Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

20100930

Хранене:
7.50
3 яйца със 100гр сирене на тефлонов
3 препечени филии ‘Савимекс’
Зелена ябълка
11.30
50гр протеин
1 препечен1 филия ‘Савимекс’
13.20
Свински гърди и бут в плик
Ориз
17.40
50гр протеин
21.10
Сирене
Баница

Тренировка:
A. Strenght block:
1. Лег: 3@60, 3@70, 3@80, 3,2,2@92,5
B. Bodybuilding block:
1. Гилотина пресата на Жиронда: 6,5,5,4,4@72,5
2. Помпички: 6,6,7,6,5,5@СТ
3. Сгъване с един крак на уреда за разгъване: 8,8,8,8,8,8,8,7@1 плочка

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Не й е мястото тук, но:
ОБЯВА:
Давам 100лв на медицинска сестра, която ще може до края на януари да ми сложи около 30 инжекции. За предпочитане да е от район около метрото.

Хомеопатични, не зоб, за който не е разбрал.

Бая опит имам в биенето на инжекции ама си ми далеко. Пари не взимам :) А и явно си търсиш мед. сестра. Само не се заблуждавай, че повечето ги бива в биенето. Незнам в София как е, но половината не са чували за аспирация. Както и да е - излишно оспамих.

казано от Владимир92 на 30.09.10, 20:11:

Бая опит имам в биенето на инжекции ама си ми далеко. Пари не взимам :) А и явно си търсиш мед. сестра. Само не се заблуждавай, че повечето ги бива в биенето. Незнам в София как е, но половината не са чували за аспирация. Както и да е - излишно оспамих.

Аз мога да си намеря някой, който има опит с инжектирането на стероиди, но все пак искам да е квалифицирано медицинско лице. Някак си подхождам по-внимателно и отговорно към здравето си.

01.10.10
12:01

За какви инжекции става на въпрос със лекарства или ?

казано от Oranje на 30.09.10, 18:58:

Хомеопатични, не зоб, за който не е разбрал.

“Хомеопатичните лекарства се приготвят по строго определен научен метод с изцяло естествени съставки с растителен, животински или минерален произход. Тези медикаменти са световно признати, като много често наричат хомеопатията “нежна медицина”, факт, дължащ се на изключително щадящото действие на лекарствата спрямо организма на човека, както и липсата на каквато и да е токсичност.”

Вижте цялата статия на Ирена - заслужава си!
http://www.bb-team.org/articles/3652

01.10.10
12:25

казано от Oranje на 01.10.10, 12:15:

“Хомеопатичните лекарства се приготвят по строго определен научен метод с изцяло естествени съставки с растителен, животински или минерален произход. Тези медикаменти са световно признати, като много често наричат хомеопатията “нежна медицина”, факт, дължащ се на изключително щадящото действие на лекарствата спрямо организма на човека, както и липсата на каквато и да е токсичност.”

Разбира се, че е щадящо. От друга страна обаче, както казва Бен Голдеркър, “не са открити значителни предимства в сравнение с плацебото”, като говори за лечението с хомеопатични продукти.

Ето малко повече по въпроса:
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3251&p=0

Знам, че не му е мястото тук да влизаме в спор за хомеопатията и това дали е псевдонаука, само искам да кажа, че по въпроса има и друга гледна точка и почти всички сериозни проучвания са в нейна полза.

казано от Boby_ на 01.10.10, 12:25:

казано от Oranje на 01.10.10, 12:15:

Разбира се, че е щадящо. От друга страна обаче, както казва Бен Голдеркър, “не са открити значителни предимства в сравнение с плацебото”, като говори за лечението с хомеопатични продукти.

Ето малко повече по въпроса:
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=3251&p=0

Знам, че не му е мястото тук да влизаме в спор за хомеопатията и това дали е псевдонаука, само искам да кажа, че по въпроса има и друга гледна точка и почти всички сериозни проучвания са в нейна полза.

Аз не споря във войните “за и против” (кросфит в този форум е чудесен пример). Не заемам страна, предпочитам да заемам доброто от всяка от двете страни.
Прочетох деста неща в нета за тези инжекции. Направи ми впечатление една статия на белгийски лекар, който се учудил защо голяма част от пациентите му предпочитали пътуване от близо 200км до Германия за да им сложат една инжекция, вместо да се лекуват по традиционните методики. Но след като тези му пациенти започнали да показват значително подобрение самият той отишъл  Германия и изучил и този метод за борба с дисковата херния...
Както и да е, аз ще опитам и този вариант.

01.10.10
13:46

Успех, дано помогнат и се оправиш напълно !

20101001

Хранене:
7.50
Ябълка
11.20
50гр протеин
1 препечена филия ‘Савимекс’
13.20
Пастет от черен дроб
Баница
17.30
50гр протеин
2 препечени филии ‘Савимекс’
19.30
Ориз

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки: Днес трябваше да е бицепс по програма, но ще си почина, за да се включа свеж и аз в утрешния комплекс. Ако не вали де :)

01.10.10
21:06

Юли! Здр. :)
Протеина в кисело мляко - как го разбъркваш и разтваря ли се добре?  Усеща ли се вкуса на пудрата ще ли има разлика в гъстотата и разтворимостта ако млякото е купешко?
Супер удобно изглежда за всеки момент от деня.

казано от Thrash на 01.10.10, 21:06:

Юли! Здр. :)
Протеина в кисело мляко - как го разбъркваш и разтваря ли се добре?  Усеща ли се вкуса на пудрата ще ли има разлика в гъстотата и разтворимостта ако млякото е купешко?
Супер удобно изглежда за всеки момент от деня.

Разбърквам го с лъжица. Няколко пъти съм пробвал и в купешко мляко и разликата спрямо домашното бе пренебрежима/недоловима откъм разтворяемост на протеина. Вкусът става като на плодово мляко. Пробвал съм и с неовкусени протеини - тогава все едно ядеш някое от млеката, в които са се оляли в неизползването на нищо млечно в тях. Разлика в гъстотата и разтворимостта има и от различните видове протеини.
Сестра ми е много сладокусна и малко неща й харесват. Но кисело мляко с протеин е едно от тях. Дори първият ми протеин (на “Нутрим” с вкус на малина си спомням, че беше) ми свърши за 1 седмица, докато я хвана :)
Тъй че няма какво да се чудиш - действай.

02.10.10
06:16

Допивам кафето и ще пробвам. Мерси.

п.п. За вкуса питах, защото съм с протеин на склад и знаеш, искам да притъпя вкуса някак.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.10.10 06:17.

казано от Thrash на 02.10.10, 06:16:

Допивам кафето и ще пробвам. Мерси.

п.п. За вкуса питах, защото съм с протеин на склад и знаеш, искам да притъпя вкуса някак.

Аха, вярно. Става и с него, но само с домашно мляко съм го пробвал. Обаче си бял купил ванилия от склада и ставаше по-добре с нея. Ако не ти харесва само с мляко - вземи си някой от овкусителите ;)

02.10.10
06:37

Ще си купя най-вероятно, но реално няма нужда, защото и така стана много добре. Направо си беше готино. Еми жив и здрав, имам нова, по-лесна закуска в арсенала. :)

20101002

Хранене:
8.50
Ябълка
15.20
Леща
19.10
Мезета от френски и холандски сирена и различни колбаси

Тренировка:
Ето албума със снимки от нея:
http://www.facebook.com/album.php?aid=20418&l=7ef1eae841&id=120076194706765
Поради травмата ми с чука правих само малко предмишница, а суингове и бърпита въобще не правих.

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки: Днес тренировка наоткрито. В груповия комплекс накрая направих 30 лицеви на халки и 19 набирания, но тъй като беше за време на набиранията си помагах леко с крака, така че не ги пиша да са абсолютно стриктни. Но с 30 лицеви съм в правилната посока за изпълнения на целта от 40 лицеви на халки.

02.10.10
18:13

ето на това се казва ТРЕНИРОВКА ! БРАВО !

20101003

Хранене:
9.20
Банан
11.50
50гр протеин
Сухари
14.50
Пиле с картофи в плик
18.50
50гр протеин
Сухари
21.10
Пилешко (преди да бъде инжектирано) на скара
Леща
Домашно масло

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки:  http://vbox7.com/play:7c5943bf <—Ето и клипче от вчерашната тренировка, която беше на ст. Раковски по предложение на наблизоживеещите. Всеки се буташе да прави повече неща и накрая сме останали с много малко снимки и клипчета.

az100yan

04.10.10
17:14

Готина тренировка.Интересно ми е само как сте домъкнали тази огромна гума? :D

04.10.10
17:16

Аз се чудя млатенето по гумата с чук за кои мускулни групи е :)

Torres9

04.10.10
17:35

Малко извън темата,но неможах да се сдържа да те питам тези снимки в предпоследния ти пост от стадион раковски в София ли са или се бъркам ? ;д

20101004

Хранене:
7.50
Банан
11.30
50гр протеин
13.20
Пиле с картофи на фурна
17.40
50гр протеин
20.20
Пилешки дробчета с гъби и домашно масло на фурна

Тренировка:
Pbullit™

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки:
Поствам целите, както казах, че ще правя всяка седмица по веднъж.

Отговори: В момента работя по статия за чука, така че ще научите повече за употребата му в тренировъчния процес на страниците на фитнес издание номер 1 в България.
Да, на ст. Раковски е. Гумите си стоят там, двама от групата живеят до стадиона и казаха, че има гуми, за да не си носим. Най-вероятно са на групата на Ефо, така че използвам повода да му се извиня, ако има нещо против това, че сме ги използвали. По принцип още нямаме фиксирано място, където да се събираме, а и като цяло всичко отколо личния ми блог е все още в зародиш. Иначе определено ст. Раковски е едно много подходящо място за тренировки на открито.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 04.10.10 17:47.

Само да те питам, неможеш без алкохол (вечер) или има някво приложение !?
Защото преди пиеше бира преди лягане, а сега вино !?
Интересно ми е, макар че съм почти сигурен, че отговора ти ще е “по навик”, но все пак .. :)

казано от Калоян Цонев на 04.10.10, 18:18:

Само да те питам, неможеш без алкохол (вечер) или има някво приложение !?
Защото преди пиеше бира преди лягане, а сега вино !?
Интересно ми е, макар че съм почти сигурен, че отговора ти ще е “по навик”, но все пак .. :)

В студа по-влиза виното и тъмната бира, но в бг я пускат по-късно по магазините. Пия повече за компания на съпругата и понеже по чашка има положителен ефект върху здравето. Дори сега сме си сложили 2х100кг буренца домашно, за да не си купуваме.
Не ми е навик и спокойно мога и без.

04.10.10
19:14

Ако обявяваш съботно-неделните срещи в дневника, може и други съфорумци да се отзовем ;)

20101005

Хранене:
7.50
Ябълка
11.30
50гр протеин
13.20
Пилешко на скара
Ядки
17.30
50гр протеин
21.00
Риба тон на скара
Маслини
Салата със зехтин

Тренировка:
1. Лег: 5@63, 5@73, 3@83, 5х3@93
2а. Гилотина пресата на Жиронда: 6,5,4@73
2б. Помпички: 6,5,5@СТ
3. Лицеви опори: 15,11,9
4. GHR с ластик: 3х3@СТ
5. Сгъване с един крак с ластик: 3х6
6. Напади: 3х8 на всеки крак

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки: Мислех да направя тренировката от сайта на кросфит, но изведнъж се оказахме много маймуни на лежанката: все едно бе понеделник - ден за гърди и бицепс :)

Отговори: Предстои да бъде направено. Първо да се дооборудваме и намерим постоянно място, където да са сбирките, после ще се разгласява.

Медът е класиран при добавките... ти направо ме разби! :)
Друг е въпросът, че качественият мед наистина превъзхожда аналогичните му хранителни добавки по всички параграфи.

казано от Кольо Пияндето на 05.10.10, 19:59:

Медът е класиран при добавките... ти направо ме разби! :)
Друг е въпросът, че качественият мед наистина превъзхожда аналогичните му хранителни добавки по всички параграфи.

А пък протеинът - при храните :)
Медът ми е част от перитренировъчния прием и по молба на Корпусито го пиша и него.

06.10.10
08:18

Гумата е на Ефо...:)))...редовно я млатим...
Абе Юли, защо не споделяш, че и ти организираш хора за такива тренировки...дай да направим една среща...аз редовно събота и неделя съм в София да тренирам с Ефо...
Може и някое комплексче да спретнем, ако има желаеши да се пробват:)

паралети, пудовки, халки...браво браво:)

Мнението беше редактирано от slavko на 06.10.10 08:19.

казано от slavko на 06.10.10, 08:18:

Гумата е на Ефо...:)))...редовно я млатим...
Абе Юли, защо не споделяш, че и ти организираш хора за такива тренировки...дай да направим една среща...аз редовно събота и неделя съм в София да тренирам с Ефо...
Може и някое комплексче да спретнем, ако има желаеши да се пробват:)

паралети, пудовки, халки...браво браво:)

Инвентарът ни е малък за афиширане и събиране на по-голяма група. Скоро ще станат готови и ще пристигнат още доста уреди за инквизиция и тогава вече ще може да идват повече желаещи. Но като цяло групата е от искащи да свалят някое и друго килце и ОФП, не за правене на машини. Затова една среща сега ще е нещо като humans vs. machines, защото при Ефо ходите все машини. Надявам се пролетта и при нас да има Rise of the Machines и да може да се похвалим с близки до вашето ниво атлети.
А аз да дойда и да тренираме с моята травма е все едно да изпия 2 бутилки с бром и да си легна до Оливия де Тревил и Шайла Стайлз  :D .
Помогнат ли ми инжекциите и прибере ли се дискът - ок, няма проблеми.
Иначе можем да се видим по-рано, най-малкото трябва все пак да говоря с Ефо ако групата ни се спре на варианта със ст. Раковки.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 06.10.10 08:44.

06.10.10
10:46

ехх Оливия...:)))
Ще се видим разбира се, другия път като тръгна за Софето, ще те известя задължително, та да се запознаем live:)
Успешна терапия и възстановяване май френд...
А за разговора с Ефо...супер...голяма личност и доста неща може да обсъдите и научите един от друг...той е една малка енциклопедия в областта “трениране”, която ежеднвено се обогатява...

06.10.10
14:47

казано от Oranje на 05.10.10, 18:24:

21.00
Риба тон на скара
Маслини
Салата със зехтин

Отдавна се каня да те питам, като ядеш маслини, дали гълташ по една или две костилки.
Знам, че е полезно но не съм сигурен защо точно.

Жалко, че в моя град няма подобни групички които да се организират за спортуване на открито.

20101006

Хранене:
7.50
Банан
11.30
50гр протеин
13.20
Пилешки дробчета с гъби и масло
Ядки
17.30
50гр протеин
19.20
Пилешки дробчета с гъби и масло
Ядки

Тренировка:
няма

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Отговори: Срещал съм съвети за консумация на костилките от маслините, но - не, не ям нито една.
Ванка, стани пионер и сформирай група. Далеч по-интересно е, а и можете да изгорите много повече калории и мазнинки.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 06.10.10 17:10.

07.10.10
10:23

Ако не е тайна каква марка рибено масло купуваш?

20101007

Хранене:
7.50
Банан
13.10
Филе тон на скара
Пилешко на скара
Холандско сирене
2 препечени филии ‘Савимекс’ намазани с пастет от гъши дроб
17.30
50гр протеин
20.30
Свински гърди и бут с фикс в плик

Тренировка:
Блок А - Ring Strenght
Блок Б - Хипертофия: бицепс и предмишница

1. Зотман сгъване: 8х8@12
2. Бицепсово сгъване в надхват: 8,8,8,8,8,8,7,6@10(+лост, който не знам колко тежи)

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2

Бележки: Забравих да закуся сутринта (междинната). Одъртявам явно :)
На обяд се уредих с една гума от камион (по-лека е, за жените) и след работа ходих да я взема. Гледаха ме малко странно как я бутам до нас, но пък си направих малко кардио.
Отговори: @heat: Няколко пъти съм се опитвал да ти отговарям на предишни въпроси, но винаги ми дава, че няма такъв потребител. Прати ми на лична мейл и ще ти кажа марката.

20101008

Хранене:
7.50
Банан
11.30
50гр протеин
13.20
Пилешки дробчета с масло и гъби на фурна
Холандско сирене
2 препечени филии ‘Савимекс’ намазани с пастет от гъши дроб
16.40
50гр протеин
20.30
Свински гърди в плик с подправка за ребърца

Тренировка:
Home invasion:
A. Strenght block:
1. HeSPU: 3х2@СТ
B. Bodybuilding block:
1. Разтваряне встрани с дъмбели тип А: 8х8@8
2. Разтваряне встрани с дъмбели тип Б: 8,8,8,8,8,8,8,7@8

Добавки:
Рибено масло
Витамини
Креатин
БЦАА
Лъжица домашен мед

Напитки:
Кафе х2
Чаша червено вино

Бележки: Днес домашна тренировка за рамене. 8х8 ми влиза доста добре за тях.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 08.10.10 17:33.

08.10.10
20:43

Здравй,Юли.В последната ти статия на блога ти си написал,че тягата е противопоказна за хора с гръбначни заболявания.Аз имам сколиоза и правя тяга от няколко месеца и даже според мен се наблюдава леко подобрение,въпреки че преди не съм усещал нищо нетренирайки,а само лек дискомфорт на упражения като пулоувър.Според теб в какво се изразява вредата на упражнения натоварващи кръста  при хора с гръбначни проблеми?

казано от trancemater на 08.10.10, 20:43:

Здравй,Юли.В последната ти статия на блога ти си написал,че тягата е противопоказна за хора с гръбначни заболявания.Аз имам сколиоза и правя тяга от няколко месеца и даже според мен се наблюдава леко подобрение,въпреки че преди не съм усещал нищо нетренирайки,а само лек дискомфорт на упражения като пулоувър.Според теб в какво се изразява вредата на упражнения натоварващи кръста  при хора с гръбначни проблеми?

Вредата е повишеният риск от (повторно) травмиране.
Владо Недков може да ти отговори далеч по-професионално, задай въпроса си към него.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1