Дневникът на V :]

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Честито! Лека бременост.

Благодаря ви!
Кво нещо е животът. Вчера обсъждаме мускули, днес - бебета 😄

казано от Теди Стефанова на 06.03.20, 11:20:

Възхищавам ти се, че въпреки всичко продължаваш с активността! Аз имах всякакви идеи за моята бременност и в момента, още в 3ти месец вече съм се предала малко 😁. Но и при мен гаденето и повръщането са все още 24/7 повечето дни, като отмине се надявам и аз да вляза в режим.

Ако трябва да съм откровена с теб, активността, която имам сега, не я регистрирам като такава, на фона на това, което правех години наред. Правя я по-скоро като терапия, да имам някаква връзка със залата, защото 18-те дни без тренировки ми се случват за пръв път от 10 години и щях да полудея.

Та сега, хем правя нещо, което не поставя рискове за бебето, хем мириша железата, хем няма да ме приемат в 4-ти км.

Отстрани е лесно да ти кажат “9 месеца е само, после ще се върнеш по-силна” обаче когато щангите са били на такова място в ежедневието, каквото бяха при мен, “превключването” на друга вълна е трудно. Отне ми месец и все още имам своите моменти. После сигурно ще се смея на себе си.

Все пак искам да ти кажа да не го мислиш, че не се развива движението ти по плановете. Свиква се. Важното е да сте здрави.
В крайна сметка, и ходенето върши работа. :)))

06.03.20
22:13

Честито, Колман! Бебешкия ураган се проявява като лек бриз в моя живот по скоро 😀, но се радвам за вас много! Само здрави и щастливи да сте!

Bart Simpson

07.03.20
07:33

Рони, много детски смях ти пожелавам, много ме зарадва с тази..... То не е новина.... Новинище... 🙂

RR

08.03.20
10:02

Честит 8 март!

Напоследък се случва уикендите да ме боли глава. Не знам каква е тая гавра. Тъкмо си кажа “ура, отмина” и дойде събота 😂
Съответно не тренирах. Днес също, че имаше работа. За съжаление тая истерия покрай коронавируса засяга едното ми поприще и се налага да следим разпоредбите.

Храната е предимно кисело мляко, сарми, мусака с тиквички, кашкавал, царевичочки.

Ташка 6
10 мин пътека
20 мин вело

Любопитно: ходенето не ми е много ок

вертикален скрипец (10х35 8х50 8х50 8х50) +лег (10х20 10х40 10х40 10х40)
долен скрипец, тесен хват (10х30 8х35 8х35 8х35) + полулег (10х20 10х30 10х30 10х30)
раменни преси на машина
бицепс трицепс
унилатерални екстензии
румънска с дъмбели (2х18кг)

Храна
200 г кюфтета, малко пиле, кисело мляко
паница спагети
2 ябълки
20 мл мазнина
зеленчуци

Изследвания
Днес пуснах ТАТ, МАТ, FT4, FT3, общ белтък, албумин, желязо, ЖСК и цинк.

Забавно беше. Имаше охрана и ми проведоха разпит, преди да ме допуснат да вляза.

Трябва и селен и йод (урина) обаче на малко места го правят, та ще е друг път.

Вече съм в клуба на “бирените” шкембенца 😂

Аз си знаех, че спирането на месото (не по мое желание) няма да ме доведе до нищо добро (говоря за себе си, че да не се отприщи неква тема “за” и “против”) и фактите са факти. 😄

От снощи съм предприела мерки да почна да ям месо. Успешно е, когато го замаскираме със сос или е част от неща като сарми, пълнени чушки и мусака.

Докъде се докарах, бате 😂😂😂

ПОЛУташка 7 😂

полулег 10х20 8х40 8х40 8х40кг
+ горен скрипец широко 10х30 10х40 6х50 6х50кг
лег 10х20 10х40 6х50 5х50кг
+ долен скрипец тесен 10х25 8х35 7х40 6х40кг
Арнолд преси 6х12 6х14 6x14 6x14 кг на ръка
разгъване дъмбел над глава 8х14 8х14 8х14
+ сгъване дъмбели полулег 8х8 8х8 8х8 кг на ръка
лег преса широко 3х15х+60кг
румънска с дъмбели 3х12х(2х16кг)
унилатерални екстензии 15х10 10х15 10х20 10х20 кг на крак

Без кардио, че днес имах много ходене навън.

Имам зелена светлина да засиля леко тренировките откъм работна тежест, това и направих днес, като постепенно ще вдигам според усещанията.

Храна
пилешко бутче фрикасе, 1 яйце, 3 кюфтета с доматен сос и ще забъркам нещо с кайма и домати на тиган, дано успея да хапна още 2 пъти месо
домашно хлебче, рообар
зеленчуци; салата с цвекло, моркови, сладък картоф, зелении, семена (вери гууууд)

Изследвания
Пуснах селен и йод (урина и двете). Цената е впечатляваща (111 лв.).

ТАТ и МАТ са леко завишени, докторът иска да види и тези минерали и да прецени какво да пия, допълнително към еутирокс.
18 г.с.

Килограми 84 (+4 от началото)

Пускам сълза за фитнеса. :(
Май прешъс, взеха ми го 😂

Планът ми е тренировки вкъщи* и разходки с кучето.

(*то това е по-зле и от ташка)

Пазете се и дано тая паника да отмине скоро.

Това с презапасяването с тоалетна хартия и олио явно няма да го проумея, но хората си го правят.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 13.03.20 23:38.

”тренировка” у дома
лицеви, гребане с щанга
ластици за горна част
клекове + румънска
глутеус мост
20 мин качване и слизане от табуретка

Храна
Яйца с кайма, кисело мляко, неовкусен протеин
70г оризовки, 2 ябълки
зеленчуци, кисели краставички

Я всички кучкари идвайте тука!

Майка им е влязла в двора на вилата ни (той е ограден, но е минала през решетките на вратата, защото не е голямо куче) и ги е родила при нас (за щастие, че разбрахме ужасни неща за предното котило на майката, която се оказа обикаляща. Някои хора не са хора, а паразити).
На няма седмица са.

Че ще им търся дом по-натам (на две от тях, третото го оставяме при нас) е ясно, но освен грижи за майката и подслон, кога и какво трябва да се предприеме като посещение при ветеринар, обезпаразитяване и т.н.?

Нямам опит с толкова малки кученца.  😁

Т. Тодорова

16.03.20
15:36

Бацьо, топ правило: ако си решила да се ангажираш така или иначе, задържаш майката и кастрираш при възможност. Т’ва важи за всички, които искат да са полезни за намаляването на популацията на бездомните животини - има кастрационни центрове и ветеринари, които работят с общините, и на преференциални цени и тъй нататък. Не че на теб има нужда да ти обяснявам такива неща - знам, че ако имаш възможност, ще се погрижиш адекватно за всичко. <3

Ясно ми е, че “едно си баба знае, едно си бае”, ама е важно - по малко бездомни, по-малко мрънкачи, по-малко инциденти и така. :)

Ако майката остава под ваша грижа и ще кърми - изчакай с обезпаразитяването. Някъде около 20-25тия ден - първи ветеринарен преглед, междувременно, можеш да се консултираш за повече подробности с лекар - звънкаш на добрата хрумка :) и ги разпитваш дали има нещо важно, щото това, което написах, е всичко, което знам за такива минита, нямам опит с тях. :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.03.20 15:53.

Да, майката ги кърми, и тя остава при нас.
Дето се вика, за една нощ се сдобихме с още 4 кучета, но няма да ги запознавам със Сара, защото тя ще откачи. 😁

Трябва да се погрижим оттук нататък, няма как, като е влезнала в нашия двор, то сърце не ти дава да не направиш всичко адекватно.

Благодарско, бац!

Т. Тодорова

16.03.20
16:02

казано от Вероника Налбатска на 16.03.20, 15:58:

Да, майката ги кърми, и тя остава при нас.
Дето се вика, за една нощ се сдобихме с още 4 кучета, но няма да ги запознавам със Сара, защото тя ще откачи. 😁

Да ти кажа честно, хрумна ми, че за още една нощ може да се върнете към само едно куче, ако срещнеш Сарчето с тях. :Д

Успех и респект - обичаме такива, дето имат сърце не само за собствената си дупарка. :))))

Какво 1 нощ, Сара за 5 минути е приключила и с бебетата, и с майката. 😂

Лудото ми бебче 😁

Т. Тодорова

16.03.20
16:16

Ахем... мънинкото то... Лара има същия откачен поглед, заеби. :D

Млъквам. Бал-бал. :Д

Минавам да кажа, че днес “тренирах” на двора. 😁

😭

Днес ”тренировката” стана по-добра, макар че Сара се опитваше да ми пречи.

През цялото тяло минах:
лицеви + обратно гребане с въже
избутване за гърди с ластик + пулдаун с ластик
унилатерални раменни преси с ластик
бицепс от стоеж с ластик
разгъване за трицепс над глава с ластик
странично ходене с ластик около глезените + разни махове
унилатерална румънска с ластик
ходещи напади

30 мин качване и слизане от стол с височина малко над коленете

Храна
Ям както обикновено, а лошото е, че физическата активност хич не е висока. Но засега само на корем раста.

Имам успех с месото - на принцеси, като сместа е кайма, яйца, кашкавал и кисели краставички.

Добавки
От няколка дни пия и селен по лекарска препоръка.
Свърши ми витамин Д и кораловия калций и срещам трудност да си намеря, но те специално не са ми критични. Селенът е, а той разбирам е желан и покрай коронавируса.

Кучета 😁
Ходих до ветеринар да се консултирам за кучетата. Бях снимала майката, че има силен секрет от очите и проблем с кожата, който според мен е преминал острата си фаза, защото й никне нова козина, като мъхче.

За очите взех капки (т.е. опитах от аптека, но неуспешно и за щастие намерихме същите капки в аптечката) обаче на тоя етап кожата не може да се третира, за да не отровим кученцата.

Успокоява ме, че привидно кучката не изглежда болна, жизнена е, а и я храним. Купих чувал с храна само за нея, че Сара да не се сърди. 😂

Дадоха ми и телефон на еколога на общината, разбрах процедурата по кастриране, но тя ще е на по-далечен етап.

Е*ати спортния дневник, нема що. 😂

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 18.03.20 19:42.

”тренировка”

избутване за гърди ластик + флайс  ластик + обратно гребане (въже) + пулдаун ластик
лицеви + гребане (ластик)
разтваряне встрани + раменни преси (ластик)
румънска на един крак с ластик
20 мин качване на стол
глутеус мост с повдигнати стъпала (унилатерално)

Храна
малко спагети болонезе +отделно 2 порции само от соса, 1 кис.мляко, 2 дози протеин, 1 принцеса
зеленчуци
кафе с кокосово мляко

Формата 2 дни преди влизането в 20-та седмица.

Заради липсата на тежести и повишената водна задръжка покрай хормоните, се чувствам много мека, отпусната и без тонус.

Но пък като се видя отстрани, визуално не е точно така, по-скоро усещането хиперболизира нещата. 😁

Още не са ми спихнали мускулите. 😂

ТубитеНаРони

Снощи ме снабдиха с туби за вода и днес тренировката се получи сравнително прилична.
Трябва да си намеря по-големи туби, тези са 2х6 л.

лицеви + унилатерално гребане с 2 туби и опора на високо легло
флор преса с туби + разгъване с ластик за латисимуси (движението наподобява дърпане на горен скрипец, само че държиш ластика)
унилатерални преси за раменете с 1х6л
унилатерално разтваряне встрани за рамо (ластик)
бицепсово сгъвене с туби
унилатерално разгъване за трицепс над глава (ластик)
български клек с 2х6л
добро утро с 2х6л
30 мин качване и слизане от стол

Храната още е неясна, само 1 път ядох (пиле със сметана + салата)

Bart Simpson

20.03.20
17:27

Мога да ти набавя и докарам до където искаш в Сф 15-ки.
Нямат дръжки, много са удобни за гоблет, за носене на рамо.

Благодаря ти! Няма да се наложи, но оценявам наистина! Бих те прегърнала, но ген. Мутафчийски не дава. 😁

В София имам лост и малко над 40 кг и тази вечер, след новите въведени ограничения от днес, се прибрах в София, така че идната седмица ще съм дори по-добре откъм тренировки.

Има недообмислени неща в разпоредбите и вместо да гадая какво ще се случва и дали ще мина между капките, реших да не рискувам, че лекарите ми са в София, а имам лошото усещане, че скоро ще се сложи пълна карантина. Натам вървят нещата. Не исках да оставам заклещена извън София, че скоро имам фетална морфология.

Как вика един приятел - ти реши кога да бременееш. 😂

20.03.20
22:48

Рони, твоите прегледи и женски консултации провеждат ли се в момента??
На мен ми отказаха всичко докато не падне напълно карантината и че това важи навсякъде.

Мнението беше редактирано от Теди на 20.03.20 22:50.

Bart Simpson

20.03.20
22:48

Ако си промениш мнението, имам ги.
Стискам ти палци.

Теди, женските консултации са ми отменени, както навсякъде, но феталната морфология не е.

Това си е важен преглед, а на мен ще ми е и първи.

Обаждах се вчера, за да ми потвърдят, че не е отменен, тъй като часът ми е запазен преди месец още.

Имат специални изисквания обаче - да съм сама, с маска и т.н.

П.П. Теди, напълно отменени са консултациите за нормално протичащи бременности.
Но примерно при рискови или ако бременната усети нещо нередно, има консултация па телефон и лекарят преценява къде да я прати (болнично заведение/ изследвания и т.н.). Тоест, при нужда, бременните не са съвсем оставени на произвола на съдбата, както изглежда на пръв поглед.

Някои болници въведоха консултации по вайбър.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 20.03.20 22:55.

20.03.20
22:55

Ясно, благодаря за отогвора!

Аз май имам още известно време до феталната морфология, но щом и това не е отменено - супер. 🙂

Е то това остава и вече може да ни приемат в 4-ти км. 😁

Моят гинеколог поиска да я направя 19 или 20-та г.с., запазих час за 20-та.

20.03.20
23:31

Сега видях новият ти коментар и горния едит. Доста по-спокойна се чувствам! На мен не ми дадоха абсолютно никаква информация за тези неща. Блгодаря! 🙂

Ташка еди коя си

3 сс:
лицеви с ластик (но ръцете на дивана, че долу на земя усещам по-кофти напрягане на корема, заради планк позицията и че съм тежка) + гребане подхват с lz лост (40 кг)

3 сс:
лег (40 кг) върху табуретка и диван + разгъване ластик за латисимуси

3 кръга:
военна от седеж (30кг) + разтваряне встрани от стоеж (5 кг на ръка) + разтваряне встрани от седеж и наклон напред (5кг)

3 сс:
бицепс с lz (20 кг) + разгъване трицепс над глава (ластик)

3 серии румънска с щанга 40 кг
3 серии румънска на един крак с 30 кг
3 серии добро утро с 30 кг

3 сс:
сиси клек на касата на вратата
хип тръст

Откачам вече вкъщи.

Храна
картофена палачинка с яйца и протеин
ябълки
пилешко
зеленчуци
и сигурно ще има мляко
1 кафе! и не ми стана зле 😃

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 22.03.20 14:33.

Вчера лежане

Днес цяло тяло
3 сс: лицеви (4-5 повт. с + 5 кг и после 5-6 без тежест) + гребане лз подхват (10х40 кг)
3 сс: лежанка (10 х 40 кг) + обратно гребане (Росен прав, държи ме за китките и аз се набирам; тялото ми минава между неговия широк разкрач, добре, че е як)
3 сс: високо изтегляне за рамене (6-7 х 30 кг) + разтваряне встрани (10х5 кг на ръка)
3 кръга:
бицепс с щанга (4х30 кг) + сгъване с ластик
унилатерални: трицепс над глава с ластик + кик бек с ластик
3 сс: румънска на един крак (10х30 кг) + български клек (10 повт., без добавена тежест)
3 сс: сумо тяга с ластик + хип тръст със задържане горе
3 серии хоризонтални хиперекстензии (легнала съм на дивана, торсът ми е във въздуха; Росен седнал на краката ми)
3 серии сиси клек на касата на вратата
20 мин качване и слизане от стол

Бре, чак се изморих

Храна
3 палачинки с биволско сирене
200 г цедено кисело мляко с доза телешки протеин, банана, чиа
зеленчуци

и ще видим какво още ще се яде

20-та г.с.:

Изследвания
Имам резултатите от йод и селен, йод ми е под долна референтна, селенът е в норма

Имам и схема за прием на йод и селен:
селен 30 дни по 200 мкг и после до края на бременността по 100 (аз вече го бях почнала по 200, по лекарска препоръка естествено)

йод: поръчах си течен, 150мг в капка, схемата ми е 20 дни по една капка през ден, 20 дни почивка и после още 20 през ден

Трябва да си ги записвам на лист по дати, че съвсем ще се омотам

Фетална морфология
26.03.2020
20 г.с.

Много як преглед, много як център и много як професор. Беше супер интересно.

Колманката ми се развива отлично, нямаха забележки.

Изумена съм от технологиите!

Препоръчвам: МЦ Марковс
Гинеколожката ми ме прати там и меко казано съм очарована от отношението.
Не, че имам база за сравнение, де, това ми е първата фетална.

Но усещам хората и всъщност това е и един от факторите, по които си избирам лекарите (освен професионализма им).  😂

Затова ми е гот да ходя при всички свои лекари, защото са ми приятни като хора и общуване. Даже и на зъболекар с кеф отивам.

Изящен гръбнак 😁

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 26.03.20 17:10.

26.03.20
17:59

Това бебето ли е на снимката?!? Егати качеството! Едно време с моите щерки трябваше да ми обясняват какво виждам на картинката и кое петно какво е. :)

Бебето е 😂
И портрети на лицето й имам. И аз съм шокирана колко е ясно. Че даже могат да премахват и някакви тъкани пред лицето, ако се хванат в кадър, например пъпна връв. Абе се едно са фотографи с фотошоп.

Мама вика “с брат ти не сте гледани така, нямаше такива неща” хахаххаа

Професорът обясняваше къде какво гледаме, по крайниците и костната система като цяло нямах проблеми обаче с мозъка и сърцето се обърках и не успях да разгадая напълно кое какво е. 😃 За органите му викам “възхищавам ви се, аз загрявам 5 минути след вас какво съм видяла”

Раздвижване

Въпреки готиното настроение, днес физически не се чувствах съвсем добре, това се отрази и на тренировката - доста по-лека от предните две

3 сс: лицеви с ластик през гърба + гребане подхват 40 кг
3 сс: лицеви със стъпала на дивана + латисимуси с ластик
3 сс на ръка: раменни преси + разтваряне встрани с ластик
2 сс на ръка: чуково за бицепс + разгъване трицепс над глава, ластис
3 серии dead bug
български клек 3х10
прасци от стоеж
сиси клек
румънска с 40 кг
10 мин качване и слизане стол

Храна
2 принцеси с кайма и кисели краставички, порция макарони с кайма и доматен сос, кофичка кисело мляко
2 ябълки
домати и краставици

Някакъв бар с кокос + 1 оризовка сгънах след прегледа (рЕзко ми причерня от глад хаха)

Трябва да добавя още протеин, идея си нямам под каква форма

Имах желание да направя кардио обаче трябваше да съм стенд бай на телефона и чак сега се освободих. Утре ще е.

Храна:
спагети с кайма и доматен сос
краставица, домат, сирене
2 пъти по 2 яйца със сирене (бъркани) + краставици
200 г кисело мляко с доза суроватъчен
кафе

Тренировка
(на места може да са с плюс 1 или минус 1 повторенията, не ги запомних съвсем)

3 сс: гребане подхват (8х50 8х50 6х50 кг) + лег (7х50 6х50 6х50 кг)
3 сс: обратно гребане (3х10) + лицеви с крака на дивана (10, 8, 8)
3 кръга рамене: високо изтегляне с щанга (3х10х20кг) + разтваряне встрани от седеж (12, 10, 10 с 5 кг на ръка)
3 сс: бицепс от стоеж (3х10х20кг) + трицепс френско с lz (10,8,8x20 кг)
унилатерална лег преса с Росен (взех идеята от Санчо и Гипса): 2х10 на крак фронтално, но понеже не ми беше комфортно на корема, се завъртях настрани и направих 2х20 и страшно много ми хареса. Росен е към 100 кг, но не знам колко от тях бутам, като се отпусне)
Бг клек с 20 кг: 3х10 на крак
румънска: няколко серии с 30 кг

30 мин качване и слизане от табуретка

Много добре се получи днес, имах енергия.

Храна
палачинка от варени картофи, яйце и суроватъчен неовкусен (то не е баш палачинка това, ама забравих името му), кофичка кисело мляко с доза протеин, принцеса с кайма и у филия със яйце и сирене
зеленчуци
кафе

Ще има още едно хранене.

Луда работа. По цял ден търтя на дивана и леглото, тия тренировки не ги отчитам като нещо кой знае кво, а апетит си имам все едно си ходя на басейните и си джиткам в залата. 😄

Търся си 2х40 кг сглобяеми дъмбели, може втора употреба, да са в София, за да ги вземем с колата. Някой ако има оферта, да ми пише, моля.

Ах тииии 😀 Много се радвам да знаеш. Следя редовно вече ♥

Вчера почивен.

Днес Ташка
3 сс: гребане с ластик + лицеви
3 сс: гребане с щанга (8,8,8х50 кг) + лицеви с ластик
3 серии на ръка: раменни преси с ластик от стоеж + разтваряне встрани (отказ)
3 серии бицепс с ластик от седеж и 3 серии разгъване за трицепс над глава с ластик
3 серии deadbug
3 сс румънска (15,12,10х50кг) + “сумо” с ластик

Днес по-лекият вариант на тренировката. Следващия път ще е по-тежкото.

Храна
Дотук:
200 г кисело мляко, 20 г овесени ядки, 1/2 банан
Около 50 г сварени овесени ядки + прясно мляко, протеин, канела и кафе
2 кюфтета с доматен сос + салата домати и краставици

И нататък вече не знам

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1