Too Little, Too Late

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Деян

23.08.18
20:15

Като ти гледам тежестите, движенията, броят им и интервалите, честно казано се замислям, дали и бая натренирани кросфитъри, които са с максове като твоите /т.е. за да отнесем еднакъв процент от макса за съответния интервал/, ако ги сгащиш на момента ще изкарат тренировката дори и наполовина, спазвайки протокола.
А, че на мен ми се вие свЕт само като чета, е отделен въпрос 😎
Сори, че ти започнах нова страница, нямаше как да преценя-ако искаш, да се трийне! Но проблемо.

Мнението беше редактирано от Деян на 23.08.18 20:29.

23.08.18
21:04

казано от Deyan на 23.08.18, 20:15:

Като ти гледам тежестите, движенията, броят им и интервалите, честно казано се замислям, дали и бая натренирани кросфитъри, които са с максове като твоите /т.е. за да отнесем еднакъв процент от макса за съответния интервал/, ако ги сгащиш на момента ще изкарат тренировката дори и наполовина, спазвайки протокола.
А, че на мен ми се вие свЕт само като чета, е отделен въпрос 😎
Сори, че ти започнах нова страница, нямаше как да преценя-ако искаш, да се трийне! Но проблемо.

Тук се налага отново да цитирам Сашо, който посочва нещо уж очевидно, но често забравяно от много хора:
”Каквото тренираш, това можеш. Колкото го тренираш, толкова го можеш.”

А за новата страница не бери кахър - след десетина години в този дневник, без да броим предишните, и на 269-тата страница вече не ми пука особено. 😄

Мнението беше редактирано от Boby_ на 23.08.18 21:06.

24.08.18
23:46

24.08.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. След ставане - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Свърши и тази работна седмица.
След работа минах да взема разни пратки, сред които и “gravity boots”, които си бях поръчал. Ще ги пробвам утре.
Взех и шведски телефон на голямата щерка и покрай картата и новия договор намазах един безплатен Huawei P20 Pro. Искаше ми се да е Note 9, който бие Huawei-я по всичко без камерата, но трябваше да го плащам по 200 крони на месец за две години, а другият беше на промоция безплатен с този договор и това реши нещата. Сега ще ги видя тия три камери с 40 мегапиксела и изкуствен интелект могат ли да снимат плочки на 120 кила лично тегло или голата истина ще лъсне отново. 😄

25.08.18
15:42

25.08.2018 г.

Тренировка Б-4

Загрявка.

Работни серии:
1. Силова част (по ред през 15 секунди):
  1.1. Мъртва тяга (класическа) - 3х150, 3х150, 3х150, 3х150, 2х160, 2х160, 2х160, 2х160, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170 кг.
  1.2. Раменна преса от стоеж - 4х60, 4х60, 4х60, 4х60, 2х70, 2х70, 2х70, 1х70, 0х75, 1х75, 1х75, 1х75 кг.
  1.3. Гребане с трап бар - 4х111,  4х111,  4х111, 4х111,  2х121,  2х121,  2х121,  2х121,  1х131, 1х131,  1х131, 1х131 кг.
  1.4. Кофички на халки с доп. тежест - 3х20, 3х20, 3х20, 3х20, 2х30, 2х30, 2х30, 2х30, 1х35, 1х35, 1х35, 1х35 кг.
2. Коригиращи упражнения:
  2.1. Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 4х45, 7x45 кг. (на ръка)
  2.2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 5х36 кг. (на ръка)
  2.3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2.4. Разтягане с ластик пред гърди - 8 (син). 
  2.5. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  2.6. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 3х4.
3. Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Времето днес беше 24:25, като преходът е за 2:31, а интервалите за 21:54.
Горе-долу прилично.
Тягата за пръв път с колан. Днес беше доста хлабав - притискаше корема само когато се надуя и стегна. Чудя се колко стегнат да го наглася - лошото на тези с лоста е, че трябва отвертка, за да се преместят и няма време по средата на интервала да се занимавам. Идеята е да ми даде възможност да контролирам компресията, като ми подсказва кога изпускам, а не да ми помага, така че може би по-свободно е по-добре. Ще преценя другия път.

Другата новост - висене с главата надолу. Много забавно и доста трудно. Изправянето и откачането могат да се окажат проблем, ако преуморя корема в сериите, но с някакво придърпване там с ръце за бедрата стана днес. В най-лошия случай ще изпадна в ситуация да вися безпомощен с главата надолу и да се наложи да моля някой швед да ми побутне потния гръб. 🙂 Доста неловко би било. 
Положително:
  - Нищо конкретно.

Отрицателно:
- Нищо, освен традиционните мъки на раменната.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 12 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
4. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
С голямата щерка тренирахме сутринта и се позабавлявахме с “gravity boots”, после взехме малката и заедно на пазар в спортен магазин. Най-накрая се прежалих да си взема едни Haglöfs, по които точа лиги от сума ти време и чакам промоция, но вече останах без нищо за ходене за есента и се наложи да взема нещо.
Следобед ще се почива в почти хоризонтален вид - с бира на дивана в гледане на убиващи мозъчните клетки спортове като футбол и Формула 1. )

25.08.18
16:06

Haglöfs-a са много добра инвестиция и си заслужават всеки цент.
А случайно (големи) промоции на Fjallraven да си засичал? Че нормалните им цени са епични покрай хайпа в щатите.

25.08.18
17:07

казано от Владо на 25.08.18, 16:06:

Haglöfs-a са много добра инвестиция и си заслужават всеки цент.
А случайно (големи) промоции на Fjallraven да си засичал? Че нормалните им цени са епични покрай хайпа в щатите.

Нямам идея какви са цените на Fjällräven,  честно казано. Гледам към една идея по-евтини марки да се придържам.

26.08.18
18:51

26.08.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
2. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Обобщение за деня:
Днес малко по-различна от обичайната програма. Сутринта закарах Зозо и голямата щерка до гарата, после шетане у нас.
Натрупах първи впечатления от Huawei P20 Pro. С две думи трябваше да взема Note 9 и на практика вече ме е яд, че не се бръкнах малко.
Каквото и да могат трите камери с 40-мегапикселовa основна с 1/1,7 инчов сензор, софтуерът го съсипва тотално. Уж изкуствен интелект, използващ отделен специализиран процесор, подбирал най-добрия режим за всеки кадър. Глупости на търкалета! В автоматичен режим 40-те мекапиксела не са разрешени (работи на 10), а всичко, което въпросният AI прави, е агресивно шумпотискане до степен на измиване на всички детайли.  Снимките след него са напълно съсипани - всичко получава ужасен пластмасов вид, особено в най-рекламираните от Huawei условия при слаба светлина. За да се ползват 40-те мегапиксела, трябва да се снима в Pro режим, в който обаче 3-кратният оптичен зум, осигурен от третата камера, е недостъпен. Пробвах, естествено, други приложения за снимане (Open Camera като най-добро извън стоковите), където зумът е възможен и при 40-мегаписелов режим, но и там шумопотискането е отвратително и предполагам, че е вградено във фърмуеъра, а не е софтуерно. Има и raw-формат, но да се ползва за всеки кадър е невъзможно откъм време за обработка след това.
Това все още не е присъда, а само първоначално разочарование. Много разчитах на телефон, който може да снима адекватно, защото ми писна да влача тежък DSLR, а в 90% от ситуациите сапунерка би се справила добре, така че ще снимам и ще трупам още опит.
Съвсем дребна компенсация за неадекватния софтуеър, съсипващ прекрасната на хартия камера, е новата опция за Desktop mode на Huawei (моментално копирана и приложена от Самсунг в Note 9, между другото) - с прост USB C към HDMI адаптер телефонът прехвърля изображение на телевизор или друг монитор, но не просто андроидския хоум скрийн, а съвсем прилчно изглеждаща операционна система. Изтупах от праха Bluetooth клавиатурата, която си взех преди време, но така и не ползвма за нищо, и си поиграх днес. Става за редактиране на документи в Google Docs или Office Mobile, писане на мейлове и текст, браузване, гледане на видео или друго съдържание без смарт телевизор, дори за някои игри. В общи линии за всичко, за което 99% от хората ползват домашните си компютри.
Екранът на телефона се превръща в тъчпад и с малко практика навигацията е сравнително лесна, но е досадно, защото докато пишеш на клавиатурата, телефонът се заключва. Една Bluetooth мишка ще подобри още нещата. Има и какво да се иска откъм съвместими приложения и игри, но предполагам, че с времето и това ще се промени.
В общи линии вече съвсем наистина си имам компютър в джоба. Има обаче доста работа, докато стане практично да се ползва. Предполагам обаче, че само след няколко години ще видим пълно сливане на сегментите и вече няма да има класически лаптопи с фиксирана хардуерна клавиатура. То вече се случва, де.
Понеже това все пак е фитнес дневник, стига за технологии. Утре ми предстои тренировка, която ако се придържам към досегашната схема, трябва да е делоуд. Чудя се обаче дали да е така, защото първо после първите интервали след делоуда са ужасна мъка и второ винаги се подвеждам да правя контролно с максове, вместо делоуд. Ще решавам утре през деня според това колко ме изнервят разни хора.
Сега си сипвам един Дипломатико с лайм и лед и си пускам нещо възможно най-глупаво по Нетфликс, за да си почива каквото е останало от мозъчната ми кора.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 26.08.18 18:53.

26.08.18
19:17

казано от Boby_ на 02.08.18, 20:01:

02.08.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Край с морето за тази година. :( Освен с Балтийско, де, но него дори шведите не го броят.
Ще поработя седмица от софийския офис и после - обратно на волана за последните 3000 км от тазгодишното транс-европейско пътешествие.

А какво работиш, ако не е тайна?

26.08.18
19:34

казано от THE MAGNIFICENT на 26.08.18, 19:17:

Не е кой знае каква тайна. Работя в офиса в Стокхолм на американска биотехнологична компания. Оглавявам отдела за бизнес планиране и анализи за Скандинавия и Прибалтика.

26.08.18
19:54

казано от Boby_ на 26.08.18, 18:51:

В общи линии вече съвсем наистина си имам компютър в джоба. Има обаче доста работа, докато стане практично да се ползва. Предполагам обаче, че само след няколко години ще видим пълно сливане на сегментите и вече няма да има класически лаптопи с фиксирана хардуерна клавиатура. То вече се случва, де.

Доста колеги и приятели почти изцяло са заменили използването на лаптопа с телефона( в повечето случай за забавление и използване на разните интернет платформи).Аз обаче телефона го ползвам само навън . Вкъщи винаги си пускам лаптопа. Много по -удобно ми е
и предпочитам да си удрям по вградената клавиатура. А да гледам нещо на телефона-абсурд. Аз на лаптопа не мога да гледам. Не е ли поне на 40-ка за мен не става. Най-вероятно за в бъдеще телефоните ще имат и някакви прожекторни модули и ще могат да вадят изображението на стена, бюро, платно и т.н.( ако вече няма де).
Колегата е с това последното ноте и е много доволен, но едва ли ползва приложенията на телефона както теб. Има доста полезни неща, оито аз нямам на моя три годишен Huawei- при работата с пдф файлове и разни други файлови формати .
Интересното е че, много от новите телефони изключително много залагат в маркетинговта си стратегия на камерата и хората купуват телефони с много добри камери за да си правят селфита за фейсбоок. До колкото ми е известно дали ще снимаш с 8,13 и 40 пиксела във фейсбук разликите са незначителни(най-вероятни има някакви), а най-масово камерите на телефоните се използват в тази насока.

Мнението беше редактирано от I`M на 26.08.18 19:57.

26.08.18
22:14

Лаптоп вкъщи спрях да пускам, освен ако не е крайно наложително, защото ми изяжда свободното време.

Хуауей не развиват технологии, а ги крадат и “подобряват”. Имам познати, които идват от там, чужденци, които са работили за тях в САЩ, а други в България. Споделят, че отношението и политиката към служителите е зле, доста зле. У нас операторите масово ползват тяхно оборудване, заради корумпирани пазарни практики. Никой глобален играч не ползва Huawei на основните си трасета.

27.08.18
09:01

казано от Brown Bomber на 26.08.18, 22:14:

Лаптоп вкъщи спрях да пускам, освен ако не е крайно наложително, защото ми изяжда свободното време.

Хуауей не развиват технологии, а ги крадат и “подобряват”. Имам познати, които идват от там, чужденци, които са работили за тях в САЩ, а други в България. Споделят, че отношението и политиката към служителите е зле, доста зле. У нас операторите масово ползват тяхно оборудване, заради корумпирани пазарни практики. Никой глобален играч не ползва Huawei на основните си трасета.

