ММ ( Нови въпроси на втора страница )

Георги Асенов

24.06.09
11:36

Здравейте.
Сигурно някои от Вас вече са разбрали , че се сформира елитна А група за юноши ( футбол ).
Имам задачата да кача максимално , сила ,маса,издръжливост и т.н.От всичко най-много трябва да се съсредоточа върху масата.
Има вариант да изиграя и няколко мача за дубъла , както знаете в някои дублиращи отбори си играят и мъже,tа ще ми е доста трудно да се боря с тях .Затова ми трябва маса в горната част на тялото и повече сила.
Сезонната подготовка ми започва след точно 34 дни , през които аз трябва да постигна възможно най-добри резултати в поставените ми задачи.
Въпросът ми е как и евентуално с какво ( каква тренировка,диета и добавки да взимам )
Благодаря Ви предварително.

Темата беше редактирана от Георги Асенов на 30.06.09 12:27.

24.06.09
13:05

Дай малко повече информация за себе си.
Тренираш ли във фитнес, не тренираш ли. Ако тренираш от колко време, по колко пъти седмично. Футбола как го тренираш и по колко пъти седмично.
Години, ръст и килограми, за да ти кажат горе-долу от колко калории дневно се нуждаеш.

За да качваш килограми (ММ) ти трябва положителен калориен баланс, тренировки с тежести и добра почивка.
Имай в предвид, че 34 дена са нищожно време за качване на ММ.
Според мен за толкова време е реално да качиш около 3 кг.

Чакаме за допълнителната информация.

P.S. Ако след тези 34 дена не продължиш да се храниш и тренираш във фитнес, както си го правил през това време, ще се върнеш на сегашното си положение и просто всичко ще е време и средства на вятъра...

Мнението беше редактирано от Rafael на 24.06.09 13:14.

Георги Асенов

24.06.09
16:30

16 години , 186см , 76кг , 1година стаж в залата след това прекасване от 4месеца и сега отново от 6месеца , футбол тренирам от 9години , ами това е г/д , ако има още нещо питайте.

P.S.
първи ден - гърди, корем
втори ден - гръб
трети ден - крака,
четвърти ден - рамо, трапец, корем
пети ден - ръце
шести ден - почивка
седми ден - почивка

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 24.06.09 16:32.

24.06.09
19:04

сплита ти не е подходящ според мен ти идва в повечко5 дена сплит + футбол
трапеца го тренирай с гърба а рамото с краката  ;) яж през 3 часа , пък и ако си намериш 1 сурвоатъчен протеин ефекта е неизбежен (според мен няма да ти стигнат тези 30 дена за желаните резултати , но ефект ще има)

Георги Асенов

24.06.09
19:13

казано от dannyel на 24.06.09, 19:04:

трапеца го тренирай с гърба а рамото с краката  ;) яж през 3 часа , пък и ако си намериш 1 сурвоатъчен протеин ефекта е неизбежен (според мен няма да ти стигнат тези 30 дена за желаните резултати , но ефект ще има)

Във футбола сме почивка ;),така че 34дни само фитнес ;)

p.s. Може би нещо на EST ; Anabolic Xtreme или пък Fast action pharma

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 24.06.09 20:03.

DE

24.06.09
20:34

5 дневен сплит ти е много - направи го на 3, макс 4 с почивка през дните.
Нещо такова: понеделник - гръб, вторник - гърди с рамо, сряда - почивка, четвъртък - крака, петък - ръце. Можеш да размениш понеделник и вторник, както си прецениш.
Храна - много. Под 6 стойностни хранения не падай.
За EST забрави. Съветвам те да си вземеш креатин етил естер или кре-алкалин, аминокиселини и суроватъчен протеин. Нищо повече. За креатина спазвай указанията на опаковката, аминокиселините и протеина - по много, без да ги пестиш.

24.06.09
21:33

Съгласен съм с последното мнение и го подкрепям.
За по-предното мнение не мога да се съглася, защото при положение, че момчето тренира футбол това означава голямо натоварване и здрави тренировки за крака, а при тях ако вкара и рамо според мен ще му дойде множко. ;) Също подкрепям и съветите за добавките(от последния пост).

