Гърди - Болки !

04.02.05
16:43

Не знам дали темата е подходходяща за тук, за това се извинявам на модераторите..., а сега към въпроса ми, а той е следния !
Имам нещо като малка бучица в дясната гърда, по точно на (до) зърното и при допир ме наболва, ама малко! Какво може да е това, нещо от тренировките или пък друго.

04.02.05
17:11

На колко години си? Отиди да те види лекар.

04.02.05
17:21

На 21, скора съм на 22

04.02.05
17:26

Питам, защото ми се получи нещо такова през пубертета. Но ми казаха, че ще отмине.

LO

04.02.05
18:37

аз го имах сащото-точно на зърнотн ли е бучицата?

04.02.05
18:51

Да точно там е !

Един съвет от мен: не я натискай.
Мисля, че не е страх за умиране, но ако те притеснява, все пак иди на лекар. И аз имах нещо такова като мека жлезиста тъкан около зърното.
Все пак ако говорим за бучка и е твърда, или пък нараства и сериозно боли, а не само защщото я дразниш,  върви непременно на доктор!

05.02.05
00:06

При доктора веднага той да каже че не е шега с тия образувания подкожни

LO

05.02.05
00:51

ами това е което си мисля.....имах го и аз.не се притесняваи би трябвало до година да мине.при  мен бе 1/2 години и из4езна.но аз бях на 15/16 год.все пак се консултираи с лекар.

VV

05.02.05
01:16

И аз в ранния пубертет има бучки на зърната и се бях панирал ама си изчезнаха с времето, та ти ако тогава не си имал може би сега ти е времето макар че ме съмнява така че при лекарчето та той да се произнесе. В тоя форум едва ли  някой е специализирал в “Подкожни Образувания” така че не търси тука компетентен отговор, тука има само догатки и сравнения за тия работи. За сериозните работи сериозна помощ трябва . Айде и дано да не е нищо лошо

05.02.05
10:51

OK момчета, благодаря ви за мненията. Мисля в понеделник да отида на лекар, та да ми е по-спокойно. Стискайте палци.

07.02.05
15:47

Значи пичове давайте съвети защото не знам какво да правя !

Току що се прибрах от поликлиниката и там доктора, който ме прегледа каза че това нещо е възпаление (няква настинка предполагам). Пита ме дали имам проблеми с половия живот, аз му казах че за са нямам, говори ми за некви си хормони и още куп щуротии. Аз го попитах дали това нещо може да е от протеина, който взимам (а той е на HI-Fit Special на NUTRIM) и ми каза че е напълно възможно, защото имал Tribulus terrestris - магарешки трън - “В състава е включен екстракт от Tribulus terrestris (Бабини зъби), който има нехормонално обусловен анаболен ефект и андрогенно действие, свързано с повишаване на либидото и сексуалната потентност. “, аз му казах че съдържа тая съставка, защото ми говори за некви хормони.... Естествено не пропусна да отбележи че трябва да спра протеина и аз се съгласих :x От тука идва следващия ми проблем, незнам какво решение да взема, да тренирам ли тея дни, да не тренирам ли, абе направо не знам...той ми препоръча да почивам една седмица и др. понеделник пак да отида при него.

п.с. - да тренирам ли, как мислите, ако си правя тренировката тая седмица не трябва да пия протеин, какъв заместител мога да използвам като храна :x за след тренировка...или да почивам, но пък плановете ми отиват на кино, изках след един месец да правя релеф :cry: ......е какво ще ме посъветвате :!:

10х

07.02.05
15:55

Ако докторът не ти е казал да спираш с тренировките, тренирай. Щом ти е казал да спреш протеина, спри го. Яж повече яйчни белтъци, извара, сирене, кашкавал, пиле, риба.

07.02.05
17:53

Абе важното е че не е нещо по сериозно.можеш да почениш малко но пробвай с друг протеин тогава например на Биогаме там няма Трибулус

07.02.05
21:21

Ами виж... не се успокоявай от това което ще ти кажа, но...
Четирима мой познати знам, че са имали такова нещо. Единия при едно падане го пука и му се образува ново такова, беше му на ръката, към китката. Друг познат му беше... около гърдата малка към плаващите ребра- той я пукнал като се къпел и пак му се разнесла, но не се образувала нова. Образувала му се като правел кофички. А третия при него била болезнено и топчесто образование на ръката, към трицепса, негого оперираха в София и е ок.

Сам си прави изводите, явно е някакво образование, мастно или нещо ткаова, или жлеза... незнам, но бъди бдителен!!

14.02.05
12:22

Днес ми беше прегледа за това нещо след антибиотиците, доктора каза да отида да се консултирам с хирург :cry: напрово тръпки ме побиват като си помисля... последно това било повишено количество на женски хормони :shock: направо ме разби и за пореден път каза че това може да е от протеина, който взимах с магарешкия трън :shock: , та нали той действа обратно, повишава хормона... :shock:  нищо не разбрах

п.с. - по този начин казано, всички които са имали такова нещо на гърдата излиза че са били с повишено кол. на ж.хормони, така ли е, как мислите... и какво трябва да правя за да изчезнат тези женски хормони... :x Защото май ще има операция :cry:

14.02.05
14:34

Според мен доктора който те е прегледал е кръгла нула.. и главата му е пълна с женски хормони.. и от подуването и неможе да мисли..  :lol:

EK

14.02.05
17:35

[quote author=“alex”]Днес ми беше прегледа за това нещо след антибиотиците, доктора каза да отида да се консултирам с хирург :cry: напрово тръпки ме побиват като си помисля... последно това било повишено количество на женски хормони :shock: направо ме разби и за пореден път каза че това може да е от протеина, който взимах с магарешкия трън :shock: , та нали той действа обратно, повишава хормона... :shock:  нищо не разбрах

п.с. - по този начин казано, всички които са имали такова нещо на гърдата излиза че са били с повишено кол. на ж.хормони, така ли е, как мислите... и какво трябва да правя за да изчезнат тези женски хормони... :x Защото май ще има операция :cry:

Може да е гинекомастия но със сигурност не е от това дето го пиеш освен ако не пиеш стероиди. Ако си в пуберитета тва ще мине след време ако не си сигурно ще те оперират мен са ме оперирали от това. Но не е нормално да имаш само на едната гърда би трябвало и на 2те
Да женските хормони правят тази болка всъщност ако е гинекомастия и те боли значи ти растат женски гърди :). Затова трябва бързо да идеш на доктор да ти каже как да се предоврати това нещо щото ако не вземеш мерки и го търпиш там израства една тъкан която само с операция се маха.
Ако е от скоро няма да се плашиш обикновенно се ползва тамоксифен да абсорбира женските хормони. Също така не се шашкай като чуеш женски хормони колкото и странно да ти звучи имаш повишено количество женски хормони точно защото преди това си имал повишен тестостерон така се получава в пуберитета (или в стероидния живот). Но имай предвид че не е сигурно дали твойто е гинекомастия. Така че бягай на доктор че циците растат :)

ПП Сега видях че си на 22 това значи че не си в пубиритета явно тея неща дето ги пиеш ти ебват хормоните земи ги смени.

Братле, принципът е прост...
Отдавна се опитвам да внуша, че май трибулус е латинското име на магарешкия бодил :) Мерси за помощта.
Лекарят е прав - отчасти.
Нещата според мен седят така:
С трибулус или каквото и да е повишаваш по така кръстения “естествен” път тестостеронната продукция. Не знам дали чрез гонадотропин или каквото и да е.
Дертът е, че повишеният тестостерон предизвиква хормонална реакция в организма и блокиращите го хормони се задействат, за да го задържат в нормални нива. Условно да кажем, че в случая това е инсулинът - просто за пример.
Те не успяват да го спрат, но се нагаждат на едно ново хормонално ниво, нова хомеостаза, на която успяват да му “противодействат” и да установят равновесие.
Спираш хормоналния стимулатор. Нивото на тестостерона спада.
“Инсулинът”, както го кръстихме обаче не реагира толкова бързо на промяната. Той остава на високи нива още известно време. Ей - така - инертно.
В следствие на което тестостеронът се е върнал в нормалните граници, но все още повишеният “инсулин” го трупира. Убива го, смъква го под нормалните граници...
И, особено ако си малко предразположен към завишеното им равнище, в този кратък момент женските полови хормони започват да доминират над рецепторите. И вършат черната работа.
И ето го резултата. Не съм убеден във версията, че гинекомастия се развива еднакво и на двете гърди. Туморите защо не са и на двете?
Винаги съм казвал, че играта с хормоните не е безобидна и още по - малко е “естествена”.
Както и да е, не се паникьосвай, иди на лекар. Отново ти казвам, че може да е паника напразно, макар че ти е малко късно за пубертет. Мини на ЯМР или поне на един рентген да си сигурен и готово.
Поздрави!

