Козуначето в годината на Тигъра (2010): презареждане

Темата е заключена.
Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Честит рожден ден, пожелавам ти да постгнеш всичко онова за което някога си мечтала

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 26.03.10 04:27.

26.03.10
04:30

Днес май имаш рожден ден честито и от мен с пожелание да постигнеш едно красиво и изваяно тяло  :-)

26.03.10
04:35

Честит рожден ден! Пожелавам ти най-вече здраве и нова хубава работа :) Останалото е лесно :)

26.03.10
05:04

Честит рожден ден Анди :-) Желая ти здраве, хубави мигове, усмивки и много нови професионални върхове за покоряване.

26.03.10
05:59

Много, много ви благодаря! Сигурна съм че предстои една хубава  и различна година!

Храната вчера:

8.30 кафе с мед, желирано кисело
10.30 2 варени яйца
12.00 малка салата от домати и джинджифил (около 100 гр), 3 суп.л извара
14.30 три пилешки крила на грил, един домат
17.00 50 гр.сурово кашу
19.00 1/2 чаша бяло вино, 1/2 кола - коктейл...
20.30 консерва риба тон, 1 цяла краставица

брей  6 ядената съм докарала вчера - голямо плюскане на често

Към това - 4 литра - зелен чай , с корени гръмотрън и лимонова трева, малко кафе

Вчера спретнах нов десерт: кисело мляко (2 броя от 4%), желатин (2 бр.), есенеция, малко от степчетео пъпеш( ей така за вкус), 2 суп.л. пш.трици, лъжица овесени (нацялата купа), 2 сп.л. ленено семе, 1 суп.л. слънчоглед.
От това станаха 6 чашки от по 150 мл. И са в хладилника. Току що опитах едната - мммм, божествено е.

Мнението беше редактирано от kozunak на 26.03.10 06:05.

26.03.10
06:07

Честит Рожден Ден, Анди!
Да си жива и здрава! Много любов и хубави емоции да те преследват и да не се отървеш от тях :)
Как е коляното? Браво за тренировките, но внимавай да не се претоварите - ти и то.
Приятно изкарване на празника!

26.03.10
06:22

Честит Рожден Ден и от мен....козуначе :cheese: Нека твоите желания бъдат мои пожелания. :P Весело посрещане.

26.03.10
06:53

Благодаря ви за пожеланията!

Митак , радвам се че одобряваш тренировките - още са ми малко май бройките, а??? Иначе гледам да са разнообразни, различни всеки път и пълни с движение. Почнах сега в хубавото време и доста пеша да ходя - почти всеки път се връщам до вкъщи с кракомобила.

Храната как ти се струва?

Коляното - крета, пия пироксикама, нещо тия дни пукам навсякъде, иначе много внимавам. Увеличих и двойно желатина. Има ли смисъл според теб да си взема отделно “Пролин” - за стимулиране на образуване на колагена.

26.03.10
07:12

ЧРД и от мен, Козуначе!
Много любов, хубави емоции, успехи, изненади, слънчеви усмивки и незабравими мигове.
Сбъдвай мечтите си :)

казано от kozunak на 26.03.10, 06:53:

Коляното - крета, пия пироксикама...

Какви дози piroxicam приемаш? Дразни ли стомаха? Ефективност?
Питам, защото в момента и аз пия (Flamexin ® 20 mg tablets). Първите 3 дни след контузията пих по две таблетки дневно, след това (вече 5-ти ден) по една. Моите впечатления са отлични, но нестероидните противовъзпалителни препарати са тежички за стомаха при някои хора.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.10 07:21.

26.03.10
07:22

Направих първо ударно две сутрин и две вечер от 10 мг така, три дни после, по една сутрин и една вечер пак от 10 мг, винаги ги приемам с храната. Досега не съм имала никакъв проблем със стомаха от тях. Доволна съм, сега ще пия по една сутрин. Ефект - утихване на болката и възпаленето. Е не е на 100 %, но пукането се е засилило тия дни. Травмата ми е стара - от август, преди пиех диклак - ама нещо не повлия толкова добре.

Мнението беше редактирано от kozunak на 26.03.10 07:25.

казано от kozunak на 26.03.10, 07:22:

Направих първо ударно две сутрин и две вечер от 10 мг така, три дни после, по една сутрин и една вечер пак от 10 мг, винаги ги приемам с храната. Досега не съм имала никакъв проблем със стомаха от тях. Доволна съм, сега ще пия по една сутрин. Ефект - утихване на болката и възпаленето. Е не е на 100 %, но пукането се е засилило тия дни. Травмата ми е стара - от август, преди пиех диклак - ама нещо не повлия толкова добре.

