Дишане...

06.10.09
09:44

Здравейте!
Имам един въпрос!Когато се правят избутващи упражнения трябва ли при входно положение(пускане) да се вдиша дълбоко?Защото аз немога...

06.10.09
11:21

казано от Rocker на 06.10.09, 09:44:

Здравейте!
Имам един въпрос!Когато се правят избутващи упражнения трябва ли при входно положение(пускане) да се вдиша дълбоко?Защото аз немога...

Ами,като избутваш издишаш ли?

06.10.09
14:36

Като пускаш тежеста на лег, примерно, вдъшваш дълбоко, за да изпълниш дробовете с въздух и те да избутат гръдния кош напред. Така намаляш апмлитудата на движение и изпълнението става по-лесно. Това не е чийт.

Това е конкретно за лежанката. При други упражнения, като клек, вдишваш дълбоко още преди да си изпълнил едно повторение, клякаш и се изправяш и чак тогава поемаш бързо въздух с едно-две вдишвания и продължаваш натам.

06.10.09
16:54

Не само не е чийт, това е правилно дишане :)

06.10.09
17:24

Аз дишам с диафрагмата (специално при лег-а). Т.е. не вдишвам дълбоко. Така тренирам от ок.година и половина. При дълбоко вдишване и направена чупка в кръста (един вид мост), гръдният кош се разтваря и има известен риск ребрата буквално да прещипят междуребрен мускул (или нерв). Е, на мен ми се е случвало и наболява с месеци. Та, няма лошо в това, че не вдишваш дълбоко специално при лег-а. Принципно е много важно, защото вкарваш повече кислород в кръвта.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1