Нетришън нямат склад в Европа. Пратките ви идват от Европа, защото самолета не лети директно към България, а към някой от големите градове в Европа и след това пътува насам :)
Нали не очаквате че има директни самолети Нетришън—> София :) Всичкото карго се разпределя според графика на полетите и идва от различни места...
02.02.10
14:12
Zidan - споко... аз поръчах на 06.01 от Netrition и още нямам известие...
Повече ме притеснява поскъпването на долара... още 2-3 стотинки да се качи и отлитам в митото с поръчката....
Всички мои поръчки до момента са пристигали от Германия. До колкото разбрах самолета с пратките за европа каца там и след това се разпределят по дестинация. Доставките от нетришън винаги са ми идвали през Български Пощи и винаги са ми казвали че не минават митница(незнайно за мен защо). Даже последно ми казаха че тарифата с която ми пращат кулета е найскъпата, найбързата и найсигурната услуга с която разполага нашата поща!
някой разбра ли дали ЕОРИ -то е махнато,казаха ми че днес или утре се очаква да им дадат кочани на ръка и само да се изземва ддс-то на място,че пратката ми стои 2 седмици на митницата а ми трябва...
04.02.10
10:46
@Тони1 - вчера бях на митницата.
Доколкото разбрах, вече е опростена процедурата. Плаща се на място ДДС-то , на ръка на митническият/пощенският служител.
Точно за това говорех,мерси Алекс след малко се обличам и отивам да видим какво ще стане...
Сашо, за Русе ли говориш ? Първо беше ясно, че само за София стартира проекта, но не знам подробности ...
Ами във Варна работата пак е преебана за сега са им казали ,че няма да го махат ,днеска ми изкараха еорито за половин час,но беше голямо обикаляне и пак не можех да си взема пратката,защото не остана време да платя в банката ,утре ще е денят ,само се моля да не ми искат сертификати за добавките както ми намекнаха.................
И на мен в Агенция Митници ми споменаха за сертификат ... но накрая минах без сертификат .... за щастие , но не мисля че ще ти искат , не е нужно , те се продават и в България , така че ...
Вземах ги всичките неща ,излязоха точни хората и се заговорихме за добавките като цяло,но не излязох кой знае колко на далавера в сравнение с българските цени,заради ддс-то и таксите там,от цялата сума съм на далавера само с 50 лева, иначе щях да съм на 130+ при поръчка от 400 лева,които не си заслужаваха при всичкото ми изгубено време и разкарване...както и да е ,скоро ще направя нещо от ЕС да видим какъв ще ми е късмета този път :)
Ако направя поръчка малко над 30 лв - за около 26-27 долара и транспорт 15 , дали и на мен ще ми се направят така във Варна ?
Какво да ти се направят ? То в закона си го пише над 30 лева ддс + еори(такса тук ,такса там накрая 30 лева отгоре за деклараций и преводи) но това еори вече трябва да го махнат навсякъде не знам какво чакат...
Мнението беше редактирано от Тони1 на 05.02.10 20:03.
Имах предвид за еори и дали ще искат сертификати ала бала ;) дано няма такива проблеми и да го махнат тва еори
06.02.10
01:53
Наистина с това ЕОРИ е голямо разиграване.Аз първия път не Юли 2009 като плащах мито и ддс, като че ли не помня нищо за ЕОРИ-та.Аз дори не знам всичко, което го пишеше в документите де, но до някъде като улеснят нас потребителите се улесняват и сами.
ПС- pachkata, не сме се чували скоро по Скайп, но се радвам, че след като помогнах до колкото можах за поръчката си се оправил и вече пиеш нещата. :)
incessantforce всичко е бомба , вече ги пия дори ;) мерси за всичко
Мнението беше редактирано от pachkata на 06.02.10 10:17.
07.02.10
02:56
казано от pachkata на 06.02.10, 10:17:
Ее нямаш проблем.Аз пък благодаря на Господ, че почти изтрезнях ... :D
Айде лека вечер! ;) хаха
казано от incessantforce на 07.02.10, 02:56:
казано от pachkata на 06.02.10, 10:17:
Ее нямаш проблем.Аз пък благодаря на Господ, че почти изтрезнях ... :D
Айде лека вечер! ;) хаха
//// Що не си ги водите тия разговори на ЛС?
Ето още един сайт и купон за него. www.iHerb.com . Имат супер много продукти, аз отдавна си поръчвам всички витамин, масла и тем подобни от там. Имат най-ниските цени и ти дават 10% отспъка за поръчка над 60$ и много евтина доставка. Сравнявал съм цените със всеки друг сайт и незнам как го правят но техните са винаги най-ниски. Супер са акуратни и бързи. Купона е LAG552 и е за 5$ отспъка.
Поздрави,
даНги
Днес дойдоха ЕкоГрийн витамини от USA, бяха 21 долара, помолих ги да напишат на кутията цената на артикула само и след 2 седмици пристигна в местния пощеснски клон. Доволен съм от нетришън. Тези дни ще поръчвам пак така Рибено масло, Акаи и мелатонин :)
И аз реших да направя проба с 1 малка поръчка от Netrition. Поръчах си витамини на Now за $12 и за седмица го получих в България.
12.02.10
08:32
Минаха 25 дни и още си чакам моята. Днес мисля да ходя до местния софииски клон, с надеждата просто бележката от пощата да не е стигнала още до мен :(
Искам да попитам , ако си поръчам gold standart 10lb bcaa 400cap от netrition и ако им кажа да напишат на доставката 20$ за да не плаштам ДДС.Да ли ще го направят и ако да ще се усъмнят на митницата ?
14.02.10
11:41
Митничарите не са малоумни...
Не са ,но и не всички пратки минават проверка ...риск печели риск губи,но по добре не...
20.02.10
23:08
казано от Giovane на 18.02.10, 20:16:
e, кво 5кг хранителни добавки ще струват 20 долара ... успех
Еми може хората за толкова да са искали да му ги продадат.Все едно получава доста голям % отстъпка. :)
Аз им писах на netrition.com и те ми отговориха , че ще напишат на доставката 20$.
21.02.10
13:21
Те ще напишат 20$, ама ти ще гориш най-вероятно с акт за митническа измама и мито и ддс на реалната стойност, след като направят сверка колко струват продуктите.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 21.02.10 13:21.
02.03.10
09:12
И така - понеже обещах да се отбележа в темата, щом си получа пратката - ей ме на най-накрая!
Поръчката
Добавките си ги поръчах на 06.01.2010 от Netrition.com (едва днес си ги взех - причината за закъснението надолу). Обща стойност на добавките - $150, shipping - $55. Около 4 кг. тежина. Направих си труда да проверя колко бих платил, ако си поръчам същите неща от BG - малко над 600 BGN.
Закъснението
Пичовете от Netrition.com принтвайки ми адреса и закачайки го на чувала, резнали последната цифра от номера на улицата. Така вместо Ул. Еди-си-коя N 74, адреса станал Ул. Еди-си-коя N 7. Добре, че реших да отида до районната пощенска станция и контролно да проверя има ли нещо... Иначе колета е получен на далечния 17-ти Януари. Служителката в пощата ми каза, че отдавна е трябвало да го върнат обратно, но щели да направят още един опит да намерят получателя.
Защо в пощата, а не на митницата?
Принципно трябваше да платя ДДС, а не се знае и с високия долар дали нямаше да вляза и в митото, защото съм на границата на 150-те евро. Та обяснението е - колета е с адрес на изпращача Германия. BTW - вчера си писах с Netrition.com относно това дали имат някакво инфо за пратката и ми казаха следното (цитирам):
As you have selected International Airmail as your shipping method, your package will be delivered to you by your local postal service. The International Airmail service is provided by Deutsch Post who picks up the packages from our warehouse, processes the packages and puts them directly into the postal service of your country.
Cheers!
Мнението беше редактирано от Иван Котев на 02.03.10 09:15.