Мда, благодаря, нещата са аналогични при мен. Разбира се, комбинирам Flamexin с активно лечение (kinesiotaping) и за броени дни преминах от куцане към нормално натоварване. Възстановявам ахилес в момента и все още го щадя, но определено овладях положението. Diclac не съм пил, но впечатленията на хора около мен не са много позитивни за него - недостатъчна ефективност и проблеми със стомаха. Опитай се да не влачиш контузията прекалено дълго, за да не я направиш хронична и за да няма усложнения. Потърси кинезиотерапевт или спортен лекар.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.10 07:42.

26.03.10
07:49

Всъщност както виждам Фламексина и пироксикама са едно и също - само производителя и цената са различни...
Да, прав си за кинезитерапевта. Ще се замисля. Наистина не трябва да се влачи много за да не се хронифицира.

казано от kozunak на 26.03.10, 07:49:

Всъщност както виждам Фламексина и пироксикама са едно и също - само производителя и цената са различни...

Така е, активното вещество е едно и също.

казано от kozunak на 26.03.10, 07:49:

Да, прав си за кинезитерапевта. Ще се замисля. Наистина не трябва да се влачи много за да не се хронифицира.

Силно препоръчвам kinesiotaping като методика на лечение. Със сигурност, обаче, няма смисъл да ходиш на “цивилен” лекар...

26.03.10
08:09

Ами аз не съм ходила на “цивилен” лекар - нямам нерви и намирам за безсмислено да прекарам цял ден в поликлиникита при джипито . Последният път чаках два дена  нон стоп и се разправях като малоумна с лаборантите за едно тъпо медицинско за сключване на брак, което е от формално по-формално и също толкова безсмислено като краен резултат. 
Преди 2 години при едни луди танци на тийм билдинг пак направих такъв проблем с коляното, но по- лек. Снимаха ме, казаха че имам шипове и така вече щяло да бъде на тия години (тогава бях на 34! забележи), че и по-зле ще ставало, (!!!!) набодоха ме три пъти с дипрофос и толкоз. Е как да ида на преглед? Че и да ме облъчват с ренген, предвид и че не съм раждала.

Били ми написал - може би е по-добре на лични, ако нямаш против - за кинезитерапията, на която ходиш?

26.03.10
09:29

Малко офф - но е съществено!

казано от Кольо Пияндето на 25.03.10, 19:13:

Ето още нещо, което ме кара да загубя дар слово...

Потресох се не е думата... Не знам какво да кажа, чувствам се сякаш някой мен ме  е застрелял!

Това е чудовищно - вече има петиция , аз я подписах: http://www.bgpetition.com/zashtita-zhivotni/index.html
Нека и ние от този форум се присъединим към нея. Моля ви.
За това не е нужно да имаш домашен любимец.
Може би не е нужно и да си фен на домашните любимци.

А това е групата във ФБ  , има и снимка...:
http://www.facebook.com/group.php?gid=109438905741869&ref=mf

Мнението беше редактирано от kozunak на 26.03.10 09:30.

казано от kozunak на 26.03.10, 08:09:

...Че и да ме облъчват с ренген, предвид и че не съм раждала.

При коляното няма детеродни органи. Един добър рентгенов лаборант ще екранира лъчението и дори да си бременна в момента - няма да има опасност плодът да бъде изложен на рентгеновите лъчи. Радиофобията е взела много повече жертви от радиацията ;)
Друг е въпросът вече колко стари са рентгеновите тръби в нашите болници и оттам и облъчването идва много по-голямо, за да може да ти ‘излезе’ добре снимката, а и почти всички обучени специалисти отидоха в нормални държави...

26.03.10
09:50

Ей, рожденник :)
ЧРД, Козуначе, пожелавам ти само успехи, а най - вече здраве и усмивки!

26.03.10
10:14

Честит рожден ден ! Много здраве и весело изкарване :)

26.03.10
11:59

и от мен хепи бъртдей.....Да си все така позитивна, лъчезарна и заразително чаровна!

26.03.10
15:44

Честит рожден ден и от мен!Пожалежам ти най-вече здраве,защото имаш ли него,ще постигнеш и много успехи в тренировките и семейния живот  :-P И носи усмивката на лицето си така,както слънчо днес!Весел празник и хапни поне едно парче торта и заради нас  :-)

26.03.10
17:36

Честит рожден ден и от мен! Остани си така чаровна, много късмет, постоянство и всичко най-хубаво! :)

Мнението беше редактирано от S_L на 27.03.10 04:55.

03.04.10
17:54

Много благодаря на всички за прекрасните пожелания! Супер мило ми стана!
Аз съм на линия - не ми е останало време да пиша.
Светли великденски празници желая на всички съфорумци!
Козуначето... меси козунак, от който само ще опита дали е станал ( че едни съмнения ме тресат) :-))))

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1