"За" или "Против" българските хранителни добавки

Прескочи до:

17.04.10
08:01

Последните няколко месеца изчетох много мнения по този въпрос разпръснати из десетки теми в bb-team.org и затова реших да създам тази тема,в която не само аз ще изкажа моето собствено мнение по въпроса,а и всеки интересуващ се би следвало да намери информацията,която го вълнува на едно място без да му се налага да се рови из десетки теми.
Моето мнение по въпроса е следното: Тренирам от 4 години фитнес- първоначално тренирах 2 години докато бях ученик,а после 2 години бях прекъснал понеже ми беше доста натоварено- лекции,работа и т.н...От почти 2 години пак се завърнах в залата и много неща се бяха променили относно суплементиране,разработки и тренировъчни методи.Това е моето мнение.Бях направил 5 месеца в залата,когато за първи път се реших да си закупя хранителна добавка.Тогава бях ученик и не само не разполагах с много финансови средства,а и срещнах неодобрителните погледи на моето семейство относно тези “продукти”. В крайна сметка аз заложих на Нутрим- беше ми най-достъпна,а и цените им също.Така за първи път заложих на българското...след Нутрим преминах с времето и на Биогейм..после пак Нутрим..след време дойде реда и на Explode и Alternative Nutrition…от 5 месеца използвам само вносни добавки -Gaspari,Olimp,Genomyx,Nature’s Best и т.н. Споменавам всичката тази информация,за да се види ясно,че съм опитал от всичко и мога да направя съпоставки.По-голяма част от постиженията си в областта на фитнеса съм постигнал използвайки български хранителни добавки ( храната е много важна също-без нея няма как и затова за нея няма да говоря много,а и темата не е създадена заради нея). Имам снимки в галерията си,които могат да ви дадат ясна представа за моята визия. Ако мислите че не изглеждам добре може да пропуснете останалата част от моя пост.....ако сте обаче на друго мнение тогава прочетете следното- много ми е обидно,когато прочета негативните отзиви относно българските добавки- “не струват”, “само боклуци има в тях” и т.н. Не знам какво сте очаквали от една кутия Нутрим- да ви качи едно ниво нагоре ли??? Познавам хора,които много ги плюят,но на каква основа- купили са си една кутия и вместо по 80 грама дневно пудра,както е посочено са пили по 30-40 грама.Какво очаквате тогава???Българските пудри не са толкова концентрирани, колкото вносните,но това не значи,че не са качествени. Ако се прилагат в обозначените дозировки ефекта им е не по-слаб от вносните- поне това доказва моя почти 3 годишен опит с тях.Съгласен съм и с факта,че реномираните марки са много по-напред от българските в много детайли,но това не значи че българските са само “брашно” и не струват.Има още много неща и примери,които бих споделил,но за да не стане прекалено дълга темата засега ще ви ги спестя.АКо темата привлече интерес може да ги дискутирам и тях с вас.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
Анонимен

17.04.10
08:07

Tвърдо ПРОТИВ

17.04.10
08:22

Липсва контрол на качеството в България, а цените им не са толкова по-ниски от тези на западните, т.е. няма смисъл от тях.

17.04.10
08:37

Бате ако ми кажеш, че тея резултати си ги получил с български добавки за 2 години трениране, 2 почивка и 2 трениране ще ти се смеят някъде и врабчетата. Твърдо против българските добавки!

17.04.10
08:39

Много против!

17.04.10
08:45

summer_jam…Дали ще ми се смеят или не аз не мога кажа,но щом ти казвам,че съм го постигнал с български добавки затова време значи наистина е вярно и хората,които са тренирали с мен много добре го знаят,че това е самата истина

Мнението беше редактирано от WestErn на 18.04.10 09:30.

17.04.10
09:02

Аз живея в Мадрид и тука такива добавки няма немисля чя в по далечно бьдеще ще има и при вас такива това е временно  :-)

17.04.10
09:43

От Нутрим освен газове, друго не съм видял...по-скоро чул, респективно надушил (с извинение!). Едно стъпало по-нагоре слагам Биогейм и JK, защото от тях не съм имал проблеми с газовете, т.е. предполагам, че са с по-малко соя и лактоза. Виж от американски протеин никога не съм се оплаквал! Не си кривя душата и откровено казвам, че ВСАА-то на Биогейм в комбинация с амино 3800 са ми повишавали издръжливостта (неведнъж съм го казвал). Не мога да кажа абсолютно “не” на българското, но без да видя анализ от изследване на съответния продукт, направен НЕ от производителя, а независим такъв, аз няма да близна българска добавка, защото българина е далавераджия, търси бързо забогатяване, почти винаги прекарва насрещната страна и т.н.
ЕВАЛА, че си постигнал формата си с български добавки! Значи ти си добра реклама на българското. В това няма нищо лошо, напротив. Всеки сам си решава.

Видахме причините на Bezkompromisen да одобрява добавки, които са произведени в България.
Любопитен съм да видя аргументите с лични впечатления на онези, които са против (както е направил Стоянчо).

Останалото е безполезен чат, който не носи никаква полза за никой:

” - Българските добавки са боклук!
- Защо?
- Еми така... “

Ценно, а?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.10 09:50.

17.04.10
10:52

Много е трудно да се разбере каква е истината.Защото тук има и много лични икономически интереси.По-конкретно на вносителите на чуждестранните марки.И за да продават стоката си,винаги ще твърдят че тяхното е супер.Най-,най-,а другото е боклук.И да не забравяме психологическия момент.За хората с повечко пари е шик да карат Мерцедес или БМВ,да пушат луксозни скъпи цигари.Да изпият бутилка уиски за няколкостотин лева.И естествено да си купят и най-скъпите суплементи,които не всеки може да си позволи.После ще се фукат навсякъде-ето аз пия питие за ххх лева,пуша цигари за толкова,нося дрехи на Версаче и прочее световни модни корифеи.
Виждал съм много тинейджъри(и не само) по 4-5 пъти в залата.Едва ли има смисъл при тях(и изобщо за начинаещите) татковците да се бръкнат толкова дълбоко в джоба за нещо,което не се знае колко време ще се използва.Един начинаещ влиза в залата,без да е сигурен дали ще му хареса и още колко време ще я посещава.
И освен това  беге марките имат една по-ниска концентрация и по-малък брой съставки.Американските пък са точно обратното.Прекалено силни, прекалено  концентрирани с голямо количество микроелементи,които могат да се натрупват в организма.Изключително подходящи за професионални билдъри и трениращи като Стоянчо.И някои други тук с лично тегло 80-100кг.И същите тия суплементи трябва да бъдат вземани от 14-18 годишни слаби тинейджъри,които са по 50-60кг.Просто абсурд!

17.04.10
11:58

Аз в момента... от 1-2 седмици нещо се зарибих по протеиновите барове на Нутрим. Специално Protein Bar Whey (жълтия) с вкус на ванилия.. много ама много ми допадна. Излапал съм около 6-7 тези 2 седмици, и не съм забелязал нищо отрицателно. Естествено на опаковката пише 35гр протеин/30въглехидрати и т.н... което силно ме съмнява да е реално...,  Но и на половина да е вярно пак, ми се струва добре. И като цена и като вкус и като хранителна стойност.

Иначе съм пил протеин края на миналата година.. гаден вкус... и при препоръчителната 2-йна доза .. имах газове и аз :) С единична доза е ок. Пък с мляко положението ставаше страшно... :D

От българските добавки съм доволен от моното на JC. С него постигнах най-обемната си форма и бях 97кг. Дори бяха започнали да питат в залата с какво се зобя, веднъж собственикът ме привика да ме разпита за цикъла и стероидите, които съм бил ползвал...
Протеинови вафли на Нутрим съм хапвал често, по-безвкусни и твърди са от западните им еквиваленти, но това не ми е проблем. Много по-ниската им цена ги прави и сега да имам от тях в хладилника.
По-голям опит имам с Power Foods, затова мога да им дам и положителна оценка. След няколко килограма на Universal започнах да пия техен протеин 2 пъти дневно + след тренировка. Формата и постиженията ми не се промениха, и тъй като тренирах еднакво през това време, то мога да кажа, че двата протеина (Universal & Power Foods) са ми давали еднакво нещо. Кретин етил-естерът тогава тепърва навлизаше в многообразието от добавки, но си взех на капсули + БЦАА на капсули. Така заформеното стакче пиех преди тичане, а след тичане само БЦАА и мед. Преди началото правех първата си обиколка за 8мин и 25сек. След месец вече правех една обиколка повече, първата ми падна на 7мин и 06 сек, и след бягане правех набирания и кофички на лостовете. Опитвал съм им и мостри от други продукти.
Пил съм и малко глутамин на Биогейм, пробвал съм им ‘течните’ аминокиселини, но в твърде малки дози, за да мога да изразя мнение.
“За” и “Против” лесно се отговаря - контролни групи и т.н. :)

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 17.04.10 12:11.

17.04.10
13:19

Oranje Ако говорим за монохидрата на JC и аз бях изключително доволен от него, не знам на какво се дължи, но от него имах невероятен растеж и сила, дори съм се съмнявал че това е само монохидрат..:)))

Как да си купя БГ добавки като знам, примерно, че братя Ангелови нямат нито един час опит в залата. Как да си купя въпросната марка като знам, че ако не беше по аптеките където ги продават разни бабички вероятно доста запознати с добавките, изобщо нямаше да съществува.
Как да си купя Паур и Бюти като знам, че човека който ги произвежда е внесъл и продал най много твърда химия в БГ.
Та БГ дори една лаборатория нямаме за свяст, що да не предложа 100 000 лева на този които докаже, че не струват като знам, че няма нито една истинска лаборатория която да не мога да компрометирам.
С какви суровини се произвждат тези добавки може би с родно производство от порутеното ни селско стопанство.
Има ли изобщо конктрол над нещо в БГ освен над данъците, та да вземем да правим качествени контролирани добавки.
Като погледна цените не са мнооого по евтини от марковите и вносни добавки.

То един модератор във форума, преди време доказа за един от родните протеини, че е далеч от написаното на опаковката и какво от това поръчковите фитнес издания го оплюха и толкова. А същия протеин си е един от най вървежните на марката като цяло.

Защо да купувам ПИКО на цената на Нутрим, Биогейм и прочие прахчета ?!

17.04.10
15:32

Против, защото почти всички български производители са едрови клиенти на ПИКО.
И както каза Иван:

казано от Иван Шишманов на 17.04.10, 15:11:

Защо да купувам ПИКО на цената на Нутрим, Биогейм и прочие прахчета ?!

17.04.10
19:09

Към Иван Шишманов- не виждам какво общо има опита на братя Ангелови в залата или липсата на такъв от тяхна страна с производството на хранителни добавки от фирмата им Биогейм. Много от фармацевтите и химиците работещи във фармацевтични компании не са диабетици,но въпреки това с голям успех създават и правят иновации относно лекарствени средства свързани с лечението на захарната болест при хората.Не е нужно да са били културисти като Гаспари или Лабрада,за да правят добавки,които да са качествени.Да наистина Биогейм се продава в аптеките,но все пак те имат договор за разпространение с фармацевтични складове на едро като ЛИбра,Софарма и т.н. Ако и Гаспари подпишат такъв то сигурно и Myofusion ще започнеш да си го купуваш от ония “бабички”...Колкото до суровините- именно поради липсата на свястни лаборатории в БГ повечето произведители работят с вносни суровини и те се явяват само опаковачи.Наистина преди време се доказа несъответствие на един протеин на една българска фирма,но това не е нещо извънземно или невъзможно.Не една или две реномирани и големи фармацевтични компании не един и два пъти изтеглят лекарствени средства,които са тяхно производство от пазара поради установено несъответствие.Ясно се вижда,че се случва и на най-добрите,а какво да кажем тогава за нашата родна действителност и немърливост. Има подобни примери,но това не значи,че като един път са попаднали на несъответствие то всеки един протеин преди или сега на тази фирма е същият.Хората не сме безгрешни същества така че нека да бъдем по-снизходителни един към друг....

