Too Little, Too Late

Прескочи до:

28.07.16
15:08

казано от Lachezar Tomov на 28.07.16, 14:36:

Стряскащата разлика с манталитета през Възраждането показва, че у нас не може да се дефинира групов интерес и всеки гледа индивидуален, най - много семеен.

Напротив, ситуацията е идентична . През Възраждането шепа наследници на чорбаджии и манифактуристи успяват да излязат в чужбина и да разширят кръгозора си. Именно те са и радетелите за независима църква, развитие на книжовността и културата целящи само  и единствено освобождение. Само си припомни колко българи участват в най-масовото въстание - Априлското , на територия населявана от милион и отгоре хора с българско самосъзнание. 40 000 е смешна цифра . Далеч по-добър пример е мобилизацията на 850 000 българи през ПСВ при почти същия брой население. Иначе за останалото си безусловно прав :)

Закрит Акаунт

28.07.16
15:18

Интересното е, Боби, че от всички нам съседни държави, тази от чиято империя уж сме наследили част от мързела /а и уж не само него/, формиран във вековете, в момента нейните граждани са най-работливия народ. Много от тях превиват гръб за нищожни пари, ама гледат да си вършат работата добре.

Мнението беше редактирано от Закрит Акаунт на 28.07.16 15:18.

Боби, много ми хареса комантарът ти 8391. Няма какво да се добави. Само в подкрепа на тезата, че всичко е отишло по дяволите и няма връщане - преди година братовчедка ми си тръгва от село за София. В колата са тя и 5 годишния и син (мой племенник). По пътя накъде ги спира полиция и след като си дава документите за проверка, се чува от задната седалка следния въпрос: Мамо, имаш ли пари за чичко полицай?... Щом от такава невръстна възраст, когато се оформя ценностната система на малките в главите им е дори възможен този въпрос, то на мен ми става ясно че след 20 години България няма да е никъде по-напред. Темата е дълга. Преди време се замислих и за друго - сега пенсионерите вземат пенсии благодарение на работещите хора в момента. След 40 години, когато евентуално дойде моят ред да вземам пенсия кой ще работи, за да ми я дават? Циганите ли?

Е, хайде, хайде, вие съвсем я отписахте тая държава и нация. Минали сме през 2 национални катастрофи, ще минем и през тая.

Кой знае, след 10 години, ако доходите тук се изравнят със средноевропейските и една голяма част от онези, които сега са зад граница решат да се върнат, нещата може да тръгнат напред. Прогресът винаги е бил дело на една малка част от населението, а средностатистическият човек е еднакъв навсякъде.

28.07.16
16:00

Кадърни и амбициозни момчета като Боби ще се уредят в чуждата държава. Децата им ще се интегрират. Лошото е , че насам се връща плявата- онези гурбетчии с тънките сметки, чиито гъзове са съдрани буквално и преносно от работа. На по 50 години грохнали и безпарични таковат мамата на здравната и пенсионна системи.

28.07.16
16:08

Българите обаче  как обичаме да мрънкаме и философстваме :D и всичко под общ знаменател

28.07.16
17:31

Нека да приключим тази дискусия тук. България си е България и сърцето ми е там. Със сигурност ще се върна в даден момент - надявам се със знания, възможности и опит, с които да допринеса и аз с още нещо. Не искам да драматизирам прекалено нещата. И наистина поставянето на всички българи под общ знаменател е некоректно - има интелигентни, съвестни, добри хора и не са чак толкова малко. Иначе изобщо нямаше да водим тази дискусия. Въпросът е, че не те са на власт и не те определят правилата. Лично аз все още не се смятам за емигрант. Последвах една възможност за развитие в кариерата. Дали ще се задържа тук или ще продължа нанякъде, дали ще остана или ще се върна, никой не знае, най-малкото пък аз. Въпросът остава висящ. :)


28.07.2016 г.

Колоездене:
-5-6 км, средна скорост 11-12 км/ч.

Напред-назад с малката щерка.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий.

И в продължение на дискусията по-горе днес ми дойде доставката от айхърб, която поръчах във вторник. Два дни от САЩ до Европа, никакви разправии с митници, всичко е уредено като по конец. DHL ти плащат ДДС-то, после си го плащаш на тях. Няма EORI простотии, декларации, пълномощни, нотариуси, висене на няколко гишета в митницата, разкарване напред-назад.


Обобщение за деня:
Сутринта понапазарувахме, купихме и баскетболна топка, което определи и развитието на деня натам - ходихме с малката да играем баскетбол на близкото игрище. 2-3 забивки и няколко поднасяния и коляното каза “стоп или ще ходиш на един крак цял месец”. Послушах го и минахме на тренировка с пасове и лек дрибъл. Хубавото е, че в момента имам и силата, и въздуха, и отскока за хубав баскетбол (е, може би не като преди 20 години, но пък сега съм по-як). Лошото, че не мога да ги използвам. :) Е, не може да имаш всичко.

Както споменах, вчера ходихме с щерката в Скансен. Мислех да пускам повече снимки, но на почти всички се вижда детето, а не искам да го изтипосвам тук без негово съгласие (все пак сме големи - на 9 и половина). Затова само семейство зубри и къщичка на крачета, само че не на кокоши. :)

Този петък е прайдът в Стокхолм. Всички автобуси от градския транспорт са със закачени знаменца, а преди всички обществени сгради между шведските знамена стои и шаренкото. :) Толерантността е прекрасно нещо, когато правата на мнозинството не се нарушават заради нея, а правата на малцинствата не се превръщат в привилегии. Къде обаче е границата не мога да кажа, а и не ми е работа. Във всеки случай е весело и шаренко. :)


Храна:
Не знам още.


П. П.

казано от Ice Mountain на 28.07.16, 16:08:

Българите обаче  как обичаме да мрънкаме и философстваме :D и всичко под общ знаменател


Това пък щото изобщо не е обобщение, поставящо всичи под общ знаменател. :D

Мнението беше редактирано от Boby_ на 28.07.16 17:41.

28.07.16
19:16

казано от Блажка на 28.07.16, 12:34:

В Париж приятелите ми работят кати администратори в хотели и всеки месец са някъде - Маями, Бали, Мароко, Виетнам, в Европейските страни ходя като нямат отпуска за по 2 вечери, да свалят бледолики :D

Е то и в България е така бе Блажке - идва “дългия уикенд” и хората се прибират по родните места :)
Като почиват за по два дена ходят по Витоша ;)

Боби, има надежда, все още сме на няма и 30 години натрупване, окрупняване и преразпределение на капитала. В другите държави тоя капитал е на над 300 години все пак. Вярно, че не е много за нас тая надежда, нов се пак за следващите поколения я има.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.07.16 19:47.

29.07.16
19:36

29.07.2016 г.

Дърпащи А

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 3х175, 2х175, 3х175 кг.
  1.2. Набирания в подхват с доп. тежест - 4х32, 3х32, 3х32 кг.
  1.3. Борческо обръщане - 3х85, 5х80, 5х80 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 8х52, 8х52, 7х52 кг. 
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия плюс няколко упражнения за ротаторния маншон.

Обобщение за тренировката:
След цял ден на припек или в басейна за малко да не тренирам, но реших, че иначе много ще ми се обърка графикът и се замъкнах все пак до залата.

Положително:
- Тягата стабилна, хватът днес не мръдна на 175. За сметка на това ми тежат на краката и кръста. Слаб съм в момента.

Отрицателно:
- На набиранията и обръщанията лявото рамо пак се обади.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. След тренировка - 40 протеин ProAntium на Ronnie Coleman, 5 грам креатин на AST SportScience.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.

При последната поръчка от хърба метнах и един ALCAR - да видим дали ще ми даде още малко енергия в предтренировъчния ми микс.

Колоездене:
6,3 км за 0:28 ч. Средна скорост 13,5 км/ч


Обобщение за деня:
С щерката решихме да използваме последния ми ден отпуска и хубавото време и изкарахме почти целия ден на басейн.
Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

За второто не знам, но първото със сигурност успях да направя - реших да не се мажа и подцених слънцето. Като легнах малко на ролера след тренировка, скочих като ужилен. Довечера ще е по-зле. 

Храна:
Не знам още, но едва ли ще е много.

Теди Илиева

29.07.16
19:57

казано от Boby_ на 29.07.16, 19:36:

Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

Мазане с кисело мляко съм чувала, че помага :P

#решихдаизпреварякалоян#

29.07.16
20:02

казано от Теди Илиева на 29.07.16, 19:57:

казано от Boby_ на 29.07.16, 19:36:

Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

Мазане с кисело мляко съм чувала, че помага :P

#решихдаизпреварякалоян#

И откъде кисело мляко? Тук има едно турско подобие, ама нито е достатъчно кисело, нито е точно мляко, а по-скоро нещо като сметана (10% масленост).

Теди Илиева

29.07.16
20:23

казано от Boby_ на 29.07.16, 20:02:

И откъде кисело мляко?

Тъѝ де, от къде къде кисело мляко?!? :D

...Изпуснах хубавата тема........както и да е-това не е чак толкова важно.Важното е,да  пожелаем на Боби скорошно адаптиране в чуждата държава,успехи и просперитет както на него,така и на семейството му.

29.07.16
23:11

казано от Теди Илиева на 29.07.16, 19:57:

казано от Boby_ на 29.07.16, 19:36:

Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

Мазане с кисело мляко съм чувала, че помага :P

#решихдаизпреварякалоян#


Ааа, това е един ужасен мит. Не само, че не помага, а и няма отмиване като изсъхне. Като си изгорял, няма как да го изтъркаш!

Боби, използвам случая, за да те поздравя за отминалия празник - жив и здрав и лесна и бърза адаптация (beer).

Мнението беше редактирано от Aleks Sandra на 29.07.16 23:13.

29.07.16
23:13

казано от Boby_ на 29.07.16, 20:02:

казано от Теди Илиева на 29.07.16, 19:57:

казано от Boby_ на 29.07.16, 19:36:

Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

Мазане с кисело мляко съм чувала, че помага :P

#решихдаизпреварякалоян#

И откъде кисело мляко? Тук има едно турско подобие, ама нито е достатъчно кисело, нито е точно мляко, а по-скоро нещо като сметана (10% масленост).

ЕЛБИ имат суха закваска, помоли някой да ти прати по куриер и си правете сами.
тва по принцип за киселото мляко де, а не за конкретния случай с изгарянето.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 29.07.16 23:19.

29.07.16
23:19

казано от Joe Musashi на 29.07.16, 23:13:

казано от Boby_ на 29.07.16, 20:02:

казано от Теди Илиева на 29.07.16, 19:57:

казано от Boby_ на 29.07.16, 19:36:

Скандинавското лято ви дава уникална възможност - едновременно да изгорите и да измръзнете!

Мазане с кисело мляко съм чувала, че помага :P

#решихдаизпреварякалоян#

И откъде кисело мляко? Тук има едно турско подобие, ама нито е достатъчно кисело, нито е точно мляко, а по-скоро нещо като сметана (10% масленост).

ЕЛБИ имат суха закваска, помоли някой да ти прати по куриер и си правете сами.

.

Аз другата седмица съм в София.  Благодаря за идеята!

30.07.16
18:46

30.07.2016 г.

Колоездене:
-5 км, средна скорост 15 км/ч.

Отново разходки с детето.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Днес нищо за отбелязване на практика.


Храна:
Нищо особено и тук - свински вратни пържоли с прясно зеле, пилешка кавърма, нискоалкохолна бира.

31.07.16
17:24

31.07.2016 г.

Бутащи А

Загрявка + адаптация:
Избутване на прав лост от лег - 6х20, 6х60, 3х100, 2x130 кг.
Преден клек - 5х60 кг.
Раменни преси с прав лост от стоеж - 5х40 кг.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Избутване на прав лост от лег - 4x150, 3х150, 3х150, 2х150 кг.
  1.2. Преден клек - 4х120, 4х120, 3х120, 2x120 кг.
  1.3. Раменни преси с прав лост от стоеж в подхват - 5x65, 4х65, 2x65 кг.
  1.4. Избутване на дъмбели от полулег с успореден хват - 5х41, 5х41, 4х41 кг. 
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.
Обобщение за тренировката:
Много добре днес, въпреки изгорелия ми гръб! И между другото, ако някой ви каже, че не може да се прави лег със слънчево изгаряне, не му вярвайте - може, но боли и направо кожата се отлепя.

Положително:
- На лега четворка на 150 с лекота - нещо, което отдавна не съм правил. После във втората и третата серия и тройките не бяха отказ. 
- Клекът средна хубост, но дълбочината на 120 е добра, а и не ме сгъват, тоест ядрото е заякнало поне малко, така че го смятам за добър.
- Раменните с подхват започвам да ги усещам - важно е негативната фаза да е контролирана и да не оставям тежестта да увисне само на сухожилията в края на движението.
 
Отрицателно:
- Освен отвратителната болка от изгорялото, друго няма.
- Отбелязвам си за бъдещето - боли ме предната част на лявото рамо, но не и при бутане - само при дърпане и по-конретно при бицепсови сгъвания. Имам подозрения, че за момента е замесено само сухожилието на бицепса, а това на супраспинатуса е наред. 


Колоездене:
9,6 км за 0:40 мин. Средна скорост 14,4 км/ч


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. След тренировка - 40 протеин ProAntium на Ronnie Coleman, 5 грам креатин на AST SportScience.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.


Обобщение за деня:
Сутринта ходихме до един близък търговски център, за да вземем някакво принтерче. После фитнес, малко почивка, а сега трябва да си подреждам багажа - утре летя за София в неприлично ранен час.


Храна:
Купихме си протеинов сладолед със сол след залата... Нищо особено на вкус, но пък с малко въглехидрати и мазнини. :)

01.08.16
18:52

30.07.2016 г.

Колоездене:
Тц. Днес самолетоездене.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Ранно ставане, такси до Арланда, после два полета, разделени от час и нещо във Варшава. Кацането в София беше ужасно - винаги има турбуленции и вятър, но днес беше по-зле от почти всеки друг път. Важното е, че кацнахме живи и здрави.
После минах през нас да взема старата кола на Зозо. Тя пък, проклетията, запали. Желязна таратайка! Малко ме е срам да я карам, ама върви като пушка с почти нулева поддръжка, а си е трошка от 20-ти век и то далеч от луксозния клас. С други думи нямам право да се оплаквам - алтернативата беше таксита (плащат ми ги този път, но софийските таксиджии са нещо, което всячески гледам да избягвам, когато имам избор).
После следобеда в офиса да предавам работата на човек, който изглежда отегчен от нея още в края на първия си месец.
И накрая за капак кучето ми почти не ми се зарадва след месец раздяла. Животинката изглежда стара, уморена и измъчена от жегата. Почувствах се предател. Не знам какво и как ще стане при мен, но ще направя всичко възможно да взема апартамент по най-бързия начин и да си прибера животното по най-бързия начин на хладината, която му се полага на старини.
Като казах жега, не знам как ще спя довечера. Жегата никога не ми е пречела, но месец на 22-23 градуса максимална температура не предразполагат към приятни сънища на 35 без климатик.
Хайде стига съм мрънкал.


Храна:
Разни неща по летищата, последвани от неизвестно какво (но полято с много немска ЕВТИНА бира) за вечеря. :)

01.08.16
19:08

Обобщение за юли 2016

Хайде пак нагоре с килата и през юли. През месеца средният ми прием на калории е бил 3400 калории - повече, отолкото през юни.
Теглото е нагоре с 1,1 кг - от 108,3 кг към 7-ми юни до 109,4 на 1-ви август. При 7709 калории за свален/качен килограм прави 339 калории дневен излишък. Неутралният баланс излиза 3061 и това при положение, че започнах активно колоездене и възстанових ритъма на силовите тренировки.
При коефициент на физическа активност 1,55 формулата на Мифин-Сейнт Жур дава резултат от 3234 калории, докато при коефициент 1,725 неутралният баланс е 3599.

Записвам си го като още един месец, който трябва да изключа от дългосрочните си изводи. Тепърва трябва да се установя и успокоя, за да изключа други фактори като стрес и хормони, свързани с него и да има смисъл от такива сметки.

Като прочетох сега горния ти пост, чак ми стана супер мъчно за кученцето, макар да нямам домашен любимец си представям колко ти се е радвало животинчето след такава раздяла, дано всичко се нареди и си я приберете при вас, а наистина ли е толкова невъзможно да се намери квартира когато имаш домашен любимец. Защото да се хвърлиш в дълбокото със заеми за имот, който предполагам на техния стандарт не е никак евтин, бих се оглеждал до последно дори. ако трябва бих платил и на брокер, мисля си, че ще ти излезе по-евтино особено при положение, че нищо не е решено окончателно, макар и инвестицията в имот да е една от доста сигурните.

01.08.16
20:26

казано от Станимир на 01.08.16, 19:56:

Като прочетох сега горния ти пост, чак ми стана супер мъчно за кученцето, макар да нямам домашен любимец си представям колко ти се е радвало животинчето след такава раздяла, дано всичко се нареди и си я приберете при вас, а наистина ли е толкова невъзможно да се намери квартира когато имаш домашен любимец. Защото да се хвърлиш в дълбокото със заеми за имот, който предполагам на техния стандарт не е никак евтин, бих се оглеждал до последно дори. ако трябва бих платил и на брокер, мисля си, че ще ти излезе по-евтино особено при положение, че нищо не е решено окончателно, макар и инвестицията в имот да е една от доста сигурните.

Еее, няма да си заробя семейството и да си загубя спестяванията заради кучето, пък дори да го чувствам като член от семейството. :)
Лихвите по ипотечните кредити са смешни, макроикономическите показатели обещават цените на имотите да растат още,  а в същото време наемите са несъразмрно високи спрямо вноските по кредитите. Нарисувана ситуация за инвестиция в имот, която после дори при положение, че не живея вече там, да се компенсира от евентуално отдаване под наем.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.08.16 20:44.

02.08.16
19:40

02.08.2016 г.

Дърпащи А

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с широк хват - 4х70, 4х120 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
1. Силова част (по ред):
  1.1. Мъртва тяга с широк хват - 1х175, 2х170, 2х170, 2x170 кг.
  1.2. Набирания в подхват с доп. тежест - 3х32, 3х32, 3х32 кг.
  1.3. Борческо обръщане - 3х80, 4х75, 4х75 кг.
  1.4. Гребане с дъмбел от земя - 6х52, 6х52, 6х52 кг. 
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Отбиване на номера - мързеше ме, болеше ме, нямаше сила.
Тренирах в Лъки днес. Мислех, че ще се видя с разни хора, а си приказвах с чичо Пешо цял час. Чак накрая се появи позната физиономия, но вече се бях засилил да си ходя.

Положително:
- Тц.

Отрицателно:
- Какво да коментирам - цялата тренировка беше едно формално мърдане на крайници без всякако желание и сила.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.


Колоездене:
Тц.


Обобщение за деня:
Днес комбинирах работа с удоволствие - по обед ходих до НЗОК, за да подам заявление за форма Е104… Не ми се обяснява какво е, защо е, нито пък как мина подаването.
След работа отскочих до залата.

Храна:
Много. С бира.

03.08.16
01:05

Боби, моля ти пиши защото подозирам какво е, но минаха години аз така и не си уредих въпроса. Какви документи се изискват и тн ...Не за друго ами достатъчно ме цоцат тук яко с данъци и ако се прибера и там да ме търсят за здравни вноски. Кви са тези системи, аз си плащам всичко по реда, в европейски съюз сме, а трябва да ходя да доказвам нещо.

03.08.16
22:10

Калояне, ходих да подавам документи за форма на ЕС E104. Издава се от здравноосигурителната институция на дадена дърава в ЕС и служи за доказателство пред здравноосигурителни институции в други държави за непрекъснатост на правата. Може да бъде поискана служебно между институциите, но в някои страни може да се издаде и на частно лице. В България е позволено последното, но ти трябва да си провериш на място как стоят нещата.
Целта е да се избегне двойно здравно осигуряване и да можеш да си прехвъряш осигурелни права в рамите на ЕС и Швейцария (и с тях има някакви спогодби от този род).

03.08.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Днес работа, тичане по нотариуси за разни документи, работа, после други задачи, а времето лети. Успях да свърша почти всичко планирано, де. Утре остава да се погрижа да си купя някой парцал и на себе си - да използвам възможността, докато съм в София.
Вечерта ходихме с голямата щерка на гости на родителите ми.

Храна:
Много.

03.08.16
22:17

Благодаря ти много. Ще ти задам няколко допълнителни въпроси ама на лично вече. То това трябваше да го направя още отначало де, а вече почерпката някой ден :)

04.08.16
20:22

04.08.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план) - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Днес цял ден в офиса прескачане от тема на тема - български, датски, шведски, прибалтийски въпроси. За българските имам готово отговор, за другите - все още не.
Сутринта се събудих в 4:30 и не можах да заспя повече. Превъртам и то не бавно и неусетно. След работа нямах нито сили, нито желание да тренирам, затова съм пас поне до събота.


Храна:
Абе хапнах си.

Теди Илиева

04.08.16
21:06

Кажи какво си хапна :)
Аз сутринта, докато беше прохладно, пръжнах едни кюфтенца.

04.08.16
21:37

казано от Теди Илиева на 04.08.16, 21:06:

Кажи какво си хапна :)
Аз сутринта, докато беше прохладно, пръжнах едни кюфтенца.

Таратор, кюфтенца, свински каренца на скара, домати, стъргани моркови и цвекло, омлетчета с шунка, зелен фасул на яхния... Това беше за обяд. За вечеря планирам ребърца на скара, свински кълцани наденички, розови домати, бяло сирене и за десерт овче кисело мляко.
За калории няма да говорим по обясними причини. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.08.16 22:10.

05.08.16
16:54

казано от Boby_ на 04.08.16, 21:37:

казано от Теди Илиева на 04.08.16, 21:06:

Кажи какво си хапна :)
Аз сутринта, докато беше прохладно, пръжнах едни кюфтенца.

Таратор, кюфтенца, свински каренца на скара, домати, стъргани моркови и цвекло, омлетчета с шунка, зелен фасул на яхния... Това беше за обяд. За вечеря планирам ребърца на скара, свински кълцани наденички, розови домати, бяло сирене и за десерт овче кисело мляко.
За калории няма да говорим по обясними причини. :)

не ми се яде, не ми се яде, не ми се яде....

06.08.16
01:59

Боби, мани ги тея калории и глей ко стаа тук.

https://lifestyle.bg/curious/eto-tova-e-shvedska-politsayka.html

Връщай се обратно там и прати тая полицайка да ме арестува, че правя много пакости .... :)

06.08.16
10:36

05.08.2016 г.

Колоездене:
Без.

Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Приключих си нещата в офиса и следобед се замъкнах на софийското летище в състояние на крайна потснатост. След порядъчна доза лашкане по самолети и таксита късно през ноща се прибрах. Тук пък са подхванали някакъв ремонт и пребоядисване на всички рамки на прозорци и черчевета в сградата, от което няма измъкване. По този повод у нас е бомба. Миналата седмица минали на първа ръка по-голямата част, чакаме във вторник да довършат. Кога ще дойдат да монтират външните стъкла не е ясно, но ще е най-рано по-следващата седмица. Дотогава ще сме във военно положение у нас с материали, инструменти, влизащи и излизащи майстори-лантиноамериканци, свалени прозорци и едни гадни найлонови палатки, монтирани да запушват отворите.
Ще имам голяма разправия с наемодателката - изобщо не е трябвало да пуска апартамента за отдаване под наем, преди да приключи тая дандания с прозорците.


Храна:
Не беше много.

06.08.16
18:00

07.08.2016 г.

Колоездене:
3,7 км за 14 минути, средна скорост 15,9 км/ч.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди лягане (план)  - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 5 грама креатин на AST Sport Science, 10 грама рибено масло, 1 грам магнезий бисглицинат.


Обобщение за деня:
Трябваше да тренирам по план, но и днес пропуснах. Сутринта ходих да пусна един договор за тукашни мобилни телефони за Зозо и малката. Пляс - две години договор с лизинг на апаратите... После се залисах да се занимавам с двата телефона - да прехвърлям акаунти, да инсталирам приложения, да активирам Viber и какво ли не още на нов телефон и то по две. Докато се усетя, станало четири, а лятното работно време на залата е до толкова. Нищо, утре и в понеделник ще станат два дни, откакто тренирам редовно. :)


Храна:
Купих си една топло пушена сьомга от един местен пазар, който работи само в събота и се събират производители. Стоката е качествена, но не по-евтина, отколкото в магазина. Доматите например на пазара бяха по 60 крони (грубо 12 лв, че и нагоре) килограма. Все още не съм преодолял бариерата и не мога да си взема такива, дори да мога да си ги позволя. Купувам си холандски по 20-30, които имат вкус на нещо от восък, сложено да украсява макета на кухня в шоурума на Икея. 
Та топло пушената сьомга е доста различна от това, което се намира в България и е доста вкусна. Взех и един “пастет” от местно сирене, сьомга и копър, който също беше много вкусен, комбинирах ги с печени на тиган тиквички и ето ти обяд.
Вечерята ще я видим каква ще е.

06.08.16
23:31

казано от Boby_ на 01.08.16, 18:52:

И накрая за капак кучето ми почти не ми се зарадва след месец раздяла. Животинката изглежда стара, уморена и измъчена от жегата. Почувствах се предател.

Кученцето не е старо и ти не си предател...Просто то е умна, подла и меркантилна твар,която се е чувствала всякак глезена...и сега няма как да се зарадва особено на ъъъ ротния))))  :D

07.08.16
11:09

казано от Boby_ на 06.08.16, 18:00:

Доматите например на пазара бяха по 60 крони (грубо 12 лв, че и нагоре) килограма. Все още не съм преодолял бариерата и не мога да си взема такива, дори да мога да си ги позволя. Купувам си холандски по 20-30, които имат вкус на нещо от восък, сложено да украсява макета на кухня в шоурума на Икея.

Доста гаден им е зеленчука на север. Даже и тия от пазара надали с нещо могат да конкурират “пловдивска консерва” като вкус :) Но пък бизнес възможност - там деня е дълъг лятото, една оранжерийка с биволско сърце и ще ги разбиеш :)

07.08.16
19:31

Сашо, почват да ми се въртят и други бизнес идеи за тук с оглед на цените и на други неща. Само трябва още малко да се ориентирам в нравите и вкусовете, както и във формалните изисквания. :)
Аз мога да анализирам чуждия бизнес, но за собствен нямам нюх и хъс, а не е като да не съм пробвал. Но пък кой знае - може веднъж да се получат нещата.

07.08.2016 г.

Бутащи Б


Загрявка + адаптация:
Бедрени разгъвания с малка тежест
Избутване на прав лост от лег с празен лост

Работни серии:
1. Обемна част
  1.1. Бедрени разгъвания - 9х45, 9х45 кг.
  1.2. Преден клек - 9х100, 8х100 кг.
  1.3. Лицеви опори с ръце на ширината на раменете - 46.
  1.4. Лицеви опори със събрани длани - 21.
  1.5. Кофички - 16.
  1.6. Флайс с дъмбели - 8х28½ кг.
  1.7. Избутване на дъмели от полулег - 8х47 кг.
  1.10. Избутване на прав лост от лег с тесен хват -  8х100, 5х100 кг.
  1.11. Борческо въртене от стоеж с дъмбели - 7х18½, 6х18½ кг.
2. Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.


Обобщение за тренировката:
Горе-долу прилично.

След втората серия клек засякох пулс. Резултатът беше 160 удара в минута веднага след серията и 112 три минути след нея. Засичането е за 15 секунди, че 10 дава прекалено големи отклонения, а при 30 вече има промяна надолу.
Не знам това добре ли е, зле ли е за човек на моята възраст и в моята форма, но си го записвам за бъдещи сравнения.

Положително:
  - Както обикновено в тренировка след почивка, нищо не ме боля.
  - В сравнение с предишната едноименна тренировка, доста по-добре. 

Отрицателно:
- Май нищо конкретно.


Колоездене:
- 3,65 км за 0:14 ч, средна скорост 15,5 км/ч.

До фитнеса и обратно.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.


Обобщение за деня:
Мързелива неделя - сутринта пазаруване, после фитнес заедно с тренировката по Муай Тай на малката, след това готвене и гледане на Олимпиадата. Утре - обратно на тръстиката.


Храна:
И днес няма да е много.

07.08.16
19:57

Да взема да си пусна и аз две снимки на моментната не съвсем кръгла, но със сигурност овална форма.
Не е много за показване, но пък се чувствам добре. Силата малко е паднала, а на нейно място идват увеличена гъвкавост и сърдечно-съдова издържливост. В момента стресът не ми позволява да се подложа на драстична диета, така че съм доволен и на това, което имам.
Ето и “картинките” от залата днес:

08.08.16
21:32

Липсата на коментари говори две неща - или съм ви заслепил с блестящата си физика и с плочките с релеф като на планините на централна Антарктида, невиждани от човешко око под три километра лед, или нещата са толкова трагични, че дори хора, които не се славят с тактичността си, са решили да ми спестят истината. :)

08.08.2016 г.

Дърпащи Б

Загрявка + адаптация:
Мъртва тяга с тесен хват - 4х70, 4х110 кг.
Набирания - 3-4.

Работни серии:
Силова част (в суперсерии):
  1.1. Мъртва тяга с тесен хват - 5х160, 3х160 кг.
  1.2. Набирания с раменен надхват - 15, 8, 7.
  2.1. Високо изгегляне от земя - 6х110, 5х110 кг.
  2.2. Набирания с широк хват - 8, 6.
  3.1. Борческо обръщане - 6х75, 6х75 кг.
  3.2. Скотово сгъване на машина - 6х50, 7х50 кг.
  3.3. “Колелце” - 1 от стоеж + 10 от колене, 1 от стоеж + 4 от колене. 
Разтягане и мачкане за тренираните мускули и сухожилия.

Обобщение за тренировката:
Размазах се в положителния смисъл днес.

Положително:
- Тягата внимателно и без болка, макар и с лекичко.
- На набиранията смених хвата - търся този, който ми дава най-малко натоварване в рамото. Засега раменният надхват държи първенството. 

Отрицателно:
- Нищо конретно.


Добавки:
1. Към 7 - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат.
2. Преди тренировка - 4 грама бета аланин на Bulk, 4 грама аргинин алфа кетоглутарат на Bulk, 1 грам ALCAR на PrimaForce
3. По време на тренировка - 14 грама IntraWorkout на Bulk.
4. След тренировка - 40 грама протеин ProAntium
5. Преди лягане - 3 таблетки Orange Triad на Controlled Labs, 1 грам магнезий бисглицинат, 10 грама рибено масло.


Колоездене:
27 км за 01:36 ч . Средна скорост 16,9 км/ч

Днес на обяд се разкарвах едни допълнителни 9 км - както се оказа, за нищо.


Обобщение за деня:
Днес пълна лудница! Сутринта бегом в офиса рано-рано, където ме чакаха хиляди неща, половината от които още не разбирам.
На обяд ходих да си уреждам електронно банкиране до офис на местна банка, обаче се оказа, че не ми стига “privat nummer”, а ми е необходима и валидна шведска лична карта, за която мисля да ходя утре сутрин.

Храна:
Не знам колко ще е, но след почти 30 км на педалите и тренировка мисля да си позволя да презаредя резервоара.. :)

Теди Илиева

08.08.16
21:36

казано от Boby_ на 08.08.16, 21:32:

Липсата на коментари ......

Да не е без хич ...........  виждам потенциал :D

08.08.16
21:50

Липсата на коментари говори две неща - или съм ви заслепил с блестящата си физика и с плочките с релеф като на планините на централна Антарктида, невиждани от човешко око под три километра лед, или нещата са толкова трагични, че дори хора, които не се славят с тактичността си, са решили да ми спестят истината.


Важното е да сме живи и здрави :D
Едни 10кг. надолу и те пращаме на Олимпията. Храната ти изглежда ОК , но едно обезбиряване за известно време ще ти се отрази чудесно ;)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1