши, падна ми тази излишна вода и забелязвам, че имам повече мазно от типичното за мен. Което ще рече, че положителният ми калориен баланс е прекалено положителен и трябва да реагирам навреме, за да не се тръшкам после. :)
Вероятно с новите промени ще бъда на неутрален баланс в по-голямата част от времето. Понякога леко положителен, понякога леко отрицателен.

Абеее 1 седмица ми трябва, за да свикна психически и вече няма да съм сдухана. :D

Сега отивам да подремна преди другата си тренировка, че нещо се изморих днес. На басейните още сме със зимни температури на въздуха и е умирачка. :)

21.05.15
16:47

Ами това с течната мазнина нямаше как да го пропусна. Тъй като съм го обсъждала с доста жени, включителни и с Тодорка и тя е на мнение, че можем и да не ядем чак толкова течна, наситена мазнина, понеже всички знаем какво става с лъжицата във фъстъченото масло и таханите...
Наистина съм сигурна, че промяната ще се усети доста сериозно като намалиш течната мазнина и те подкрепям да го направиш, също така съм сигурна и че цикълът ти няма да се повлияе от това.
Все пак ти го казва Жената - Цикъл :D

21.05.15
19:11

Верка, в никой случай не увеличавай физическата активност! Днес като те видях, ми изглеждаше страшно уморена. Чак ми мина през ум, че може да си болна.
Мазнините са лесен начин да резнеш малко калории, но имай едно на ум - няма нужда точно на теб да ти давам тон за това, разбира се.
По-скоро режи смело всякакъв вид въглехидрати - прости, с висше образование, каквито хванеш. :) Ако успееш да се заковеш на 1800-1900 калории дневно, според мен ще си екстра.

Не съм болна! Вторник и четвъртък са ми най-натоварените дни и признавам -не сямо изглеждам, а се чувствам като парцал. :)

Да, планът ми е точно такъв - 1900-2000 кал. Само 30 г от мазнините режа, а другото са въглехидрати. Ще напасвам в движение и ще се наблюдавам. :)

Сега ще опиша деня си, за да се разбере защо следобедите съм като сдъвкана:

8.00 - ставане
8.00 - 8.25 закуска, обличане; около 7 кг багаж на гърба
8.35 - 9.40 - трамвай
10.00 - 11.00 - преобличане, водна аеробика (температура на въздуха около 28, а аз подскачам на сухото)
11.10-11.30 - храна, преобличане
11.30 - 11.50 - пеша до другия басейн
12.15 - 13.15 - водна аеробика, въздух 26.6
13.30 - 13.50 - пеша до първия басейн
14.00 - 15.30 - преобличане за фитнес, фитнес, душ, храна
15.30 - 16.00 - размазвам се на дивана, пиша си тренировката
16.00 - 16.20 - пеша до втория басейн, на който съм била на обяд (и да, онази раница все още е на гърба ми)
16.20 - 20.00 - голяма дупка, която ме смазва, но пъту ми до нас и обратно е прекалено дълъг, за да си го причиня. Вися на басейна, ям още веднъж, ако мога спя на тераската или в сауната (изключена), чета нещо и ми се доспива яко..
20.00 - 21.00 - водна аеробика, въздух 26.6
21.00 - 21.10 душ, преобличане
-> прибиране в нас в 22 ч

Пълен контраст: сутринта съм с усмивка, а вечер съм темерут.
НО! Това е само 2 дни седмично - през останалото време имам само по 1 час водна аеробика и нямам болнав вид. :D

Съгласна съм, че не искам да увеличавам физическата си активност! :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.05.15 11:39.

21.05.15
21:21

Откъде докъде пътуваш толкова много? Това дори за София си е немалко време, повече от час.

От Толстой до Манастирски ливади.
В пиково време ми е около 45 мин в трамвая + ходене пеш и чакане на спирка и то стане час в едната посока.

21.05.15
21:43

казано от Вероника Налбатска на 21.05.15, 21:26:

От Толстой до Манастирски ливади.
В пиково време ми е около 45 мин в трамвая + ходене пеш и чакане на спирка и то стане час в едната посока.

София с градски транспорт е ад. Колелото ми е по фиксиран, сравнително кратък и удобен маршрут, иначе не бих тръгнал с него. За съжаление единственият разумен начин за придвижване е кола, освен в пиковите часове. За тях ти трябва хелокоптер.

21.05.15
22:29

Вера, заради теб гледах четвърт серия от Мастър чеф. :) Много преиграват тия от журито, бре, особено татуираният клоун с флешовете на ушите. Сякаш някой им е казал да се взимат насериозно. :)

Уууууууу! Хейтър!!!!!!!! :D

По принцип и в чужди формати журито е такова. До сега не съм видяла друго поведение, а гледам нонстоп готвачи. Спазват и те сценарий - нали са жури, гурме кухня, трябва да респектират. Все пак е първият Мастър Шеф България. :D

Да ти призная... големи любимци са ми тримата и допринасят много за моето забавление. Най-много ме кефе Виктор (този, които говори най-много и е най-официално облечен).

