Гейнър или протеин

Прескочи до:

03.06.10
10:20

Въпросът ми е ,кое е по-добро .... протеин(казеин)  или гейнар и също разбирасе ако някои може да ми каже вредните им страни (ако има такива) ,в смисъл ако нещо може да ми навредят на здравето.
Мерси предварително.

Темата беше редактирана от KHAN на 03.06.10 10:21.

За вреда на здравето не може да се говори. Храните също могат да бъдат опасни при неправилно дозиране и употреба.
Гейнърите са относително неизгодни хранителни добавки, защото относително лесно и евтино можеш да си набавяш нужните въглехидрати от храна, което винаги е за предпочитане. Казеинът и гейнърът са твърде различни добавки, за да бъдат сравнявани, предполагам знаеш това.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.06.10 10:37.

03.06.10
13:01

Ако парите не са ти проблем, вземи си качествен гейнър като BSN TrueMass, Reflex InstantMass, PVL Mutant Mass. Мисля, че ще останеш доволен. Иначе спокойно можеш да си вземеш отделно въглехидрати, протеинова матрица и сам да си “сглобиш” гейнър-а в пропорции, които на теб ти харесват. Казеинът е важен суплемент но според мен само с него няма да минеш. Не познавам хора, които го използват като stand alone product, но пък не ти пречи да опиташ...

04.06.10
09:13

За какво си давате парите за тези гейнери не знам...вземи си някакъв протеин и отделно глюкоза

КК

04.06.10
14:21

казано от Тони1 на 04.06.10, 09:13:

За какво си давате парите за тези гейнери не знам...вземи си някакъв протеин и отделно глюкоза

x2

Ако толко ще ти липсват промишлените количества мазнини и захар в гейнъра, яж шоколад и сланина..

04.06.10
17:05

Значи по добре да си взема някакъв протеин....лично аз така си мислех.А може ли да ми препоръчате някои на изгодна цена,казеин или може и сурватка въпреки че е по-скъп ...

Мнението беше редактирано от KHAN на 04.06.10 17:11.

КК

04.06.10
17:14

Къде видя казеин по-изгоден от суроватъчен? ^^
Вземи си суроватъчен + карб слам примерно.

05.06.10
09:19

Значи препоръчах горните гейнъри при условие , че “парите не са проблем”. Иначе аз от много време залагам на комбинацията, която Камен ти препоръчва - и съм много доволен! :)

06.06.10
08:45

Ами аз като начинаещ .... не бях чувал досега за карб слам ,но прочетох някои неща.Той може ли да вреди на здравето (защото за мен това е от голямо значение) или е като протеина-безвреден.
То карб слама е въглехидратна формула нали - нещо като декстрозата,но по качествено.

06.06.10
08:56

казано от Marin Valkov на 06.06.10, 08:45:

Ами аз като начинаещ .... не бях чувал досега за карб слам ,но прочетох някои неща.Той може ли да вреди на здравето (защото за мен това е от голямо значение) или е като протеина-безвреден.
То карб слама е въглехидратна формула нали - нещо като декстрозата,но по качествено.

Колкото бананите вредят, толкова и той, това са просто въглени ;)

06.06.10
15:41

Ем това е добре :) ..... а декстрозата нали е подобно защото тя е доста по-евтина доколкото знам.

06.06.10
17:11

“Подобно” е много меко казано! Като източник на въглехидрати, CarbSlam е на светлинни години над дейстроза, малтодекстрин и каквито и да е техни комбинации. Съдържа Waxy Maize Starch(царевична скорбяла) - има много тежка молекула, абсорбира се супер бързо, което го прави най-бързия начин за оптимално снабдяване с гликоген на тялото. Отделно от това може да даде тласък за по-бързото усвояване и на други вещества, като креатин и амикокиселини. Няма да ти предизвика никакво подуване, за разлика от по-простите въглехидрати.
Успех!

Мнението беше редактирано от NightElf на 06.06.10 17:13.