казано от Bezkompromisen на 17.04.10, 19:09:

Хората не сме безгрешни същества така че нека да бъдем по-снизходителни един към друг....

Когато взимаш пари за някоя такава направена “грешка” е нормално хората да не са особено снизходителни. Изобщо не мисля, че може да става и въпрос за снизходителност или нещо подобно. Твърдиш, че е изолиран случай, поради факта, че има само един направен тест. Ами ако се направи втори, трети и т.н. и резултатът е подобен ще си промениш ли мнението? Едва ли, защото ти си доволен за себе си. Както и едва ли някой от противниците ще си промени неговото даже и още 20 човека да пишат, че са доволни. В крайна сметка всеки ще си дава парите за каквото иска, и това си е негово право. Ако става на въпрос не само за българските добавки може да се каже, че не са това, за което се представят, или най-малкото - нямат рекламирания ефект. Ама това е друга тема мисля...

Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 17.04.10 20:11.

17.04.10
20:23

Мартине, мисля че не си ме разбрал правилно. Първо- аз никъде не съм казал,че това е изолиран случай.Ако се вгледаш внимателно навсякъде ще видиш,че пиша в множествено число.Ако не успееш да го забележеш и се наложи ще ти го и копирам,за да е видно за всички.Второ- не е приятно да си даваш парите за нещо дето не струва и на мен няма да ми е приятно,но грешките са част от живота и това е неизбежно.Трето- с тази тема не целя да променям на някой мнението относно българските хранителни добавки,а само споделям личния си опит с тях и търся същото и от други потребители,които са ги използвали.Наистина не ми е приятно да слушам само кофти отзиви за тях,както съм посочил и в първия си пост към темата понеже при мен са имали ефект,но както виждаш не скачам да плюя против тези дето се изказаха “ласкаво” за тях.Четвърто- всеки си изкарва сам парите и сам трябва да прецени къде да си ги даде и кога...тук никой няма за цел да стимулира закупуването на всяка цена на българското...Всичко е въпрос на личен избор,амбиции и т.н

Да, не съм догледал нещо аз явно, съжалявам. Не казвам, че не си прав. Аз съм ползвал протеин и аминокиселини на Нутрим, в интерес на истината в етап, в който не ми беше ясно какво да очаквам от тях, но от сегашната ми гледна точка не мога да кажа, че не са ме възстановявали... Т.е. ефект от тях е имало, поне някакъв. Причината да не съм повторил с български добавки е, че цената им не е достатъчно по-ниска, че да компенсира съмненията, които има за тях. Иначе според мен нищо не бива да бъде поставяно под общ знаменател, включително родните добавки. Не всичко е боклук, може би дори по-голямата част не е. Но ако за на практика същите пари можеш да си вземеш еквивалентен, но далеч по-доказан продукт, изборът поне за мен е ясен. Да, дразнещо е, когато всеки втори ги плюе, защото така е чел по форумите, и затова аз не ги плюя, просто не ги ползвам. Както казахме и двамата - всеки може да дава парите си за каквото иска :)

17.04.10
21:37

Съгласен съм с теб с това,което си написал.Колкото до това,че цените не са чак толкова по-ниски наистина е така- един приятел ми вика преди време “Какво се оплакваш- 2 кг протеин на Нутрим идва 45-50 лв,а кг вносен протеин ти излиза 70-80 лв”..да така е,но само дето тези 2 кг на Нутрим стигат за 25 дози максимум,а пък оня за почти двойно повече.При всички положения вносния ще излезе по-скъп дори и ако се сметне цената на отделната доза колко излиза спрямо цената на българския еквивалент,но все пак качестовото е по-високо в това спор няма...това е причината и повечето хора да наблягат на вносните добавки...ако разликата в цената беше по-осезаема тогава може би и покупваемостта на българските добавки щеше да е по-висока...

Съгласен съм напълно. Една поправка само - кг вносен протеин е около 40лв, когато има промоция дори по-малко. И тогава сметките отиват още повече във вреда на родното... 15-20лв/кг да бяха разбирам, пикото е 10лв, пак е двойно отгоре, но явно не е достатъчно...

Bezkompromisen, абе ти да не си реклмано лице на някоя от родните фирми, звънни на Патрик Ангелов сигурен съм, че Евгени Ангелов няма да има против да изтипоса формата ти в рекламното списание на Марката, пък  и ще намажеш една кутия безплатно.
Хора които нямат грам опит с тежестите във фитнеса почнаха да правят добавки, после си направиха списание изцяло с рекламна цел и хопп брат ми стана главен редактор, типично за тия географски ширини.
Що не пробват да излязат по истинските магазини за добавки, където се продават истински марки със сертификати и изследвания от цял свят, продавайки от десетки години,  вместо да вървят по складове за лекарства и да ги продават хора които си нямат представа от добавките.
И какво излиза, качеството е много ниско а цената стабилно гони чуждите. Защо да си купя Биогейм на цената на НАУ ? Щото са родно производство ли.
Някой видял ли е някъде истински сертификат на БГ добавка, сертификат за изследване на качеството или каквото и  да било.

Ти изобщо по какви показатели ги сравняваш с чуждите ?!?!!?
Я да видим
Биогейм про 85
Състав за 100 гр

L-карнитин - 1500 mg
Креатин монохидрат - 2500 mg
АТФ - 50 g
L-лутамин - 1000 mg
ВСАА - 1000 mg
L-аргинин - 250 mg
L-лизин - 125 mg
L-метионин - 125 mg

Уей протеин НАУ

Л-Глутамин (L-Glutamine) 460 mg
Л-Аргинин (L-Arginine) 677 mg
Л-Лизин (L-Lysine) 2364 mg
Л-Метионин (L-Methionine) 555 mg

И какво да давам пари колкото за чуждия за да си купя брашно с витамини ли ?!?!

Написали на страницата си “Хранителните добавки на фирмата са използвани от българските състезатели на последните 10 олимпиади, на десетки световни и европейски първенства”, леелее ще ме разплачат горките ни олимпиици.
Дават 2 000 на този който докаже, че има несъответствие в етикета, е то това на етикета го има, но е малка част от това което има в истинската добавка.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.04.10 05:33.

Виж как стои въпроса при витамините
Биогейм Биостронг (имал съм адски брутален дъх от тях)
Състав
за две капсули:

Витамини
Витамин A - 2500 I.U.
Витамин D - 400 I.U.
Витамин E - 39 mg
Витамин B1 - 10 mg
Витамин B2 - 10 mg
Витамин B6 - 10 mg
Витамин B12 - 4 µg
Витамин C - 100 mg
Фолиева к-на - 160 µg
Ca D-пантотенат - 10 mg
Никотинамид - 24 mg
Биотин - 40 µg

Минерални соли и микроелементи
Калций - 47 mg
Магнезий - 23 mg
Желязо - 9 mg
Мед - 500 µg
Цинк - 7 mg
Калий - 10 mg
Селен - 2 µg
Натрий - 15 mg
Хром - 250 µg
Манган - 6 mg
Хлор - 28 mg
Фосфор - 8 mg

АДАМ на НАУ

Доза 2 таблетки  -
Дози в опаковка 30 -
Витамини 
Витамин D 400 IU 100%
Витамин А (Beta-Carotene) 10000 IU 200%
Витамин В-1 (Thiamine) 25 mg 1670%
Витамин В-12 250 mcg 4170%
Витамин В-2 (Riboflavin) 25 mg 1470%
Витамин В-3 (Niacin) 50 mg 250%
Витамин В-5 (Pantothenic Acid) 100 mg 1000%
Витамин В-6 (Pyridoxine) 25 mg 1250%
Витамин В-7 (Biotin) 300 mcg 100%
Витамин В-9 (Folic Acid) 800 mcg 200%
Витамин Е 200 IU 670%
Витамин К 50 mcg 60%
Витамин С 350 mg 580%
Инозитол (Inositol) 25 mg -
Холин (Choline) 50 mg -
Минерали 
Бор (Boron) 1000 mcg -
Ванадий (Vanadium) 100 mcg -
Йод (Iodine) 225 mcg 150%
Йод (Kelp) 45 mg -
Калий (Potassium) 50 mg 1%
Калций (Calcium) 350 mg 35%
Магнезий (Magnesium) 100 mg 25%
Манган (Manganese) 3 mg 150%
Мед (Copper) 0.5 mg 25%
Молибден (Molybdenum) 50 mcg 70%
Селен (Selenium) 200 mcg 290%
Хром (Chromium) 200 mcg 170%
Цинк (Zinc) 30 mg 200%
Ензими 
Амилаза (Amylase) 5 mg -
Бромелаин (Bromelain) 25 mg -
Липаза (Lipase) 12.5 mg -
Папая (Papaya) 12.5 mg -
Антиоксиданти 
CoQ10 5 mg -
Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid) 50 mg -
Ликопен (Lycopene) 1000 mcg -
Лутеин (Lutein) 500 mcg -
Билки 
Гинко Билоба (Ginkgo Biloba) 30 mg -
Жен-шен (Panax Ginseng) 100 mg -
Сау Палмето (Saw Palmetto) 160 mg -
Зелени Храни 
Грозде (Grape Seed Extract) 25 mg -
Коприва (Nettle Extract) 25 mg -
Патентовани Формули 
ЗМА (ZMA®) 55 mg -

Това са фактите не си го измислям.

18.04.10
07:55

Иване,Иване ти за пореден път не се зачиташ в написаното от мен и не можеш да му схванеш смисъла- нещо което се отдаде на другите,но не се притеснявай не ти е за първи път, така че вече почнах да не ти обръщам внимание.
Първо- дадох и пример- не е задължително да си бивш културист,за да можеш да предлагаш качествени добавки на пазара и мисля че ти посочих и солиден пример,но кой да се хване да чете и най-вече да осмисли това което е написано.Не за първи път ми показваш,че на теб това не ти се отдава и вместо да губиш време да ми вадиш състава на някои добавки да беше отделил време да прочетеш внимателно написаното от мен.
Второ- не съм рекламно лице на никоя фирма,а просто споделям впечатленията си от опита ми с българските хранителни добавки.
Трето- в сравненията,които съм направил в предишните си постове ясно е написано,че цените на българските хранителни добавки е не много по-ниска от тази на вносните,а разлика в качеството има и в това спор няма.Да така е само дето не четеш какво пиша.
Четвърто- боклук или не аз постигнах голяма част от това което съм постигнал по отношение на тялото си благодарение на тях.За мен те работят, а за други може и да не работят.Фитнеса е индивидуален спорт и ти го знаеш много добре.
Надявам се занапред ако имаш нещо да ми кажеш да ми драснеш едно лично съобщение,а не да се излагаш пред всички,които четят темата с твоите писания.

Bezkompromisen, когато започнеш да дискутираш определена тема коментирайки личностни качества, повтаряйки няколко пъти, че някой не ти чел писанията и не можел да мисли, не говори хубаво за теб като цяло.

казано от Bezkompromisen на 18.04.10, 07:55:

Първо- дадох и пример- не е задължително да си бивш културист,за да можеш да предлагаш качествени добавки на пазара и мисля че ти посочих и солиден пример

Дам в БГ да купиш брашно от ПИКО и да го смесиш в един голям варел, не ти е нужно да си състезател нито да блестиш с някакви интелектуални способности в определена сфера на човешкото познание. Обаче, ако искаш да продаваш добавки из целия свят и то реномирани и качествени ти трябват, спортисти, физици, химици, лаборатории и т.н.

Аз ти правя фактологичен анализ на БГ добавка с чужда такава на база официални показатели, а ти обясняваш, “ама те при мен работят”, че кой отрича, че работят, просто го правят с това което има вътре, а то както сам виждаш никак не е много.
Представи си сега какво тяло можеше да имаш с много добри добавки ?!
Всъшност, защо отдаваш такова значение на добавките и зависимоста на формата ти от тях.

Темата ти е “ЗА или ПРОТИВ родните добавки”
Е аз съм против и го казвам открито защо, не знам, защо не си ме разбрал правилно.
При нисък състав на вещества от които имам нужда, висока не конкурентна цена, не доказано качество характерно за БГ добавките няма как да си ги купя. Давам малко повече пари и взимам нещо много по добро.
В крайна сметка всеки си дава парите за каквото реши.
Така като гледам доводите ЗА в темата (включително и твоите), не са много сериозни, освен “ами малко по евтини са”, и “ама аз имам яко тяло с тях” (естественно за истинската химия стояща зад тялото, нищо не се пише). Яко тяло можеш да имаш и без добавки, при определени условия.
Спирам да пиша по темата защото отдавна се изгуби градивния елемент.

П.П. А да и се замислете над :

казано от Oranje на 17.04.10, 12:09:

“За” и “Против” лесно се отговаря - контролни групи и т.н. :)

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.04.10 09:06.

18.04.10
09:15

Bezkompromisen, ти не беше ли споделил в една тема, че си правил цикъл с АС (един ли, два ли, три ли?). Какво се чудиш? Напълно нормално е да усвояваш и да постигаш резултати с брашно и нишесте...  :lol:

18.04.10
09:25

Да обсъждам личните ти качества понеже ми даваш повод да го правя.Не говори добре за мен-ок така да бъде-това да е нещото дето да не говори добре за мен,а не това че не четя и че не мога да осмисля какво хората ми пишат от другата страна.
Да си дойдем на темата: Повтаряш ми думите,които съм написал по-горе.Сега ще направя един детайлен обзор на това,което ти написа,за да ти покажа,че това е така.
Не съм казал,че българските добавки са по-качествени от вносните,но за мен те работят,а повярвай ми това нямаше да се случи ако имаше само брашно в тях,но дори и така да е аз ти казах,че боклук или не те на мен са ми свършили работа.
За да продаваш качествени добавки е наистина така както казваш ти,но аз споделих по-горе,че именно поради липсата на посочените от теб компоненти в България се разчита повече на опаковането на вносни суровини,а не на производството.
Не били съдържали много- така е спор няма и аз по-горе бях посочил,че определено цената на българските добавки е завишена спрямо вносните,а качеството не е същото.
Никъде не съм казал,че трябва да се стимулира покупваемостта на българските добавки,а само споделям личния си опит с тях и търся мнение и на други и не случайно темата е озаглавена - “За” или “Против” българските хранителни добавки,а не само “За”.АКо прочетеш внимателно ще видиш,че всичко това съм го написал ясно,но за тази цел е трябвало да прочетеш внимателно- нещо което ти не си направил.
Vega- да наистина съм правил такъв цикъл само дето беше преди 4 месеца някъде,а ако си прочел както трябва щеше да видиш,че аз съм използвал БГ добавки много преди това.Като гледам какво си написал съм сигурен,че ти такъв цикъл не си правил понеже нямаше да пишеш тези глупости ако беше направил...направи един такъв с нишесте и брашно и ако постигнеш резултати като моите ще те поздравя,само дето това е невъзможно понеже химията не прави магии.Ако някой път пробваш ще се увериш в това,а дотогава по-добре си мълчи като не разбираш.

Истината, е, че с теб сме на едно мнение, но го изразяваме по различен начин, разликата е, че аз участвам в дискусията спокойно и свободно с доводи и факти, без да държа да убиждам някой или да му обяснявам десет пъти за две мнения, как не ми четял постовете сякаш ми  е длъжен.

Замалко да си помисля, че VEGATA и той ти дава повод да коментираш личностни качества

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.04.10 09:45.

18.04.10
10:00

казано от Bezkompromisen на 18.04.10, 09:25:

.Като гледам какво си написал съм сигурен,че ти такъв цикъл не си правил понеже нямаше да пишеш тези глупости ако беше направил...
Аха, ти си наби два омнадрена и си чаооо... ясно.

направи един такъв с нишесте и брашно  - На въздух ще карам и пак ще постигна повече не се притеснявай.  ;-)

18.04.10
10:34

@Bezkompromisen - снимкките, които са публикувани в галерията след периода с АС ли са правени или са преди това? Важно е от гледна точка на спора и визуалната асоциация тяло-добавки, която хората правят.

18.04.10
14:16

Жив и здрав да си Vega…блъскай и карай на въздух тогава..поне ще ти отива още повече прозвището “въздухар”,което и сега ти приляга в не много по-малка степен..
Към Стоянчо- снимките на които съм с по-къса коса са ми от преди цикъла,а на тези с малко по-дългата са правени 2 седмици след края му...В един месец от цикъла съм ползвал БГ добавки,а в другата половина и досега ползвам само вносни- фирмите производителки съм ги уточнил в първия си пост...Ясно се забелязва,че няма кой знай колко голяма разлика от преди и след,но просто исках да опитам...

head_hunter

18.04.10
15:10

казано от Bezkompromisen на 17.04.10, 08:01:

ако сте обаче на друго мнение тогава прочетете следното- много ми е обидно,когато прочета негативните отзиви относно българските добавки- “не струват”, “само боклуци има в тях” и т.н. Не знам какво сте очаквали от една кутия Нутрим- да ви качи едно ниво нагоре ли???

Какви 80 гр. к’ви 5 лв.? Тая тема някакъв майтап ли е или?
Хайде щом си изчел темите за БГ добавките сподели по въпроса с ПроГолд 90 нещо?
Пълни глупости говориш момче! При обявени 90% при изследване правено лично от мен за този форум показа 45%. Ако имаш път към София ще ти направя едно цветно копие в рамка да си го имаш. При това толкова тъпкан със соя, че пърдя като Голф 2-ка със спортно гърне от Илиянци. Дори на вкус не ги докарват. Няма да споменавам идиотските цени, равняващи се на вносни продукти.
Айде стига номера - като си плащам да нещо то поне да знам за какво. Публична тайна е в РИОКОЗ какво е състоянието и как се издават сертификати от там. На Биогейм ходи на Редута да им видиш “цеховете” и тогава ще си говориме. Какъв е контрола при производството на хранителни добавки? Първите две години си бил постигнал всичко на БГ добавки /сигурно вярваш и в дядо Коледа/ хайде стига басни - първите години човек има доста потенциал за развитие, а ако е и генетично предразположен нещата стават повече от добре.
А тука гледам става точно “кисело си грозде високо” - е хубавите неща струват пари. Като нямам пари наблягам на храната и по-добре за храна, а не за нещо с доказано неясен състав. Ако ще взимаш нещо да лъжеш себе си “абе пия протеин” ОК всеки сам си решава.

казано от Кольо Пияндето на 17.04.10, 09:50:

Видахме причините на Bezkompromisen да одобрява добавки, които са произведени в България.
Любопитен съм да видя аргументите с лични впечатления на онези, които са против (както е направил Стоянчо).

Останалото е безполезен чат, който не носи никаква полза за никой:

” - Българските добавки са боклук!
- Защо?
- Еми така... “

Ценно, а?

Обратното също е в сила! По залите съществуват разни фанатици, дето не могат да бъдат убедени, че любимата им марка добавки е със състав на животински фураж с овкусители и подсладители. Има тема по въпроса за ПроГолд и по-голям аргумент от изследване от официална институция здраве му кажи.

За мен БГ добавките са затворена страница. Тука като са Ви скъпи добавките - ми има две теми за поръчки от други страни.
А и да отбележа - не внасям нищо, не продавам нищо и нямам общо с бизнеса с хранителни добавки!!!
За тея дето ще седнат да ми обясняват как качеството се е подобрило - ми ползвайте си ги със здраве, а аз ще пропусна. Говоря за проверени лично от мен неща и за определен продукт, но една издънка в такива размери ми е достатъчна да ме откаже от всякъкви по-нататъшни опити с БГ добавки.
Да не си пуснал темата по повод изложението в НДК “изберете Българското”? Ходи и там да видиш за какво става въпрос.

п.п. Дал си снимки преди и след цикъла и ми говориш за добавки, а на всичкото отгоре обсъждаш и лични качества?
С Иван може да сме се карали зверски, но в случая е прав и сме на едно мнение! Цялата тема накуп със снимките е манипулативна.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 18.04.10 15:24.

18.04.10
16:13

Мислех,че модераторите са много свястни хора в този сайт,но май тебе съм те изпуснал.За не знам кой път отбелязвам,че пуснах тази тема,за да изкажа моите възгледи и моя опит с българските добавки,а не да настройвам този или онзи да ги си ги купува.Мисля че прекалено ясно съм се изразил или не е било достатъчно ясно за теб и за Иван.Не съм тук да се заяждам с никой...но Сталин е казал “На удара с удар”..щом ще се заяждате с мен значи такова ще получите и от мен..Направих темата с една едничка идея- да споделя опита си,а не да насърчавам българското.Да но няма кой да го разбере макар и да го написах 1000 пъти.Не споря,че българското може и да не струва,а само казвам че аз съм постигнал ефективност с тях.Някои са против тях -е ок не съм тръгнал да обиждам всеки дръзнал да се изкаже против,затова и темата съм я озаглавил така.
Храната е много важен компонент и съм го отбелязал още в началото,но понеже темата е за добавки,а не за храна затова и не съм се спрял на храната.
Това че съм се бил боднал няколко пъти да не би да ме прави половин човек или нещо от сорта.Исках да опитам и толкова.
Темата не е манипулативна и снимките също.Като модератор съм сигурен,че можеш да видиш датата на която са качени снимките и датата на пускане на темата от мен и сам ще се увериш колко голяма времева разлика има между двете неща.
Тъй като явно виждам,че всеки си пише кой каквото му дойде без да усети замисъла и да види,че 90 % от нещата,за които спори с мен аз вече съм ги изказал по-горе и само ме повтаря мисля да спра да пиша по тази тема и предлагам щом я смятате за манипулативна нека да бъде изтрита...В противен случай ако продължавате някои от вас да се заяждате с мен ще получите същото и от моя страна...е ако ви се занимава с разправии- Just do it

head_hunter

18.04.10
16:39

Офффф дати на снимки и др. bullshit. Говоря за снимките, които си подбрал за темата - схвана ли и още да обяснявам? Мнението ти за мен ми е през ....! Като ми станеш на годините, образованието, общественото положение, парите и жените тогава ще даваш мнение за мен! А до тогава по-тихичко и си постигай резултати с Нутримчета и Омнадренчета. Хайде сега бягай да си играеш на културисти и не се изказвай неподготвен.

Аз съм се аргументирал с нещо по-различно от “на мен ми действа”, а ти не - за какво да говориме повече /то и цялата тема е един цирк/. Какво си боднал в задника си изобщо не ме грее, но да даваш някъкви снимки преди и след зоб в тема тип “”За” или “Против” българските хранителни добавки” ако не е манипулативно просто нямам идея какво е. Щеше да е малко по-коректно ако беше обяснил за снимките, а не колегата да го спомене. Няма какво да обсъждаме - същия си като темата дето си пуснал, а после ще наричаш Вегата “въздухар”!

Мнението беше редактирано от head_hunter на 18.04.10 16:46.

18.04.10
17:08

Първо- моето образование съм сигурен,че не е изобщо по-долу от твоето,същото се отнася за мацките и парите,но за разлика от някои комплексарчета аз не се изхвърлям с тези неща.
Второ- тези снимки съм си ги сложил в галерията много отдавна,а не са специално подбрани за темата и затова те накарах да видиш датите на двете неща.Поне аз имам снимки в галерията си за разлика от някои дето явно ги е срам да се покажат.
Трето- да наистина имам снимки преди и след,но на въпроса кои са преди и кои след аз съм отговорил точно и ясно и ако обърнеш внимание ще забележиш,че тези преди са много повече от тези след,както и че разликата не е особено голяма.Химията не прави чудеса и за всички,които мислят различно от мен нека да я пробват с “брашно” и “нишесте” и да си говорим после пак за резултати.Разбира се не е задължително да го правят,но след като нямат опит с нея и не знаят как стоят точно нещата нека тогава да не говорят,за да не си дойдем на думата ” Как дебелак ще ме учи как да отслабвам” перифразиран в ” Как някой дето никога не е пробвал химия ще ми каже колко ще кача и дали ще ми става или не”. Струва ми се нелогично всеки да си говори за нещо си единствено базирано на това какво е прочел или чул някъде без да е опитал. Не  е логично да плюя против No-explode и да казвам,че в сравнение с Jack3D е много по-слаб само защото съм прочел това тук там,а не е базирано на собствен опит с двата продукта.Мисля че ще съгласиш с мен- ако ли не здраве да е.
Четвърто- на мен също ми е през .....за твоето мнение...Аз си живея готино моя живот и не мога да се оплача от нищо и ако искам ще си играя на културистчета ако искам няма да го правя...Предлагам да направиш същото и ти...
Пето- темата не беше създадена с комерсиална и манипулативна цел и мисля че много добре си личи още от начина с който подходих към нея.Никъде не съм казал,че няма смисъл да се пият вносни добавки след като и “както виждате вие и БГ работят”.Напротив- на няколко пъти казах,че те не са толкова качествени колкото вносните,но разликата в цената не е толкова голяма и в случая вносните излизат по-евтино по отношение на “пари-полза”. Казах още в началото,че от няколко месеца съм на вносни добавки - ако темата беше с манипулативен характер няма смисъл да пиша това,както и да изказвам недоволството от високите цени на БГ добавките спрямо вносните и голямата разлика в качеството.
Мисля си че ако прочетеш внимателно всички постове досега в темата внимателно ще видиш ясно идеята ми,която исках да прокарам с тази тема,а именно споделяне на личен опит от други потребители и мен,както и изказване на мнение,а не каквото и да е възхваляне на българското или стимулиране на това хората да се обърнат към Нутрим,Биогейм и т.н....

Мнението беше редактирано от WestErn на 18.04.10 17:09.

head_hunter

18.04.10
17:19

След внимателен прочит на всичките ти постове ме избива на искрен смях придружен със сълзи. Благодаря за което. Определено не си ми на нивото - доста неща в постовете ти го потвърждават. Спомни си приказката за тъпака и стената - аз отстъпвам.

Намерих приложение на ПроГолд45 в спорта или по-точно в леката атлетика - тройна доза от продукта, на финалните метри от състезанието се освобождават натрупаните газове /дават допълнителна тяга/, а съпътстващите ги странични ефекти объркват дишането на останалите състезатели и първото място е гарантирано  :lol:
Знам, че ще влезна в бисерите  ;-)

18.04.10
17:35

Ха-Ха-Ха-Ха.. Радвам се,че поне успях да ти разнообразя и направя деня ти по-весел,а сега след като си извлякъл ползите от тази тема може спокойно да не пишеш повече в нея,а да оставиш останалите да си изкажат тяхните впечатления от БГ добавките и опита им с тях без да се налага да ти четят постове,с които откровенно се заяждаш.
В противен случай просто я блокирай тази тема...
Колкото до тъпака и стената - ти сам започна да се блъскаш в нея и време беше да се сетиш да отстъпиш,но не се притеснявай по-добре късно отколкото никога....
Много се радвам,че ще влезнеш поне в бисерите.Така или иначе след като нищо умно не каза досега в тази тема то поне да те запомнят с бисерите. Пак е нещо.

18.04.10
20:02

Безкомпромисен - кефиш ме човек - сам срещу всички. Не ми харесва каузата, която защитаваш и начина по който го правиш, но въпреки това предизвикваш уважение.
Имам два въпроса към теб:
Щом си съгласен, че бг фирмите пакетират вносна продукция, дали би се съгласил с твърдението, че е по-добре (за потребителя) да пазарува директно тези добавки от вносител ,а не от прекупвач, какъвто се явяват бг. “производителите”?
Ще получи същата суровина на цена в пъти по-ниска.
Тогава защо да спонсорира прекупвачи и пакетировачи?
И още един въпрос имам - какво мислиш за резултатите от изследването на ПРО ГОЛД 90, което ти цитираха по-горе?
Ако можеш да се въздържаш от лични нападки - това би спомогнало за по-спокойния тон в темата и евентуално за развитието и, защото сега се обръща на “бай брадър” 4…

18.04.10
21:20

Митак мерси за уважението ти спрямо мен.
Първи въпрос- разбира се.Ако познавах и аз хората дето внасят тази продукция и аз щях да пазарувам от тях понеже наистина би ми излязло в пъти по-евтино.Проблема е че всеки един обикновен потребител не познава тези хора и поради тази причина пазарува от прекупвачи и опаковачи.Много хора също не знаят и неща свързани с добавките...не са и чували дори за силабг например..просто ходят да блъскат и минават през Билла за поредната опаковка Нутрим.Колко е качествена вече си знае само производителя или опаковача понеже доколкото знам българския манталитет нищо чудно да смесва млечно-яйчен протеин със соев и да го пробутва като млечно-яйчен,за да може да има по-голяма печалба.Всички знаем колко по-евтин е соевия.Донякъде може би с това изречение застъпвам и отговора на втория ти въпрос...
Втори въпрос- да знам за това изследване и за резултата от него..поста в който беше описан ако не се лъжа беше от преди няколко години...не съм бил там и не съм видял,но имам доверие на човека,който е направил това изследване и на резултата,който е изложил- нищо ново в под небето в родната ни действителност...
Да може да не съм сдържан,но когато ме предизвикат съм такъв,а някои хора го правят и то с голям успех.Името,с което съм озаглавил акаунта си тук не случайно е Безкомпромисен-такъв съм в залата,такъв съм в живота,такъв съм и тук в този форум.
Може би някой ще запита какъв ми е проблема- ето го и отговора- това ми е първата тема,която изобщо пускам в този форум-идеята ми за нея вече я споменах няколко пъти- излагам личния си опит и наблюдение над това,което съм постигнал с български добавки...да ок бил съм си и омнадрен,но всеки който също го е правил е наясно че от няколко инжекции нито почваш да вдигаш 200 от лежанка,нито пък ставаш като Арнолд и плюс това повечето от снимките ми в галерията са от преди този цикъл,така че не виждам защо трябва да се казва нещо от сорта на “с омнадрен и нишесте да пия пак ще стана такъв”.
Тази тема няма манипулативен характер и целяща да стимулира към закупуване на българското-ако се зачете човек ще види няколко неща:
1) Озаглавена е “За” и “Против”, а не само “За”
2) Споделям,че съм използвал БГ добавки,но от няколко месеца съм на вносни.
3) Роптая срещу високите цени на БГ добавките спрямо вносните.Има голяма разлика в качеството,но не и такава в цената на едните спрямо другите.
4)Не се възпротивих и не нагрубих потребителите дръзнали да се изкажат “Против” българските добавки.Не съм им казвал нещо от сорта на ” Как така са боклук-нали виждаш какво съм направил с тях”...Обидих някои хора- така е,но както се казва “На удара с удар”. Изкараха ме рекламно лице,манипулант,въздухар и какво ли още не..на каква основа..е на такива хора няма да мълча и никога не съм мълчал..
5) На няколко пъти споделих,че просто споделям опит и търся същото и от другата страна- дали ще ми бъде посочено,че те не струват или т.н с някое изследване или както някои направиха като Oranje например да дадат точни примери с използвани от тях добавки и резултатите постигнати с тях.Идеята ми беше да се направи една обща тема,в която като влезне един нормален човек лутащ се между това на какво да заложи да намери отговори тук на едно място...е за моя жалост благодарение на някои заядливи личности не се получи така..надявам се да са останали доволни от постигнатото от тяхна страна...
Ако прочетеш моите постове внимателно ще забележиш,че всичко това което ти отделих като отделни точки съм го споменал на няколко пъти даже.

Мнението беше редактирано от WestErn на 18.04.10 21:22.

18.04.10
21:33

За качеството на добавките трябва да се съди по-скоро от независими изследвания или от поведението на самата компания производител.

Доста субективно е да се говори за качеството на един протеин от това кой колко мускули е направил с него. Факт е че има хора изградили страхотни тела без да са опитвали нито БГ нито американски добавки. Факт е и че дори да пиеш най-скъпите протеини - ако другите аспекти от целия процес не са на ниво - няма как да имаш сериозен напредък. Добавките не са толкова основно звено в тренировъчния процес, че по резултатите да се съди за качеството на продукта.

26.08.12
12:34

Здравейте, случайно попадам на поста година и половина близо по-късно, търсейки следващия суплемент, който да си взема и връзката излезе с тази на Био Гейм 85 който ми се стори доста добър от към съставки. Аз съм любител не съм развит спортист.
След като прочетох всичко за съжаление трябва да кажа че съм напълно съгласен с head_hunter
Пил съм и Про Голд няколко пъти, е нямам газове, но наистина дори по вкуса му имах съмнения че повечето е от соя.
Купувал съм и онлайн именно от тук Иксплоуд/пиша транслейта за да не се тагва, все пак не искам да правя анти реклама/
Купих и последния път като бях в БГ от магазини Жълто гейнър, соев протеин и казеин. Бяха наистина евтини.
После разбрах, че са правени от някакъв ЕТ от на баба Къна в задния двор. Пълни боклуци и абсолютно гаден вкус. Не се разтварят и само киселини ми докарват на стомаха. Още стоят.
Може би само соевия протеин не е толкова гаден.
Истината е една-много от нещата в БГ се правят за почти нескрита далавера за голямо съжаление. Иначе съм фен на българското, но още сме много далеч във всяко отношение на манталитет най-вече за поддържаме качество.
Така че вече след като прочетох това никакви експерименти повече-купувам си тук в Будапеща от Теско БиоТех и от тяхното поделение в Европа -Перфект Нутришънс. Цените са горе долу сносни и вкуса и качество изглеждат добри. Поне съм чувал, че Био Тех са сериозно име в тези продукти.
Българските производители ще трябва да се потрудят още за да оцелеят с времето. Времето на искренната далавера отминава с годините.
Успех на всички.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1