Опитвам се да поемам дните един по един , но понякога няколко ме нападат наведнъж...

Темата е заключена.

07.04.10
08:26

Здравейте ,
Започнах с тази мисъл на Дженифър Ънлимитед , защото главният ми проблем , не е желание , не е незнание или генетичен , а липсата на време !

Малко за мен:

Висока съм 168см. и тежа около 56-7кг. (през последните години от 50 до 60 кг.)
Идеалното ми тегло е 52кг.

Аз и храненето :
Това което ям най-много е пилешко , ориз , картофи и салати - това се готви в къщи .
От няколко седмици съм на диета ...можеби  3-4 седмици...  защото бях станала 59кг.
Храненето ми сега е
сутрин - кисело мляко Култура и някое яйце
обед - пилешко шишче и салата
следобед - мляко и плод
вечер - пилешко , салата и лъжица мед

Генетиката ми:
много лесно качвам мускулна маса , не е възможно да стана много слаба ,
напълнявам в краката и дупето :) и си имам слой мазнина , който и в най-добрите ми години прикрива мускулчетата :D

Направих си този дневник след мн мн колебания , от години си водя дневник на храненето и тренировките когато съм във фаза отслабване - но на тетрадка и само аз си виждам успехите , неуспехите и ” прегрешнията”, а сега пред толкова хора :[

Надявам се на вашата помощ когато правя грешки и стимул в по-трудните моменти:) Четох вашите дневници - ще си открадна някои неща ;)

—->  ЦЕЛ 50кг. (мн амбициозно) и намаляне на подкожната мазнина

Темата беше редактирана от anniNP на 25.08.10 10:54.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

07.04.10
10:34

Днес от сутринта с ГАФ , забравих си закуската ( 1 червено яйце и 1 кисело мляко)  и едвам издържах до сега ! Обядвах 1 пил. шишче и шопска салатка -без подправки , с десерт плодово млекце малко !
До 20ч. съм си взела 1,5 вода , 1 кисело мляко Култура и още едно малко плодово мляко , след малко ще си пусна 2-ро кафенце...

Търся тема за диетата на Дюкан , но не намирам ...

Намерих доста на НВД:
Сметнах си BMR - 1410.6
1410.6 * 1.375 ( за нач.) = 1939.6
ОКБ = 1439.6

...

Следобедно направих 13-14 серии по едни стълби  ...

Прибрах се (пеш)  и следва - вечеря ... какво щастие :D
3 мини кюфтенца от мляно месо
зелена салата с оцет + дресинг (2л. кисело мляко , настъргано яйце S , сиренце) + орехи

Следва доза витамини
беднотия ... всичко са испили ... половин мутивитамин + 2 витамин С

Вечер за корем :

50 - коремни преси
20 - повдигания на крака от лег
30 - преси с въртене (противоположни лакет - коляно)
числата от 1 до 10 изписани с крака без опиране
20 въртене на колената (тялото в лег , краката сгънати и се движат)

3 серии без почивка

Мнението беше редактирано от anniNP на 10.04.10 07:44.

07.04.10
11:18

не се задълбавай в числа!Яж колкото може по-начесто и по малко,какво да ядеш ти знаеш много добре както виждам!
Желая ти пълен успех в начинанието,всички предпоставки са налице :)

07.04.10
11:35

казано от Zlatin на 07.04.10, 11:18:

какво да ядеш ти знаеш много добре както виждам!

Не мисля, че плодовите млекца са най-доброто. А и салатата защо пък трябва да е без подправки? Зехтинът (екстра върджин) и сол в умерени количества са добре за една салата. Това, че се храним здравословно, не означва и че трябва да е съвсем безвкусно.

07.04.10
11:45

Салатата е без подправки защото не ми е по вкуса олио/зехтин... не ми допадат , а сол няма нужда имаше сирене :) Иначе на зелена салата или зеле с моркови слагам само оцет :) Плодовите млека пише че са нискомаслени и затова за десерт избрах тях ( в книгата на П. Дюкан ги препоръчват)  , плодовете по-добър вариант ли са ?

