karfi4ka тренира - нови интервали

Прескочи до:

И тук да кажа - Честито! Вече си имате едно малко собствено слънчице! :) Много щастие желая!

02.11.14
19:01

Тъкмо влизах, за да кажа на Боби дългоочакваната новина. :D Благодарим на всички... Бебето се казва Дамян, тежи, както разбрахте, 3650 гр., висок е 51 см. Беше малко на системи и кислород, защото не успях да слушам акушерката и остана по-дълго в таза, а е с 800 гр по-голям от последното премерване, пък вътрешният ми таз се оказа доста малък. Но се справих и то доста бързо за първескиня, както се казвало - първата ми силна контракция се предизвика от побутването на мама, леко, страни на корема... 18:00, родих в 02:40.

Радост... това, дето казват, че се забравя... почти напълно вярно е! :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.11.14 22:00.

02.11.14
19:12

Честито и от мен! Да ви радва много и да сте здрави и щастливи!

Мила

02.11.14
19:22

Здраво, красиво и силно скорпионче да ви бъде ! Честито!

02.11.14
19:27

И тук да честитя :) Карфи,  :* мама героиня най-хубавото предстои !!!
Наслаждавайте се на прекрасните мигове с малкия Дамян :) Поздрави и на Десо !!!

02.11.14
19:29

Честито бебенце, Карфичкке! Само здраве ви желая на цялото семейство!

Даниела Динева

02.11.14
19:42

Честито бебенце! Много здраве, много любов и безгрижно детство и да радва цялото семейство!

02.11.14
21:06

Честито! Нека бъде здраво, палаво и безгрижно детенце, носещо ви много радост!

Честито, много здраве и щастие на всички ви (sun). С колко ръка е малкия :P ?

03.11.14
10:23

Да е жив и здрав юнака! Малко да ви слуша, много да ви радва! :)

03.11.14
13:59

Да е жив и здрав, да расте обичан и да му е лек живота !

04.11.14
13:00

Какво съм пропуснал уикенда!

Честита рожба! (party) Много здрав да е, да расте обичан и щастлив и вие покрай него! :)
И време му е да почвате да му мислите вече за дружка, че единичните тренировки не са така пълноценни :D.

Мнението беше редактирано от Петър на 04.11.14 13:01.

04.11.14
13:10

И аз да се включа с последните - да ви е жив и здрав, спокоен през нощите и засмян през дните! А на вас - търпение ... :)

05.11.14
09:45

Чак сега разбрах добрата новина! Честито и да ви е жив и здрав и силен като майка си и татко си и много да се гордеете с него!!! :)

05.11.14
11:47

Честито Карфичке! Да е жив и здрав Дамян и вие покрай него! Много да ви радва и слуша!

10.11.14
19:28

Мили хора, отново благодаря за пожеланията.

Такам. Сега ще напиша няколко урока, които научих в Майчин дом:

1. НИКОГА, ама НИКОГА не започваш да се цедиш с помпа. Научаваш се на ръка, докато доойде време да събираш и докато зърната загрубеят. Да, по-бързо е с помпа, но аз поне така се нараних, че всяко всмукване на бебето беше ад. Освен това, на ръка е изключително приятно, а и забавно като знаеш как.
2. Вместо да се мъчиш сама да проверяваш дали имаш кърма - дай на  акушерките, дори с цената на ужасна еднократна болка.
3. Избери си детето да не е при теб, а да идва само за кърмене. Макар и ужасно уплашена, се прибрах вкъщи отпочинала и възстановена, готова за нов старт на труднности и умора, просто рестартирала.
4. За раждането нищо не мога да кажа - аз не успях да слушамм акушерката, макар д аполагах неимоверни усилия, просто тялото ми не правеше каквото искам от него...и това костваше на Дамянче 12 часа на кислород и система манитол и глюкоза, плюс капотче. На мен пък ми костваше една епизотомия. Затова, макар да е ужасно, ужасно трудно, ако ще раждаш естествено - мобилизирай се и прави каквото акушерката каже. Струва много усилия, не, не знам какво сструва...


Та, преседяхме малко в болницата, възстановена съм и съм овладяла къременто. Имам страх, че кърмата ми е намаляла, но се дължи на факта, че днес и вчера пих много малко вода. Трябва да се старая повече, много повече отпреди по този въпрос!!! Вероника има грижата!

Яденето ми в болницата беше бадеми, бадемов тахан, ябълки, кисело мляко, закуската - нещо тестено, болничният обяд - понякога ориз и картофи. Сега вкъщи се придържам горе-долу към същото, само, че прибавям пържоли и овесена палачинка от овес и яйца, и червени боровинки.

Ама родих голямо бебе, ей! А трябваше да е 2900! Дани беше права - в това голямо шкембе.....

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.11.14 21:02.

Заемам се!

Целувам те :)

И благодаря за споделения опит.
Желая много хубави мигове и искрено желая да можеш да се наспиваш... понякога:)

10.11.14
21:03

Карфи, браво за кърменето :)
По спомен ще ти кажа за кърма много вода, много !!! и лук, кромид лук !!! и жито, варено жито !!!
Ябълките предизвикваха колики мисля у бебчо... може да ги избягваш или да не са в големи количества примерно :) Без цитруси също :)
Ако се сетя още нещо, ще пиша :) Дано съм от ползва :)

И спи ли бебчо, гледай и ти да “удряш” по една глава. Домакинската работа няма да избяга! Важното е да си почиваш!

10.11.14
21:26

Аз пък за кърмене пиех много бира хахаха За многото вода също потвърждавам !
Всъщност 2 години и 3 месеца по-късно продължавам да кърмя, така че ако ти трябват съвети относно това - питай ;)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 10.11.14 21:28.

11.11.14
08:37

Ех, роди се Дамян (страхотно име). Да ви е жив и здрав, голямо щастие!!!!

За кърмата с две ръце подкрепям Веси.
Също чай от сминдух, а като преминат коликите, може да си пийваш безалкохолна бира (ако обичаш, разбира се) :)
Но най, най-важно е спокойствието! Използвай всеки удобен момент да спиш.

11.11.14
19:56

Таая кърма...много е ценна и праввя всичко за нея. Макар, че днес не съм се хранила достатъчно!!! ЛОШО!

Сега имам чуденка как да го вкарам в режим, защото нашето момче, цял ден спи, разбужда се в 12, реве до 3 и после не се буди дорри в девет! С риск да стане бг-мама...някой ако има идеи...

Сминдух пия и като добавка, и го бутам навсякъде, във всичко! Стимулираме кърмата! Днес инвестирах в електрическа помпа, да видим каккво ще стане! Писна ми вече кърмата да отива фира, защото нали се цедя ня ръка, не мога да я вкарам в съд :D

Името сме си го избрали още преди да решим да правим бебе :D Но и той сам си го избра, защото, ако се беше забавил още два дни, щеше да се казва Гавраил, но той реши да се казва Дамян. Разбира се аз му помогнах доста - аз всъщност влязох в болница два дни преди термина и като ме приемаха казаха, че вътрешният ми таз е на границата и доста зависи от размера на бебето как ще раждам. Тогава се допусна вариан за цезарово сечение. Обаче после пак ме гледаха и казаха, че бебето е 2870гр., а макар, че съм с тесен таз, бебето е в такава позиция, че да мине свободно през него. Откъде дойдоха тия 3650гр. :D Тук стигаме отново до това дали изобщо може да се вярва на ехографа.

Интересно ми е кога ще мога да започна да потренирвам. Ясно, че трябва да изчакам шевовете...

Между другото, положението с излишните килограми не е съвсем потресаващо и отчайващо. Не знам кога ще мога да сее премеря на кантар, но аз ги чувствам като 5 излишни кила, не знам дали усещането ми е правилно. За сметка на това имам сериозна загуба на мускулна маса...;(

11.11.14
20:55

Мускулната маса е ясна - няма как да нямаш загуба. Аз като родих смъкнах повече отколкото бях качила по време на цялата бременност. А акушерката каза, че едно раждане се равнява на 10 км маратон. Няма как да нямаш загуби на ММ.
Относно доизцеждането - прави го само, когато се налага. Не знам ти на какво мнение си, но аз отказах да я вкарам в какъвто и да било режим на хранене. Кърмихме се на поискване. Имало е периоди, в които имах усещането, че живота ми е едно непрекъснато кърмене, но и това минава. Трябва да се въоръжиш само с много търпение. Кърмата я стимулираш най-добре, когато му даваш да яде на поискване, а не на 3 часа както е общоприетото схващане. Все пак бебета най-добре знаят кога са гладни, а не ние, нали така ;)

11.11.14
21:43

Напълно подкрепям Стелка :) И аз кърмих на поискване т.е. когато бебето реши ;) И наистина има период, в който си мислиш, че живота ти е само кърмене, но отминава....имах дни в които само това правех, буквално....но това е само в началото, докато се регулира кърмата и докато бебчо се научи :)
Електрическата помпа мисля, че е излишна, но...щом така сте решили...
Пий много вода, и храната е важна но водата повече :)

Бих те поканила на басейн след два месеца, ако разбира се лекарят ти разрешава (с оглед на състоянието ти) :)

12.11.14
11:40

казано от Absolut Illusion на 11.11.14, 20:55:

Мускулната маса е ясна - няма как да нямаш загуба. Аз като родих смъкнах повече отколкото бях качила по време на цялата бременност. А акушерката каза, че едно раждане се равнява на 10 км маратон. Няма как да нямаш загуби на ММ.
...

