30.06.2022 г.
Тренировка
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии по две упражнения):
1.1. Мъртва тяга - 4х170, 4х170, 4х170кг.
1.2. Раменна преса прав лост - 4х70. 4х70, 4х70 кг.
2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4х100, 4х100, 4х100 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 4х20, 4х20, 4х20 кг.
Разтягане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Най-после стигнах и до тренировка, ако това днес може да се нарече така.
Положително:
- Нищо, освен че тренирах.
Отрицателно:
- Не можах да направя планирания обем.
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Тичане напред-назад сутринта, после тренировка. Ако всичко е наред с бебето, утре трябва да се изписваме.
Обобщение за юни 2022
През юно съм качил 1 кг - от 110,5 на първи юни до 111,5 кг на първи юли. При 7709 за свален килограм това прави 257 килокалории среден дневен дефицит.
Приетите калории са средно 3402 дневно, а неутралният баланс излиза 3145 килокалории.
Формулата на Мифин-Сейнт Жур показва неутрален баланс от 3220 при коефициент на физическа активност 1,55, което е почти в десетката.
През месеца се отпуснах с алкохола, имах дълго пътуване почти без тренировки и с много ядене навън и нещата излязоха извън контрол.
Тренировките сега трябва малко да влязат в ритъм, докато съм в България. За храната не знам още как ще е.
01.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
1. Преди лягане (план) - 1 гр магнезий бисглицинат, 5 гр рибено масло, 5 гр. креатин монохидрат.
Обобщение за деня:
Днес денят беше посветен на изписването на бебето. Имаше някои притеснения заради левкоцити в урината и ни забавиха до късния следобед, но засега всичко е наред и вече са благополучно у дома. Вечерта поляхме подобаващо.
02.07.2022 г.
Тренировка (някаква)
Загрявка.
Работни серии (в суперсерии):
1.1 Клек - 4х5х120 кг.
1.2. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 3х5х20, 4х20 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 3х5х120, 3х20 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж - 5х21+21, 2х5х23+23 кг.
Днес успях да тренирам в най-горещото време и то след снощното празнуване и малко изтекох в залата.
На всичко отгоре имаше някакъв чичак, на когото трябва да му се обясни, че къпането е добра идея и преди тренировка, не само след.
Положително:
- Като тежести нищо не ми тежеше. На клека имам мегдан за още доста на краката и гърба, обаче раменете и кръстът ме ограничават засега и ще изчакам с увеличаването.
Отрицателно:
- Рамото ме тормози - вече е едно тъпо усещане, не точно болка, но достатъчно, за да не ми дава свободно да правя, каквото си искам.
- На клека усетих не само рамото, а и лакътя да ме наболява. Надявам се да се поочупи.
Добавки:
Обобщение за деня:
Нищо особено днес - поспах сутринта, после тренировка, след това по задачки да купуваме разни неща за бебето и чак сега се паркирахме у нас.
03.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Напред-назад по роднини без нищо за отбелязване.
04.07.2022 г.
Тренировка
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (широка) - 4х140 (без магнезий), 5х140, 5х140, 4х140 кг. (с магнезий)
1.2. Раменна преса с дъмбели от стоеж - 5х29+29, 5х29+29, 5х29+29, 4х29+29 кг.
2.1. Силово гребане с дъмбел от земя - 8+8х55, 6+6х55, 6+6х55 кг. (на ръка)
2.2. Кофи на успоредка - 7, 8, 8.
Раздвижване някакво.
Положително:
- Нищо конкретно.
Отрицателно:
- Нещо хич ме няма тия дни - промяната в климата ли е, дългата почивка, стреса и контузиите или комбинация от изброените, но хич не съм във форма. Все нещо ме боли и опъва - ако не е рамото, ще е кръстът или лакътят. Ще видим дали ще се пооправят нещата, като вляза малко в ритъм.
Добавки:
Обобщение за деня:
Първи работен ден от България - досадно е да се съобразявам с часовата разлика, но ще го преживея за месец.
Боби, честито внуче :-)
Бъдете живи и здрави!
Вие да му се радвате и то да ви прави щастливи!!!
05.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Не особено натоварен ден с няколко срещи. Вечерта излизахме да се видим с чичо ми. Нещо май трябва да поразредя излизанията, че голямо плюскане и пиене пада.
казано от Boby_ на 06.07.22, 10:42:
Нещо май трябва да поразредя излизанията, че голямо плюскане и пиене пада.
И аз съм със същия проблем, когато съм в България :)
06.07.22
12:26
Аз съм със същия проблем и в България и чужбина, а половината от времето се храня навън.
Проблемът не е в България, не е и в излизанията, а в лакомията. :) По-лесно ми е да я контролирам вкъщи, отколкото навън.
