За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
head_hunter

20.02.12
22:20

казано от Kiro Kirilov на 20.02.12, 22:08:

Здравейте, ще бъда много благодарен ако ме посъветвате, как да приемам този продукт http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=24#product
сутрин, вечер, преди или след тренировка ? (аз лично мисля, че след тренировка или преди лягане е добре, но дайте и вие мнение)  :)

След, като тоалетната го приеме не забравяй да пуснеш водата. Български продукт с недоказано качество, на цената на продукт от доказала се фирма. Трябва и малко четене - взимането е най-лесно.

Ще питам в тая тема ,въпроса ми е свързан със аргинина ,възможно ли е предозиране с тази аминокиселина ?Защото обмислян да си купя Аргинин/Орнитин (тъи като не искам да ползвам азотни буустери)  ,но ако аминокиселините ми го съдържат и още един продукт за възстановяване примерно го съдържа ,става ли излишен ?

dassdas asdasdas

08.04.12
12:49

Какво мислите за следната комбинация :
Преди тренировка: 5гр. BioTech Creatin монохидрат + N.O. Xplode 2.0
След тренировка:
200гр Hypermass BioTech 5000 (струва ми се най-добре като цена/качество)  + 5гр глутамин + банан
Преди лягане:
5гр глутамин

08.05.12
23:36

Здравейте, имам въпрос относно приема на креатин моно и BCAA 5000 на прах и двата продукта са на ON. Мога ли да ги разтварям и 2-те на едно място с плодов сок или трябва да ги приемам по отделно. Благодаря Ви предварително.

Мнението беше редактирано от Stoyanstar на 08.05.12 23:37.

09.05.12
03:57

@Калоян Енчев  -  Предозиране е възможно със всичко.Друг е въпроса че в аминотата и другите възстановителни продукти точно тази аминокиселина е в малки количества и не е проблем да се приема отделно.Дозата вече зависи от това за което го пиеш.Ако искаш напомпване 3-4 грама 30мин преди тренировка.

@Димитър Темелков 200гр хипермас ??? Нали знаеш че това са 3 дози ? Според мен се преориентирай към друга марка.Биотех не е най-доброто за което можеш да си дадеш парите.Единствено за креатина им съм съгласен.Най-добре ще е преди тренирвка да добавиш 5грама глутамин а след тренировка дозата да е 10гр.Отделно след тренировка добави още един прием 5гр креатин.За преди лягане си остава 5гр глутамин.10 грама глутамин на ден са малко, но от друга страна пие и гейнър така че незнам нека се изкажат и други.

@Stoyan Stoyan можеш да си ги разтваряш на едно място не е проблем.

17.05.12
23:03

Здравейте. Тренирам от 4-5 години и може да се каже, че имам известен опит и познания, но някои от мненията тук ме объркват. Примерно препоръката да се приема протеин или амино на гладно. След 10 часов сън, катаболните процеси са силно изразени. В такъв случай, ако приема протеин сутрин на гладно, без да го комбинирам с въглехидрати, организма няма ли да го използва за енергия и да го изгори за нуждите си, вместо да го използва по ‘’предназначение’‘? Не е ли по-добре първо да се закуси качествено (все пак това е най-важното хранене за деня, заедно с това, след тренировка) и след 2 часа да се приемат добавките ( креатин, глутамин, аргинин, бцаа, протеин с 2-3 лъжици мед) и 40 минути след това - тренировка?

Имам и друг въпрос. След тренировка винаги изяждам един шоколад и приемам протеин, креатин, глутамин, бцаа. Изчаквам 20-25 минути и изпивам 2-3 големи чаши мляко. Това правилно ли е според вас (резултатите са добри, но ... ако  може да се подобрят, не бих имал нищо против) ?  Благодаря предварително.

19.05.12
15:50

Има ли проблем ако смесвам суроватъчен протеин и креатин и ги пия заедно ?

19.05.12
16:25

Благодаря :)

27.05.12
15:48

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.05.12 15:53.

08.06.12
18:04

Това как ви се струва?:

Protein:
В тренировъчен ден: 20г веднага сутрин, 50гр 1 час преди тренировка и 50гр веднага след тренировка
В нетренировъчен ден: 50гр дневно

BCAA на прах - 10г преди тренировка и 10г веднага след тренировка

Creatine - по 5гр. преди тренировка и след тренировка.В почивни дни еднократна доза от 5гр.

Вентиле, това количество белтъчини от добавка е наистина МНОГО голямо. Такъв прием е неефективен е, а и ми подсказва, че храненето ти има сериозни пропуски, които се опитваш да компенсираш със суплемент. Оставяме на страна тънкия момент, че огромно количество белтъчини от добавка не се намира точно в зоната на здравословния начин на живот. Разумното количество протеин, което можеш да заместиш с добавка, е не повече от 1/3 (имам предвид 1/3 от необходимото за теб дневно количество белтъчини). Приемът на ВСАА е ОК в моите очи (като количество и разпределение). Можеш да приемаш ВСАА и по време на тренировка.

08.06.12
19:52

казано от Кольо Пияндето на 08.06.12, 19:40:

Вентиле, това количество белтъчини от добавка е наистина МНОГО голямо. Такъв прием е неефективен е, а и ми подсказва, че храненето ти има сериозни пропуски, които се опитваш да компенсираш със суплемент. Оставяме на страна тънкия момент, че огромно количество белтъчини от добавка не се намира точно в зоната на здравословния начин на живот. Разумното количество протеин, което можеш да заместиш с добавка, е не повече от 1/3 (имам предвид 1/3 от необходимото за теб дневно количество белтъчини). Приемът на ВСАА е ОК в моите очи (като количество и разпределение). Можеш да приемаш ВСАА и по време на тренировка.

Тоест 50гр протеин дневно е напълно достатъчен?

казано от Ventil Ventilov на 08.06.12, 19:52:

Тоест 50гр протеин дневно е напълно достатъчен?

Да, 50 g протеин от хранителна добавка е напълно достатъчно. Останалото - от храна.

09.06.12
02:22

А понеже не си взех Dextrose, пък трябваше заради Креатина, знаеш ли дали може да ползвам обикновена захар, тоест да ги смесвам с цел по-бързо усвояване? Или може би нещо друго?

08.07.12
12:10

Здравейте. Имам следното питане. Първо да кажа, че имам стаж около 4-5 месеца през които не съм взимал добавки, но и хранителният ми режим не е бил особено качествен. Последните 3 седмции не тренирах. Сега отново започнах, консултирах се с мои познати и инструктори от фитнеса в който ходя и те ми препоръчаха следните суплементи : протеин ( купих си Оптимум Нутришън Голд Стандарт голяма разфасовка), БЦАА 500 на Оптимум и Глутамин на Синтракс. Плюс витамини и Омега 3 мастни киселини. Като забравих да спомена, че целта е мускулна маса. Препоръчаха ми да пия по една доза(30гр) протеин като следобедна закуска примерно и в тренировъчен ден след тренировка също една доза(30гр). БЦАА ми казаха 5гр. след ставане и 5гр. преди тренировка. а Глутамин 5гр. преди и 5гр.  след тренировка. Сега въпросите ми са следните, защото чувам различни и противоположни мнения. Препоръчаха ми БЦАА-то да не го разреждам, защото почти не се разреждало, а направо със лъжчката от кутията в устата. Същото и за глутамина ми препоръчаха. Но пък на много места гледам, че ги смесват Глу+протеин. Как е по-добре в крайна сметка? С вода, на прах, смесено с друго??
Последния път след тренировка като взех протеин+глу и усетих сърцето ми  да се ускори. Нормално ли е това? Трябва да спомена, че тренирам около 20.00-21.00 часа.

И един оффтопик. Относно секса е :) . Преди години си спомянм, че са ми казвали, че тъй като в спермата имало белтъчини и секса не помага особено на фитнеса. Сега пък ми казват, че си съвсем нормално(както всъщност и аз си мисля) и при правилно хранене и тренировки всичко е окей.

08.07.12
12:24

Още нещо се сетих да попитам. Относно протеина. Та на разфасовката пише следните неща:
24 гр. протеин
5.5 гр. БЦАА и перкурсори
4гр. глутамин
25 мгр. ензими
в една доза.

Така релано не се ли получава да взимам 9-10гр. глутамин след тренировка? Така ли трябва да е?