Лично аз от Huawei съм доволен. Работи вече три години без някакви сериозни проблеми. В момента взе да проявява някакви симптоми за смяна, но при толкова полети с неуспешни приземявания дето направи е нормално. Сега като го сменям най- вероятно ще взема ксаоми, не щото не ми харесва хуауей, я защото ми е по- добра оферта за моите нужди. Аз ползвам телефонът за говорене, мейли, четене на форуми и използвам офис пакета. В момента при преподписване за 130-140 или 150лева ми дават някакво 8- ядрено ксаоми с 2 гб рам и 13 мегапиксела, което за мен е идеално. Колкото за лаптопа има все още много неща , които мога да правя на него, а на телефона не.
Извинявам се на Боби за спама.

27.08.18
09:14

казано от Boby_ на 26.08.18, 19:34:

казано от THE MAGNIFICENT на 26.08.18, 19:17:

Не е кой знае каква тайна. Работя в офиса в Стокхолм на американска биотехнологична компания. Оглавявам отдела за бизнес планиране и анализи за Скандинавия и Прибалтика.

Благодаря ти, изглежда доста интересно 🙂. Успех занапред! 🍺

*виждам че дискутирате лаптопите и телефоните. Трудно изпадат подобни оферти:
1. Тази
2. И тази.
Какво бихте ме посъветвали за лаптопа? Тук и такъв компютър не мога да сглобя за тези пари..

Мнението беше редактирано от THE MAGNIFICENT на 27.08.18 09:18.

27.08.18
10:05

казано от THE MAGNIFICENT на 27.08.18, 09:14:

Благодаря ти, изглежда доста интересно 🙂. Успех занапред! 🍺

*виждам че дискутирате лаптопите и телефоните. Трудно изпадат подобни оферти:
1. Тази
2. И тази.
Какво бихте ме посъветвали за лаптопа? Тук и такъв компютър не мога да сглобя за тези пари..

За лаптопа не мога да кажа нищо - не следя пазара. SSD-то вероятно си струва.

Искам обаче да помоля да спрем с темата за хардуера - нямам нищо против нея, но доста разводнява дневника, когато се проточи.

27.08.18
21:00

27.08.2018 г.

Делоуд А (a.k.a. “свежи единички”)

Загрявка.

Работни серии:
1. Силова част (по ред през 30-40 секунди):
  1.1. Преден клек - 2х60, 1х80, 1х100, 1х120, 1х140, 1х150, 1х155, 1х150 кг.
  1.2. Избутване на прав лост от лег - 2х60, 1х80, 1х100, 1х120, 1х140, 1х150, 1х160, 1x170, 1х175, 0х180 кг.
  1.3. Набирания в подхват с доп. тежест - 2х0, 1х10, 1х20, 1х30, 1х40, 1х50, 1х55, 1х60, 0х65 кг.
  1.4. Борческо въртене с дъмбели - 6х26 кг.
2. Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Първи “делоуд” от поне два месеца насам. Мислех си да не правя повече такива тренировки, но се изкуших да проверя колко сила съм изгубил, докато правех само интервали. Е, намерих отговор - николко. 🙂
На финала направих и две серии с “gravity boots”-овете.

Положително:
  - Учудващо добре навсякъде. На лега 170 и 175 летяха като перушинки, а дори нулата на 180 можеше да е единица, ако това беше целта и бях наредил по друг начин подходите.

Отрицателно:
  - Нищо, освен факта, че на фона на интервалите това изобщо не е тренировка и имам усещането, че си изгубих времето и правя крачка назад.

Добавки:
1. Към 7 - 1 гр магнезий бисглицинат, 5000 IU витамин Д3.
3. По време на тренировка - 11 грама BCAA 4:1:1 на MyProtein.
4. Преди лягане (план)  - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр креатин монохидрат.

Започвам пак витамин Д3 - есента си е тук с пълна сила, а слънце почти не виждаме вече.

Обобщение за деня:
След работа в залата, а след тренировката се прибрах на бегом, забърах едни спагети Карбонара и после закарах малката на първо събиране на местните сакути.

Сакът ми за фитнес вече официално си има собствено гравитационно поле. След като добавих “прангите” и новия колан, общото тегло с празен шейкър стана 22,4 кг и подмина ограничението за чекиран багаж на повечето авиокомпании. А уж не мъкна нищо, което не ползвам редовно - може би само халките, но дори тях ми се налага да вадя понякога.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 27.08.18 21:02.

Започвам пак витамин Д3 - есента си е тук с пълна сила, а слънце почти не виждаме вече.

Правил ли си си изследвания за Д3? Аз януари-февруари тази година си правих, без да съм суплементирал и дори без да съм се пекъл преди това през годината, и ми излезе 120.

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 27.08.18 22:37.

27.08.18
22:52

казано от Сгазен Помияр на 27.08.18, 22:36:

Правил ли си си изследвания за Д3? Аз януари-февруари тази година си правих, без да съм суплементирал и дори без да съм се пекъл преди това през годината, и ми излезе 120.

Не се сетих да го добавя, като бях в България миналия месец, а тук не мога да си пусна току така сам изледвания.

28.08.18
17:30

28.08.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
За деня не ми се разказва особено. С две думи ако оживея до края на септември, ще изкарам и годината. 🙂
Това колоездене вече не знам защо изобщо го пиша - не съм се качвал на колело от началото на лятото.

29.08.18
10:12

Боби, ще извиняваш за спама, но не мога да не споделя - ако имаш път към този фитнес, да пратиш поздрави на рекламното лице 🙄🌞😍

29.08.18
11:06

казано от Atom на 29.08.18, 10:12:

Боби, ще извиняваш за спама, но не мога да не споделя - ако имаш път към този фитнес, да пратиш поздрави на рекламното лице 🙄🌞😍

Всъщност съм ходил в този Делта, докато си избирах зала през 2016-та. 🙂
Въпросното лице Лундгрен не беше там, но имаше много назобени квартални батки, гледащи лошо и сгъващи за бицепс с 10-килограмови дъмбели. Втори път не стъпих. 🙂

29.08.18
20:14

29.08.2018 г.

Делоуд Б (a.k.a. “свежи единички”)

Загрявка.

Работни серии:
1. Силова част (по ред през 30-40 секунди):
  1.1. Мъртва тяга (класическа) - 1х100, 1х120, 1x130, 0х140, (с фетгрипове), 1x140, 1х160, 1х170, 1х180, 1х190, 1x200, 1x210, 1х215 кг. (надхват без фетгрипове, от 160 нагоре с колан)
  1.2. Раменна преса от стоеж - 1х60, 1х60, 1х70, 1х75, 1х80, 1х85, 1х90, 0х95, 1х90 кг.
  1.3. Гребане с трап бар - 1х91, 1х111, 1х121, 1х131, 1х141, 1х151, 1х161, 0x171 кг.
  1.4. Кофички на халки с доп. тежест - 2x0, 1x10, 1x20, 1x30, 1x40, 1x45, 1x50, 1x55 кг.
2. Повдигане на тяло от вис с гавата надолу - 5, 4, 2.

И вторият делоуд мина.
Очевидно от два месеца само интервали няма никаква загуба  на сила, затова мисля да се придържам към тях, а делоудите да ги превърна в истински контролни и да ги правя веднъж на 3-4 месеца, вместо в досегашния вариант. 

Положително:
  - Тягата летеше, никакви болки в кръста. На фона на максовете ми отпреди 2-3 години 215 са смешна работа, но сега им се радвам. Хватът държи до последно. Коланът определено помага за контрол над компресията. 
Отрицателно:
  - Малко ме смачка раменната, а и на кофите не се чувствах много стабилен.

Добавки:

Обобщение за деня:
Днес успях да изпусна срок за предаване на едни модели, но сега вече не съм в състояние да ги довърша, а следобед тренировката ми беше с приоритет. Утре сутрин ще си ги получат.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 29.08.18 20:14.

31.08.18
09:30

30.08.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване.

31.08.18
19:25

31.08.2018 г.

Тренировка А-1

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек - 4х100, 4х100, 4х100, 4х100, 2х120, 2х120, 2х120, 2x120, 1х130, 1х130, 1x130, 1x130 кг.
  1.2. Избутване на прав лост от лег - 4х120, 4х120, 4х120, 4х120, 2х130, 2х130, 2х130, 2х130, 1х140, 1х140, 1х140, 1х140 кг.
  1.3. Набирания в подхват с доп. тежест - 4х14, 4х14, 4х14, 4х14, 2х24, 2х24, 2х24, 2х24, 1х32, 1х32, 1х32, 1х32 кг.
  1.4. Борческо въртене с дъмбели - 4х16, 4х16, 4х16, 4х16, 3х20, 3х20, 3х20, 3х20, 2х24, 2х24, 2х24, 2х24 кг.
  2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 13х66, 13х66 кг.
  2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 11 (ляв), 11 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
  2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
  2.4. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  2.6. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 6, 4.
Време за интервалите - 33:54. Преходите за 5:29, а чистото време е 28:25. 
Като за първи интервали след делуод доста добре.

Положително:
  - Легът без откази и за що-годе прилично време.

Отрицателно:
  - Нищо конкретно.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта реших да не ходя до офиса и да работя от нас.

Освен че съм страшно зает, се заиграх на една RPG игра на телефона - точно в стила на старите PC. В първте минути графиката и контролите малко ме отблъснаха, но точно след половин час вече бях тотално зарибен. Огромен свят, интересна история, страхотно много и разнообразни сайд-куести, безкраен гейм-плей (цяла седмица ми отива всяка свободна минута, че и част от съня и съм доникъде), безплатна е (плаща се за допълнителни класове герои) и разчита на дарения. Най-приятната изненада от много време насам!
Играта се казва The Exile Kingdom и я препоръчвам горещо на всички, които страдат от лека носталгия по старите компютърни RPG-та и имат МНОГО време за губене. 🙂

31.08.18
19:47

казано от Boby_ на 31.08.18, 19:25:

31.08.2018 г.
Играта се казва The Exile Kingdom и я препоръчвам горещо на всички, които страдат от лека носталгия по старите компютърни RPG-та и имат МНОГО време за губене. 🙂

Лошото на геймърските зарибявки  е, че и да нямаш време за губене все някак намираш за да играеш. Дали няма да спиш, дали ще откраднеш минутка от работата...

Мнението беше редактирано от I`M на 31.08.18 19:48.

31.08.18
19:57

казано от Иван Марков на 31.08.18, 19:47:

31.08.2018 г.

Лошото на геймърските зарибявки  е, че и да нямаш време за губене все някак намираш за да играеш. Дали няма да спиш, дали ще откраднеш минутка от работата...

Е, точно това правя тия дни, включително заминава и времето, което обикновено си отделям за форума. 🙂
Още пет минутки, още само 1000 точки опит до следващото ниво, тук има ново оръжие - трябва да се пробва, нещо изпадна за този куест и не мога да спра точно сега. 🙂 Това си е пристрастяване - сещам се защо спрях да играя на компютър преди време. На телефон рядко ми е попадала подобна зарибявка (и то без пари), но ето, че капанът пак щракна. 🙂

Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.08.18 20:00.

31.08.18
20:55

Нямаш си друга работа значи 🙂 #TooOldForGaming

Мнението беше редактирано от Splash на 31.08.18 20:58.

31.08.18
22:09

казано от Boby_ на 31.08.18, 19:57:

казано от Иван Марков на 31.08.18, 19:47:

31.08.2018 г.

Е, точно това правя тия дни, включително заминава и времето, което обикновено си отделям за форума. 🙂
Още пет минутки, още само 1000 точки опит до следващото ниво, тук има ново оръжие - трябва да се пробва, нещо изпадна за този куест и не мога да спра точно сега. 🙂 Това си е пристрастяване - сещам се защо спрях да играя на компютър преди време. На телефон рядко ми е попадала подобна зарибявка (и то без пари), но ето, че капанът пак щракна. 🙂

Преди повече от 15 години много джитках,направих една мини заличка на село и покрай децата доста се зарибих...Това стрелби,стратегии,ралита...часове не ставах от компа.Half Life много ме кефеше с динамичостта,веднъж седнах привечер да поиграя,по едно време гледам хората отиват за работа сутринта към 8 😄
Зарибявка си е,а и стратегиите са опасни 🙂 Очите много ме боляха и реших да спра,макар че дъртия геймър дреме в мен 😄

01.09.18
18:57

Обобщение за август 2018

Няма какво толкова да му обобщавам на този август - от 118,5 кг към 3-ти съм качил до 118,7 кг на 3-ти август - двеста грама нагоре. При 7709 калории за свален/качен килограм това прави 53 калории дневен излишък. 
Средният ми прием на калории през периода е бил 3509 калории. Неутралният баланс излиза 3456.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3355 - горе-долу реалистично.

