Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимНещо не се разбирам добре с ТСЛ и ще се отказвам от нея.
Не ми се връща и към интервали. По-скоро ще мина на нещо (полу)кръгово през ден, разделено на два варианта според упражненията и на още два с различен обем, като ще вкарам и разни нещица с пудовки с леко в края за динамика и може би нещо за ядрото. Може и на дърпащи/бутащи да го разделя за удобство. Ще стане малко манджа с грозде, ама за каквато и по-структурирана програма да си помисля в момента, направо ми се повдига.
Някакво ей такова в четири тренировки през ден го мисля (с някакви вариации с обема тук-там при нужда и скука):
Клек (заден) - 4х4
Раменна (с лост) - 4х4
Набирания (надхват) - 4х7-8
Кофи (халки) - 4х4
Повдигане от вис
Тяга (класическа) - 4х3
Лег (широк) - 4х4
Борческо въртене - 4х8
Силово гребане с дъмбел - 4х4
Бицепсово сгъване
Клек (преден) - 4х4
Раменна (с дъмбели) - 4х4
Набирания без тежест - 4 серии до позитивен отказ
Кофи на успоредка - 4 серии до позитивен отказ
Обръщане с изтласкване с пудовки
Тяга (румънска) - 4х4
Лег (тесен) - 4х4
Тръстър (с пудовки или лост) - 4х4
Борческо въртене с дъмбели - 4х8
Изхвърлане с пудовки
Мнението беше редактирано от Boby_ на 30.12.21 16:15.
30.12.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло.
Обобщение за деня:
Ще ви уморя от скука, ако взема да ви разказвам за приключенията си в търсене на кисело зеле в Лисабон и околностите...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.12.21 13:44.
31.12.2021 г.
Тренировка A
Загрявка.
Адаптация и работни серии (в суперсерии) :
1.1. Клек - 4х100, 4х120, 4х120, 4х120, 4х120 кг.
1.2. Раменна преса с прав лост от стоеж - 2х60, 4х70, 4х70, 4х70, 4х70 кг.
2.1. Набирания с тесен надхват (с доп. тежест) - 3х0, 5х10, 5х10, 5х10, 5х10 кг.
2.2. Кофи на халки (с доп. тежест) - 3х0, 4х20, 4х20, 4х20, 4х20 кг.
3. Повдигане на тяло от обърнат вис - 10, 9.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Стара година, нова тренировка. Реших, че съм комбинирал подходящо упражненията, за да ги правя по двойк в суперсерии за повече плътност и се получи добре.
Да видим само като завъртя няколко пъти, как ще съм с възстановяването, че това май е най-тънката сметка, която никога не съм бил в състояние да си направя много точно.
Положително:
- Почти без негативни усещания. Имам доста да се адаптирам - на клека слабата брънка са раменете и лакътят, а не краката и кръстът, както е било преди, но днес не беше кой знае какъв проблем и съм сигурен, че поне раменете бързо ще се “очупят”. За лакътя не съм толкова убеден.
- Времето последните два-три дни се пооправи и влажността намаля - днес беше прилочно.
Отрицателно:
- Смях в залата с тия 120 на заден клек, ама толкова си мога в момента.
- Успях да си направя солидна цицина на главата - като се наведждах да си оставя телефона, се натресох челно в кобура на лоста. Добре, че беше в края на тренировката, че направо звезди посред бял ден видях.
Добавки:
Май е време да включа пак малко креатин и нещо за стави.
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, сега почваме готвенето (намерихме все пак кисело зеле в един комбиниран руско-украинско-българско-балкански магазин в Кашкайш, пък било то и в буркани). Държат го българи, но явно търсенето на български стоки не е много голямо, затова зареждат само най-основното и то предимно трайни неща, а киселото зеле не е най-изгодната стока да ти заема място при съотношението си обем/цена. :)
Весело посрещане на новата година на всички! :)
Обобщение за декември 2021
Дойде време и за последния месец от годината. През декември съм сваликл 0,4 кг - от 112,0 на първи декември до 111,6 кг на първи януари. Това прави среден дефицит от 99 килокалории на ден при 7709 за свален килограм.
