Протеини на прах

24.03.10
19:08

Здравейте!

От няколко месеца ходя на фитнес (с известни почивки помежду) и нямам кой знае какъв забележителен напредък.Разбирам,че е така,защото не съм взимал хранителни добавки,а от храната,която ям,нямам възможност да приемам нужните количества протеини на ден.

Затова след дълго ровичкане из нета разбрах за протеина на прах,и за това,че в умерени количества не е вреден за тялото (а този въпрос ме притесняваше най-много). Проблема е,че не съм запознат с видовете протеини на прах,и се надявам да ме посъветвате какви точно протеини на прах да си взема.На каква фирма и тн. ,желателно е да не са прекалено скъпи. Благодаря. :)

24.03.10
19:14

Суроватъчен протеин е най-удачният избор. Пие се главно сутрин и след тренировка, защото е бързоусвоим и набавя необходимите ти вещества, когато най-много имаш нужда от тях. Най-евтините варианти за стандартна кутия от 2.3 кг започват от 60-70 лв. и стигат много по-нагоре в зависимост от марката и процентното съдържание на протеин в доза.

24.03.10
19:54

По на4ина,по който зададе въпросите си,разбирам ,4е доста неща не са  ти ясни.А най-малкото от тях е “какъв да ти е протеина”.
1во-Какво ще ре4е няколко месеца с прекъсване...”ефект” има от няколко години без прекъсване(грубо казано)
2ро-Как така..протеина в умерени коли4ества не е вреден за организма...Зна4и  ако на всяко хранене ядеш по 2 пил.пържоли ще ти навреди ли?
Протеина е една 4аст от храната.

Немисля,4е имаш нужда  от добавки,а от трен. и хранене,но протеин(какъвто и да е -”бавен” и “бърз”)  и витамини,никога не са излишни ;)...Ина4е насо4и се към американски фирми :)

Мнението беше редактирано от Николаи на 24.03.10 19:55.

казано от Goduerza на 24.03.10, 19:08:

Здравейте!

...нямам кой знае какъв забележителен напредък.Разбирам,че е така,защото не съм взимал хранителни добавки...

Изобщо не е заради това. Не очаквай да имаш кой знае какъв напредък от 10-15 пъти ходене на фитнес само заради идеята да се ходи на фитнес. Поне аз “няколко месеца с прекъсвания” така го разбирам.

24.03.10
22:35

Накратко:
1.Купуваш протеин с мисълта и финансовите възможности да не го пестиш и да го използваш ежедневно в продължение на месеци, години...но не и с намерението, че за 2 седмици ще видиш какъвто и да било ефект, съответно да си правиш заключенията, че добавката не струва.
2.Има: чист суроватъчен концентрат, бленд (смес) от концентрат и изолат и чист изолат, а вече има и хидролизиран изолат. Чистият изолат е пречистен от мазнини (съответно холестерол) и въглехидрати, следователно няма какво да се лъжем, най-добрия избор е (и е най-скъп). Имаш и няколкокомпонентни протеини, които са смес от суроватка, казеин, яйчен и т.н., чието предназначение е да освобождават по-бавно и за по-дълъг период от време аминокиселини, които да захранват мускулите. Тях ти ги препоръчвам само, ако нямаш възможност 1 час след тренировката да направиш стабилното хранене.
3.Най-добри суроватъчни изолати: Syntrax, NOW, ATW
4.Най-добри концентрати: Syntrax Whey Shake, може би Оптимум
5.Най-добри блендове: Оптимум Голд Стандарт, Сайвейшън
6.най-добри матрици: MYOFUSION, Синта6, Матрикс
7.Имай предвид, че колкото и да е безвреден, товари организма.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.03.10 22:36.

15.11.15
08:18

Здравейте тренирам около 6 месеца 167 см  и тежа 70 килограма.Някой ще ми предложи ли някаква добавка (клоня към протеин) за мускулна маса.

17.11.15
10:36

Защо си мисля, че на този въпрос вече ти отговорихме в твоя тема? Нужно ли е да будиш тема от 2010-та, за да спамиш? Да не говорим, че из отговорите на тази тема вече има препоръчани протеинови пудри, които просто можеше да погледнеш...

Мнението беше редактирано от Pleasure на 17.11.15 10:37.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1