06.06.10
17:44

Значи благодаря за мненията,но нека да обобщим... като за начинаещ ,кое е най-добре да се взема:протеин,гейнар или cаrb slam . Ако е възможно да ми предложите някои продукти ....
Предварително ви благодаря

Мнението беше редактирано от KHAN на 06.06.10 17:44.

06.06.10
18:33

Протеин + карб слам. Конкретно продукти ще ти предложи Сашо Маринов след 2-3 дни ;) Следи форума.

07.06.10
00:03

Хехее ако не е този Сашо Маринов ...

08.06.10
08:35

казано от NightElf на 06.06.10, 17:11:

“Подобно” е много меко казано! Като източник на въглехидрати, CarbSlam е на светлинни години над дейстроза, малтодекстрин и каквито и да е техни комбинации. Съдържа Waxy Maize Starch(царевична скорбяла) - има много тежка молекула, абсорбира се супер бързо, което го прави най-бързия начин за оптимално снабдяване с гликоген на тялото. Отделно от това може да даде тласък за по-бързото усвояване и на други вещества, като креатин и амикокиселини. Няма да ти предизвика никакво подуване, за разлика от по-простите въглехидрати.
Успех!

Чак пък светлинни години... Просто малко по-различно нишесте. Тоест чист амилопектин. И да има разлика - не е нещо кой знае какво.Хляб, глюкоза, ако ще и крем нишесте да е -  все са въглехидрати. Само дето тоя е много по-скъп. По-добре тия пари да се инвестират в протеин, отколкото в нишесте.

Уикипедия

08.06.10
08:53

:)
И аз бях на мнение, че е напълно излишен разход да се инвестира във въглехидрати. И без това протеините не са евтини :)
Но за хора, трудно качващи килограми качественият въглехидрат идва като голям плюс - казвам го от опит. Преди  използвах декстроза - по 50-60гр. заедно с креатин моно преди и 50-60гр. след тренировка. Мога да кажа, че имаше чувствителна разлика след като опитах waxy maize - по-добро възстановяване, по-обемни и плътни мускули.
И все пак, разбира се, протеинът е на първо място. Ако имаш възможност никога не замествай качествената храна с пудри.

Мнението беше редактирано от NightElf на 08.06.10 08:55.

08.06.10
19:09

Значи мисля да си взема един суроватачен и до няколко дни ще ида до местният магазин за добавки да видя какви има и ако се спра на някои ще го пусна тук ,за да попитам дали е добър.Благодаря за мненията.

16.06.10
13:47

Извинявам се, че се намесвам в темата така, но какво е “карб слам” ?

казано от jdsaldjlasl на 16.06.10, 13:47:

Извинявам се, че се намесвам в темата така, но какво е “карб слам” ?

Ето това представлява.

Храна? Пилешко, яйца, свинско филе, телешко, извара? Хранителната добавка си е просто добавка. Храната прави борбата. Една матрица с бърз и бавен протеин в нея ще ти свърши работа като може да заместиш 2 яденета през деня. Например Syntha-6 с прясно мляко и бананче става уникално :)

07.04.13
17:10

Качване на мускулна маса и то без малко или много мазнинки отсреща е почти невъзможно, ако не и невъзможно. Заедно с мускулната маса ще увеличиш и подкожните мазнини, което си е нещо нормално.
Иначе не се осланяй на добавките, ако нямаш хранителен режим. Добавката е просто допълнение към дневното ти меню.
30 минути кадрио ми се струва много. 15 минути високо интензивно кардио мисля че ще е по- добре.

07.04.13
17:37

Аз съм стигал до 10-12 кг,в период на качване и то без никакви суплементи.
За покачване на “чиста” мускулна маса,препоръчвам 10-15 мин ,високо-интензивно кардио след тренировка.

07.04.13
16:07

Здравейте.Искам да кача мускулна маса, но без без мазнини.След всяка тренировка правя по 30 мин. кардио.Не съм начинаещ.70кг съм, на 18 години, 170см.Въпроса ми е кое ще ми повлияе най добре , само протеин, или протеинова матрица, мас гейнър или...

07.04.13
18:35

Благодаря Ви, кардиото ми е 10 мин бягане и 20 мин колело.А бихте ли ми препоръчали правилен хранителен режим, за постигане на моята цел, а също така и някоя добра протеинова матрица.Колебая се между: Syntha 6, COMBAT нa Muscle Pharm и MyoFusion Elite Pro Series на Gaspari Nutrition или нещо друго, което според Вас е по добро.

Мнението беше редактирано от rado rado на 07.04.13 18:46.

Аз съм доволен от Syntha-6 и от Myofusion, но лошото на Syntha`та е че са 30 дози само в буркана :Р

20.04.13
17:17

Здравейте!
Като за начало, се извинявам, че пиша тук или не съм намерил подходящата тема.
Тренирам от 5 седмици, скоро правя 18 години, 56 кг, висок съм 175, първият месец правих кръгови тренировки 4 пъти седмично, от 1 седмица ги разделих на гърди - гръб - бицепс и трицепс - рамо и трапец, съответно 4 дни в седмицата като вкарвам крака и корем. Гледам да се храня 4-5 пъти дневно, но обикновено го правя 3-4 пъти. Въпроса ми е дали с приема на гейнъри  ще кача маса, приблизително към 10тина кг, при положение, че имам бърз метаболизъм и по принцип качвам доста трудно. Моля и за препоръка относно гейнъри или други хранителни добавки.
Благодаря предварително!

20.04.13
19:25

казано от urbano на 20.04.13, 17:17:

Здравейте!
Като за начало, се извинявам, че пиша тук или не съм намерил подходящата тема.
Тренирам от 5 седмици, скоро правя 18 години, 56 кг, висок съм 175, първият месец правих кръгови тренировки 4 пъти седмично, от 1 седмица ги разделих на гърди - гръб - бицепс и трицепс - рамо и трапец, съответно 4 дни в седмицата като вкарвам крака и корем. Гледам да се храня 4-5 пъти дневно, но обикновено го правя 3-4 пъти. Въпроса ми е дали с приема на гейнъри  ще кача маса, приблизително към 10тина кг, при положение, че имам бърз метаболизъм и по принцип качвам доста трудно. Моля и за препоръка относно гейнъри или други хранителни добавки.
Благодаря предварително!

Бърз метаболизъм или не,това не е оправдание за теб ,че не се храниш.

Вече се изморих да казвам,че мускулите се изграждат от приетия с храната протеин.
Качествените въглехидрати и мазнини ,пък ще ти дават нужната енергия.
Тези по-горе дето ги изброих и дума не може да се става ,да се набавят само от добавки.Това са просто добавки и ефекта им не е голям.
Ако толкова държиш да си купиш хранителна добавка,аз ти препоръчвам да е протеин с не по-малко от 70% съдържание на белтък в него.
4 дни тренировки в седмицата са прекалено голям енерго-разход за човек стремящ се към ММ.

15.01.14
22:40

Здравейте бихте ли ми помогнали да избера една от тези две добавки.Аз съм на 17 години.Ходя на фитнес от година и половина.Имам си изградена програма.Но проблемът ми е че от както съм почнал със фитнеса почти не съм наддал на килограми.Да орелефих се донякъде и мисля и че си личи че ходя на фитнес,но резултатите за мен не са задоволителни.Добавки досега не съм взимал(само малко мултивитамини).Имам частичен хранителен режим.Той се състои основно от  мюсли,яйца,плодове(банани),ядки и месо.Висок съм 1.85м и тежа 80 килограма.Целта ми е покачване на мускулна маса.
До преди малко си мислих,че окончателно съм се спрял на протеина,но видях на какви изгодни цени са гейнърите в сравнение с тях.Това е всичко.Очаквам вашето мнение.

Не съм сигурен кои марки и продукти сравняваш, но обърни внимание на цената на доза и количеството протеин в нея. Въглехидратите лесно ще си ги набавиш.

Тишо е писал и наръчник за избор на въпросните.

31.01.14
14:47

Здравейте аз съм на 16г 63кг 180 от доста време се занимавам с фитнес та мисля да си взема supermass 2100 за покачване на мускулна маса. Ако може да ми кажете хубав ли е дали помага и с какво мога да го пия освен с вода например какао и т.н Благодаря предварително :) :) :)

Мнението беше редактирано от Bicara на 01.02.14 13:56.

14.11.14
21:02

Като постоянно повтаряте, че въглехидратите лесно ще си ги набавиш, бихте ли ме светнали как да си набавя 300-400гр на ден?
Лично на мене ми втръсна да ям огромно количество ориз и картофи. Повече от 2 такива яденета на ден не мога да ям. Месо мога да пукам колкото си поискам, както и всеки друг белтък, но сложните въглехидрати засищат страшно много.. Ям и плодове, но все пак дайте идея как да стане това и моля ви не ми давайте пример с овеса, защото ми се гади вече от него, затова вече си закусвам само яйца, плодове и ядки.

Като ядеш прекалено чиста храна е адски трудно да си набавиш над 2000 калорий на ден. В моят случай ми трябват 3,4000, затова си позволявам да ям доста мазнини, който идват от полезни източници, като орехи, бадеми, жалтъци, дори и кашкавал и ткн и пак едва стигам 2500/700 на ден. Тренирам 5 пъти в седмицата и то адски интензивно и да сега ще кажете, че не трябва толкова много, но ако не тренирам интензивно, няма изобщо да мога да ям като хората. Физиката ми се развива, но размерите не ми се увеличават кой знае колко. Знам от къде идва проблема, малко калорий и въглехидрати на ден приемам и затова сега и аз съм се ориентирал към някой гейнър да пробвам месец два, като съм около 3500 3700 калорий, дали няма да кача някое килце..

Дайте съвет моля, ако имате по-добри предложения :)

175см - 66кг(бърз метаболизъм, ектоморф)

14.11.14
21:18

В началото като започвах пробвах няколко баки гейнъри  като най ми хареса Gain Fast на Universal….....ако наистина си решил да даваш пари за такова нещо може да го пробваш.....дозата ако я пиеш с мляко беше към 1000 калори...:D

Иначе кво ти пречи след трен да умушкваш едно шоколадче  с протеинеца пък после си яж ориза и картофките.....(wasntme)

14.11.14
21:23

Значи знам че звучи странно, но не обичам шоколад, ям само когато организма ми го иска, вече когато направо съм се разтреперал(когато ми падне кръвната захар). Има една малка дилема тука, защо не ям боклуци от които лесно ще увелича въглехидратите и калорийте.
1: Не че не искам, просто организма ми е свикнал да ям чиста храна и от нещо по-мазно почва да ми се гади(дори и чипс не обичам да ям)
2: Ако ям подобни неща си прецаквам апетита и най-вече основните яденета, затова при някой хора е по-сложно отколкото изглежда..

Знам, че не съм единичен случай и със сигурност има бая хора, като мене, които постоянно се чудат защо не могат да качат и ткн..
Проблема е, че аз знам, но ми е трудно да достигна калоричния си баланс, който ми трябва. С времето до сега имам напредак, започнах все повече и повече да ям, но става бавно и трудно..
Затова си мисля, че в такава ситуация си струва да инвестираш в добавка, като гейнар и ткн.. Знам, че повечето хора са прави, че са прекалено скъпи за дозировката им и да и на мене не ми се дават пари за това, защото са грешни пари, но понякога си в безисходица и нямаш избор.. :D

Мнението беше редактирано от Petko Tsikov на 14.11.14 21:33.

14.11.14
21:34

В шоколада няма кой знае колко въглен ,но виж маргарин има доста.
За въглен:
стафиди,локум,захар,малтодекстрин,бисквити и др.....

Мнението беше редактирано от Iordan Ivanov на 14.11.14 21:36.

14.11.14
21:42

Ами аз си ям орехи, бадеми, мед, кашкавал, хляб(пълнозърнест), но естесвено си има лимит и не мога да го прекрачвам..
Ям около 60грама орехи на ден, 45гр бадеми, 100 грама кашкавал и 2 филийки хляб, около 2 малки лъжици мед с връх.

Колкото до гейнара, видях го и да наистина стига за по-дълго време(20 дена, като повечето са около 15) но ми изглежда, че има прекалено много захар, сравнение с другите, също така протеина е 35грама, а повечето имат по 50, както и въглехидратите са около 170, като има други с по 255 а калорийте са му 800 - другите са по 1250/300. Например Super Mass i Serious Mass ili на USN, долу-горе на тези съм се спрял. :)

Мнението беше редактирано от Petko Tsikov на 14.11.14 21:45.

Vico_

14.11.14
23:06

казано от Тони1 на 04.06.10, 09:13:

И глюкоза не му трябва..
...... пак не видях от кога е темата :D

Мнението беше редактирано от Vico_ на 14.11.14 23:19.

казано от Petko Tsikov на 14.11.14, 21:02:

Като постоянно повтаряте, че въглехидратите лесно ще си ги набавиш, бихте ли ме светнали как да си набавя 300-400гр на ден?

Ами ако те светна, че нямаш нужда от това фантастично количество въглехидрати?
Нали е ясно, че гониш безумните 4.5-6.0 g/kg въглехидрати всеки божи ден?

Като ядеш прекалено чиста храна е адски трудно да си набавиш над 2000 калорий на ден.

Рядко се вижда такава глупост. Няма такъв филм.
Нямаш никаква представа как трябва да се храниш.

В моят случай ми трябват 3,4000

Как стигна до това число? Математиката видимо не ти е силна страна.
Нужната енергия за покачване на мускулна маса в твоя случай е между 3100 и 3200 kcal дневно. Без никакъв проблем мога да ти ги осигуря с не повече от 4-5 хранения дневно и то без да се налага да изяждаш по една тава ориз или картофи при всяко сядане на масата.

Знам от къде идва проблема, малко калорий и въглехидрати на ден приемам и затова сега и аз съм се ориентирал към някой гейнър да пробвам месец два, като съм около 3500 3700 калорий, дали няма да кача някое килце..

Доста неща не са ти ясни, съжалявам.
Включително и как разумно и ефективно да си осигуриш нужната енергия.

14.11.14
23:35

Примерни 3200 кал ...

п.с храните се мерят в сурово състояние.

14.11.14
23:42

Да може сутринта да се добави и сладко домашно към филийте и да се намали ориза или пак зехтина да се замени с по 20 гр ядки и калориите скачат още

15.11.14
00:52

Кольо с извинения, но само критикуваш без да се аргументираш, както повечето хора обичате да правите . Да разбирам, че е досадно постояно новобранци да пускат едни и същи теми и, че ви е дошло до гуша да им се обеснявате, но нали затова е този форум. Аз ако съм експерт ще пускам ли теми?
Да започнем с критика номер 1: Ами ако те светна, че нямаш нужда от това фантастично количество въглехидрати?
Нали е ясно, че гониш безумните 4.5-6.0 g/kg въглехидрати всеки божи ден?

Така дори и да бъркам тука, макарче трудно може да се определи, защото зависи от човек, организъм, структора и ткн, но според Dorian Yates трябва да се яде количество протеин х 1.5 въглехидрати, което в моя случай е(200гр протеин х 1.5=300въглехидрати) Та не разбрах, къде ми куца математиката?
2: За номер 2 може да съм грешал, явно има начин да си достигнеш калорийте и по чист път - тука си прав, но така и не получих адекватна информация, освен критики.
3:Как стигна до това число? Математиката видимо не ти е силна страна.
Нужната енергия за покачване на мускулна маса в твоя случай е между 3100 и 3200 kcal дневно. Без никакъв проблем мога да ти ги осигуря с не повече от 4-5 хранения дневно и то без да се налага да изяждаш по една тава ориз или картофи при всяко сядане на масата.

Аз колко съм написал? 3000-4000 калорий на ден.. - Нито една полезна информация..

Все пак искам да благодаря на Йордан Иванов, наистина ме светна за доста неща с този хранителен пример и ще почна да си меря храната в сурово състояние. Явно наистина съм се тъпкал с прекалено много ненужен ориз и картофи, за което тука и двамата бяхте прави.

Благодаря!

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1