Приетите калории са средно 3231 дневно, а неутралният баланс излиза 3132 килокалории.
Същата сметка по формулата на Мифин-Сейнт Жур дава неутрален баланс от 3155 при коефициент на физическа активност 1,55, което е точно в десетката.
Разликата с предните месеци идва от пиенето - през декември ми се събират само няколко дни с алкохол и то само вино.
Тренировките бяха по програмата ТСЛ, като в края направих няколко дни пауза и нова промяна към малко по-различен тип тренировка.
Некоректно е да обобщавам цялата 2021-ва, защото една година е много време, а точно тази ми се случиха много неща - местене на нова длъжност, смяна на държавата и всички усложнения, сврзани с това (едновременна продажба и покупка на апартамент, при това - дистанционно, административни перипетии, които не са приключили, ново училище, наемане на изцяло нов екип и създаване на процеси от нулата и какво ли не още). На този фон теглото ми през годината не се е променило изобщо - 111,6 на 1-ви януари 2021 и точно толкова днес.
През 2022 ще тренирам, както ми се тренира за равни части сила, здраве и самочувствие и ще се храня умерено, като ще гледам да пия рядко. Никакви драматични обещания или напъни за някаква голяма промяна.
Честита нова година на всички! Пожелавам ви да сте много здрави, спокойни и усмихнати (без Прозак)!
30.12.2021 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Ходихме до Дино парк Лориня с идеята да съчетаем с разглеждане на Обидош, но паркът се оказа много приятно място с реалистични (доколкото позволяват познанията ни за тях) фигури на динозаври, подробни описания на видовете, организиран по геологични епохи сред природата и изкарахме там много по-дълго от предвиденото заради поразбудилия се у мен детски интерес към палеонтологията. :)
02.01.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Адаптация и работни серии (в суперсерии) :
1.1. Лег с прав лост (раменен хват) - 2х100, 4х120, 4х120, 4х120, 5х120 кг.
1.2. Румънска тяга - 2х100, 2х120 (с фет грипове), 4х140, 4х140, 4х140, 4х140 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел от земя - 4х70, 4х70, 3х70 кг (на страна).
2.2. Борческо въртене с дъмбели - 5х25, 5х25, 5х25 кг.(на ръка).
3. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - пропуснато
С гребането се подведох много тъпо - 60 кг са ми леки за такъв обем, 70 ми тежат. В края на хлъзгави пластмасови дръжки с потни ръце започнах да се кривя, за да компенсирам и се случи логичното - кръстът ме преряза. Ще караме май с по-лекия дъмбел и с по-голям обем. Само да видя кога, че може да се окажа пак в почивка
Положително:
- Първите суперсерии тръгнаха добре.
Отрицателно:
- Зле преценени тежести - може би не само на гребането, а в комбинация с тягата преди това.
Добавки:
Обобщение за деня:
Край на отпуската. :(
03.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Като за първи работен ден го давам доста лежерно. Времето също е от полза - гъста мъгла до средата на следобеда, ниска облачност след това.
Кръстът е “тотална щета” - нощес едва съм спал. Към следобеда малко се пооправи, но утре за клек и раменна от стоеж и дума не може да става, а само за кофи и набирания няма да ида до залата. По-скоро ще изчакам до четвъртък за цялата тренировка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 03.01.22 18:14.
04.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Кръстът днес е по-добре, но ще му дам още ден, преди да си помисля да клякам.
Заформя се нова “буря в чаша вода” около служебната ми кола. Вчера ме изненадаха с новината, че понеже било много сложно за организиране, са решили да няма опция за служебни коли, а само да дават “car allowance” - месечни пари за кола. Не е някаква драма, макар че лична кола в чужда държава с непознати правила и процедури винаги е разправия и разход. Проблемът е, че до края на месеца трябва да връщам тая, а не виждам как ще купя нещо дотогава (държа да е ново) при сегашното време за чакане за доставки, тоест ще трябва да се изръся за някаква таратайка втора ръка, докато избера, поръчам и дочакам новата.
Засега съм се насочил като идея към новия Hyundai Tucson PHEV - интересен външен вид (макар и да не е красавец), богато оборудване, добра гаранциия и съвсем прилична цена на фона на немските и японските алтернативи. Санта фе е прекалено голяма за Лисабон - тук със сегашното ми Volvo XC60 имам големи проблеми дори с взимане на завои по някои улички из центъра, да не говорим за паркиране и особено подземни гаражи.
Салоните продават коли от шоу-рума понякога, а също и тест драйв коли, които са почти нови. Вървят си със стандартната гаранция. Единствено не можеш да избираш екстри. Вземаш каквото е налично. Но обикновено колите в салоните имат почти всички екстри. И цените са по-добри.
Това е вариант ако не искаш да чакаш.
казано от Svetoslav на 04.01.22, 15:58:
Салоните продават коли от шоу-рума понякога, а също и тест драйв коли, които са почти нови. Вървят си със стандартната гаранция. Единствено не можеш да избираш екстри. Вземаш каквото е налично. Но обикновено колите в салоните имат почти всички екстри. И цените са по-добри.
Това е вариант ако не искаш да чакаш.
Да, обмислям и такъв вариант, макар че мразя да нямам избор.
05.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Тази седмица е относително спокойна. От другата ще е по-интересно, като се върнат всички от отпуска.
06.01.2021 г.
Тренировка В
Загрявка.
Адаптация и работни серии (в гигантски серии) :
1.1. Преден клек - 12х80, 8х90, 6х90, 5х90 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 8х26+26, 7х26+26, 5х26+26, 4х26+26 кг.
1.3. Набирания с тесен надхват - 10, 8, 6, 6.
1.4. Кофи на успоредка - 13, 10, 10, 8.
2. Обръщане с пудовки - за техника с 16 и 24.
Днес уж лекичко, за да не тормозя кръста, пък се оказа, че накрая хич не ми е леко и то при положение, че уж си спестих доста.
Положително:
- Използвах комбинацията от упражнения и ги завъртях в гигантски серии, вместо по двойки в суперсерии - пести се доста време така.
Отрицателно:
- Тежестите и бройките са смешна работа, ама толкова за момента.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо интересно - няколко срещи, пазарлъци с дилъра на Хюндай и следобедът дойде.В
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.22 19:35.
07.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Изторколи се и тази седмица.
Следобед ходих да карам новия Tucson. Малко съм със смесени чувства. PHEV-а излиза доста скъпо като за Хюндай, не можеш да си конфигурираш екстрите, а дори в най-високото ниво оборудване ми липсват едно-две неща. Иначе върви добре, возията е прилична за кола от този клас и има доста неща.
От друга страна Volvo XC40 и BMW X1 не са чак толкова по-скъпи, а и двете ми харесват повече от Tucson. KIA Sportage пък излиза осезаемо по-евтино, но има само дизелов хибрид без плъгин опция и освен това вече е с доста остаряла и скучна визия. Honda CR-V има само предно предаване, Мазда нямат хибриди изобщо в тоя клас. Май още ще мисля, ще смятам какво мога да си позволя и ще видя къде има подходящи промоции.
Ако някой има идея за друго компактно SUV (не френско, не и Toyota, VW/Audi), което предлага HEV и/или PHEV, съм отворен за предложения.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.01.22 19:15.
То всичко ще ти хареса повече от Тускона . Единственото хубаво нещо на Азия са азиатките и азиатките ;)
Ем Боби но нищо друго не остана :)
Модел Х с четири мотора.
Тойота - Хайлендър хибрид или Ауди - Оллроуд .
Мойто лаишко мнение .
Мнението беше редактирано от ISB на 08.01.22 07:27.
казано от Boby_ на 07.01.22, 18:00:
Ако някой има идея за друго компактно SUV (не френско, не и Toyota, VW/Audi), което предлага HEV и/или PHEV, съм отворен за предложения.