казано от Boby_ на 06.07.22, 12:48:
Проблемът не е в България, не е и в излизанията, а в лакомията. :) По-лесно ми е да я контролирам вкъщи, отколкото навън.
На мен пък, ми еднакво трудно да се контролирам. Всяка вечер на маса при някой, няма да съм нацепена батка, ше си остана шопар.
06.07.2022 г.
Тренировка Г
Загрявка.
1.1 Преден клек - 8х100, 3х6х105 кг.
1.2. Набирания с успореден хват - 3х8, 6
2.1. Избутване на прав лост от лег с тесен хват - 8х80, 2х6х90 кг.
2.2. Въртене на диск над глава - 2х6х25, 4х25 кг (на страна).
Набърз по обед между срещите. Малко ми беше мързеливо и се поскатах.
Положително:
- Без неприятни усещания.
Отрицателно:
- Нищо за отбелязване.
Добавки:
Обобщение за деня:
Срещи цял ден, едва успях да си отворя прозорец да тренирам.
казано от Metsan на 06.07.22, 14:29:
На мен пък, ми еднакво трудно да се контролирам. Всяка вечер на маса при някой, няма да съм нацепена батка, ше си остана шопар.
Ми не яжте въглехидратите бе....и няма кво да контролирате.
На месо ,салати ,бири и ракии няма, как да станете прасета...
Мнението беше редактирано от nervak на 06.07.22 20:20.
казано от Гордан на 06.07.22, 20:39:
Баш пък на бири и ракии... :D
Е...пропуснал съм да напиша бърбъна,сингъла,рома ,перното и пастиса....а не че ги пропускам.
казано от nervak на 06.07.22, 20:20:
казано от Metsan на 06.07.22, 14:29:
Ми не яжте въглехидратите бе....и няма кво да контролирате.
На месо ,салати ,бири и ракии няма, как да станете прасета...
Само ако ставаше така и в истинския живот. :)
Като плющя 4-5000 калории дневно от месо, мазнини и алкохол, качвам като пич. Като добавя и въглехидрати, е по-зле, но разликата е козметична.
Не знам как го правиш с качването Боби.
Аз на 82кг лично само от бирите дневно имам минимум 1К,отделно кило месо сготвено,отделно задължителната рибна консерва(дроб от треска или шпроти)... зеленчуците със зехтин не ги броя....и това в нормален ден работен.
Тук само сутринта почвам с 200шунка и 6-7 яйца и 2-3 палачинки.
И не мърдам килата.
Или аз съм сбъркан или движението при вас ви е малко.
Мнението беше редактирано от nervak на 07.07.22 11:37.
казано от nervak на 07.07.22, 11:33:
Не знам как го правиш с качването Боби.
Твърде лесно за съжаление.
казано от nervak на 07.07.22, 11:33:
Или аз съм сбъркан или движението при вас ви е малко.
Не е зле да отчетеш фактори като наследственост, хормонален баланс и начин на живот, както и влиянието им върху метаболизма. Това е все едно някой ти каже, че не тренираш достатъчно и затова хватът ти изостава.... :D
казано от Boby_ на 07.07.22, 14:00:
начин на живот, както и влиянието им върху метаболизма. Това е все едно някой ти каже, че не тренираш достатъчно и затова хватът ти изостава.... :D
Не е като хвата...а начина на живот.
07.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта ходих до общината да си сменям постоянния адрес, после работа от нас и чак сега се опитвам да “затворя” деня, макар да продължават да ме тормозят в чата.
08.07.2022 г.
Тренировка
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга - 5х170, 2х4x180, 3х180 кг.
1.2. Раменна преса прав лост - 5х70, 3x4x70 кг.
2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4x5х100 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 4х5x20 кг.
Положително:
- Изпълних си запланувания обем за прилично време, вдигнах малко тежестта на тягата.
Отрицателно:
- На кофите се обадиха малко левият лакът и дясното рамо - някак по диагонал, но нищо съществено и без причина за притеснения. Забелязвам, че болката в рамото всъщност се е преместила към ключицата, освен ако това не е нещо съвсем ново.
Добавки:
Обобщение за деня:
Сутринта посвърших малко работа, после по обяд ходихме да подаваме заявления за нови лични документи (голям хаос в паспортанта служба на 7-мо РПУ, ама хайде да не се впускам в обяснения, че пак ще се изнервя). След това тренирах и сега сядам за следобедна “работна сесия”, че довечера пак ще излизаме. Край нямат тегобите ми с плюскането навън!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.07.22 08:50.
08.07.22
16:12
Въпросът е по кое време ще отидеш в службата. Миналия месец поднових лична карта и шофьорска книжка. Отне ми 10 мин, за да подам документите, включително и плащането на акт за скорст 🙄 и 5 мин следващия път, като ги получавах. Този път наистина спестих 5 мин за нова снимка и отпечатъци, защото скоро си поднових паспорта и ползваха тях, но и тогава стана много бързо.
казано от Brown Bomber на 08.07.22, 16:12:
Въпросът е по кое време ще отидеш в службата. Миналия месец поднових лична карта и шофьорска книжка. Отне ми 10 мин, за да подам документите, включително и плащането на акт за скорст 🙄 и 5 мин следващия път, като ги получавах. Този път наистина спестих 5 мин за нова снимка и отпечатъци, защото скоро си поднових паспорта и ползваха тях, но и тогава стана много бързо.
Да, сутрин и по обяд е много натоварено, следобед е по-добре. Но имах фиксирани срещи и нямаше как да ги разместя.
Това, което ме подразни, не са многото хора - опашки има навсякъде по света, а липсата на организация. Променили системата и вече има две стаи, вместо една - в първата си взимаш заявленията, в другата ги подаваш и те снимат. Добре като идея, но в тесния коридор има само една дълга опашка, никакви инструкции, табелки, машина с номерца или служител, който да разпределя хората. Отвън на касата на входа три огромни табели “ТУК НЕ Е ИНФОРМАЦИЯ” и в добавка няма никой на гишето, за да е сигурно, че няма как да получиш насоки. Нареждаш се най-отзад и се започват едни обяснения “ама тук сме за подаване, там са за получаване”... Хора минават отпред, някой явно се предрежда с обяснение, че е за друго, друг стои отзад и не знае къде се намира... Красота!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 08.07.22 16:57.
08.07.22
17:55
Тук ме впечатли голямата табела на входа “всички услуги се извършват на всички гишета”, явно в София още не са достигнали това ниво.
казано от nervak на 08.07.22, 19:49:
Не стават всички неща с телефона.
Ще стават, ще стават. Само половин век имаме да наваксваме. Божо добре започна, да видим дали ще се намери кой да довърши.
казано от nervak на 08.07.22, 19:49:
Не стават всички неща с телефона.
Аз си купих къща изцяло през телефона. (С айфон не става, но с андроид можеш да си изтеглиш файловете 😛). Наемане на кредитен консултант, кандидатстване за кредит, всички видове проверки и документи от общината, скици, планове и тн., Застраховки на мен жена ми и на къщата. Не съм излизал от вкъщи да ходя никъде. Нито до банка, нито до където и да било другаде. Не съм виждал на живо никой от участниците в сделката, дори продавача. Единствената хартия която подписах, беше финалния договор, който по пощата обиколи мен, продавача и се върна при адвоката.
В Англия няма институция КАТ. Всичко става онлайн. Смяна на документи, прехвърляне на регистрация при продажба. Ако искаш нови номера, отиваш в автосервиз, който е лицензиран и си купуваш табела. Монтираш си я сам или плащаш на служител на магазина. Няма специален нит на КАТ 😁
Всичко може по телефона, но трябва много стаички с надпис ” Тук не е информация” да се закрият заедно с лелките вътре 😁
Мнението беше редактирано от Nev на 09.07.22 12:30.
Това никога не бих го направил.
За мен по тъпо ,дебилно,времеотнемащо нещо от телефона НЯМА.
100 пъти предпочитам да отида до 7мо (бил съм,не е толкова зле щом аз се оправих) и да си направя документите, отколкото да чопля телефона като пъпчив дебилен пубертет в затъмнена стая....не е нормално.
Е да, къде по-добре е да загубиш един ден във висене по опашки и обикаляне, вместо няколко минути на телефона. Много по нормално ми изглежда.
казано от nervak на 09.07.22, 07:05:
Кой е Божо и какво е започнал?
Ето този.
40-ти в Stack Overflow е всичко, което ти трябва да знаеш за него.
П. П. А реакцията ти спрямо мобилните телефони до болка прилича на трите правила на Дъглас Адамс за отношението към технологиите:
1. Всичко, което е съществувало, когато си се родил, е нормално и обикновено и е част от естественото функциониране на света.
2. Всичко, което е изобретено между 15-тата и 35-тата ти годишнина, е ново, вълнуващо и революционно и вероятно можеш да направиш кариера от него.
3. Всичко, изобретено след 35-тия ти рожден ден, е срещу естествения ред на нещата.
Радвам се, че аз не попаднах в капана на третата точка. Засега. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.07.22 14:11.
казано от Петко К на 09.07.22, 13:59:
Е да, къде по-добре е да загубиш един ден във висене по опашки и обикаляне, вместо няколко минути на телефона. Много по нормално ми изглежда.
Имал съм случаи, цял един ден не ми стига да си регистрирам колата в България.