С изключение на пътуването обратно към Швеция в началото на месеца, тренировките бяха съвсме редовни и без оправдания.

Така че половината от това е изпълнена:

казано от Boby_ на 01.07.18, 14:03:

Като се прибера в Швеция на есен, ще се връщам пак в релси. 🙂

Оставя да оправя храната, че нещо пак се тъпча като прасе и бирите вървят почти ежедневно.

01.09.18
19:00

01.09.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта оправяне из нас, пазаруване, готвене.

През седмицата предстоят парламентарни и местни избори в Швеция. Разбира се, заедно са, за да не се харчат излишни пари.
Целият град е в плакати. Всички са в един размер, няма големи билбордове. Нито един от плакатите не е залепен - до един са вързани със “свински опашки”. Обзалагам се, че в деня след вота всичко ще изчезне като с вълшебна пръчица.
На ключови места в града активисти отварят щандове на партиите и раздават брошури и рекламни материали. Няма митинги, нерви, крясъци.
Открийте разликите....

02.09.18
14:36

02.09.2018 г.

Тренировка Б-1

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Мъртва тяга (класическа) - 3х150, 3х150, 3х150, 3х150, 2х160, 2х160, 2х160, 2х160, 1х170, 1х170, 1х170, 1х170 кг.
  1.2. Раменна преса от стоеж - 4х60, 4х60, 4х60, 4х60, 2х70, 2х70, 2х70, 1х70, 1х75, 1х75, 0х75, 1х75 кг.
  1.3. Гребане с трап бар - 4х111,  4х111,  4х111, 4х111,  2х121,  2х121,  2х121,  2х121,  1х131, 1х131,  1х131, 1х131 кг.
  1.4. Кофички на халки с доп. тежест - 3х20, 3х20, 3х20, 3х20, 2х30, 2х30, 2х30, 2х30, 1х35, 1х35, 1х35, 1х35 кг.
  2.1. Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 4x45 кг. (на ръка)
  2.2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 6х36, 5х36 кг. (на ръка)
  2.3. Външни рамени ротации с дъмбели от хоризонтална позиция на мишницата - 8х12 кг. (на ръка)
  2.4. Разтягане с ластик пред гърди - 9 (син). 
  2.5. Издърпване на ластик с две ръце назад до мишници, успоредни на гръдния кош,  ротация нагоре и после избутване нагоре до изпъване на ръцете - 8 (два сиви, 3+ плочки).
  2.6. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 6,4.
Времето днес беше 24:05, като преходът е за 2:27, а интервалите за 21:38.
Прилично. Свалили са халките в залата и се налага да вадя и монтирам моите, което си е досадна занимавка.

Тягата с колан - този път вече с моя си. Тепърва ми предстои да се науча да го ползвам активно, така че е рано за изводи. 
Положително:
  - Най-бързите кофи досега.

Отрицателно:
- Продължавам с отказите на раменната. Както и на лега, трицепсът сдава багажа в интервален режим.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо за отбелязване засега.

03.09.18
19:26

03.09.2018 г.

Колоездене:
Около 20 км.

Днес се насилих да се кача на колелото сутринта. Зор голям! Не знам утре как ще клякам.

Добавки:

Обобщение за деня:
Нищо особено днес - понеделник с всичките му прелести.

03.09.18
19:34

казано от Boby_ на 03.09.18, 19:26:

03.09.2018 г.

Ах тези понеделнични прелести... Така ме умаяха днес, че още се чудя вкъщи ли съм , навън ли съм , ден ли е, нощ ли е и защо главата ми тежи така...

За пореден път- сорри за спама.

казано от Иван Марков на 03.09.18, 19:34:

03.09.2018 г.

Ах тези понеделнични прелести... Така ме умаяха днес, че още се чудя вкъщи ли съм , навън ли съм , ден ли е, нощ ли е и защо главата ми тежи така...

Че какво му е на понеделника- просто ден за гърди 😄

04.09.18
09:51

казано от Любомир Ламбрев на 04.09.18, 09:50:

казано от Иван Марков на 03.09.18, 19:34:

03.09.2018 г.

Че какво му е на понеделника- просто ден за гърди 😄

Някой беше казал, че ако мразиш понеделниците, всъщност си мразиш работата. 🙂

04.09.18
12:51

То пък ,кой обича да е на работа???Било то понеделник или петък?

04.09.18
17:09

казано от nervak на 04.09.18, 12:51:

То пък ,кой обича да е на работа???Било то понеделник или петък?

Аз аз

04.09.18
19:37

04.09.2018 г.

Тренировка А-2

Загрявка.

Работни серии:
  1.1. Преден клек - 4х100, 4х100, 4х100, 4х100, 2х120, 2х120, 2х120, 2x120, 1х130, 1х130, 1x130, 1x130 кг.
  1.2. Избутване на прав лост от лег - 4х120, 4х120, 4х120, 4х120, 2х130, 2х130, 2х130, 2х130, 1х140, 1х140, 1х140, 1х140 кг.
  1.3. Набирания в подхват с доп. тежест - 4х14, 4х14, 4х14, 4х14, 2х24, 2х24, 2х24, 2х24, 1х32, 1х32, 1х32, 1х32 кг.
  1.4. Борческо въртене с дъмбели - 4х16, 4х16, 4х16, 4х16, 3х20, 3х20, 3х20, 3х20, 2х24, 2х24, 2х24, 2х24 кг.
  2.1. Бедрено разгъване (горната част на движението без заключване на коляното) - 11х66, 11х66 кг.
  2.2. Степ-ъп (вариант Поликуин) - 11 (ляв), 11 (десен крак) в суперсерии с разгъванията.
  2.3. Изометрия в горна позиция на набиране (подхват) - 17 с.
  2.4. Изхвърляне от седеж - 4х40 кг.
  2.5. Ренегатско гребане със задържане в горна позиция - 4х34 кг.
  2.6. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 6, 5.
Време за интервалите - 34:41. Преходите за 6:19, а чистото време е 28:22. 
Имах усещането, че се мотая и времето ще е слабо, но се оказа, че си е доста добре.

Положително:
  - Нищо конкретно.

Отрицателно:
  - Имах усещане, че много се мотая, което значи, че вероятно наистина е било така, тоест има какво да се иска. 🙂 

Добавки:

Обобщение за деня:
Вторникът - като понеделника.

И понеже пиенето на ром във вторник вечер не те прави алкохолик, а пират, си сипвам едно (двойно) Дипломатико и ви казвам наздраве!

05.09.18
16:41

05.09.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
Сутринта беше доста мъгливо и хладно, а краката осезаемо уморени от понеделнишкото колоездене и вчерашните клекове, та реших днес да си спестя мъките.
Друго интересно май няма за разказване.

06.09.18
19:52

06.09.2018 г.

Тренировка Б-2

Загрявка.

Работни серии:
  1.2. Раменна преса от стоеж - 4х60, 4х60, 4х60, 4х60, 2х70, 2х70, 2х70, 1х70, 1х75, 1х75, 1х75, 1х75 кг.
  2.1. Румънска тяга с дъмбели и фет-грипове (до под коляното) - 7х45, 3x45 кг. (на ръка)
  2.2. Чуково сгъване с дъмбели от стоеж - 7х36, 4х36 кг. (на ръка)
  2.4. Разтягане с ластик пред гърди - 7 (син). 
  2.6. Повдигане на тяло от вис с главата надолу - 8,3.
Времето днес беше 22:00, като преходът е за 2:25, а интервалите за 19:35.
Два дни не съм пил и на третия избухнах. 🙂 Най-бързото чисто време за интервали и изравнено общо.

Положително:
  - Вече казах горе - успях да събера всички движения.
  - Най-бързите кофи досега.
  - Много стабилна и бърза раменна. Отказът реално не беше отказ, само не заключих докрай единия лакът.

Отрицателно:
- Нищо всъщност.

Добавки:

Обобщение за деня:
Освен за тренировката, за друго отказвам да говоря. За щастие тази седмица все някога ще свърши, а силно се надявам, че и целият септември също.

08.09.18
00:19

07.09.2018 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:

Обобщение за деня:
И петъка избутах. Хубавото на това да си много зает и непрестанно да те дърпат за нещо е в това, че времето минава неусетно.
Дето се вика, кога беше ‘90-та, кога стана сега....

Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.09.18 00:20.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1