Mercedes GLC
Боби, гледал ли си Ford Kuga? Особено в ST варианта му има приятна визия. Прикачам линк към техническите параметри.
Форд Куга
Благодаря за идеите!
казано от ISB на 08.01.22, 07:25:
То всичко ще ти хареса повече от Тускона . Единственото хубаво нещо на Азия са азиатките и азиатките ;)
Ем Боби но нищо друго не остана :)
Модел Х с четири мотора.
Тойота - Хайлендър хибрид или Ауди - Оллроуд .
Мойто лаишко мнение .
За напълно електрическо е рано - първо нямам условия да го зареждам и второ искам да мога и на дълъг път да пътувам (под дълъг разбирам 4000 км Лисабон-София), а с електирческа не става това.
Разколебах се и за плъгин - нямам къде да зареждам нито у нас, нито в офиса, а да возя тежките батерии само на бензин е тотално излишно.
Засега оставам на варианта за обикновен хибрид.
Хайлендърът ми е голям (паркиране и дори каране в центъра ми е проблемно дори с Volvo XC60 в момента), Аудито не е SUV. :)
Капризи много при мен. :)
казано от Svetoslav на 08.01.22, 12:40:
Mercedes GLC
GLC-то ми е голямо и прекалено скъпо. Конфигурирах GLA, ама и там цената идва дебела и то единственият хибрид е плъгин и само с предно предаване. Иначе много ми допада, няма да си кривя душата. :)
казано от shpv на 08.01.22, 14:18:
Боби, гледал ли си Ford Kuga? Особено в ST варианта му има приятна визия. Прикачам линк към техническите параметри.
Форд Куга
За Куга-та не се бях сещал наистина. Хибридът е с 4х4, моделът е новичък и оборудването е добро, а на външен вид много ми хвана окото. Цената ми е в бюджета. Има само един недостатък - Ford е. :) Но определено ми влезе в списъка и то доста нагоре.
При толкова варианти ще изчакам другата седмица да се върнат от отпуска колегите от sourcing отдела - бяха споменали, че има вариант да се ползват фирмените отстъпки за служители и ще подходя от там според това къде могат да ми уредят отстъпка и каква. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.01.22 19:47.
08.01.2021 г.
Тренировка Г
Загрявка.
Адаптация и работни серии (в гигантски серии) :
1.1. Мъртва тяга - 3х140, 3х150, 3х160, 3х160 кг.
1.2. Лег с дъмбели (с успореден хват) - 10х40+40, 8х45+45, 8х45+45, 5х45+45 кг.
1.3. Гребане с трап-бар - 6х96, 5х106, 5х106, 4х106 кг.
1.4. Борческо въртене с пудовки - 8х16+16, 8х16+16, 6х16+16, 5х16+16 кг.
2. Изхвърляне с пудовки от земя - за техника с 16 с една и две ръце.
Започва да ми се оформя идея как ще тренирам. За да избегна ситуации като със силовото гребане, ще комбинирам малък с голям обем в една и съща тренировка. На практика ще излезе нещо като тежко-леко (или тежко-средно) с малко по-ограничен обем и само упражнения със свободни тежести с фокус върху многоставните.
Да видим дали съм си направил добре сметката.
Положително:
- На тягата учудващо прилично при тоя скапан кръст. Имам още доста аванс, но няма да бързам да качвам тежестта, а ще се фокусирам засега върху техниката - имам да коригирам стартовата позиция, да използвам повече краката и най-вече да оправя най-накрая тая ужасна негативна фаза, която при мен на практика отъства.
Отрицателно:
- Идеята ми беше да правя въртене с диск като четвърто упражнение, обаче 20 кг са ми леки, а 45 ми тежат и реших да пробвам с пудовки, което май беше грешка, защото следобед рамото ме боли.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта тренирах, на обяд ходихме на рожден ден на една колежка. Много е хубаво през януари да можеш да седнеш навън без яке! :) Накрая обаче ме понадуха, без да се усетя.