Тука като си купих първата кола, и един мургав, извади един лист ( големия талон) скъса от него долната част, написа ми името и вика, готов си. Пали и тръгвай 😮 Викам си, този ме качи на кънките 😁 Няма нотариуси, проверка на рама, двигател, гише 1,2,3,5,9 😁 Той после онлайн, регистрира продажбата и чао. Аз си получих новия талон по пощата, който също имаше част която се къса, ако продавам на друг.
Мнението беше редактирано от Nev на 09.07.22 15:22.
Всички дет много се кефите и използвате телефоните до степен едва ли не електронно и задника да си обършете си броите калориите като алтави.
Случаеност?!...едва ли
И за Божо.....хич не ми трябва да знам...ако се замислиш,и ти ще стигнеш до този извод.
Мнението беше редактирано от nervak на 09.07.22 16:40.
казано от nervak на 09.07.22, 16:31:
Всички дет много се кефите и използвате телефоните до степен едва ли не електронно и задника да си обършете си броите калориите като алтави.
Случаеност?!...едва ли
И за Божо.....хич не ми трябва да знам...ако се замислиш,и ти ще стигнеш до този извод.
Днес си дори по-кисел от обикновено. :)
09.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Пасивна почивка днес.
10.07.2022 г.
Тренировка А
Загрявка.
1.1 Клек - 5х120, 3х5х130 кг.
1.2. Набирания с успореден хват с доп. тежест - 4х5х20 кг.
2.1. Избутване на прав лост от лег с раменен хват - 3х120, 6х120, 5х120, 3х120 кг.
2.2. Борческо въртене с дъмбели от стоеж - 4х5х23+23 кг.
Вече официално клекът ми е по-силен от лега, а още по-точно е да се каже, че легът ми е дори по-слаб от клека.
Ще ѝ викам А на тази тренировка и ще направя след нея тренировката с класическата тяга, вместо широката, за да вкарам малко ред в хаоса.
Положително:
- Сложих 10 кг на клека - 130 също не са пределни дори за петици, но няма да бързам засега, че трябва първо да свикна отново с механиката на задния клек, да си намеря точната позиция на лоста (някъде между хай и лоу бар, че като го сложа високо, ми провокира болката между плешките, а ниско не мога заради раменете) и да се поочупя като цял.
Отрицателно:
- На лега нещо не мога да нацеля ширината на хвата - почнах днес с по-тесен от раменен, но се получи тотално нестабилно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Неделни истории - поспах, тренирах. Следобед трябваше да отскочим до Самоков, за да видим една приятелка, но тя се прибира днес към София и ще си спестим завоите. По-скоро до Борисовата ще отскочим.
11.07.2022 г.
Без тренировка
Добавки:
Обобщение за деня:
Не че ми лиспва ранното ставане, но като работя по португалско време, откарвам много до късно вечер.
12.07.2022 г.
Тренировка Б
Загрявка.
1.1. Мъртва тяга (надхват) - 5х180, 3х4x180 кг.
1.2. Раменна преса прав лост - 2x5х70, 2x4x70 кг.
2.1. Пендлей гребане с лост от земя - 4x5х100 кг.
2.2. Кофи на успоредка - 3х5x20, 7x20 кг.
Спокойна тренировка в късната сутрин по хладно. Нищо общо с влагата и задухата в Лисабон, нито дори с обичайните жеги по това време на годината в България. Все едно си тренирах пак в Стокхолм.
Понеже бях сам в залата, реших да си снимам формата на тягата, че отдавна не съм се излагал:
Все така рано разгъвам краката (това едва ли някога ще го оправя). Все пак почти не виждам флексия в долната част на гърба, а вече има и някакви зачатъци на негативна фаза. Друг е въпросът, че това се случва на детски тежести, но толкова мога в момента, без да се пречукам.
Положително:
- Усещам прогрес почти на всички упражнения.
- Хватът държи доста добре на тази тежест в няколко серии, което май никога не е било. Поне нещо да ми е по-силно отпреди. :)
- Почти никакъв дискомфорт в рамото (а всъщност и където и да било другаде). Даже в края си позволих да увелича повторенията на кофите в последната серия.
Отрицателно:
- Нищо конкретно.
Добавки:
Обобщение за деня:
Някак успях да избягам точно навреме от най-адското време в Португалия - колегите ми се оплакват, че тия дни било нещо страшно като температури. В Лисабон климатиците по домовете са рядкост, а при нощни температури над 35 градуса се спи доста трудно. През деня ходят в офиса на хладно, но вечер няма какво да ги спаси. Надявам се океанът скоро пак да довее хлад от север и да не държи така цяло лято. Испанците по-навътре в полуострова не мога да ги мисля. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 18.07.22 16:53.
12.07.22
12:47
Има си я флескията и при вдигането. Повече контрол, нищо, че е леко, особено на пускането - там първоа таза назад със сгъване на краката и тогава тръгвай надолу. И дръж врата неутрален.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече