06.10.09
09:44
Здравейте!
Имам един въпрос!Когато се правят избутващи упражнения трябва ли при входно положение(пускане) да се вдиша дълбоко?Защото аз немога...
казано от Rocker на 06.10.09, 09:44:
Здравейте!
Имам един въпрос!Когато се правят избутващи упражнения трябва ли при входно положение(пускане) да се вдиша дълбоко?Защото аз немога...
Ами,като избутваш издишаш ли?
Като пускаш тежеста на лег, примерно, вдъшваш дълбоко, за да изпълниш дробовете с въздух и те да избутат гръдния кош напред. Така намаляш апмлитудата на движение и изпълнението става по-лесно. Това не е чийт.
Това е конкретно за лежанката. При други упражнения, като клек, вдишваш дълбоко още преди да си изпълнил едно повторение, клякаш и се изправяш и чак тогава поемаш бързо въздух с едно-две вдишвания и продължаваш натам.
Аз дишам с диафрагмата (специално при лег-а). Т.е. не вдишвам дълбоко. Така тренирам от ок.година и половина. При дълбоко вдишване и направена чупка в кръста (един вид мост), гръдният кош се разтваря и има известен риск ребрата буквално да прещипят междуребрен мускул (или нерв). Е, на мен ми се е случвало и наболява с месеци. Та, няма лошо в това, че не вдишваш дълбоко специално при лег-а. Принципно е много важно, защото вкарваш повече кислород в кръвта.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече