ДОРИАН ИЛИ АРНОЛД

25.02.05
16:45

Става дума за методики.Единят е тренирал много обемно с много серии 5-8 за упражнение ,а другия с малко 2-3 загряващи и една работна.Аз съм привърженик на първия(Арнолд) и винаги съм тренирал така.Метода на Дориан ми се струва направо неприложим в наши условия.Не че не е доказан,но с твърде много условности.На кой метод сте привърженици

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

25.02.05
17:04

Ами зависи. И двете методики могат да работят, ако се приложат правилно. Просто си имат определени правила, които трябва да се спазват.
А ти наистина ли мислиш, че Арнолд е правил всичките 25 серии за гърди до откат? И така 2 - 3 пъти седмично? Няма начин ;) Дориян също не тренира само с една серия. Може едната да е най - тежка, но без леките серии не може, те също си се броят към тренировката.
А и много други културисти тренират като Дориян. Като пишат, че правят 4 серии наклонен лег, те имат предвид нещо подобно - 60 х 12, 100 х 10, 120 х 8 и 140 х 6 (примерно). Виж някой друг филм, примерно на Кевин Леврон, как тренира. Колко от тези 4 серии са тежки?
Аз предпочитам да не правя повече от 2 -3 работни серии в упражнение, иначе ми се налага да намаля сериозно работната тежест, което не е много ефективно. Просто след втората серия съм доста уморен.
Ето за пример как правих днес наклонената лежанка:
50 х 5, 60 х 5, 90 х 5, 110 х 5, 115 х 3, 120 х 1. Навремето правих по 5 - 6 тежки серии в упражнение (примерно, след 120 щях да намаля на 100 и да правя до отказ, после на 90 до отказ и даже на 80 до отказ), но не мисля, че имаше по - голям ефект. След като си задействал мускулите на максимум, е безсмислено да правиш допълнително серии, само се уморяваш и вкарваш излишно млечна киселина в мускулите, и увеличаваш времето за възстановяване.
Аз лично предпочитам тежките и интензивни тренировки. Ако не си давам зор във всяка серия, може да направя и 50 серий за мускул, ама ефекта няма да е по - голям.

25.02.05
19:06

Абе и двете методики няма да работят при не назабоно говедо според мен. Но на Дориан методиката ми харесва.
по-здрави

25.02.05
19:12

и аз гласувах за дориан щото обичам по силови тренировки 8)

25.02.05
19:37

[quote author=“emil_mlo”]Абе и двете методики няма да работят при не назабоно говедо според мен. Но на Дориан методиката ми харесва.
по-здрави

и аз съм на това мнение, изобщо мисля, че просто не става да се взаимства стереотип на работа от “големите” в Бодибилдинга...

Иначе, предпочитам по малко упражнения с по-високо качество, многото сякаш ми действат изхабяващо, въпреки, че доскоро на такива залагах....

26.02.05
00:02

незабравяите че културизмът е симетрия и хармонично и красиво развито тяло, а не просто мускулна маса. и двамата са най-великите за мен за всички времена, всеки със своето!  8)

26.02.05
16:31

Аз не вярвам че Дориан е тренирал така, но си е мое мнение. Всичко е комерс и трябва всеки да се отличава с нещо, но не и на практика. Всеки тренира, всеки се храни, но тренировките за мен са измислено преиначени. Първо това са методи за зобари, второ, надали те са тренирали целогодишно или там в подготовката си! Далеч съм от тая мисъл. Следя отдавна пресата и после се вижда различия в изказванията и то на един и същи културист - Визирам интервюта на Кевин Левроне, Майк Матарацо, Арнолд, Майк Куин, Шон Рей, Милош Сарчев, Насър е най-разнообразен в лъжите си за това какво прави целогодишно, като през два месеца в американския флекс пише различни ежедневни негови програми ?!?!?!?! Нали? Тъпо , но факт. Така че, относно методики - изградил съм си свои, които работят за мен!!!
Няма такива работи като :  тренирайте по моята програма и ще..... да, да.... Всичко е индивидуалност, защото става дума за ген! Той определя нашата ширина, маса, форма, физиологична сила, издържливост и т.н. Така доказах на себе си , че тези интервюта ои методи са само образователни, но не и приложими за мен! Моята програма няма нищо общо с тези от списанията, и пак смятам че изглеждам добре, но например не бих я препоръчал на друг, защото не знам как ще му подейства и кога? Не искам да си губи времето.
Просто мнение, не искам нападки  :wink:
Иначе уважавам физиката повече на Йетс  :P

01.03.05
22:08

братлета арнолд е просто един уникален билдер спор няма тои си е единствен и не повтор дори човек които и хабер си няма от фитнес е чувал за него ТОЙ Е НОМЕР 1

01.03.05
23:37

Гласувах за Арни въпреки че Дориан ми е Любимец но моите схващания се приближават по скоро до Арни въпреки че и двете методики са две крайности и няма да имат ефект както каза Емил без Зоб

02.03.05
15:03

Малко извън темата:
Онзи ден в сутрешните новини казаха “страхотна новина”: Арни си признал в интервю,че на младини е взимал стероиди, ама не ги препоръчвал.
Много бяха изненадани самите новинари и явно решиха че тва е топ-новина. Предполагам че и вас ви изненадва, че Мистър Олимпия е възможно да е вземал зоб :?:  :roll:
хихи-Абсурд :D :lol:  :lol:

Айде успехи!

03.03.05
23:23

Това е като когато ни изненада снега през зимата през месец Януари нали ?Всяка година ни изненадва както обичат да казват от пътното

04.03.05
19:38

само АРНОЛД

07.03.05
09:50

И с двете методики, един и същ индивид може да постигне добри резултати!!! (тема за размисъл)
ПП - Не съм гласувал

... Но индивидът трябва да замени естествените химични процеси на организма с изкуствено предизвикани ...
:)
Абсурдно е неназобен човек да кисне по 3, че и 4 часа в залата и то при сравнително висока плътност на тренировката, както е правел Арнолд. Катаолизмът ще го отнесе, скоро ще си докара контузия.
Хеви дюти... И тя е за назобени според мен. Поне моите впечатления са, че при нормално трениращи не дава чак такива резултати.
Всъщност, от краткия ми опит в залата се убедих в едно:
Всяка тренировка може да даде резултат и дава резултат.
Стига да не се изпада в крайности.
Горните две тренировки са си точно крайности :)
И аз не съм гласувал :)

07.03.05
10:25

[quote author=“D3BEP”]... Но индивидът трябва да замени естествените химични процеси на организма с изкуствено предизвикани ...
:)
Абсурдно е неназобен човек да кисне по 3, че и 4 часа в залата и то при сравнително висока плътност на тренировката, както е правел Арнолд. Катаолизмът ще го отнесе, скоро ще си докара контузия.
Хеви дюти... И тя е за назобени според мен. Поне моите впечатления са, че при нормално трениращи не дава чак такива резултати.
Всъщност, от краткия ми опит в залата се убедих в едно:
Всяка тренировка може да даде резултат и дава резултат.
Стига да не се изпада в крайности.
Горните две тренировки са си точно крайности :)
И аз не съм гласувал :)

Еее най-накрая го проумя и това! :) толкова постове изписах явно не са били напразни
аз съм гласувал за Дориан!

07.03.05
10:33

Само да добавя, че системата на Арнолд включва тренировки не по-дълги от час и половина. По 4-5 часа е тренирал като ученик. Друг е въпросът, че 50-60 серии за час и половина.....

07.03.05
10:35

Това за ученика се различава с информацията ми! Само му виж снимките от филмовата кариера- на полувина е!
по-здрави

07.03.05
13:24

неназобен билдър има повече шанс да постигне нещо с Хеви Дюти, отколкото със системите на Арни. Блъскал съм по Хеви и определено ефект имаше,само че след 2 месеца пак зациклих, което за пореден път ме убеждава, че системите трябва да се въртят циклично през годината.
Така и не ми стана ясно, защо смятат, че с методиката на Дориан прогресират само химиците ? И а системата му се различава от класическия Хеви Дюти.
По мои наблюдения тренировката сама по себе си няма особено голямо значение ако се използва зобче, стига да е достатъчно интензивна и да не се правят глупости. А една-две серии в повече и по-малко не могат да бъдат причина за успеха.

07.03.05
13:50

Именно за това пуснах темата.Тая система Хеви дюти еточно за абсолютно назобени до козирката билдери в чийто вени тече какво ли не.Виждам че има и доста хора които тренират по нея във форума.Обемната и здрава тренировка споредмене като тази на Арнолд е точно за хора които освен храна и добавки не взимат друго.По негово време също е имало стероиди,но нещата не са били както сега,а и си мисля че те са си били опитни зайчета на развиващата се фармацевтика.

07.03.05
14:04

Що решихте, че хеви дютито е само за назобени. Аз лично съм доволен от него. Може би пропускате нещо важно - цитат :” Почива се толкова, колкото е нужно, ако ще това да е един месец”.
Друго - Дориан не е тенирал чисто хеви дюти, а нещо като хеви дюти по две. Е това вече си е за назобени, спор няма.

Системите на Арнолд са ми носили добър резултат, но така си претренирах ръцете (слаба мускулна група в моя случай), че и до ден днешен не мога да ги оправя...

07.03.05
14:27

Според мен спорите за неща, дето не са ви ясни. Някой от вас чел ли  “Енциклопедия на съвременния културизъм” от Шварценегер? Чели ли сте “Хеви Дюти” (книгата, не някакви измислени слухове и статии)? Арнолд е тренирал два пъти дневно, по два часа, три пъти седмично мускулна група, с по 20 - 30 серии всяка. Това е подходящо за хора, които не са на зоб?
Колко то тези, дето твърдят, че са тренирали по Хеви Дюти, са тренирали точно така? Почивали сте по 4 - 5 дена след всяка тренировка? 1 серия до отказ? Не ми се вярва. А Дориян НИКОГА не е тренирал по Хеви Дюти.
Това е за оригинала на двете системи. Сега, ако говорим за принципите, всяка от двете системи може да се приложи с успех. И според мен много усложнявате нещата. Няма идеална система за тренировки! Така че да се спори коя система е по - добра, е безсмислено.

Tой Дориан сега - сега приказва, че не бил тренирал по Хеви Дюти.
Когато аз бях обаче пубер, а той едно селянче от някаква маза, дето тепърва се ръчкаше в бодибилдинга и се опитваше да стане някой други работи приказваше. Тогава Хеви Дюти беше едва ли не някакво тайнство, нещо върховно, тренировката на Боговете. Днес вече Хеви Дюти е здраво оплюта и той вече не знае за какво става въпрос и не е наясно защо го свързват с нея... Мани.
Не му вярвам, честно казано. Пък и кво да му вярвам, той ми беше любимец още като проходи в културизма, чел съм му и предишни приказки.
Иначе съм абсолютно убеден, че никой нормално мислещ човек не прилага готови системи 1:1. Всеки си я променя и я пригажда за себе си, та малки разлики и в тренировката на Дориян и в тази на Арнолд всеки, дори повтарячът, ще има.
А че няма идеална тренировка, няма.
Няма даже и по - добра. При мен едно работи, при теб друго, при трети - трето. И най - доброто може да не е добро за някого.

08.03.05
17:33

За да можеш да тренираш по хеви дюти трябва да имаш връзка съзнание-мускул.Тренировките на Дориян не са приложими в никакъв случей при незобачи,той не тренира по хеви дюти,а просто използва много форсирани и негативни повторения.Какво да кажем за тренировка над 2 часа - ще забравиш за кво си отишъл.

08.03.05
18:16

Харесвам Дориан и начина му на трениране, защото действа при мен - негативните повторения и т.н., но не трябва да се прекалява нито с една от двете методики, защото катаболните процеси ще надделеят заради претренирането - ако не си на стероиди разбира се, което не е препоръчително! Аешна е прав - всеки трябва да си изгради система на трениране, а не да следва тези на звездите - повечето не сме им нито на стажа, нито на възстановяването!

08.03.05
20:31

Ама аз дори акцентирам, че дори те не тренират по този начин, който описват. Трудно ми е да повярвам как точно Дориан е тренирал с една велика серия до отказ, а на видео филмите показва други неща и трикове. По този начин дават повод за съмнения у мен, които ме дразнят. И е нормално разбира се, различни културисти, различни методи трябва да имат, нали ..... ? Дрън, дрън, оак казвам, чел съм интервута на културисти, които сами си противоречат, особено за диетите. А за методите там, да не барам темата само.

08.03.05
22:34

[quote author=“andrew”]Тренировките на Дориян не са приложими в никакъв случей при незобачи

Ей,много специалисти се извъдиха в този форум.Аз тренирам от 2 години с 5 серии по 5 повторения за мускул със  супер тежки за
мен килограми и съм много доволен.Правил съм и по 40 (четиридесет)
серий за мускул с по 12 повторения и на другия ден даже нямам мускулна треска.И аз не мога да си представя че силачите клякат
всеки ден,но това си е мой проблем.Това че аз не мога не значи нищо.
Има ли още хора които не разбраха че всичко в СПОРТА (било то
фитнес,футбол или шах)е ИНДИВИДУАЛНО

09.03.05
14:16

[quote author=“MisHkiN”][quote author=“andrew”]Тренировките на Дориян не са приложими в никакъв случей при незобачи

Ей,много специалисти се извъдиха в този форум.Аз тренирам от 2 години с 5 серии по 5 повторения за мускул със  супер тежки за
мен килограми и съм много доволен.Правил съм и по 40 (четиридесет)
серий за мускул с по 12 повторения и на другия ден даже нямам мускулна треска.И аз не мога да си представя че силачите клякат
всеки ден,но това си е мой проблем.Това че аз не мога не значи нищо.
Има ли още хора които не разбраха че всичко в СПОРТА (било то
фитнес,футбол или шах)е ИНДИВИДУАЛНО

Ти въобще гледал ли си “Blood and guts”?Дориян прави по три-четири и повече упражнения с по 3-4 серии всяко,а 1-2 от тези сериите са с яко форсирани и негативни.Та той прави при краката супер серии квадрицепс - задно бедро и при хакен клека и лег пресата прави с доста форсирани,дори и за прасец прави форсирани и негативни!Това за да го вастановиш ще ти трябва месец почивка,а той тренира мускулна група по 1 път в седмицата!А специално за това “Аз тренирам от 2 години с 5 серии по 5 повторения за мускул със  супер тежки за мен килограми и съм много доволен” няма нищо общо с тренировките му,ако тренираше по този начин нямаше да се отърве само със скъсан бицепс.Начина на тренировка ти е или типичен хеви дюти(за който както казах ти трябва връзка съзнание мускул,което силно ме съмнява да го имаш с две години тренировки) ,или си силач. Не говори глупости с това всичко е индивидуално,тренировките на профитата не са приложими при обикновенните трениращи.
Сори ако има разминаване по отношение на упражненията,но преди доста време съм го гледал.

09.03.05
15:19

Абе според мен точно тренировката му за крака е най-приложима и базова.
по-здрави

Аве аджеба за какво се карате???
Кой гледал, кой не гледал, кой глупости говорел.
Въпросът е ясен: коя методика харесвате повече... Ако ги познавате и имате предпочитания, казвайте.
Инак и аз не тренирам нито по методиката на Арнолд нито по тази на Йетс. Което не пречи да имам мнение...
Ама имам чувството, Андрю и Мишкин, че още малко ви трябва да се сбиете. Недейте така. Старайте се да се придържате към темата и нея да коментирате. Нека се уважаваме помежду си. И двамата не сте от вчера нито във форума, нито в спорта.
Поздрави!

09.03.05
17:01

Като цяло целта ми беше да кажа,че културистите са си културисти(без значение по какъв начин тренират) и нямаме никаква база за сравнение с тях,нито им имаме генетиката,нито стажа,нито знанията,нито времето и парите за вастановяване.Да тренираш по тези краини принципи може да ти донесе единствено претрениране и вследствие отказване от спорта.

11.03.05
20:26

[quote author=“aeshna”]Ама аз дори акцентирам, че дори те не тренират по този начин, който описват. Трудно ми е да повярвам как точно Дориан е тренирал с една велика серия до отказ, а на видео филмите показва други неща и трикове. По този начин дават повод за съмнения у мен, които ме дразнят. И е нормално разбира се, различни културисти, различни методи трябва да имат, нали ..... ? Дрън, дрън, оак казвам, чел съм интервута на културисти, които сами си противоречат, особено за диетите. А за методите там, да не барам темата само.

Да де ама те не винаги го правят, както и ние - разнообразяваме тренировката с различни упражнения и експериментираме! Може просто тогава да е бил в такъв период, пък и знам ли може и да си прав!

13.03.05
00:00

Да изясня нещо което може би се пропуска.Дориан тренира с една серия до отказ в която влага всичси усилия и концентрация но не казва за предишните серии които ги води загряващи а като видите тежестите на неговите загряващи серии ще паднете ебаси и загряващите тежести исках да отчета този факт защото тези серии достигат 3-4 бр

13.03.05
11:03

А и прави по няколко упражнения за група.

22.03.05
09:54

Дориан ми е любимец(на кой не е),но тренировката му доколкото е катава за каквато спорите не ми допада.Привърженик съм на 3 работни серии с 80% от макс-а.(последната може да е суперсерия-дроп)

25.03.05
11:45

само батката арнолд :)

25.03.05
13:04

Пичове..не дейте да спорите,ве...
Пуснах темата за да разбера кой каква методика предпочита,а не кой харесва.Дали по метода с многото серии и яката обемна тренировка/Арнолд/,илида се търси най-близкия път към разтежа,като се залага на по-доброто възтановяване..Мисля че тези методи са най-разпространени.Разбира се има хора които тренират по нито един от двата...Иначе и двамата са супербилдери оставили ярка следа в спорта,разбира се в разтояние на повече от 20години

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1