07.04.10
12:01

казано от anniNP на 07.04.10, 11:45:

Салатата е без подправки защото не ми е по вкуса олио/зехтин... не ми допадат , а сол няма нужда имаше сирене :) Иначе на зелена салата или зеле с моркови слагам само оцет :) Плодовите млека пише че са нискомаслени и затова за десерт избрах тях ( в книгата на П. Дюкан ги препоръчват)  , плодовете по-добър вариант ли са ?

Дюкан не е много добра идея за диета по принцип. За спортуващ човек пък съвсем.
Плодовите млека са обезмаслени, за сметка на това са тъпкани с растителни мазнини, както и с оцветители, подсладители и всякакви други такива неща. По-добре хапни едно пълномаслено мляко с няколко лъжички плодове - хем ще ти е по-вкусно, хем по-полезно...

07.04.10
12:37

За Дюкан аз взаимствам само идейки от нея диета (има и инт. рецепти накрая), целта там определено е по-различна от моята , аз съм фен на здравословно хранене за цял живот , а не моментни гладувания и после пир :D Съвета за млякото с плодове , вместо плодово мляко , го приемам и ще видите тук промяната още утре (защото днес вече ...свърши ) . Благодаря :)

07.04.10
18:12

малко систематизиране на дневника

Мнението беше редактирано от anniNP на 10.04.10 07:46.

07.04.10
18:12

Успех с целите и от мен, моите забележки също са за плодовите мляка, по-добре ги премахни от режима си. Повече мазнини може да прибавиш - маслини, зехтин, ядки. Струва ми се, че храната ти е прекалено малко..

07.04.10
18:39

Като дози са ми добре , чувствам се нахранена , като бройка са малко (особено като пропуснах закуската ) ама няма как да станат повече освен в почивните дни :) Млекцата ги премахнах вече . За мазнините салатката щеще да е още по-хубава с маслини , но за момента не са ми налични :(
ядки сега се ограничавам с орехи само , ще прочета като имам време и за други , ти какви предпочиташ ?

07.04.10
18:49

казано от anniNP на 07.04.10, 18:39:

Като дози са ми добре , чувствам се нахранена , като бройка са малко (особено като пропуснах закуската ) ама няма как да станат повече освен в почивните дни :) Млекцата ги премахнах вече . За мазнините салатката щеще да е още по-хубава с маслини , но за момента не са ми налични :(
ядки сега се ограничавам с орехи само , ще прочета като имам време и за други , ти какви предпочиташ ?

Истината е, че ядките са ми голямо изкушение, затова гледам да си вземам по малко, за да не ги “опустоша” наведнъж :P . Всички ядки си имат своите предимства, ако си вземеш микс от тях още по-добре, НО нека бъдат сурови и разбира се да не се прекаля с тях. Спри се на орехи, бадеми, лешници. От семената - тиквено. Спокойно можеш да си позволиш по 50гр на ден.

08.04.10
08:54

9ч кафе
10ч закуска 1яйце + кашкавал + орехи + вода
11ч чаша прясно мляко +вода

и малка тренировка
3серии  избутване на гири - 5кг от лег
3серии повдигане на щанга от лег тежести по 5кг ...лоста нз колко е

4 серии за бицепс сгъване с гирите
4 серии за трицепс едностранно разгъване зад тил
4 серии за рамо повдигане на ръце в страни

отдавна не съм тренирала и това е за раздвижване на мускулите ... нататък ще ги разделям , а и в домашни условия толкова
довечера крос по кея

...

3ч. обяд пълнозърнести спагети с нискомаслен кашкавал , малко пикантна лютеница , сирене и нарязано пилешко + айрян от цяло мляко
18ч. малко орехи , чаша мляко + 2 л. мед
21ч. 1кис. мляко Верея 0,1%

Мнението беше редактирано от anniNP на 09.04.10 08:23.

09.04.10
06:47

8,30ч.- кафе с мляко
10ч. - 1кис. мляко Култура и един средноголям банан  (няма вече плодови млека :)
забравих да купя мин. вода , та си налях 1,5л. чишмянка , ще видим до кога ...

13,30ч. обяд - разходка до нас и обратно :)
100-тина гр. пълнозърнести спагети с пилешко + кашкавал + сирене и малко чили
за десерт лъжица мед

за крака в домашни условия:
3 х 10 клек
3х 20 напади с гири
3х 20 наклони (тип мъртва тяга) за задно бедро и дупе с гири
3х 20 махове от стоеж , от лег ...
3х 20 дъга

след всяка серия по 20-30 коремни преси на римско столче , някои с тежест

вечеря - зелена салата с яйце сирене и кисело мляко (дресинг)

парти  - много минерална вода , 2 глътки мартини , ядки , 1 бонбон и 1 бисквитка

Мнението беше редактирано от anniNP на 10.04.10 07:49.

09.04.10
10:05

казано от anniNP на 07.04.10, 12:37:

За Дюкан аз взаимствам само идейки от нея диета (има и инт. рецепти накрая), целта там определено е по-различна от моята , аз съм фен на здравословно хранене за цял живот , а не моментни гладувания и после пир :D Съвета за млякото с плодове , вместо плодово мляко , го приемам и ще видите тук промяната още утре (защото днес вече ...свърши ) . Благодаря :)

Взаимствай от режима на който си. Има НВД рецепти, ВВД рецепти, и др..Едва ли дюканските рецепти от рода на
белтък+белтък+трици или белтък +белтък+ подсладител са удачни за здравословно хранене. Пък комбинираните рецепти те са ги взаимствали от НВД

09.04.10
12:09

Не съм на точно определен режим , опр. не съм фен на триците (не сме животни :)  .
В НВД присъстват мазнини и нали  е ниско въглехидратен , а зеленчуците са въглехидрати . Сега почва сезонът на зеленчуците и мисля да наблягам на тях :) Пилешко винаги ям !
за ВБД  ... там няма пълнозърнести тестени изделия...макар да не държа мн на тях :)
А РБД прилича на нормалното ми хранене , а все пак искам нещо да огранича .
Най-вероятно не ги разбирам тези диети както трябва ... нещо ми куца ... ще чета пак...

09.04.10
17:53

малко снимки  ...

Мнението беше редактирано от anniNP на 25.08.10 10:53.

10.04.10
08:18

денят започна с кафе (в 8 и 30) и стабилна закуска
9 и 30 ч. - 2 яйца  , кашкавал нискомаслен , пилешко месо - варено ... всичко в тифлоновия тиган :) иии със сол и шарена сол + няколко чаши мин.вода  (УПССС  и една лъжица течен шоколад) 
11 и 40 ч. - нискомаслено кисело мляко на айрян
...
15ч. 2варени яйца със сол
дълга разходка , игра с кучето в парка ...до
18 и 30 седнахме до паркчето на бира (аз пих минерална вода ), но изядох 10-тина цацки :(
19 и 30 кисело мляко верея 0,1%

за тренировки днес разтоварвах с разходка , защото пробуждането на мускулите ми от предните дни , днес се усеща!

след малко към 20 и 30 - 21ч. ще вечерям с зелена салата с редовния дресинг и пилешка каварма

уххх...00:30 - чаша вино с нискомаллен кашкавал

Днес не тренирах и хапнах по-обилно ... е сега ми е гузно ,но... :)

Мнението беше редактирано от anniNP на 11.04.10 08:25.

11.04.10
08:23

Както обикновено започвам с кафе, неделното е в 9 и 30ч.
в 10 и 15ч. закуска 2 варени яйца със малко сол, 1 кисело мляко , 1 лъжица мед
12ч. 1 яйце
12и30ч. 1 кафе
13и15ч. 150гр. варена царевица с малко масло и сол , лимонов сок и подправка барбекю
14ч. айрян
тренировката днес - каране на колело навън ...
19 и 30 вечеря обилна, сготвена от моя приятел
пилешко със зеленчуци (червен лук, моркови, зелена чушка,сладка царевица, кълнове) с малко зехтин, малко топ. сирене и соев сос
пушен кашкавал, сирене дунав пресен лук и чушка за мезе
една питчица хляб и няколко чаши бяло вино
мн мн вкусно :))))))

Мнението беше редактирано от anniNP на 11.04.10 19:11.

11.04.10
14:29

Днес нямаме мн работа ...та четох четох четох , дневници и статии и съвсем се сбърках/депрессс  и стигнах до идеята НВД ...  смятане на калории ми е в повече , може ли НВД без смятане? 
“Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна.” - това не са ли В.... или защото са несмилаеми ...ама са В
И защо висоломаслени млечни продукти ... да де знам защо трябва мазнини ама ... ;(
Все си мисля ,че разбирам тялото си и неговите реакции към храната , но сега то ме “ядосва” ... знам ,че е нормално след смъкването на някои кг. да има застой , особено ако и постепенно се вкл. силови упр.(качване на 1-2кг. тегло) , но все пак започвам да се чуствам зле и да мисля ,че нещо не е както трябва!!!

Мнението беше редактирано от anniNP на 11.04.10 14:34.

12.04.10
06:59

казано от anniNP на 11.04.10, 14:29:

Днес нямаме мн работа ...та четох четох четох , дневници и статии и съвсем се сбърках/депрессс  и стигнах до идеята НВД ...  смятане на калории ми е в повече , може ли НВД без смятане? 
“Зеленчуковите салати са задължителни и съпътстват всеки прием на храна.” - това не са ли В.... или защото са несмилаеми ...ама са В
И защо висоломаслени млечни продукти ... да де знам защо трябва мазнини ама ... ;(
Все си мисля ,че разбирам тялото си и неговите реакции към храната , но сега то ме “ядосва” ... знам ,че е нормално след смъкването на някои кг. да има застой , особено ако и постепенно се вкл. силови упр.(качване на 1-2кг. тегло) , но все пак започвам да се чуствам зле и да мисля ,че нещо не е както трябва!!!

Зеленчуците помагат за усвояването на белтъчините, които са в повечко при НВД, както и за храносмилането и допълването на витаминно-минералните липси. Те са предимно целулоза и не се броят за въглехидрати. Използват се пълномаслени продукти, защото мазнините са ти източника на енергия в случая. Според мен това което не правиш както трябва е прекалено многото млечни и то нискомаслени в менюто ти. Наблегни на яйца, месо, риба и по-малко ядки и мляко. Последните 2 задръжат вода

12.04.10
07:50

Мерси за информацията и съвета  дива :)
Днес започнах с кафе в 8 и 30
след което сутрешна тренировка на гладно - колело навън
10 и 30ч. закуска 100гр. пълнозърнести солети на Чипи  и вода

да довърша...

13 и 30ч. - 2 пил. шишчета със зелена салата
20ч. - упражнения за корем , каквото успях да направя за 15 мин.
20 и 15ч. - пилешко - 3 флейки
22ч. - някое пърче суджук , кашлавал , яйце , ядки (смесени...) - всичките за замезване нарязани и нз колко съм хапнала , но не е мн!
00:00 до 3:30ч.  -  2 малки уискита и многооо вода и танци :)

за целия ден съм изпила над  4 л. вода  и половин л. кола лайт

Мнението беше редактирано от anniNP на 14.04.10 07:23.

13.04.10
14:21

ЧРД! Много здраве, висока мотивация и силен дух ти пожелавам!
Ииии изяж парче торта :P

13.04.10
18:55

Честит рожден ден и от мен! Много здраве - това е най-важно, много късмет и успех в постигане на целите! :)

13.04.10
19:03

ЧРД! Много здраве ти пожелавам и положителни емоции!

13.04.10
19:06

И от мен. Дано фаталното 13 ти носи само късмет през целия живот

14.04.10
07:15

Много благодаря за хубавите пожелания :)))))

А ето и отчета за деня (13.04.2010)
сутрин (10 и нещо...)  кафе с мляко + 2 филии пълнозънест Вита (без брашно, 6 зърна) с останалите от предния ден суджук , вар. яйце , кашкавал (колкото се събраха на филийките)
към 13 - чаша прясно мляко домашно
16ч. няколко шоколадови бонбона
17 (започна сем. събиране на кръчмичката) - Яйчена сала (снежанка 200г. + 50гр. сирене + 50 гр. кашкавал + яйце -> насъргани и орехи отгоре)
18 тук таме забождане от на бабките пилешките вкусотии дето бях поръчала + мин. вода
19 крем брюле + кафе
20 ч. мин. вода и някое забождане от на приятеля ми свинското със зеленчуци по Родопски....

извод - май само крадях от чуждите чинии :D:D:D:D:D

Мнението беше редактирано от anniNP на 14.04.10 07:24.

14.04.10
07:26

и за днес... (14.04)

9ч. кафе
10ч. 3 филийки хляб Вита  с луканка (каквото е хартисало тряа да се изяде) + половин яйце (другата половина падна)
13 ч. 1пил. шишче със салата домати и сирене
20 ч. огромна купа залена салата от нашата вилата със сирене +2/3 парчета пушено филе
22ч. малка порция зеленчуци (кълнове,моркови,зеле,лук, заревица....) на тиган (моя приятел експериментира - зелето беше излишно) + 1/2 пакетче лешници

тренировка за корем

Мнението беше редактирано от anniNP на 17.04.10 08:23.

17.04.10
08:17

15-ти , 16-ти и 17-ти са ми почивни дни . Много си разбърках храненето (като часове)
на 15.04 закусих 9 и 30 само половин пакетче лешници и кафе , обядвах чак в 15ч. - 2 картофени кюфтета иии вечерях зелена салата с к.мляко и сирене + пил.пражола  . Мнооогоо дълга разходка от вкъщи до моя приятел с кучето (попринцип минавам това разстояние с колелото) , бяхме доста изморени :) + коремни преси само нормални , не кръг - 100бр.

на 16.04 бях на път цял ден ... и в колата изядох/пих в рамките на няколко часа ... пакетче лешници 10-тина бисквити Ревю с овесени ядки, 1 кафе с мляко , 1ч. кола лайт , 1 ч.вода ! Като стигнахме седнахме на мн приятна “Бърза закуска” :1 зелена салата +1 снежанка (за 2-ма), 1порция дробчета с лук (доста гадно мазни , неможах да изям лука) +1/2 ръжена питка , 1/3парче медена торта , 1 айрян
вечеря вкъщи 19ч. :) 1домат с лук и сирене на салата , 2 хапки пилешко , 1 яйце варено
към 22ч. прясно сирене , кашкавал и чаша бяло вино с лед
няма тренировка , само лека разходка в Силистра

Наблягам на разходките, когато съм почивка защото ми се случва наистина мн рядко да го правя. По-лесно е да отделя 15-20-30мин. за тренировка с тежести , корем или крос , отколкото 1-2-3 часа за разходка :)))))

Мнението беше редактирано от anniNP на 17.04.10 08:30.

17.04.10
08:22

17.04.
9 и 15 кафе в леглото , ах блаженство
закуска 10 и 30 - 1филия и половина хляб Вита с мед и половис с кашкавал
наваксвам с водата , че вчера заради пътуването се обезводних :)
отивам да потренирам :)))

24.04.10
18:49

Знам че изчезнах за няколко дена , но се случиха редица гадости : претренирах , препих с мляко и стоях на течение на работа . В следствие на тези фактори имунната ми система отслабна и се разболях :( няколко дена не ядох, няколко дена хапвах повече въглехидрати и сега съм по-добре.
Капакът на всичко е , че на работа ограничиха интернет достъпът и немога да пиша и чета вече толкова често!

Ще пиша по-рядко , но съм тук . Днес хапвах 3 варени яйца от 9 до 12
в 14 - зелена салата с домати и сирене , 50 гр. лешници , 1 банан мн малък
в 16 и 30 - 1 банан мн малък
в 19 и 30 - лъжица течен шоколад + един колдрекс
в 20 ч. пилешка мусака - с накълцано пил. филе картофи домати подправки и заливка

днес пих 2,5л. мин вода и 3-4 кафета /от машина разредена работа/

04.05.10
09:34

Хапвам нормално , включвам вече по малко ориз и картофи в менюто си . ...и понякога бира!
Още тренирам  веднъж седмично горна , веднъж долна част , веднъж бадминтон иии повечко коремни преси (когато има време и жалние).
Загрявките са ми : степерче - 10-тина мин. , преси 2 серийки , разтягане :)

Днес:
9ч. - кафе
10ч. -КМ 500 - 0,1%
10 и 30 ч. - 1 яйце
11 и 30 ч. - 1 яйце
12 ч. - кафе

1ч. следва обяд ... пилешко шишче и половинка салата ще видим каква има :)

10.05.10
08:34

Четвъртък и петък ми бяха почивни ,
тренировката беше каране на колело по баир (ул. Волов - Русе) ... четвъртък по-кратка , а петък до село(или май квартал се води) Средна кула ...където спукахме гума и седнахме да пием бира с картофки на едно..  “заведение” докато ни приберат с колата.
Яденето четвъртък беше - на корем  ( вс. месни работи на барбекю , гооолеми салати , лук пак на барбекю и 2 препечени филийки).
петк освен картофкие май ядох само 1 салатка, че ми беше ощя тежко.

Като цяло последните дни се спуках да ям сирене : сирене по Шопски , по Тракийски , в пергамент , като апетитка ...

Неледя : закуска - кафе , диетични сладки , 2 яйца , сокче / обяд - сирене в пегамент ,вода / следобед - голяма чаша домашно прясно мляко / вечеря - кюфтета от мляко месо , чаша бира , 2л. мед

Днес  закусвах с кисело мляко и ще обядвам отново с пил шишче с гарнитура салата ...както в почти всеки работен ден .

Мнението беше редактирано от anniNP на 10.05.10 08:38.

17.06.10
09:45

:) Най-после приключих с ремонта на стаята си :) и с упражнения тип “боядисване” и “чистене” до 12ч. и след това скара и съм в пълна бойна готовност!

Карта за фитнес + Супер Фет Бърнар

16.06 тренировка:

7мин крострен.
4 серии за бицепс сгъване стоеж ( 1 с 3кг. , 1 с 4кг. и 2 с 5 кг. )х 10 на ръка
2 серии за трицепс разгъване едностранно зад врата с 3кг. х 12 на р.
3 серии за гърди , избутване на гири от наклонен лег с 5кг. х 12
2 серии за гръб със скрипец , едната пред гърди , другата зад врат х12
2 серии за гръб машина ...като гребането х 12
2 серии за рамо х 5
4 серии хиперразгъвания по около 20бр.
3 кръга за корем :))) римско столче , съкращения , с тежести , повдигне на крака и въртенето на за талия

25мин. бързо ходене под наклон(6) и 5 мин. бягане под наклон(2)

Раздвижих всички мускули с малки тежести и малко натоварване :))

17.06.10
09:51

17.06
10ч.
1 кафе
2 хапчета СФБ с чаша кола лайт
сандвич от пълнозърнест хляб с кашкавал и домат
13ч. тоник ... една чаша съдържа 93Ккал. аз изпих 3… 279ккал

тр:
10мин крострен.
2 кръга коремни преси
10мин колело
4 серии хиперразгъвания
10мин пътека редуване на бързо и бажно бягане
15мин колело (др. вид)

Мнението беше редактирано от anniNP на 20.06.10 13:10.

20.06.10
13:30

18.06 тренировка за крака

7мин крострен.
стречинг
4 х 20 бедрено сгъване
4 х 20 бедрено разгъване
4 х 50 отваряне на бедра на абдуктор
4 х 50 затваряне на бедра на аддуктор
3 х 30 глутеус машина
4 х 20 наклони с гири тип мъртва тяга
4 серии хиперразгъвания

3 кръга за корем

22.06.10
11:19

19.06
10мин. крострен.
4х20 бицепс сгъване стоеж 5кг.
2х10 на ръка сгъване на бицепс от седеж - коляно опора 5кг.
2х20 сгъване на бицепс тип чук от стоеж 5кг.едновременно 2 ръце
3х12 на машината за гръб хоризонтално дърпане
3х12 лодка
4х12 хиперразгъвания
коремни преси

22.06.10
11:28

20.06 - почивка

21.06 - гърди и трицепс
7мин. крострен.
4х12 с 5кг. за гърди , избутване на гири от наклонен лег
3х10-12 с 20кг. лост на права лежанка
3х20 пек дек с малка тежест
3х10 на ръка с 4 кг.за трицепс разгъване едностранно зад врата
4х15 дърпане на скрипец /въже/ над глава за трицепс
коремни преси
4х20 хиперразгъвания
20мин колело

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1