Другата седмица е последната и ми е много мъчно.
Научих и доста нови неща, въпреки че си имам готвач у дома (който само като чуе какво ще готвят и ми изрежда начин на приготвяне :D).

Много обичам да: ям, да гледам как някой прави ядене, да СИ правя ядене и да ям. :D

Храна: 500 г пилешко бон филе със сол и червен пипер, 250 г сладки картофи, 800 г карфиол, 1.5 кг броколи (зеленчуците са на пара), 30 мл мазнина, 1 ч.л. какао

Като физическа активност ще има около 30 мин плуване, подобно на това от сряда. :)

Edit: Ти да видиш, може и да се получи:
1722.4 калории за днес :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.05.15 11:38.

Днес: почивен

Имах планове да излизам, но се оказа, че приятелите ми са извън София, така че ще поработя в нас и ще чакам Роско да се прибере от работа и да се раздвижим.

Храната: 500 г пъстърва (мерено с глави и кости), 3 кг краставици, 30 мл тиквено масло, 200 г качамак (60 г брашно)

Калориите от тази храна са 1506, но ще имам и 80 г шоколад със стевия.
Утре съм на голям рожден ден и ще компенсирам с повече мръвки. :D :D :D

Смятам си калориите само сега - няколко дни, за да добия представа къде се движа спрямо ротацията си от храни и дали планът ми да намалявам с 50% сутрешните въглехидрати и с 30 мл течната мазнина ще проработи във всички варианти.
До тук всичко е супер, защото се получава така, че винаги имам малко мегдан - я за някое какао, я за някоя сурова ядка или нещо, което не съм го планирала от предния ден.

Замислих се защо съм започнала да качвам последния месец, след като нищо не съм променяла... ОБАЧЕ! Ми светна лампичката и пред очите ми се появи нутрибулета - аз усещах, че прекаляваме с течната храна и плодовите смутита. Явно до преди това съм била на неутрален-леко положителен баланс, но в добавка с тези екстри е станало повече. Изчислих грубо, че в някои дни, в които съм имала и смути, и повече мазнина, че и шоколад съм удряла 3000 ккал, а успоредно с това не съм увеличавала физическата си активност.
Ясно е вече всичко.
Със смутитата от плодове ще я карам по-внимателно. :D

Сега.. не съм качила много мазнотия. Забелязвам си го основно аз (’щото съм си перко на тази тема), но се радвам, че го хванах навреме! :D

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 23.05.15 12:01.

Планираното меню днес: риба талисман (около 400 г замразена, изтече доста вода след това), 10 мл зехтин, 9 бр оризовки, 2.3 кг тиквички; това е около 970 калории.
На рождения ден ще ям основно месо и салати, защото нищо друго няма да ми се впише в режима.

Днес ще има и тренировка: 1 час водна аеробика (аз във водата, йеееее, дойде и моят шанс!)

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!

24.05.15
09:36

казано от Вероника Налбатска на 23.05.15, 11:59:

не съм качила много мазнотия

И аз това имах предвид в последния ми пост, ама не се изразих достатъчно добре. При 170см и 80кг, страничен човек ще си помисли че става дума за някоя дебела жена, но при тебе нещата стоят по съвсем друг начин

казано от Boby_ на 21.05.15, 22:29:

Вера, заради теб гледах четвърт серия от Мастър чеф. Много преиграват тия от журито, бре. Сякаш някой им е казал да се взимат насериозно.

И аз съм го засичал из каналите. Със сигурност са им казали да се държат така, но не знам дали си правят сметка че отблъскват зрителите. На мене като ми говорят така в реалния живот не премълчавам, а отвръщам инстинктивно, какъв ли цирк би станал ако съм там (giggle)

Мнението беше редактирано от Pavel D на 24.05.15 09:38.

Напротив - добре се изрази и те разбрах отлично. :)
Докато хората робуват само на цифрите по отношение на теглото (без да се интересуват от какво идват те), ще има доста объркване. Случвало ми се е, когато се съблека по бански на басейна, да се чудят “ама как така не преливаш от целулит, нали си 80 кила” :D :D :D :D И аз направо припадам. Да се чудиш от къде да започнеш...

Относно МастърШеф - не знам защо така ви отблъсква поведението на готвачите. При мен не влияе така. Разберете, че това е състезание за любители готвачи, които обаче имат амбиции да бъдат професионалисти - да са шефове на собствени кухни, в собствен ресторант или пък главни готвачи в големи и заслужени ресторанти. Това не е състезание за домашни готвачи - оценяват се познания от международна кухня, техники, знания за продукти и доброто им съчетаване, креативност, усет и т.н. Трябва накрая да има една гурме чиния - да хваща окото още при поднасянето, а ароматите и вкуса вече да те довършат. :)
Нормално е журито да е строго, за да може по някакъв начин да се покаже, че няма 6-5 при тях и че на готварството (като професия) трябва да се гледа сериозно.
Поне такова е моето виждане, но пак казвам - гледам нон стоп такива предавания от малка и съм свикнала. :)

24.05.15
19:42

Аз тъй като нищо не разбирам от готвене, даже не знам какво е това гурме :D от време на време го гледам заради самото шоу, не се опитвам да вкарвам излишна мисловна дейност, тя телевизията е затова, да те направи по-тъп отколкото си, за отмора и губене на време предаването е супер. В последния епизод правиха някакъв бульон със сложно име, беше забавно.

Мнението беше редактирано от aleks на 24.05.15 19:44.

Ако ръководиш кухня с 20-тина служителя, в която менюто е като онези дебели книги, които ни караха да четем летните ваканции, а всяка салата трябва да излиза до 7 минути от поръчка, всяко предястие - до 11 а основно - до 20 - о да, строг си. :)

Иначе за формата, журито го вкарват по калъп от модела в другите страни и една идея по-неестествено стои в родната ни среда. От друга страна обаче, за лаици като мен в кухнята има какво да се научи.

Месец 6. Седмица 1/26

Тренировка 1 - гръб, задно бедро

Корем – 3 серии повдигане на крака от вис

Гръб 4 кръга от:

горен скрипец, широк надхват: 4 х 65 60 60 60 кг
чукчета: 8 х 64 62 60 60 кг
хоризонтален скрипец с успореден хват: 15 х 35 35 30 30 кг

4 кръга от:
горен скрипец, раменен подхват: 4 х 60 60 55 55 кг
пулдаун: 8 х 40 кг
хиперекстензии с тежест: 15 х 30 30 25 25 кг

Задно бедро
4 кръга от:
glute-ham raises: 4 х
румънска тяга: 8 @ 2х28 кг (с дъмбели)
бедрено сгъване от лицев лег: 15 х 30 30 25 25 кг

Как е възможно само за 1 седмица да забравя колко гадно е?!?! :D :D :D Гадно, но сладко.

20 мин пътека, ходене, наклон, пулс 140

Храна: 500 г телешко, 1 парче кекс гречка (40г брашно, 60 г банани, мазнина); 30 мл зехтин, 1.8 кг айсберг, какао

Тъй като калориите са малко, ще добавя още 20 мл зехтин и ще си взема домати. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 25.05.15 15:49.

Рядко виждам себе си до други хора (гледано на снимка, видео и т.н.).

От рождения ден вчера - аз и част от останалите ми прекрасни колежки от отбора по водна аеробика.

Реторичен въпрос: Къде е Рони? :D

25.05.15
22:03

Мисля, че Рони е първата отдясно. :) Или може би първата отляво? (F)

П.П. Сега видях, че въпросът е реторичен. :D

Мнението беше редактирано от Елена на 25.05.15 22:16.

Дясно, дясно. Доверявай се на интуицията си и не се разколебавай! :D

Рони е с най-хубавия и оформен крак :)

Аа и останалите момичета имат много хубави крака, но не са в клинове. :) Просто аз доминирам на размери и ми е много забавно. :D

Месец 6. Седмица 1/26

Тренировка 2 - гърди, прасец

Корем – 5 серии разновидност на V-преси от водната аеробика

Гърди 4 кръга от:
лег с щанга: 4 х 50 50 46 44 кг
Флор преса с дъмбели от позиция глутеус мост: 8 х 20 20 18 16 кг на ръка
полулег с дъмбели: 15 х 10 10 8 7 кг на ръка

4 кръга от:
преси на машина: 4 х 56 54 54 54 кг доб.
Лицеви от колене: 8 х
флайс с дъмбели: 15 х 7 7 7 6 кг на ръка

Прасци
4 кръга от:
лег преса: 4 х 140 кг доб.
повдигане от стоеж на смит машина: 8 х 60 кг доб.
повдигане със собствено тегло: 15 х

20 мин пътека, пулс 130

Добре, че бях сама в залата, за да викам и псувам на воля. :D

Храна: 500 г свинско, печено на фурна със сол, черен пипер и ронена чубрица; 300 г печени картофи (млади, с обелки); 1.7 кг китайско зеле, 30 мл мазнина, 50 г суров десерт с какао, кафе, чай (всеки ден имам чай от няколко дни насам; предимно билкови, но имам и плодови за повече разкош).

за мен хубав и оформен крак не е равен на солета :) Иначе щях да кажа веднага ФИКИ ахах

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 26.05.15 17:52.

Сряда: ден за плуване!

50 х 20 м за 32 мин:
20 дължини редуване на 2 бруст - 2 кроул
20 дължини редуване на 2 гръб - 2 бруст
10 дължини редуване на 2 кроул - 2 бруст

стречинг във водата, масаж с водна струя на задните бедра

Храна: 540 г пилешко бон филе, 60 г екструдирани царевични блокчета, 30 мл мазнина, около 2-2.3 кг корнишони; ще добавя и някаква друга салата, защото ще излизам с приятели. :) Мисля да хапна и една зелена ябълка.

Хубав ден! :)
Правете мускули! :D

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1