24.11.12
15:40

казано от Иван Петров на 17.05.12, 23:03:

Здравейте. Тренирам от 4-5 години и може да се каже, че имам известен опит и познания, но някои от мненията тук ме объркват. Примерно препоръката да се приема протеин или амино на гладно. След 10 часов сън, катаболните процеси са силно изразени. В такъв случай, ако приема протеин сутрин на гладно, без да го комбинирам с въглехидрати, организма няма ли да го използва за енергия и да го изгори за нуждите си, вместо да го използва по ‘’предназначение’‘? Не е ли по-добре първо да се закуси качествено (все пак това е най-важното хранене за деня, заедно с това, след тренировка) и след 2 часа да се приемат добавките ( креатин, глутамин, аргинин, бцаа, протеин с 2-3 лъжици мед) и 40 минути след това - тренировка?

Имам и друг въпрос. След тренировка винаги изяждам един шоколад и приемам протеин, креатин, глутамин, бцаа. Изчаквам 20-25 минути и изпивам 2-3 големи чаши мляко. Това правилно ли е според вас (резултатите са добри, но ... ако  може да се подобрят, не бих имал нищо против) ?  Благодаря предварително.

Точно защото след събуждането сутрин организма ти има много голям капацитет да усвоява каквото приеме на гладно, освен това то приема на протеин не пречи да го комбинираш и с въглехидрати, пък после си закуси качествено. За тренировката лично аз (а и по доста изследвания съм чел) че най-доброто време за тренировка е следобеда между 16 и 19 часа. За млякото не е грешно, но може и вечер преди лягане да пиеш 1-2 големи чаши мляко.

03.12.12
22:57

В момента разполагам с протеин Platinum-Hydrowhey и Gaspari Aminomax 8000.
Тъй като обаче аз имам лек проблем с бъбреците , но вече състоянието ми е по-стабилно мисля да не прекалявам с добавките. Като вариант виждам ето това:

Тренировъчен:

1. протеин на гладно след ставане 20-30 мин преди закуска 30г.
2. амино 10 мин. преди тренировка( 3-4 табл.)
3. амино веднага след тренировка( 3-4 табл.)
4. протеин 20-30 мин след тренировката 30г.
5. амино преди лягане ( 3-4 табл.)

Мисля,че тренировъчния е добре, но имам въпроси как да измисля нетренировъчния.
Много мнения изчетох с различни гледни точки кое и кога трябва да се пие. Това, което си мисля като вариант:

1. протеин на гладно след ставане 20-30 мин преди закуска
2. амино след закуска (3-4 табл.)
3. амино преди лягане (3-4 табл.)

Това което не открих никъде отговор беше сутрин , ако пия протеин преди закуска , кога трябва да пия аминокиселините - дали преди/след закуска, какъв интервал след протеина, или пък да вземам амино следобед? Иначе как ви се струва приема?

Благодаря!

Искам да питам може ли да вземам креатина
сутрин със протеиновия шеик като тренировката е 4 часа след това и трябва ли да взимам мед с него или е достатъчно с шеика?

Мнението беше редактирано от Даниел Ананиев на 29.07.13 15:25.

04.11.13
01:18

Здравейте, изчетох доста неща, но все пак някой може ли да ми каже подходяща схема за прием на креатин + bcaa + протеин?

Креатина го пия без зареждаща фаза, по 5гр на ден - сутрин, всеки ден.

Bcaa - по една доза преди и след тренировка.

Протеин - само след тренировка;

Има ли нужда от промяна на схемата за по-добри резултати

04.11.13
11:18

Остави креатина + протеина за след тренировка.

Остави си малко БЦАА за сутрин след ставане.

Преди тренировка, БЦЦА-някои пият, други не пият.

Най-важните “неща” се случват по време на тренировка и след нея.

БЦАА-то може да пробваш и по време на тренировката на малки глътки.

Мнението беше редактирано от slavko на 04.11.13 13:36.

04.11.13
11:40

Благодаря, ще пробвам.

07.12.13
16:36

Искам да попитам как мога да съчетая и добре ли е тези 2 продукта.. на MuscleMeds Carnivor Mass и Carnivor Protein и двата телешки..понеже съм чел статията за кръвните групи и аз съм 0 Rhf - и би трябвало най добре да ми понася телешкият. Пробвах суроватъчен но имах газове и ми се гадеше не се чуствах добре от него... в момента пия Carnivor протеина и нямам никакъв проблем с него като странични ефекти. Нз дали се дължи на него качих 1.5кг ММ за 1 месец. Но в началото съм чувал че бързо се качва като не си тренирал никога преди това. Но ми се иска да кача още доста. Имам предвид 1.75м съм 69.5кг но искам поне 75кг мин да стана. Та да си задам въпроса най накрая :) Може ли да комбинирам Мass със протеина...понеже на работа нямаа време за следобедно ядене и от 13 до 18 нямам време да хапвам почети нищо... Примерно да вземам сутрин преди закуска Масс, след обед към 16 пак, след тренировка която е към 18:30-19:00 вземам протеина..и после преди лягане пак протеин.
Мерси.
P.S.
И според мен съм Ектоморф.