Аз миналата година юни месец си поръчах 2 кутии Fyre от Америка,като без да казвам нищо на кутията отвън пишеше Vitamins и че струват 9 долара и си ги взех от пощата.Дали и сега би минала една такава поръчка за да не се плаща ддс ?
казано от biker_boy на 03.03.10, 11:20:
Аз миналата година юни месец си поръчах 2 кутии Fyre от Америка,като без да казвам нищо на кутията отвън пишеше Vitamins и че струват 9 долара и си ги взех от пощата.Дали и сега би минала една такава поръчка за да не се плаща ддс ?
От netrition би трябвало да мине. Вече няколко човека казаха, че са им пристигнали пратките директно в пощата, и то след 01.01.2010г.
04.03.10
10:15
Фактура имаше ли вътре в пратката от Нетришън?Ако да и на нея ли пишеше германски адрес?
До колкото разбрах от това, което са ти отговорили нетришън за международни пратки ползват услугите на Германски Пощи, които пребират стоките от техният склад и затова като адрес на изпращача се пише Германски адрес.Ако пазиш бележката ще може ли да направиш един скрийн да видя принципно как изглежда..?
Другото за което се чудя е дали ако се праща пратката по Американски пощи ще може да се напише адрес на изпращача Германия.
То така си е доста оферта да си пише адрес на изпращача Германия, защото няма на митницата за какво да се хванат.Излиза, че пратката е от ЕС, което е просто супер. :)
казано от biker_boy на 04.03.10, 09:45:
В случая нещата ми бяха поръчани от ebay.com
Ами тогава, ако човека, който ти праща пратката напише gift може и да мине, но не мога да съм сигурен тъй като от както са новите промени не съм поръчвал от ebay.
Моята пратка престигна около 20 декември, но още си пазя фактурата и на нея пише Albany, NY. Естествено и аз съм ползвал International Airmail, но тогава не видях на бележките какво пише от къде идва пратката понеже не бяха влязли в сила новите разпоредби. Силно се съмнявам след Нова година да са почнали да пишат друго на фактурите пък и ми се струва леко незаконно. Въпреки това ако отвън на пратката пише, че изпращача е от Германия ще е супер и би трябвало да минава номера ;)
Мнението беше редактирано от Конан на 04.03.10 13:02.
04.03.10
19:04
казано от incessantforce на 04.03.10, 10:15:
Фактура имаше ли вътре в пратката от Нетришън?Ако да и на нея ли пишеше германски адрес?
Има си фактура и на нея си пише Netrition Inc., Albany NY. Няма немско на фактурата.
казано от incessantforce на 04.03.10, 10:15:
До колкото разбрах от това, което са ти отговорили нетришън за международни пратки ползват услугите на Германски Пощи, които пребират стоките от техният склад и затова като адрес на изпращача се пише Германски адрес.Ако пазиш бележката ще може ли да направиш един скрийн да видя принципно как изглежда..?
Така - значи обяснявам как дойде колета: в чувал от зебло завързан отгоре. На гърлото на чувала има три бележки/картончета:
- Една, на която пише само: Transbordement direct/Direct Transfer/Direktumladung
- Втора, на която е изписан моя адрес и име (това е на едно листче), което е лепнато на картонче, на коeто е изписано PRIORITAIRE/Deutsche Post/Frankfurt. На гърба на картончето е цитирана цената на колета в долари (без транспортните разходи) и пише NON-DOCS.
- Третата е вече от нашите пощи - чувал еди-кой-си, не-нам си кво.
Т.е. външно въобще не става ясно, че иде реч за добавки.
Като надникнеш в чувала вече е кашона, на който е прасната бележка с изпращач Netrition, Albany NY и SHIP TO са изписани моя адрес и име. В горен десен ъгъл пак е лепната бележка PRIORITAIRE/Deutsche Post/Frankfurt.
(Според мен) От Щатите пътува само кашона, а чувала (и остатъка от бележки) е от немските пощи.
Мнението беше редактирано от Иван Котев на 05.03.10 08:48.