22.06.10
17:10
Я да видим сега, кой, кога и защо така ? :)
Засега още не пия :D ,но след ден-два/три като си поръчам ще е веднага след,поне така съм чел някъде.А от друга страна също съм чел ,че е добре 15 мин. след кардио нищо да не се яде
И аз след около 15 мин, докато се прибера и взема душ, толкоз са станали - 15-20 мин.
22.06.10
17:16
15 мин след кардиото удрям две дози протеин - 60 гр.
След силова - 20 минути.
22.06.10
17:18
Защо не просто една хубава закуска от 5-6 белтъка/ 1-2 жълтъка, 20-30гр ядки, фреш от грейпфрут?
Бцаа и глутамин преди това.
Не виждам смисъл от протеин било то преди, или след кардио на гладно ;>
Мдам уточнението беше добре:). Когато е сутрин и аз не пия протеинов шейк след кардио тренировка, а си закусвам:).
Но когато е през деня или вечер (когато и най-често се случва) - протеинов шейк почти винаги.
Камене:
1. Защо фреш ? Защо са ми въглехидрати след кардио ?
2. За колко време ще усвоиш протеинов шейк, за колко яйцата ?
3. Защо ми осираш анкетата ? Питам ли те аз дали пиеш кола лайт или нормална кола ?
22.06.10
17:28
15тина минути. Прибирам се, правя си шейка, пия и се къпя.
22.06.10
17:41
Не ти осирам анкетата, просто те питам елементарен въпрос, защото един от най-добрите културисти в България ми е казал да не пия протеин след кардио. Но все пак тук всички имат компетентно мнение, чули от ляво и от дясно (”мен един приятел ми каза да взема стероиди в началото за отскок, нищо, че не знам как се изпълняват упражненията”, цитат от последната тема) ^^
23.06.10
02:00
Дори и след кардио може да се изпадне в катаболно състояние-така че аз предпочитам да си запазя трудно качената мускулна маса като изпия един шейк и спра катаболните процеси в тялото ми..Наскоро бях чел статия в едно американско списание-ако не се лъжа Аирън мен,а статията беше на един от гурутата на бодибилдинга в Щатите-Мауро Де Паскуале и той дори препоръчваше протеина да се комбинира дори с бърз въглехидрат.Темата е доста деликатна-дори и след кардиото тялото продължава да гори мазнини и дори един суроватъчен шейк може да спре това горене,да не говорим за въглехидратите.Ако пък не вземаш нищо след кардио- тогава катаболизма яде мускула.Аз лично сън се спрял на първия вариант-може да не изгоря толкова много калории,но пък не губя никаква мускулна маса.
Не ангажирам никого с моето мнение-всеки си взема решенията сам според целите които гони.
Принципно БЦАА е по-подходящо за хора с бърз метаболизъм, които “с всяка минута си горят ММ” *.
* процес, който е лееееко преувеличен :) (л.м.)
То не е много по темата,но неможах да намеря дневник на Emzo
Въпроса ми е какво кардио правиш ?
23.06.10
06:48
Зависи колко мазнини трябва да се свалят.Ако са много е по-добре да се изчака 30 минути след кардиото,защото тогава GH хормона бележи своя пик и изгарянето на мазнините е максимално.
преди и след кардио пия аминокиселини. колко време - зависи от това дали тичам или съм на велото в къщи. ако тичам - пия 15 мин преди и толкова след, а ако съм на велото - непосредствено преди и след. 30мин до час след кардиото имам хранене. същото (като добавки и хранене) важи и за силовите тренировки
Сутрин тичам - имам 10 мин до стадиона. На връщане пак 10 мин, душ 10 мин, до като приготвя останалата закуска 10 мин.. и стават 30 мин след кардиото когато изяждам всичко+протеиновия шейк :)
23.06.10
09:17
Знам, че не е точно по темата, но пиете ли течности/вода по време на кардиото. Аз ходя да тичам в парка и не пия нищо, а сигурно си е стрес за тялото :) И за да не е толкова офтопик - аз ям пилешка пържола след кардиото около 15-20 мин след това.
Мнението беше редактирано от Voltmachine на 23.06.10 09:18.
Не, не пия вода, гледам разни хора си носят по 2 бутилки 0.5л. вода, ама по-скоро ще ми пречат.
24.06.10
17:24
Не е много по темата, но все пак да попитам. При положение, че правя кардио след тренировка, кога е най-удачният прием на протеин преди, по време или следтренировъчно като час и половина преди фитнес имам стабилно хранене (белтъци+бавни въгл.)? Също така бих искал да знам дали ако приема на протеиновия шейк е по време или след тренировка в него може да присъства бърз въглехидрат? Благодаря предварително!
27.06.10
16:04
Моля, някой ако знае да ми отговори тук, за да не отварям отделна тема за това.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече