Креатин

Темата е заключена.
Прескочи до:

10.04.04
22:30

Момчета, соматотропина (човешкия хормон на растежа) наистина се смята за един от най-добрите (ако не и за най-добрия) стероид. Но не смятам, че той или който и да било стероид е добър избор за 16-17 годишни. Доколкото знам, когато се ползва ХР, трябва да се взимат и някои други препарати, което допълнително повишава цената на цикъла. А за самата цена - по принцип казват, че е 45 лева за ампула, но в Интернет съм засичал и соматотропин, не си спомням чие производство беше, с цена малко над $100 за ампула. При това при употребта на хормон на растежа има растеж на повечето тъкани. На пръв поглед не звучи опасно, но какъв е резултата, ако ти се уголеми долната челюст, пръстите на ръцете и краката, ушите и т.н.? Направо се превръщаш в карикатура !!!

10.04.04
23:47

XXXXX :lol:  E man sega nema samo u6ite ti da se uveli4at. Taka 4e niama da li4i spokoino, ama koi znae…Ami ako se uveli4i samo diasnoto oko i izpadne. Strah. Nali niakoi be6e pisal za estestvenia XP, 4e se pravil ot murtuvci i bil eftin, a strani4nite efekti katastrofalni. A sinteti4nq ot roda na 100-200$ dozite za 1 den. Uff mnogo bezmisleni postove. Az li4no se izviniavam. To be6e za kreatin temata a dokude ia dokarahme.

SN

11.04.04
03:06

ae mom4eta iskam da pitam za kreatina nqkoi da mi kaje za kolko vreme kogato go e vzimal i kolko kilograma e ka4il (telesna masa) i ako moje da e ektomorf :oops:

11.04.04
09:06

Ot tuk predpolagam 4e nikoi nqma da ti otgovori po prostata pri4ina 4e ot creatine ne se ka4va mnogo i + tva po4ti si4ki koito zima creatine zima i proteini taka 4e ne moje da se otgovori samo za creatina

Лично мнение - мразя креатин!
За себе си намерих как да постигам ефекта от креатина чрез други методи и съм доволен така, от колкото да имам проблеми с подпухнали мускули и “изкуствена сила”.

grimEvil се изказа великолепно за добавките и храната. Нещата наистина стоят така. Аз само ще допълня, че без някои добавки може да се мине, че даже и да се постигне повече. Винаги имайте едно на ум, че преди всичко купувайки даден препарат, фирмата производител печели, а за да печели, тя ще ви направи препарат, който да Ви направи Рони Колман за 1 седмица ако си купите 50 кутии - а то какво излиза - вътре малко жен шен и мащерка в опаковка от метан.

(с последното изречение намеквам за нещо, което не е редно да го кажа в прав текст, но надявам се повечео да са ме разбрали.)

11.04.04
11:13

SnaKe nz dali znae6,no prosto kazano kreatina pulni kletkite s voda i kakto kaza SnaKe nz dali znae6,no prosto kazano kreatina pulni kletkite s voda i kakto kaza Sax-o-matic muskolite podpuhvat ima vizoalen efekt,no za ka4vaneto na kilogramite nai-dobroto ne6to si e hranata :wink:

LE

11.04.04
12:02

Маса не се качва нито от протеин,нито от креатин,нито от глутамин,нито от каквото и да е дори и от стероиди не се качва маса!
Няма как да питаш ще кача ли ако вземам това или това!
Качване се получава само когато тялото денонощно има аминокиселини или поне гликоген,когато се прави качествена тренировка и когато има правилен сплит и правилно възстановяване!
Дори да приемаш креатин какво ще стане като ти примерно ми се храниш 4,5 пъти на ден,естествено че нищо няма да качиш а после ще обвиниш креатина.Как може да кажете че един протеин е качествен а друг не е,няма как да го докажете освен ако не ви се появяват странични ефекти,защото от протеин също не се качва!Ако не приемаш сумати и белтъчини когато си на стероиди пак няма да качиш! Така че няма смисъл от абсолютно никакви добавки щом не се храниш правилно,ако няма кои да ти готви по добре не ходи в залата защото така затормозяваш тялото.Добавките се добавят,не заместват!

14.04.04
18:41

Ne znam dali tuk e tochno mqstoto,no imam dva vuprosa otnosno kreatina-kolko vreme trqbva da ne go piesh za da ne si lichi,che si go vzimal i moje li da go spresh sled vreme?
Predvaritelno blagodarq.

14.04.04
20:16

nemoga da ti razbera vuprosa :shock: .Kreatina ne e steroid za da ti li4i,a nz koi moje da ti popre4i da go spre6

LE

14.04.04
21:09

Ха да не ти личи :shock: Е ако искаш по добре не го взимаи и няма да ти личи :lol:

16.04.04
18:12

Vzimal sam kreatin na JK, na Musashi, Universal, Nutrim, Biogame, Saturn i v kombiniran preparat na Scitec. Poslednoto be6e strahotno, no vse pak ima6e vatre i glutamin, zma, lipoeva kiselina i kakvo li o6te ne. Ina4e ot 4istia kreatin sam nai-dovolen ot tozi na Saturn. V kombinatzia s taurin efektat/glavno sila i energia/ be6e ogromen. Nai-zle be6e na JK i Biogame.

LE

03.05.04
11:43

Таз вода дет я задържа креатина изпикава ли се след спирането или как?Колко килограма спадат и след колко време?Може ли да задържам повече от 5кг вода от креатина(тоест да съм качил 5 килограма от него но само вода)?Много ми скочиха килата от креатина и сега не знам вода ли е какво е?

03.05.04
20:22

Spored men ne to4no tova e celta na kreatina. S vodata v muskulnite kletki postupvat i hranitelni v-va i zatova se polu4ava rastej. Moje bi tegloto ti 6te spadne s 1 kg, no tova e maximun. Az kato go spriah nito sila zagubih, nito teglo. Suberi o6te info…

07.05.04
15:15

аз съм ползвал на мусаши 160грама монохидрат.Взимам си го от фирмения магазин на мусаши на цена около 30лв +- 1,2 лв.
Доволен съм,но кой знае къв ефект между другото не съм видял.

другия дето съм пробвал е български мак монохидрат на Атлетик 100гр за 10 кинта някъде.
и той не е кой знае колко лош,но пак за кой знае къв ефект не можеме да говориме...

Много хора го комбинират с глюкоза на прах са мисля и аз да пробвам да видиме

BA

10.05.04
14:35

Искам да знам, при креатина подуването на клетките може ли да се счита за страничен ефект ? И изобщо уврежда ли някои органи? Ама мисля, че явно напряга сърцето, защото не го препоръчват с кофеин. Кажете да видим....

10.05.04
15:49

Виж сега целта на креатина е да задьржа водата вьтре в мускула, а не подкожната.Предполагам знаеш че мускула е 75% вода.При употреба той се всмуква в мускулните клетки чрез химичен процес наречен осмоза.Подуване или подпухване се получава когато се отделя креатинина,вторичен продукт на креатина.За това колко е по-чист креатина толкова по-малко креатинин се отделя.Има си граници които сега в момента не си спомням точно и не мога да цитирам :lol:

BA

10.05.04
17:59

mile благодаря ти за информацията. Ами моя пише, че е 100% чист и бил минал през много тестове. Креатина ми е на Musashi 100% Pure Creatine Monohydrate . Мисля, че ще е хубав, защото е и скъпичък. ;) Но и друг е проблема дали да го пия сега като съм на НВД и като чистя мазнините. Някои казват, че е хубаво да го пия заради силата. А пък други викат, че съм щял много да подпухна. Но то е и до организъм. Може пък да пробвам и ако подпухна да го спра и да не го ползвам повече....

10.05.04
20:24

Az izpih 100-tina grama na musashi i dosta se poduh v liceto :( Neznam za6to, no sigurno ne mi vliqe dobre. Ka4ih 2 kilograma 4isti za 3-4 sedmici i sum dovolen, no podpuhvaneto e kofti. Kato go spriah sled 2 dena se opravih.

SN

23.05.04
21:21

Момчета казаха ми че на Nutrim бил добър(я кажете мнение) . И я кажете как да го взимам . Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.

BA

23.05.04
21:57

Според мен по-добре не си вземай на българска фирма. Защото не можеш да бъдеш сигурен че е чист. То не че за другите можеш ама нали знаеш по-скъпото винаги излиза евтино и качествено най-вече. Затова ти препоръчвам да не си вземаш на бг фирми особено за креатин, защото ако не попаднеш на хубав има кофти странични ефекти. Ти си решаваш....

SN

24.05.04
14:00

Ще може ли някой да ми каже как да го взимам за оптимален ефект. Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.

FL

24.05.04
15:10

Креатин - натуральный метаболит, выделяемый ежедневно путем почечной фильтрации. Многочисленные научные опыты показали его безопасность, даже в больших дозировках. Британское исследование, проведенное University of Nottingham Medical School, обнаружило, что субъекты, потребляющие целых 20 граммов моногидрата креатина ежедневно в течение пяти дней и вслед за этим пять граммов креатина ежедневно в течение шести непрерывных недель, не показали никаких неблагоприятных влияний. Исследователи заключили, что “резкая фортификация питания моногидратом креатина не представляет никакого очевидного риска для здоровья молодых взрослых”.
И все же, помните, что больше - не обязательно лучше. Если креатина слишком много, он будет просто экскретироваться с мочой.
ne mi se prevejda,ama se razbira,nali :wink: ako iskate 6te postna cqlata statiq za kreatina,dosta podrobna e,ama e na ruski :)

26.05.04
01:25

Не го препоръчват с коефеин, тъй като са установили че не се усвоява добре. За странични ефекти не съм чувал да има (с изключение на това, че ако не е микрофилтриран, т.е. по-едър можеш да имаш известни проблеми със стомаха).

SN

31.05.04
22:51

Съжалявам че за трети път ще питам пак същото :oops: , но никои не ми отговори. Ще кажете ли как да взимам креатина. Някои казват че теябва 1-2 седмици зареждащ перод по 20 гр и после да се поддържа с по 5 гр.А други : 1 седмица по 20 гр. , 1 по 15 гр , ч по 10 гр, и после поддържаш с по 5 гр.

Инересува ме по колко грама да взимам в зареждащ период и колко да е дълуг той  :?:

31.05.04
23:14

Zavisi kolko kreatin ima6. Ako ne si vzimal kreatin dosega nikoga az ti preporu4vam vse pak da ia napravi6 tazi zarejda6ta doza ot 20gr na den za 2 sedmici. Sled tova kakvoto ostane po 5gr na den dokato svur6ti. Tova e. Ako ima drugi mnenia vse pak…

01.06.04
02:39

A nqkoi moje li da kaje kolko vreme da produljava cikula? Chuval sum che poveche ot 6 sedmizi ne e dobre….

01.06.04
09:31

Mi maximum 2 meseja. Ne pove4e. Kolko kreatin ima6 v nali4ni4nost ili iska6 da si vzeme6?

01.06.04
13:17

koi ot koi kreatin e nai dovolen i srsehtu kakva suma?
az dosega pih na Joe Weider no ne sym vidql koi znae kakyv efekt ot nego….no sigurno pak ot nego shte si vzema shtoto e 400gr za 40lv i izliza an cenata na BG creatin…

kakvo shte mi prepory4ate?
moje i po golemi kutii shtoto partii moga da narpavq s pone 3ma choveka

01.06.04
19:07

mnogo dobur e na optioum!Sega pak 6te si kupa 300gr-34lv

SN

01.06.04
20:07

Mr. Muskul smqtam da si vzimam i mislq da si vzema na Optimum. smqtam da si vzema kreatin za okolo mesec i polovina no ne misli6 li 4e 2 sedmici zarejda6t period e mnogo.Az mislq 4e po uda4en variant e ot 10 dena zarejda6t period

01.06.04
21:29

Mi 4 dena ne sa goliama razlika. Ot 60 grama pove4e kreatin ni6to niama da ti stane. :) Vse pak i az ne vijdam mnogo rezultat ot kreatina kato se zamislia. Uveli4ava silata opredeleno, no masata idva ot hranata. Taka 4e ne e tolkova vajno kak to4no 6te go vzima6, a kak 6te treniara6 prez tova vreme i kakvo 6te iade6. 10 dena zarejda6t period sa dobre. Polzotvorni trenirovki i dano ima6 ogromen uspeh. :D

01.06.04
22:32

spored men 5 dena po 15gr na 3-4 priema e napylno dostaty4no i sled tva 2 meseca po 5-6 gr na 2 priema e idealno..po4iva 1 mesec i pak taka

02.06.04
18:26

zdraveite mom4eta! po temata za kreatin bih iskal da dobavq,4e sled dulga konsultatziq,se sprqh na “PowerMan Creatin Monohydrat”.Pokupkata napravih ot E-Bay i vuzliza6e na okolo ?20….ili okolo 40 lv/kg.Sledvah ukazaniqta za dozirovka-“udarni 10 dni” s 20g/den i sled tova po 5 gr/den. No na praktika ne vijdam ogromen efekt,kato izklu4im prinosut na malko pove4e sila i t.nar. “podpuhvane”

SN

07.06.04
13:07

Днес ходих до един магазин за да търся креатин на Оптимум но ми казаха че не получавали такъв. И ми предложиха на Сайтек  който е
500 гр за 45 лв и излиза горе-долу колкото на Нутрим креатина.Сега се чудя кой да взимам .Ако някой има някакви впечатления за двата креатина моля да се включи в темата  :)

08.06.04
14:30

здравейте, понеже с няколко приятелчета ще си копуваме креатин
да ми кажете как и по колко да пия, мисля по късно да го комбинирам с глутамин.
засега мисля 10 дена по 20 гр. зареждане и после по 5 гр. на ден
и ще има ли някаква вреда ако го пия повече от 2 месеца

08.06.04
18:09

vreda neznam,n efekt nqma da ima osoben

08.06.04
19:51

ERROR, смята се, че след втория месец на приема на креатин, отложения креатинин започва да товари бъбреците.

BA

08.06.04
21:08

Като гледам доста са се зарибили по креатина и най-вече по зареждащата доза. Да ви кажа чувал съм, че ако се приемаш повече от 10гр. креатин просто се изпикава и все едно сте го изсипали в шахтата. Аз мисля есента да почвам креатин, но без зареждаща доза.
А за креатинина, за да си нямате много много проблеми с него си купувайте качествен креатин, НЕ БЪЛГАРСКИ(не звучи много патриотично, но факт  :cry:  ).

09.06.04
15:02

[quote author=“andrew”]vreda neznam,n efekt nqma da ima osoben

защо мислиш че няма ефект?
като гледам колко хора го пият ... мисля си че все кякакъв ефект ще има ...

и пак не разбрах за маса ли е креатина или за сила или за двете .. или за още нещо  :)
и с какво да го пия? (вода,сок или нещо друго?)
и кога да го пия преди или след тренировка или преди и след  :lol:

09.06.04
17:45

efekta se gubi ako produlji6 sled dvata meseca.Dobre e da se zima s glukoza

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1