Лека вечер! ;)

25.06.09
07:05

Ето и от мен:

1. Тренировки -  сплита ти не е особено подходящ. Направи го 4 дневен като:
Понеделник  - тренировка
Вторник      - тренировка
Сряда        - почивка
Четвъртък  - тренировка
Петък        - тренировка
Събота и Неделя  - почивка

2. Хранене  -  яж поне по 5 пъти на ден (в това число не влизат протеиновите шейкове). Основната ти харана да е всякакъв вид месо, риба, овесени ядки, банани, картофи, ориз, яйца, мляко. Разпредели си храненията през около 2 часа в малки порции.
Имаш нужда от 150-160 грама протеин на ден. Наблегни и на въглехидратите щом искаш да качваш килограми.

3. Хранителни добавки - на първо място суроватъчен протеин (даже е задължителен). Глутамин, ВСАА и креатин (вече ти казаха какъв) - ако имаш пари вземи и трите, ако ли не избери нещо измежду тях. Каквото и да избереш ще е удачен вариянт.

4. Почивай достатъчно. Имаш нужда от поне 7-8 часа сън на денонощие. Избягвай алкохола.
От всичко това ефект ще има, но както вече ти казах - не очаквай чудеса. 34 дена са малък период, за такава съществена промяна каквато искаш ти.
Успех!!!

25.06.09
07:31

казано от Jopeto16 на 24.06.09, 19:13:

Може би знаеш,че това са производители на хардкор продукти!
За които си доста малък,за да ги използваш!

25.06.09
09:49

казано от Финдо на 25.06.09, 07:31:

А и да не забравяме основната цел - да играе в новата “А” група.
Авторът на темата нали се сеща, какво ще стане ако използва някои от продуктите и направят проба...

Георги Асенов

25.06.09
10:16

казано от vast на 25.06.09, 09:49:

казано от Финдо на 25.06.09, 07:31:

А и да не забравяме основната цел - да играе в новата “А” група.
Авторът на темата нали се сеща, какво ще стане ако използва някои от продуктите и направят проба...

100% се отказвам от хардкор добавки !!!
Суроватка American Whey 4.530 кг ,аминки MegaPro Amino2200 325 хапа , глутамин ( не съм рещил още ) , креатин PrimaForce Cee 240хапа ,мисля и една декстроза да взема.

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 25.06.09 10:17.

25.06.09
11:48

единствения начин да качиш маса за толкова кратко време и заедно с това и силата, е да приложиш високо интензивна тренировка, добра почивка, и много папкане :), тоест не ти е нужна обемна тренировка а ти трябва кратка и ясна тренировка, така можеш да качиш около 6 килограма за този месец, а имайки в предвид възраста ти и това че се занимаваш с футбол, мисля че каченото ще бъде изцяло чиста мускулна маса.  За допълнителна информация търси в гугъл “колорадски експеримент” и HIT

Георги Асенов

25.06.09
20:19

казано от arniman на 25.06.09, 11:48:

единствения начин да качиш маса за толкова кратко време и заедно с това и силата, е да приложиш високо интензивна тренировка, добра почивка, и много папкане :), тоест не ти е нужна обемна тренировка а ти трябва кратка и ясна тренировка, така можеш да качиш около 6 килограма за този месец, а имайки в предвид възраста ти и това че се занимаваш с футбол, мисля че каченото ще бъде изцяло чиста мускулна маса.  За допълнителна информация търси в гугъл “колорадски експеримент” и HIT

Благодаря !

26.06.09
06:01

имам доста резерви към описания “колорадски експеримент”. не мисля, че ще работи толкова ефективно (ако изобщо проработи) върху постоянно трениращ. доколкото си спомням там ставаше дума за културисти, които се връщат във форма след доста дълга пауза. по-скоро нещо от рода на heavy duty ще свърши по-добра работа в случая

26.06.09
07:03

казано от FRANKO1 на 26.06.09, 06:01:

имам доста резерви към описания “колорадски експеримент”. не мисля, че ще работи толкова ефективно (ако изобщо проработи) върху постоянно трениращ. доколкото си спомням там ставаше дума за културисти, които се връщат във форма след доста дълга пауза. по-скоро нещо от рода на heavy duty ще свърши по-добра работа в случая

Прав си, затова при Виатор резултатите са били огромни даже твърде впечатляващи, но прираст от 5 килограма е възможен. Аз лично в момента използвам на Менцер вариянта с почивки между тренировките от 5 до 8 дена, и зависимост от качеството на храненето ми качвам от 1 до 4 Кг на месец, но съм си злояд като цяло, трудно ям, най-добри резултати имах зимата с “мутант мас” като добавка , той си е гейнър, и мислех че ще се омазня много но нестана така, а за 1 месец качих от 84 до 92кг, и талията си ми остана същата, просто си беше мускулна маса, странно донякаде но го отдавам на факта че преди това се хранех вяло и недостатъчно. и 800-те до 1000 калории от мутант маса са ми дошли добре. Така че ключа от бараката за ковти качващите , е прост , висока интензивност + яко храна + много почивка.

26.06.09
08:30

Брат, 8 кг ЧИСТА мускулна маса за 1 месец, само с гейнер, без стероиди????  :ohh:  :roll:
Няма начин!!!
Ако ставаше така досега всички в тоя форум трябваше да сме печелили “Арнолд Класик” и “Олимпия” по няколко пъти.
Не казвам, че не си ги качил, а че ЧИСТАТА ММ от тези 8 е не повече от 1 кг!

26.06.09
10:01

казано от Rafael на 26.06.09, 08:30:

Брат, 8 кг ЧИСТА мускулна маса за 1 месец, само с гейнер, без стероиди????  :ohh:  :roll:
Няма начин!!!
Ако ставаше така досега всички в тоя форум трябваше да сме печелили “Арнолд Класик” и “Олимпия” по няколко пъти.
Не казвам, че не си ги качил, а че ЧИСТАТА ММ от тези 8 е не повече от 1 кг!

гарантирам че казаното е 100% истина, жалко че нямам снимки от тогава щяха да са прекрасна реклама на  PVL :),

а относно стероидите не ползвам защото не ми действат добре, пробвал съм веднъж и за 1 седмица целия ми гръб и рамена се покриха с акне, а мерси, по добре без боклуци.

Мнението беше редактирано от arniman на 26.06.09 10:03.

26.06.09
10:30

Май не си много наясно каква е разликата между мускулна маса и маса, иначе нямаше да пишеш такива глупости.Не искам да те обиждам, но като гледам снимката която си сложил на аватара ти като цяло нямаш 8 кг мускул, какво остава да си ги качил за 1 месец. :)

Във форума е фрашкано с оптимисти, надъхват младите с фълшивите си постижения, след което надъханите влизат във фитнеса без реална преценка за нещата. Влизат надъхани и ентусиазирани и след месец два когато не получат резултат като от тези на другите „интернет билдери”, падат от високо. А падането от високо е опасно защото може да се нараниш и да се откажеш не само да летиш ами и да ходиш.

26.06.09
10:38

arniman всъщност не цели да излъже, по-скоро не знае разликата между ММ и маса.

Незнанието не е оправдание, чрез което да подлъгваш начинаещите с което да им създаваш адски проблеми. Георги Асенов хапвай си според някакъв режим тренирай си и резултатите няма да закъснеят. Никога не съм бил фен на футбола, но си мисля, че дори да не си як ако имаш необходимите качества за добър футболист няма да е важно какви са ти мускулите. Мускули и тяло се градят, талант НЕ.

26.06.09
10:45

Стига бе какво го храните....
Той е генетичното чудо на ПВЛ :)
П.С. Сорри за спама

26.06.09
11:27

е аман от неразбиращи който си мислят че разбират, матрицата е опасна работа :)

26.06.09
12:50

Матрица или не 8 кг ЧИСТА мускулна маса за 1 месец е НЕВЪЗМОЖНО!!!

пак ти повтарям
не казвам, че не могат да се качат за 1 месец 8 кг
не казвам, че не си ги качил за 1 месец 8 кг

казвам ти, че това не е ЧИСТА мускулна маса
биологично погледнато е невъзможно
няма как да се качат
няма огранизъм, който може да синтезира толкова белтък за такова време, че да се качат 8 кг

помисли малко, приятел
бъркаш понятията
виждам, че с мен са съгласни още 4-5 човека
а, колко са съгласни с теб...  ;-)

до Иван Шишманов:
Прав си за таланта, обаче футбола малко или много е и силов спорт. Тренирал съм футбол. Не всичко е техника. Момчето казва, че е на 16 год. висок е 186 см (!)...
според мен е или централен защитник или опорен халф, с този ръст...
а това са все позиции, където физиката е може би и по-необходима на моменти от таланта
прост пример - Дженаро Гатузо (Милан)
колкото е по-здрав физически, толкова по-трудно противниците ще го надиграват в единоборствата

момчето просто трябва да тренира, да си почива и да се храни правилно и в по-големи количества
всичко ще си дойде на мястото
но да не очаква 8 кг мускули за 34 дни...  :-)

Мнението беше редактирано от Rafael на 26.06.09 13:02.

26.06.09
13:01

казано от Rafael на 26.06.09, 12:50:

Матрица или не 8 кг ЧИСТА мускулна маса за 1 месец е НЕВЪЗМОЖНО!!!

пак ти повтарям
не казвам, че не могат да се качат за 1 месец 8 кг
не казвам, че не си ги качил за 1 месец 8 кг

казвам ти, че това не е ЧИСТА мускулна маса
биологично погледнато е невъзможно
няма как да се качат
няма огранизъм, който може да синтезира толкова белтък за такова време, че да се качат 8 кг

помисли малко, приятел
бъркаш понятията
виждам, че с мен са съгласни още 4-5 човека
а, колко са съгласни с теб...  ;-)

Не ми се спори спираме :) , темата е друга

arniman няма какво да спориш и да се излагаш. Аз съм виждал човек който качи 7 кг за 4 часа ама кво от това !?! колко от тях бяха ММ и колко бяха маса знаеш ли ... Иначе Rafael пак казвам футбола не е сред спортовете които ценя и незнам нищо за него.

26.06.09
13:33

казано от Иван Шишманов на 26.06.09, 13:26:

arniman няма какво да спориш и да се излагаш. Аз съм виждал човек който качи 7 кг за 4 часа ама кво от това !?! колко от тях бяха ММ и колко бяха маса знаеш ли ... Иначе Rafael пак казвам футбола не е сред спортовете които ценя и незнам нищо за него.

явно  понякога се случват чудеса :) и гейнъра на PVL е много умен.

26.06.09
15:57

Има начини да качваш ММ и да падаш на подкожни мазнини - ние това не отричаме.
Но в твоя случай едва ли си се хранил така пък и гейнер не се вписва :)
А как упредели че си качил 8кг само ММ ? Имаш ли замерване с калипер ?
По-Здрави.

Георги Асенов, а на какъв пост играеш? Ако е свързан с доста движение по терена, едно рязко качване на маса мисля, че по-скоро би могло да ти попречи...

DE

26.06.09
18:36

@arminan, ако това си ти на снимката, тези 8кг ЧИСТА МУСКУЛНА маса всички ги виждаме :)
До автора - започвай и после давай резултатите.

Георги Асенов

30.06.09
11:54

Централен защитник или опoрен халф :) !

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 30.06.09 11:54.

Георги Асенов

30.06.09
12:25

Няколко нови въпроса :
1 - Може ли да взема Гейнер+Суроватъчен протеин ( + Амини и Креатин Етил Естер )
2 - REFLEX - Instant Mass vs PVL - MUTANT MASS vs Other

Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 30.06.09 12:25.

30.06.09
13:32

Dymatize High protein mega gainer и Interactive Lean Gainer излизат най-изгодно и са без захари и други пълнежи.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1