09.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Ще се побъркам вече с тия коли! Днес пък се загледах по една оферта за 5-годишен GLC, който излиза горе-долу колкото Хюндая. Сега се чудя дали ми се хваща на хорото да плащам лизинг и след пет години да се окажа с доста солена платена сума и с 10-годишна кола в ръцете... :) От друга страна пък къде ще сравняваме GLC с Tucson…
Ще ходя утре да го гледам Мерцедеса, ако успея да се измъкна преди обед преди или вместо тренировка.
Иначе рамото не го чувствам особено добре. Тоя експеримент с въртене с пудовки, без дори да знам точно как се изпълнява, е сред най-тъпите неща, които съм правил в залата (а аз имам не една и две тъпотии зад гърба си през годините).
10.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сагата с колата продължава. Преди обед ходих да пробвам две GLC-та втора ръка - един 250d 2018-та и един плъгин хибрид 2017-та. Започнах с 250d-то. Шумен дизел, който звучи повече като трактор, отколкото като луксозна кола на под 4 години, високо разположен и много неудобен педал на спирачката, неочаквано лоша возия, съвсем базово оборудване без нищо допълнително, микроскопично екранче за съвременните стандарти (колата не е 2008-ма все пак, а 2018-та). Такова разминаване с очакванията ми, че изобщо се отказах да карам хибрида. На тоя фон Tucson-а си беше идеален.
На прибиране минах през най-големия дилър на Форд да проверя Куга-та. Там пък можели за утре да ми запишат тест драйв, но се чакало 6-7 месеца за доставка след поръчката, така че да си гледат работата.
Сега се опитвам да разбера как стоят нещата с Honda CR-V и Mazda CX-5 и ако и там ударя на камък, взимам Хюндая, пък каквото ще да става.
Много ги умея тия неща - да си създавам стрес и притеснения. Цял живот бачкам, къде зле, къде добре и когато най-после мога да си позволя нещо ново и хубаво (поне по моите критерии), вместо да се радвам и да подходя с положителни емоции, аз си губя съня и си създавам огромно количество отрицателни емоции.
В тази връзка не тренирах днес, въпреки че се падаше тренировъчен ден. Не ми харесва какво усещам в рамото, а снощи не можах да спя изобщо дори минута. Мисля и утре да пропусна, че програмата ми е много натоварена и съм си наместил тренировките в календара през деня между срещите. Тъкмо ще видя рамото как ще е.
П. П. Видях на живо новия Mustang Mach-E. Без да съм фен на Форд (даже напротив), мога да кажа, че отдавна не съм виждал по-красива кола (изключвам суперколите - те не са за простосмъртни).
Ми, че то същото. :D
Едит: Шегата настрана, току-що мина покрай мен един такъв Мустанг, оказа се, че даже живее в съседния блок. Доста симпатичен автомобил.
Мнението беше редактирано от Гордан на 10.01.22 20:52.
Боби, Мустангите са много постни вътре, все пак е Форд, но това си важи за американските коли принципно.
Мустанга е силно напомпен маркетинг без реално покритие ,все пак е американски , но щом ти харесва вземете се .
Провери хибридите на Лексус!
Моят фаворит пре ел колите след тесла е Audi E tron
Мнението беше редактирано от ISB на 10.01.22 23:23.
казано от ISB на 10.01.22, 22:57:
Боби, Мустангите са много постни вътре, все пак е Форд, но това си важи за американските коли принципно.
Мустанга е силно напомпен маркетинг без реално покритие ,все пак е американски , но щом ти харесва вземете се .
Провери хибридите на Лексус!
Моят фаворит пре ел колите след тесла е Audi E tron
Не, не, електрическа няма да взема за момента - нито имам къде да я зареждам, нито е практичка за пътуване през цяла Европа.
Засега ми останаха два фаворита - Honda CR-V (вчера я карах и съм с много добри впечатления). Имат я и налична за края на февруари. Недостатъкът е, че най-високото ниво на оборудване, което внасят в Португалия, е само с предно предаване, няма електрически багажник и електрически седалки. Иначе седалките са по-удобни дори от тези на Волвото, държи се много добре на пътя, материалите изглеждат качествени и определено я предпочитам пред Tucson-а.
Днес ще ходя да карам и Mazda CX-5 - те пък нямат хибрид, а високото ниво на оборудване трябва да го чакам 4-5 месеца.
След маздата ще реша.
11.01.22
11:42
казано от Boby_ на 11.01.22, 11:32:
Не, не, електрическа няма да взема за момента - нито имам къде да я зареждам, нито е практичка за пътуване през цяла Европа.
Миналото лято видях 2-3 тесли с полски номера в Бургас. И аз се учудих, но явно не е толкова сложно вече да се планира дълго пътуване с 3-4 спирки за зареждане.
п.с. освен ако не са ги докарали с платформа, теглена от някой стар дизеляк :D
Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 11.01.22 11:43.
казано от Alexander Krastev на 11.01.22, 11:42:
казано от Boby_ на 11.01.22, 11:32:
Миналото лято видях 2-3 тесли с полски номера в Бургас. И аз се учудих, но явно не е толкова сложно вече да се планира дълго пътуване с 3-4 спирки за зареждане.
Със сигурност е възможно, въпросът е дали е приятно и практично. Не бих си причинил стреса да викам репатрак, защото ми е свършила батерията на 20 км от зарядна станция. :) Не е като да изтичаш с тубата и да сипеш два литра ток.
Или пък да пристигна до планирана спирка за зареждане и да установя, че станцията не работи.
казано от Alexander Krastev на 11.01.22, 11:42:
п.с. освен ако не са ги докарали с платформа, теглена от някой стар дизеляк :D
Вероятността е голяма. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.22 12:12.
А пък точно това каза един приятел, който кара чист електрик от 4-5 години вече. Той обратно си купи дизелова джипка, понеже циритам “Конкуренцията по заряните станции вече е жестока. Преди почти нямаше коли, а сега по време на път едвам има къде да заредиш”. Това поне ми каза той. Доколко е преекспонирано не знам. Но броя на електрическите автомобили се увеличи чувствително в България (София) а пък зарядни станции не се правят много много, извън София.
11.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Преминах Рубикон... Поръчах Mazda CX-5.
Днес я карах - Honda-та се усещаше по-добре като возия и има повече вътрешно пространство, освен това има хибрид, докато Mazda предлага само дизел и бензин за този модел.
Това, заради което обаче се спрях на нея, е, че единствено тя и Форд предлагат 4х4 на моделите, които не са с плъг ин. Освен това като оборудване имаше доста повече неща от Хондата и Форда за същите пари, а определено е по-добър вариант от Хюндая. В добавка като външен вид ми харесва повече. Така или иначе предимства или недостатъци мога да търся до догодина по това време. Решението е взето, договорът е подписан, сега започва дългото чакане да ми я доставят, което ще стане някъде около юли.
Освен това си я поръчах ето точно в този цвят, защото ми харесва много и не ми дреме кой какво ще си помисли за сексуалната ми ориентация, като ме види на пътя в нея.
Утре вече ще тренирам или поне ще изпробвам какво мога да правя, без да ме боли рамото. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.01.22 17:06.
Еми, честито Боби. Скорошна доставка и много безаварийни километри ти желая!
казано от I`M на 11.01.22, 17:54:
Еми, честито Боби. Скорошна доставка и много безаварийни километри ти желая!
Благодаря, Ванка! То ще е голямо чакане чак до лятото, ама прецених, че за да взема нещо налично, трябва да направя прекалено много компромиси.
Честито, да я караш със здраве. Аз следя темата и на мен ми е полезна. В момента се чудя и аз какво да купя. Трябва ми нещо 4х4 леко високо,за да стигам на по закътани места с път обаче, а не офроуд. Чудех се нещо за Мицубиши или Субаро, обаче не бързам, може и по натам. Като гледам това което си купил, са му барнали визията перфектно :) ... Такива като мерцедеси и от този клас ги изключвам ..
12.01.2021 г.
Тренировка A
Загрявка.
Адаптация и работни серии (гигантски серии) :
1.1. Преден клек - 7х100, 3х120, 4х110, 3х110 кг.
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж с редуване на ръцете - 7х25+25, 8х25+25, 7х25+25, 5х25+25 кг.
1.3. Набирания с тесен надхват (с доп. тежест) - 4х15, 3х15, 3х15, 3х15 кг.
1.4. Кофи на успоредка - 10, 10, 10, 10.
2. Повдигане на тяло от обърнат вис - 10, 6.
Най-после се престраших да тренирам. Адаптирах тренировката към новите условия - рамото не позволява заден клек за момента. Набиранията и кофите с много внимателно преценана амплитуда.
Положително:
- Май ще ми се разминат усложненията, но е рано да се каже.
Отрицателно:
- Трудно е да се нарече тренировка това, по-скоро раздвижване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес получих неочаквано повишение на заплатата и то преди годишното предоговаряне. Пазарът е “горещ” и явно ме пазят от хед хънтъри, което напълно ме устройва.
13.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Нормален работен ден - доста ангажименти, но засега без драми. След работа ще сглобявам библиотека.
Съвсем случайно “открих”, че в Chrome могат да се групират табове [Double Facepalm]. Не знам как съм живял досега без това.
14.01.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
Работни серии (гигантски серии) :
1.1. Лег с прав лост (раменен хват) - 3х120, 3х120, 6х120, 4х120 кг.
1.2. Румънска тяга (хват само на фаланги) - 6х120, 8х110, 8х110, 8х110 кг.
1.3. Разтваряне с дъмбели встрани от стоеж - 5х20+20, 6х20+20, 5х22½+22½, 5х22½+22½ кг.
1.4. Силово гребане с дъмбел от земя - 8х40, 8х40, 8х40, 8x40 кг (на страна).
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж - 5x30+30, 4x30+30 кг.
Импровизирам общо взето според това кое мога да правя заради рамото.
Положително:
- Без инциденти.
Отрицателно:
- То е такава смешна работа, че по-добре да не коментирам.
Добавки:
Обобщение за деня:
Петъчно... Днес си започвам най-после уроците по португалски, а хич не ми се занимава.
15.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Няма да стане така работата с това рамо. Не е силна болка, но при някои движения усещам дискомфорт, а при други направо си ме боли.
Ще мина за две-три седмици на клек и тяга с нещо за ядро, колкото да не е без хич и после ще включвам обратно най-безобидните движения едно по едно, ако има подобрение. Може би и до лекар ще се наложи да стигна, макар че тук е цяла мъка да се оправя на английски, а и се съмнявам да се трогнат много и да се засилят да ми поставят точна диагноза.
16.01.22
02:41
Може да ти прозвучи смешно, но спането с ортопедична възглавница отнема напрежението върху възпаленото рамо. Трудно свикнах с нея, но им ефект.
казано от Brown Bomber на 16.01.22, 02:41:
Може да ти прозвучи смешно, но спането с ортопедична възглавница отнема напрежението върху възпаленото рамо. Трудно свикнах с нея, но им ефект.
Никак не ми звучи смешно. Ще пробвам дали мога да спя с такава възглавница. Благодаря!
Дублирано - за триене...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.22 00:37.
Дублирано - за триене...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.22 00:37.
16.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Ходихме до Обидош на разходка - приятно местенце, макар да беше малко пренаселено като за януари. През юли беше доста по-зле, де. Представям си в година без ограничения в туризма какво ще е.
17.01.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Днес съм като втора смяна на училище - всички срещи и ангажименти от обед нататък. Все пак прилично като за понеделник, поне засега.
Заражда се известна надежда, че ще “мина тънко” с рамото. Днес на практика няма никаква болка при движения без тежест в пълния обхват. Остава само леко чувство на дискомфорт и опъване. Това ми е най-коварният момент - обикновено се изкушавам да си тренирам така. Този път съм твърдо решен да си изкарам курса с диклак докрай и да удържа две седмици, без да го товаря изобщо. Ще включа само някакви ротации за раздвижване и вкарване на кръв.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.01.22 16:24.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече