За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

01.08.06
16:33

[quote author=“manson”]


Л-Глутамин:
- прием: Приема се по 5 грама след тренировка, може и по 5 грама преди лягане.
- особености: Може да се комбинира с всички останали добавки. Препоръчително е да се взема с креатин и протеин.
- препоръчителни марки - Optimum Nutrition, ABB, Weider, BioTech, Scitec, Universal Nutrition


Смята се, че оптималната доза глутамин е 0,2 грама на килограм тегло (напр. за 80-килограмов човек - 16 грама)
Сега на кого да вярвам ?  :roll:

Само да кажа , че това за 16-те грама за 80-килогр. човек съм го  взел от сайта

04.08.06
18:57

Може ли някой да ми отговори?

emergency_bg

04.08.06
21:21

само не разбрах въпроса

04.08.06
22:13

Извинявам се ако съм бил неточен в начина си на изказ.  :oops:
Значи по колко грама се взема на ден Глутамин по 5 ( както казва manson) или по 16 както пище в сайта?

04.08.06
22:33

Тялото синтезира Глутамин, затова пише 16, а за спортуващите е добре да се приема и малко повече. Моя съвет е ако имаш пари да пиеш по 10гр. на ден разделени на 2 приема.

emergency_bg

04.08.06
23:10

сутрин 5 гр, след трен 5 гр.
може още 5 преди трен, но е въпрос на финанси
в почивен ден 5 сутрин и 5 преди лягане

04.08.06
23:51

Благодаря ви много за информацията и съветите  :D

27.08.06
15:05

Ще взимам : Оптимум 100% Уей , ВСАА , Creapure , Глутамин и таурин .
Въпроса ми е как да им разпределя приема и по колко ?
Например по колко да пия преди след трен и тнт като се има предвид че като съм на даскало първа смяна ще тренирам от към 13:30 а като съм втора смяна от 11:30 . Ако някои може да ми каже как да ги разпределя всички тея добавки да помага щото аз съвсем се убърках :) , чета едно чета др и накрая нищо ..

04.09.06
13:53

Може ли да ми кажете как се приема гейнара???

05.09.06
11:52

Аре бе хора кажете как да ги приемам сичките тея добачки за да не си пречат ?!?! Четох как се приемат като са отделно но кажете като ще ги приемам всички в какъв ред да ги приемам за да си направа програмата :)

Едит: Гейнера се приема както пише на опаковката кажи кои е за да те ориентираме

26.09.06
22:24

От скоро започнах протеина искам да попитам дали е нужно да мькна цялата кутия вьв фитнеса или мога да го разтворя в кьщи и да го пия направо там след тренировка всмисьл дали се губят някои от качествата на протеина когато е разтворен и не се приеме веднага?

05.10.06
14:04

[quote author=“O.G.”]От скоро започнах протеина искам да попитам дали е нужно да мькна цялата кутия вьв фитнеса или мога да го разтворя в кьщи и да го пия направо там след тренировка всмисьл дали се губят някои от качествата на протеина когато е разтворен и не се приеме веднага?

Носи го на прах, в шише или шейкър и във фитнеса си го разтваряи със вода.

12.11.06
18:52

[quote author=“zmeia”]creatina e noj sas 2 ustrieta!!!toi sadarja voda v muskula i e poslednia vav granizta na bezvrednite…tezi koito tvardiat 4e creatina moje da se pri zelogodishno vednaga moga da ima kaja da umirat v kofite poznavam 4ovek koito na 8 mesez po4na da pika krav…. kreatina 4erpi voda ot babrezite taka4e neshtata ne sa tolkova rozovi.a jelanoto mu distvie moje da se postigne dale4 po dobre sas po prawilna hranitelna programa ....

na parvo miasto zdraveto!!!!!!

Нищо чудно, 8 месеца да го пие без прекъсване :?
На етикета отзад си пише “Да не се превишава препоръчаната дневна доза”, освен това трябва да се поема обилно количество течности, и като го пиеш един месец, един месец да почиваш.
И аз имам един познат, който си направи камъни в бъбреците(отначало се оплакваше от песъчинки, но не им обърна внимание), пие големи дози креатин(10-15гр.), не приема вода и не прави почивка след едномесечен прием, а креатина се натрупва в тялото и най-вече в бъбреците.
Дозата прави отровата !

icinkyyy

23.11.06
13:37

в нетренировъчен ден след зареждащия период креатина след едно от основните ядения ли да го взимам ?

09.12.06
14:29

Как и кога да пия аминокиселините

icinkyyy

31.12.06
00:47

тука в едно файлче съм си направил табличка с продуктите и техния прием.Мисля че работите ся вярни.Надявам се да улесни информацията повето от вас:

ПРИЕМАНЕ НА КРЕАТИН:
Креатинът се приема на два етапа, като първият не е задължителен. Първият трае 5 дена. Всеки ден се вземат 4 дози по 5 грама на ден - сутрин, преди тренировка, след тренировка и преди лягане. Това прави по 20 грама всеки ден за първите пет. Вторият етап е така нареченият “поддържащ” - всеки ден, тренировъчен или не, се вземат по 5 грама след тренировка.

ПРИЕМАНЕ НА ГЛУТАМИН
За културистите най-добрият вариант е да се приема около 30 минути след тренировка.
Ако правиш зареждаща доза с Kреатин, вклиyчи Глyтамина към всяка доза Kреатин - примерно ако си разделил Kреатина на 4-5 дози по 4г-5г, вземаи по ~3г-5г Глyтамин с всяка доза. След зареждащият период/или ако въобще не си правил такъв, може да си го приемаш по 3г-5г сyтрин/~20мин преди закуска/, + ~3г 20min-30min преди тренировка и ~5г след тренировка. Ако нямаш възможност да си набавqш много Глyтамин, най пестеливо и удачно е да го приемаш след тренировка 5г. Дните в които нетренираш го взимай сутрин по ~5г/20мин преди закуска/.
Глyтамина може да го взимаш постоянно без почивка или прекъсване, само имай в предвид че ако си го приемал доста време/3+ месеца/ и в дози от около 10г и повече, когато решиш да спреш си дай около 2 седмици в които да намаляваш priemamy постепенно, защото може да получиш главоболие, голяма умора в дните /1+ седмици/ след приема му АКО ГО СПРЕш ОТ ВЕДНЪЖ!


ПРИЕМАНЕ НА ПРОТЕИН
Протеинът може да бъде с различен произход. Според него вие трябва да изберете какъв да приемате и да го съобразите с целите си. Основно се приемат/продават суроватъчни и бавни.
нетренировъчен ден - сутрин(ако се пие само 1 доза на ден) иначе може да се пие и двата пъти. Този протеин се усвоява най-бързо от тялото.


- бавен(млечно-яйчен, казеин и т.н.) Приема се преди лягане за да набавя през равни интервали от време протеин на тялото на равни количества. Така докато спите и тялото се възстановява вие ще сте му подсигурили градивен материал за мускулни влакна.

ПРИЕМАНЕ НА Л-карнитин:
Прием: 1,5-2,5 грама 30 минути преди аеробна тренировка.
- особености: Да се приема на гладно! Преди аеробна тренировка не трябва да се приема храна, за да може нужната енергия да се набавя от мазнините в тялото, а не от приетите хранителни вещества. Ролята на карнитина е да забърза процеса на горене на мазнини.

11.01.07
17:24

Купих си протеин(Оптимум 100%Уей класик) и вътре има мерителна чашка.Искам да попитам колко от тая чашка е 30 грама?Едва ли е цялата чашка пълна до горе?До къде да я пълна,за да приема едно доза от 30 грама?

BuKTop

11.01.07
17:51

[quote author=“a8n”]Купих си протеин(Оптимум 100%Уей класик) и вътре има мерителна чашка.Искам да попитам колко от тая чашка е 30 грама?Едва ли е цялата чашка пълна до горе?До къде да я пълна,за да приема едно доза от 30 грама?

щом си има чашка начи е 30 грама ;) до горе я пълни

21.01.07
20:18

може ли да ми кажете кога протеина се зима с мляко и кога с вода

[quote author=“BaT_Go4u”]може ли да ми кажете кога протеина се зима с мляко и кога с вода

С мляко се взима за вкус и за по-бавно усвояване.

11.02.07
03:24

Здравейте хора!
и аз съм нов за пръв път ще взимам добавки но поради финансова недостатъчност не успях да си взема протеин и Л-глутамин.
сега имам само Креатин, Гейинер и Амино - мисля че най-необходимото за да кача маса.
178см на 65кг съм и много трудно качвам килограми - поне още 10-15кг ми трябват
искам да ви питам мога ли с тези неща които имам да заменя липсата на протеина и Л-глутамина? Дали съм взел трите най-оптимални неща за качване на маса или глутамина е по-важен?
За протеин мога да взимам след тренировка но няма да мога да го взимам сутрин затова ще мога ли да заместя сутрешната доза протеин само с Амино?


Ето и програмата която си самоизготвих след като четох доста из форумите:
много ще съм благодарен ако някой ме посъветва дали програмата е добра...

ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН:

- преди закуска = АМИНО 1/4
* ЗАКУСКА
- между закуска и обяд = GAINER 1/4
* ОБЯД
- 60 минути след обяд = GAINER 2/4
- 30 минути преди тренировка = AMINO 2/4 + CREATINE 1/2 + GAINER 3/4
* ТРЕНИРОВКА
- след тренировка = AMINO 3/4 + CREATINE 2/2 + GAINER 4/4
* вечеря
- след вечеря = АМИНО 4/4


НЕ ТРЕНИРОВЪЧЕН ДЕН:

- преди закуска = АМИНО 1/4 + CREATINE 1/2
* ЗАКУСКА
- между закуска и обяд = GAINER 1/4
* ОБЯД
- 60 минути след обяд = GAINER 2/4
- между обяд и вечеря = AMINO 2/4 + CREATINE 2/2 + GAINER 3/4
* ВЕЧЕРЯ
- 60 минути след врчера GAINER 4/4
- след вечеря = АМИНО 3/3

27.02.07
01:54

здравейте на вси4ки,
постарах се да про4ета доста от темите във форума но  те са доста обширни  и предварително се извинявам ако засягам въпроси които са бил коментирани и преди.
това от което се интересувам конкретно е приема на амино киселини. доколкото ми е известно те трябва да се консумират венага след тренировка и сутрин тъй като тогава организма има най много нужда от градивен материал за мускулите.  това от което съм малко объркан е комбинацията от протеин+амино киселини.
както знаем протеина се разгражда до амино киселини които се усвояват от организма, тоест 4истите амино киселини са по бърз и ефективен на4ин за възстановяване на организма от протеина. следва ли 4е ако вземаме амино киселини не е необходимо да вземаме протеин.
друго което забелязах е 4е концентрацията на отделните амино киселини в дневната доза от протеина  е в пъти по голяма от концентрацията на отделните амино киселини ако ги вземаме 4исти на таблетки да ре4ем. например в една доза от протеина които сам си купил  което е 60гр, амино киселината валин например е 3 гр докато в една доза 4исти амино киселини което е 3 таблетки е едва 155 млг - тоест около 300 млг за 6 те таблетки които трябва да взема наден. трябва ли да се вземе това допълнително коли4ество в предвид - аз по скоро бих вземал амино киселините - тоест трябва ли да намаля протеина в такъв слу4ай или не е от такова зна4ение.
искам да под4ертая 4е протеина го вземам определено като добавка - старая се първо максимално с храната да си доставя нужните белтъци и едва тоагава посягам кам кутията. тъй-като целта ми е да ка4а маса важи ли максимата колкото пове4е толкова пове4е :)

бързам да направя едно уто4нение за да не станат недоразумения - не вземам амино киселини и протеин едновременно - амино киселините мисля да ги вземам след тренировка и не сам измислил още кога да е другия път :) а протеина го вземам сутрин и между някои основни храненета.
ще съм благодарен ако някои изкаже компететно мнение. благодаря предварително

11.03.07
21:34

Та накрая се реших да пробвам креатин. Стабилно си хапвам така, че с минерали и витамини само ще го комбинирам. Тежа 90 кг та въпроса ми е колко да пия първата седмица, а и после.

мислех си така
-първа седмица 4х5гр
-следващата в тренировъчни дни 2х5гр


така добре ли е?

BuKTop

11.03.07
22:10

[quote author=“fiddy”]Та накрая се реших да пробвам протеин. Стабилно си хапвам така, че с минерали и витамини само ще го комбинирам. Тежа 90 кг та въпроса ми е колко да пия първата седмица, а и после.

мислех си така
-първа седмица 4х5гр
-следващата в тренировъчни дни 2х5гр


така добре ли е?

какъв е тоя протеин си го разделяш на 4 приема по 5 грама  :? обикновено протеините са по 25-30 гр лъжичката (единия сървинг само)

12.03.07
00:07

оправих се..  :oops:  :lol:

18.04.07
15:10

искам да попитам защото на опаковката на глутамина ми пише 3 пъти дневно от 2-4 грама.В нетренировачни дни задължително ли е да се приема.И кога да го пия преди или след трен, и по колко грама.И една чаена лъжица на колко грама се равнява.Може ли само в дни когато тренирам за да имам за повече време.

18.04.07
15:30

Трен. ден - 5гр след трен и 5 гр преди лягане
Почивен ден - 5гр преди лягане.
Ако не са ти проблем финансите, добави и 5гр след кардио.

28.05.07
15:30

Абе да ви питам:взех си гейнър Junior и протейн Pure Whey Pro 85% ама не съм сигурен как да ги пия,като имате предвид че взимам и креатин.Ако може да ме упътите.3 седмично тренирам

05.06.07
09:06

тренирам вече от месец и мисля да почна да взимам креатин та въпросами е стрували си

05.06.07
09:38

Не.Рано ти е още.

05.06.07
11:08

Направи ги поне половин година и тогава може да помислиш, даже и тогава може да е рано :) emz0, к’во е т’ва на аватара ти? Ако може на ЛС, че да не разводняваме темата ;)

10.06.07
16:10

купих си Нутридин Forte Impact. Кажете добре ли е да взимам 40г сутрин и 40г вечер?

11.06.07
07:41

някой използвал ли е този продукт на Universal  
http://sncway.com/bg/index.php?module=shop&action=product_detail&product_id=52&categ=4&navop=4

30.06.07
14:23

Да попитам относно протеина.До сега не съм пил протеин и ми е неясно, и се чудя за няколко неща.Името му е Super Mass Gain, на Nutrim sport supplements.Пише  ” За човек с телесна маса 75-80 кг, се препоръчва дневна доза от около 6 суперни лъжици( 90 гр. ) Супер Масс Гаин, разпределени в два приема- преди и след тренировка... по 45 гр. ” Това което не разбрах е, по 90грама едната лъжица от тези 6, или общия грам на 6-те лъжици е 90 гр.И не мога да измисля как да го изчисля за мойто тегло, ако пресметна на всеки 5кг примерно, по колко грама се падат... Аз съм 58-60 кг. ако някой знае към колко грама се падат, да пише, моля.Извинявам се за глупавите въпроси, но нещо не зацепвам :-(

11.07.07
09:40

Здравйте искам да попитам ако протеин(сурватъчен) се пие сутрин на гладно,дали може да уврежда стомаха или да има някакви други странични ефекти - ако някой е пил да сподели

11.07.07
19:09

казано от Shinoda на 30.06.07, 14:23:

Да попитам относно протеина.До сега не съм пил протеин и ми е неясно, и се чудя за няколко неща.Името му е Super Mass Gain, на Nutrim sport supplements.Пише  ” За човек с телесна маса 75-80 кг, се препоръчва дневна доза от около 6 суперни лъжици( 90 гр. ) Супер Масс Гаин, разпределени в два приема- преди и след тренировка... по 45 гр. ” Това което не разбрах е, по 90грама едната лъжица от тези 6, или общия грам на 6-те лъжици е 90 гр.И не мога да измисля как да го изчисля за мойто тегло, ако пресметна на всеки 5кг примерно, по колко грама се падат... Аз съм 58-60 кг. ако някой знае към колко грама се падат, да пише, моля.Извинявам се за глупавите въпроси, но нещо не зацепвам :-(

Шест лъжици е дневната доза.За теб 4-4,5лъжици.

19.08.07
17:02

Здраве на всички!Много ви моля ако някой може да даде съвет -да помогне.Четох всичко каквото имаше във форума за BSN No-Xplode ,но пълна информация няма никаде.
Целта е покачване на мускулна маса.Значи вече съм си поръчал сурватъчен протеин - Optimum 100% Whey Protein , и Amino 2222 .Отначало мислех креатин монохидрат + глутамин.Ама викам я да взема и азотен бустер и прочетох за продуктите на bsn.Значи решил съм да взема BSN No-Xplode + BSN CellMass.Само че до колкото прочетох CellMass представлява матрица от креатин и глутамин.Е въпросът ми е след като вземам CellMass ,то трябва ли да не си купувам креатина и глутамина отделно?И втория въпрос - как се взема CellMass -пише че има 40 дози ама по колко дози на ден и по колко грама креатин и глутамин се съдържат в една доза.Трабва ми спешен отговор за да знам какво количество от CellMass ще трабва да си поръчам!И накрая трябва ли да има зареждаща доза и колко дена да продължи един цикъл преди да почина? ;-)

13.10.07
07:01

здравейте
ЦЕлта ми е покачване на мускулна маса!в наличност имам 10 паунда ОН 100 whey gold standart,amino2222 on,animal pak,kre - alkalin,glutamin,bcaa

ето ми и въпросите: колко време да взимам кре - алкалина?мислите че е достатъчно засега да използвам само амино2222 защото и в протеина има бцаа и мисля да запазя бцаа за пролетта когато ще чистя.
ето как мисля да приемам продуктите
тренировачен ден
сутрин: кре-алкалин,амино
обяд и следобяд - амино
преди тренировка кре - алкалин,анимал пак
след трен,протеин,глутамин,амино
преди лягане глутамин
нетренировачен ден
сутрин протеин
3 пъти амино
глутамин преди лягане

МОЛЯ ДАЙТЕ ВАшИТЕ МНЕНИЯ ДАЛИ Е ПРАВИЛНО И АКО НЕ Е ПИшЕТЕ КАК ТОчНО
БЛАГОДАРЯ ВИ

15.10.07
16:06

изглежда тук никои не може да ми помогне

NE4ovek, не само че може, а вече на подобни въпроси е било отговорено. Това е причината, поради която не се дублира написаното тук. Моля да ползваш функцията “търсене”, за да намериш каквото те интересува. Благодаря.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1