Мнението беше редактирано от Alex Neychev на 07.12.13 16:44.

07.12.13
16:58

казано от Alex Neychev на 07.12.13, 16:36:

Искам да попитам как мога да съчетая и добре ли е тези 2 продукта.. на MuscleMeds Carnivor Mass и Carnivor Protein и двата телешки..понеже съм чел статията за кръвните групи и аз съм 0 Rhf - и би трябвало най добре да ми понася телешкият. Пробвах суроватъчен но имах газове и ми се гадеше не се чуствах добре от него... в момента пия Carnivor протеина и нямам никакъв проблем с него като странични ефекти. Нз дали се дължи на него качих 1.5кг ММ за 1 месец. Но в началото съм чувал че бързо се качва като не си тренирал никога преди това. Но ми се иска да кача още доста. Имам предвид 1.75м съм 69.5кг но искам поне 75кг мин да стана. Та да си задам въпроса най накрая :) Може ли да комбинирам Мass със протеина...понеже на работа нямаа време за следобедно ядене и от 13 до 18 нямам време да хапвам почети нищо... Примерно да вземам сутрин преди закуска Масс, след обед към 16 пак, след тренировка която е към 18:30-19:00 вземам протеина..и после преди лягане пак протеин.
Мерси.
P.S.
И според мен съм Ектоморф.

Защо ще пиеш гейнера преди закуска ? Недей гледа какво пишат по етикетите на гейнерите - не струват. Газовете може да не са от това, че приемания протеин е суроватъчен. Как разбра, че си качил 1.5кг ММ за 1 месец ???? Лично аз съм твърдо против от кобминацията ти - това означава липса на основен хранителен режим, малко знания и желание за разхищение на парите. 4 пъти прием на пудра дневно как си го представяш ? Това означава 2 или максимум 3 хранения и то кой знае какви... Гейнера ще ти стигне за 7 дни при 2пъти дневен прием и после ? След треинорвка протеин добре, ама преди лягане защо ? Просто се откажи от този филм.

Съвета ми е да си караш на Карнивор протеина и добави примерно един креатин HCL с комплексни аминки :)
С парите, които ще спестиш и евентуалния резултат може да ме черпиш 1 уиски :)

07.12.13
18:11

ОК ;) но как да си набавям въглихидрати между 13-18… нямам възможност да се храня в този диапазон...просто не ми остава време от работата която работя. Едва ли ще упсея да кача ако не се храня достатъчно и горя калории понеже има физическо натоварване в работа ми.

07.12.13
19:20

казано от Alex Neychev на 07.12.13, 18:11:

ОК ;) но как да си набавям въглихидрати между 13-18… нямам възможност да се храня в този диапазон...просто не ми остава време от работата която работя. Едва ли ще упсея да кача ако не се храня достатъчно и горя калории понеже има физическо натоварване в работа ми.

ОК, но как пък ще ти помогнат в този диапазон гейнера и протеина ? Толкова неможеш една пауза да направиш за 10-15 минути ? Нямаш право на почивка ? Ами до тоалетна, ако те напъне ??

07.12.13
19:30

Нали геинера и богат на въглехидрати...удрям един в 16 и все едно съм хапнал :) не е ли така... А протеина преди лягане защо не? Нали трябва да захраня малко за през ноща той няма мазнини и въгледидрати в него така че...
В момента го пия след трен и преди лягане протеина. Ще си взема и амино за преди и след трен... но нз какво да правя със следобедното хранене.

Мнението беше редактирано от Alex Neychev на 07.12.13 19:32.

07.12.13
19:41

Няма да ядеш следобед-simple as that :)

07.12.13
20:09

Аз вече се обърках. Сега на работа неможеш да ядеш храна, а можеш да пиеш протиен така ли ? Каква е целта от единствен прием на амино (най-вероятно хапчета, най-вероятно доза от 1-2грама) преди тренировка ? Човече имаш грешна представа за нещата.

08.12.13
01:51

Да за един шейк имам време...но не да спирам да ям някъде или да си нося...както и да е. Вместо да ми дадеш съвет се тюхкаш за какво имам време и за какво не и т.н но np. Ще се оправя.

10.07.14
18:41

абе, от известно време дядо ми проявява нездрав интерес да идва с мен на тренировки. опитвам се да го разубедя ама файда никаква.
човека е на 72 и ми взима акъла понякога. живее много активно като за човек на тази възраст - прави упражнения в тях, активен ловджия е, ходи редовно за риба (ммм) с колелото (въпреки, че си има една гордост от залеза на ФРГ в гаража, в чудесно състояние, като него). честно казано, ако доживея един ден до тази възраст искам да съм като него.
та, да се върнем на въпроса. на мен даже ми е забавно да го гледам как се зарибява, предполагам ще ми е забавно и да го наблюдавам и напътствам и в залата ама има едно НО. от известно време взимам протеин, като обикновените хора - преди и след тренировки си го разбивам в шейкъра и го пия. проблемът е, че дядото е много против всякакви химии. ама всякакви. зеленчуци купува от една комшийка дето ги гледа в едно село до варна, месо и мляко взима от един ортак от дружинката. на фона на всичко това, ако ме види да жуля някакви прахчета след тренировка, меко казано ще се растрои.
аз баба ми не я помня, затова дядото си го обичам и да го разочаровам нямам никакво желание.
въпросът е - как да си взимам протеина?
мислих да докато се преобличаме в съблекалнята преди и след тренировка да изчаквам подходящия момент и направо да налапвам една мерителна лъжичка, след което да пия вода и да жабуря. днес пробвах, стори ми се ок...

11.07.14
00:10

А защо пиеш протеина в залата? И то два пъти?
Взимай го в къщи по всяко друго време. Или пък изобщо не го пий - така или иначе, ефекта ще е един и същ.

11.07.14
09:33

хммм, нали се препоръчва да се пие преди и след тренировка (освен сутрин на гладно). и аз това правя - непосредствено пред и след тренировка.
протеина е суроватъчен, не е матрица, т.е. би трябвало да се усвоява достатъчно бързо.
освен това, тренирам по обяд, през работно време. пред и след тренировката съм на работа, където също не ми е удобно да бъркам прахчета за мускули пред колегите.

Препоръчва се прием в моментите, в които имаш нужда.
Съвсем не е задължително да имаш нужда от протеин на прах преди и след тренировка (особено преди нея).

11.07.14
11:39

добре, значи ще трябва да се скатавам от дядо ми само след тренировка.
въпросът с жабуренето остава отворен. става или не става да се приема така?

Ти знаеш ли изобщо какво представлява това, което пиеш?
Не го шмъркай през носа и не си го сипвай в ушите - тва е тънкостта...

11.07.14
18:07

знам какво представлява. второто го приемам за става.
нямам повече въпроси.

23.09.14
00:56

Здравейте, решил съм да си взема суроватъчен протеин и креатин. Сутрин ще пия 1 доза протеин, а след тренировка протеин и креатин. Удачно ли ще е, ако купя и БЦАА, които да приемам след тренировка или около нея( около 15грама), а протеина да го пия само сутрин ? Или да остана без БЦАА и да пия протеина след тренировката ? Знам, че ще е най-добре да пия и БЦАА, и протеин след тренировка, но са ми ограничени финансите и искам да избера 1 от тези 2 варианта.
Целта ми е покачване на ММ, стаж 1 година.

Мнението беше редактирано от Steeve на 23.09.14 01:06.

11.11.14
14:29

казано от Steeve на 23.09.14, 00:56:

Здравейте, решил съм да си взема суроватъчен протеин и креатин. Сутрин ще пия 1 доза протеин, а след тренировка протеин и креатин. Удачно ли ще е, ако купя и БЦАА, които да приемам след тренировка или около нея( около 15грама), а протеина да го пия само сутрин ? Или да остана без БЦАА и да пия протеина след тренировката ? Знам, че ще е най-добре да пия и БЦАА, и протеин след тренировка, но са ми ограничени финансите и искам да избера 1 от тези 2 варианта.
Целта ми е покачване на ММ, стаж 1 година.

Аз винаги съм предпочитал на големи дози бцаа,вместо протеин :) Най-добрият избор са ти аминокиселините,протеина само между храненията и сутрин,около тренировка амино :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1