EK

14.02.05
19:08

Защо да не се развива и на 2те и на двете има хормонални рецептори които “улавят” естрогена. Ако не беше така жените щаха да имат по 1 цица а тези с 2 цяха да бъдат много търсени.

14.02.05
19:21

Може и само на едната гърда да се развие. Не ми се търси сега, но съм виждал снимки.

15.02.05
10:46

Вчера, след като се върнах от дом. лекар много мислих и отидох на хирург във военно-медицинска академия, там той ме прие, прегледа ме, пипа на-сам на-там и ми каза че съм здрав :roll: - това не били никакви женски хормони, а просто има раздвижване на хормони, което ме учуди, за първи път двама лекари да са на различни мнения :shock: Аз му казах за добавките и спорта и ме посъветва да не се претеснявам и да давам смело на пред, да си ям всичко, да си пия същия протеин с магарешкия трън и да си тренирам :roll:
Все пак ще спра протеина, защото и аз мисля че е от него... хирурга не пропусна да отбележи че ако има нарастване да отида при него и те щели да ме резнат :cry:

п.с. - остава само да се моля това нещо да изчезне след като спра този протеин... А вие как мислите, да си взема ли друг протеин да си го пия докато тренирам, няма ли и от него да има някаква реакция :!:

10х

Пак казвам, ако не си прочел горния ми пост или не си го разбрал, проблемът идва вероятно не от протеина, а от трибулус террестрис.
Въобще карай без хормонални стимулатори.
Поздрави!

15.02.05
12:13

D3BEP e прав, протеините нямат подобни ефекти, това може да е от другите добавки

15.02.05
13:23

Нещо съм изтървал, ама то щото съм малко под напрежение... :? още веднъж 10х на всички 8)

15.02.05
14:13

Тия пък хирурзи им дай само да режат истински касапи са всички

15.02.05
23:02

[quote author=“alex”]Вчера, след като се върнах от дом. лекар много мислих и отидох на хирург във военно-медицинска академия, там той ме прие, прегледа ме, пипа на-сам на-там и ми каза че съм здрав :roll: - това не били никакви женски хормони, а просто има раздвижване на хормони, което ме учуди, за първи път двама лекари да са на различни мнения :shock: Аз му казах за добавките и спорта и ме посъветва да не се претеснявам и да давам смело на пред, да си ям всичко, да си пия същия протеин с магарешкия трън и да си тренирам :roll:
Все пак ще спра протеина, защото и аз мисля че е от него... хирурга не пропусна да отбележи че ако има нарастване да отида при него и те щели да ме резнат :cry:

п.с. - остава само да се моля това нещо да изчезне след като спра този протеин... А вие как мислите, да си взема ли друг протеин да си го пия докато тренирам, няма ли и от него да има някаква реакция :!:

10х

Еми, аз какво ти казах бе брат? :) Това се случва на много хора, няма място за паника. Не развам, че трябва да си безхаберен и да лапаш квото ти дойде на ум, но не се шашкай... женски хормони... хаха що не му теглия една майна на тоз тъпак... Ей такива лекари направо са за трепане!
“Тия пък хирурзи им дай само да режат истински касапи са всички” Тва е истина... скапана работа. :?

Айде много здраве ти желая и спокойствие, доста твърдения има, че стреса се отразява много здраво на ББ, така че... РЕЛАКС :)

raz-r

01.03.05
02:33

Все пак трябва да си правиш сметка, че много доктори прибързват с диагнозата и поне в БГ трябва да отидеш минимум на 2 лекаря. Те винаги се изхвърлят и говорят глупости и в 90% от случайте ти казват да почиваш я месец, я два... да не ядеш тва, да не ядеш онова... Карай си като преди ... тва е било просто някво възпаление... Ако се появи повторно, тогава вече евентуално ще спреш протеина.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1