Брей, тези акушерки били като треньорки на кенийските бегачки! ;) :D (giggle) Обожавам ги тези градски легенди (tmi).

Относно свалянето на кг с кърмене - май няма общовалидно правило. Някой свалят като за световно, други не само, че не свалят но дори могат да качат още.

12.11.14
14:37

Тъй, тъй...ами аз съм за режима. Моята ламя преяжда и не мога да му давам постоянно, когтао той поиска, в смисъл, не ме кефи, доста изчетох, доста се колебах, но засега ще опитам да го вкарам в режим. Кърмата според мен трябва да се цеди, за да отстъпва място за нова, но и основно, за да ми отпусне гърдите, защоото ламята изсмуква яко, но гърдите искам дада ми с еоблекчават напълно, без да се застоява. Освен това - замразявам кърма, така, че електрическата помпа ми е много от помощ. Ккато казах, предпочитам да се цедя на ръка, но не мога да я събера в съд и я хвтрлям.

Относно свалянето и качването - мисля, че е въпрос на хранителен режим. Но не зннам, ще видим. Сега съм много по-стриктна с храната в сравнение с бременността, но пък педиатърът каза, че съм му дала всичко, от което е имал нужда по време на бременността и съм се справила повече от добре, за което съм изключително щастлива. Дано продължи да се развива така!

Ронко, веднага щом ми позволят - идвам. Искам и бебе да ходи на басейн, веднага щом му позволят! Лошото е, че е иде зимааааа!

Вииииик, акушерките са чудесни жени, за тях или хубаво, или нищо! :D аз съм им много благодарна, и на тези, които се грижеха за мен, и на тези, които се грижеха за Дамянчето. Само една не я харесвам - на въпроса защо бебето ми е на система, отговорът беше: “Е как защо! Заради теб!” (fubar) И това четири часа след като съм го родила!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 12.11.14 15:49.

12.11.14
16:08

И аз подкрепям карфичето - аз на моята ще съм й вечно благодарна, както и на целия екип. А и родих много бързо - в 8:30 ме приеха, в 11:05 вече бях приключила хаха.. .ама в последствие разбрах, че и контракциите се смятали.
За хранителния режим не съм много убедена... мога да кажа, че аз или не ядях или ядях по твърде много.
И започнах да тренирам сравнително скоро след раждането, а бях също с епизиотомия. Естествено в началото с много леки упражненийца, колкото да вляза в ритъм.
Кърменето не помага на отслабването, но помага за по-бързото прибиране на матката, а оттам съответно и на корема.

12.11.14
17:28

ООоо, ама на мен коремът ми е дооооста прибран, даже съм доста учудена! Аз като родих, веднага попитах за торбата с мясъка, но докторът каза, че няма нужда, защото матката се е събрала достатъчно, за да не се нуждае от пясък. Факт е, че кърменето, не знам за помощ при остлабването, но за контрахиране на матката е безценно! Сега ще проследим с отслабването как се движи въпросът! То някак си аз не съм толкова дебела, колкото съм отпусната, еле па в краката! Няма да получа представа и колко кила имам за сваляне, дори да се премеря на кантар, защото след раждането гърдите ми станаха огромни и тежки, бременността пасти да яде. Както казах на момичето от моята стая - тръгвам си с двве придобивки - бебе и силикон! :D Бе, гледам да се храня правилно - разнообразно, здравословно и питателно, ако сваля излишното - сваля, ако не - не, има време. Сега се чувствам що годе добре в кожата си, очаквах да се чувствам доста, доста по-зле и да изглеждм доста по-зле. Веднага щом мога - халките, лоста и пОдУвките са мои. Малко по малко.

Аз започнах да раждам около 02:00 - тогава за последно си погледнах телефона и се пльоснах на масата, защото започнаха напъните и аз вече не издържах, изкрещях и дойде акушерката, която ми се скара да не напъвам, че ще се разкъсам! Изпълнението на това нареждане беше ужасно трудно, де! Тааа...в 02:40 родих. С контракциите са общо 8 часа и 40 минути. Ама контракциите ми започнаха на 5-6 минути, в смисъл когато ги категоризирах като контракции...

13.11.14
11:04

Айде да взема вече да описвам :)

12.11.2014г.

Храна:

овесена палачинка с фурми, супена лъжица бадемов тахан, банан;
свинска пържола, краставица;
домашен дюнер ит пълнозърнеста тортила и свинска пържола с картоф на фурна и домашна лютеница;
свинска пържола, яйце, краставица, кисело мляко;

Течности:

2л. вода;
1л. чай за кърмачки + отвара от копър;

Добавки:

Сминдух;

Храната изглежда много, но е нормална като количество - вечерта беше половин, на обяд беше една, ама доста тънка, в тортилата има около половин с няколко картофа, а овесената палачинка я поделихме с грудака - тя е 3 яйца, 60гр. овесени ядки, 3 фурми;

15.11.14
19:54

15.11.2014г.

Храна:

овесена палачинка с фурми;
свинска пържола, снежанка;
ябълка;
еедно квдратче шоколад;
тиквен ккрем с кашу и фурми;
свински пържоли;

Течности:

2л вода;
1л чай;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух;

Борим се с туй бебенце, то послушно, ама много лакомо. Сутрин - голям кротак, ама вечер...лакомията като го подгони...няма мир.  По-миналата нощ много плака, но аз упорито държах на 6те часа почивка. После реших, че следващата нощ ще му дам нощнп хранене - той пък спа непробудно 7 часа, чак изпуснахме яденетто в  6. Трябва да положа повече усилия за храната. Айде, днес съм яла човешки, ама вчера - слаба работа...нещо апетитът го няма никакъв. За сметка на това, кърменето ме изцежда и ужасно ми се спи. Вчера не можах да спазя правилото той като спи, аз също да спя, но днес - успях. Справяме се, доста питанки има, ама лекаа полека...свикваме.

15.11.14
20:21

Оп, едни пръстчета :D Само те приличат на моите...иначе това дете не е от мене.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.11.14 20:22.

Пръстчета сладки :)

И с водата си добре, похвално!
Карфиче, ще влезете в график и ще се научите на всички подробности :)

казано от karfi4ka на 15.11.14, 19:54:

много лакомо.

Звучи барабар бащичко :D

15.11.14
22:38

казано от Херцог Трън на 15.11.14, 21:34:

казано от karfi4ka на 15.11.14, 19:54:

много лакомо.

Звучи барабар бащичко :D

Те са едно и също лице...сега маааалко се е изменил, но като го родих... не мога да повярвам, че някой може да прилича толкова много на някой друг от самото си раждане! Копие, човвек!

16.11.14
19:44

16.11.2014г.

Храна:

тиквен крем с кашу и фурми, половин парче домашна баничка;
овесена палачинка с фурми;
половин пица “Маргарита”, парче щолен;
кюфтета от мляно свинско;

Течности:

вода - 2л;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух;

Днеска повечеко въглехидрати, не дотам полезнни.

Размишлявах - май мистичната родилна депресия ме подмина. Факт е, че четвъртъкът преди да ни изпишат, ме беше погнало нещо - цял ден не спрях да плача, само като си представях малкото дамянско личице и рукваха сълзи, много странно усещане. Освен това ми се приплаква всеки път като кърмя, също доста странно усещане. Но засега следродилна депресия няма. Даже напротив, чувствам се добре, дано продължи така. Макар че знам, че като започнат коликите, няма да се чувствам така добре, а и като остана сама, когато Десо се върне на работа... И все пак се надявам хормонът да е в рамките на нормалното.

16.11.14
20:20

казано от karfi4ka на 16.11.14, 19:44:

Факт е, че четвъртъкът преди да ни изпишат, ме беше погнало нещо - цял ден не спрях да плача, само като си представях малкото дамянско личице и рукваха сълзи, много странно усещане. Освен това ми се приплаква всеки път като кърмя, също доста странно усещане.

Това е майчината любов Карфи (inlove) Няма по прекрасно усещане за една майка от това да види детенцето си или само като си помисли за него :) Това е плач от радост. И аз бях така. И още съм :)  Така ясно се сещам когато видях за първи път детенцето си как ревнах като малко дете от щастие :)
Наслаждавайте се с малък Дамян един на друг (sun)

Мнението беше редактирано от Vess на 16.11.14 20:21.

17.11.14
10:44

Oooo, да, моментът, в който ми го донесоха....не може да се опише и не може да се сравни с нищо на света, за съжаление го видях и гушнах за секунди, защото трябваше бързо да го качат...нооо, Божееее...като изплака (понеже като излезе не изплака, а малко по-късно, като го обдишаха) и като ми го донесоха....и сега текат сълзи :D Удивително усещане! Аз малко се бях уплашила въпросния четвъртък, защото мислех, че от тия емоции и страхове какво ще го правим като ги няма акушерките, помислих да не вземе да ми спре кърмата. После се прибрахме...преживяхме едно кошмарно денонощие, ама после всиичко си тръгна, със своите страхове, но си тръгна. Вчера му ковнахме тиквичката в чучура на чешмата, докато го къпахме :D, дано не сме го лишили от възможността за Нобелова награда :D

17.11.14
19:55

17.11.2014г.

Храна:

тиквен крем с фурми и кашу;
парче щолен;
свинска пържола, парче кашкавал, малко домашна лютеница;
банан;
бадеми;
кюфтета от мляно сввинско;

Течности:

вода - 2л;
чай - 1л;

Добавки:

Витамин Ц, сминдух;

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1