karfi4ka тренира - интервали он холд

Прескочи до:

17.12.16
22:24

Е, бра’о, на нова страница... За съжаление моят красив и умен съпруг и спотър, не е чак толкова силен с фотоапарата и ме изтреска със светкавицата. Без светкавица пък не става, затова пуснах един филтър на първата снимка, втората си е оригинал. Естествено позирането при мен е доста слабо и не може много да се придобие реална представа за дереджето, НО!, мисля, че става за някаква информативна снимка, с която да следим горе-долу прогрес-регрес. Ще си снимам и другите крайници. Ма утре.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 17.12.16 22:31.

18.12.16
12:23

18.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- две мини толумбички, чай;
- пълнозърнест хляб, яйце, сушен домат, шунка, кавкавал, мандарини;
- пилешко от бут със сушени домати, моркови;

Тренировка № 17:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Много добре на клека, дори вдигнах скоростта, явно, защото приключих за под 3 минути и 30 секунди.
Набирането обаче...ами след четвъртия подход си бях на отказ... Не знам, клекът изпива всичко в мен :D :D :D
За сметка на това на раменната преса се включва генераторът :D :D :D Много добре ми се получи.

Направих хубаво, продължително разтягане/отгряване, за което, за съжаление, нямам време през седмицата.

Имам отвратителна мускулна треска на трапеца, като шръгна...ужасТ. Но се сетих от какво е - суинговете с 32ката :D :D :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.12.16 14:17.

Баци, много ти е хубав гърбът, но на живо е още по-хубав (и специално, когато извършва движение).

Позингът ти трябва да се подобри, за да можеш да покажеш цялата прелест на тез’ мускулЕ!!!

:D :D Тренирайте с Десо!

18.12.16
16:25

Не става, не мога, не ми се получава :D :D :D Опитваме от години :D Хубавото е, че, донякъде, двете години майчинство са ми оправили дисбаланса, не напълно, но положението е прилично :D Ето защо никога повече чанта на едно рамо!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.12.16 16:26.

19.12.16
10:37

19.12.2016г.

Храна:
- кафе х 2;

Тренировка № 18:
През 10 секунди:

- 10х2 х мъртва тяга@53кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 10х2 х руски суинг@32кг пудовка;

Много трябваше да бързам, че трябваше да си къпя косата в залата. Днес е детското парти в Инспекцията и носех 200 торби...

Тренировката беше много хубава и на висока скорост, с точни почивки. Суинговете оставих само 10 подхода, защото наистина нямах никакво време. Н еможах да разтегна, естествено. Не можах и нищо за корем да направя. Вчера направих няколко бройки сталкер и, естествено, имам зверска мускулна треска на корема. О, чудо!

21.12.16
09:41

20.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- пилешко филе със сушен домат, картофено пюре с руко/ула (да не вземе да дойде някой да ме поправи и да ми каже, че си зарязвам детето, за да тренирам!), брауни (три тънки резена унаклно, топящо се в устата, брауни, между тях - сирене “Филаделфия”, залято със сладко от боровинки);
- кафе, уиски (нескромно количество със също толкова нескромно качество), шоколадов бонбон;
- мандарини, банан, пилешко от бут със сушен домат;

Цял ден командировка, бях забравила хубавите неща на работя. На моменти се чудя, дали това, че не ни плащат достатъчно е хубаво или лошо, защото, ако ни плащаха, не съм сигурна дали щях така активно да търся нови възможности. Новият ни директор, който беше началник отдел преди да изляза по майчинство, е уникална личност, работата е много, но е лежерно и спокойно, и се върши с желание (за себе си говоря), дори понякога да е абсурдна и безмислена. Всичко има хуабви и лоши черти. Но вчера беше уникален ден с много, много настроение. След работа кръстихме един от най-старите служители, кръщенето го поляхме подобаващо, отново с добро настроение. Въобще вчера беше супер, супер як ден.

Няколко снимки от понеделнишкото детско парти. Както казах, Директорът ни е най-якият и най-грижовният! И прави най-яките партита! И Дамето с Началник отдела ми!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 21.12.16 09:47.

21.12.16
09:54

21.12.2016г.

Храна:
- кафе;

Тренировка № 19:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

След това:
- 2х2 х преден клек@40кг (party) (знам, че е грешно, но се изкуших да пробвам, доволна, никога не съм клякала преден клек с повече от 30-32 кила, в цялата си тренировъчна кариера!);
- 3х5 х сталкер@2х5кг;
- 3х10 х упражненията-ми-за-разтягане;

Отидох в залата и отвратително ме мързеше, знаейки какво ме чака (не с лошо, но знанието, че ще ти спре токът е малкооооо притесняващо на моменти и започването е леко трудно с тази мисъл; но това е само на моменти, като днес например). Даже обмислях как да отложа за следобед, но Десо ми напомни, че ще огладнея, ще ям и няма да мога да тренирам. Затова се напънах. И то, както винаги става, когато ме мързи преди тренировка, се получи отлично. Отличен клек имам предвид, защото набиранията пак бях на отказ от шестяи подход натам. Обаче имах време днес...помотах се след тренировката и се изкуших да пробвам да клекна с 40кг. И се получи.

Днес е нашето коледно парти в работа, а.к.а. банкет :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.12.16 11:59.

Иван

21.12.16
23:58

казано от karfi4ka на 21.12.16, 09:54:

отвратително ме мързеше, знаейки какво ме чака (не с лошо, но знанието, че ще ти спре токът е малкооооо притесняващо на моменти и започването е леко трудно с тази мисъл; но това е само на моменти, като днес например)

Днес, пътувайки към София, си говорих с един приятел на тази тема. От 1-ви до 11-ти клас тренирах шотокан карате - разбирай лапе тотално. Другите деца излизат да играят пред блока, аз - 4 дни седмично от 19:00 до 21:30 - на тренировка, няма зима, няма лято. Разбира се, аз сам исках да тренирам и никой от нашите не ме е натискал. Но е имало много пъти, в които съм влизал в залата с мързелива нагласа и като съм знаел какво следва, съм си мислел “не, няма начин да завърша тази тренировка, въобще не виждам как ще стане”. Обаче як grind - всеки, който е тренирал подобни изкуства знае, че няма средно положение - или тренираш на макс или правиш лицеви опори, докато на сенсей му харесат. Та така, още тогава разбрах, че дисциплината е много много по-важна от мотивацията и до ден днешен това ми помага във всяко едно начинание, какво остава за някакво си трениране с тежести :) . И много други неща ми даде шотокан, де, пиша само по темата.

22.12.16
10:50

Ванка, аз имам един страх, предполагам всеки човек го има. Изпитвам го не само пред натоварваща тренировка, изпитвам го винаги, когато имам да правя нещо сериозно - да напиша съчинение, да реша задача по алгебра, да си прочета учебника по граждански процес, да напиша жалба, да разгледам жалба, да си “ремонтирам” CV-то, да си “ремонтирам linkedIn профила....не ме е страх, че не мога, а че ще ми трудно, че ще изляза от зоната на комфорт. За съжаление не мога да кажа, че съм дисциплиниран човек, животът с Десо (който е олицетворение на дисциплината) ме е направил далеч по дисциплинирана, отколкото бях, но има много какво да се желае. Липсата на дисциплина се корени точно в този страх от излизането от зоната на комфорт. И при тренировките е същото. Понякога ме е страх,ч е ще установя, че не мога нещо. Като пиша, ме е страх, че мисълта върви преди ръцете и не мога да я подредя. Такива неща. Под “мързел” нямам предвид мързел действително, а точно този страх. Едно от най-честите ми оплаквания е: “Страх ме е!”  :D :D :D

казано от karfi4ka на 21.12.16, 09:54:

Днес е нашето коледно парти в работа, а.к.а. банкет :D

Е, нЕма такова парти! Строших си краката, към клека вчера прибавянето на близо шест часа скачане (и като казвам скачане, имам предвид СКАЧАНЕ) доведе до таковатреперене на бедрата....Днес прасците ми са сковани...и нямам глас...защооооотоо имаше караоке ииии аз тооооолкова се раздадох!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 22.12.16 10:52.

Иван

23.12.16
08:06

Това са нормално неща, колкото човеЦИ, толкова разлики. Аз пък постоянно се предизвиквам и гледам да съм извън комфорта на зоната си. То и ежедневието ми го изисква, де. Това ме зарежда, иначе трябва да лягам и да умирам. Важното е да сме живи и здрави.

23.12.16
08:42

Здрасти!
Ще се намеся само за кратко е единично, по повод комфорта...
Реално адаптацията(успеха и ползата, повишената функционалност и компетентност) се градят на правилно дозиране на стреса(с малко и постепенно покачване), ако човек се опита да се надскача, без да се е адаптирал достатъчно, независимо в каква област ще претърпи провал(или няма да развива потенциала си, все едно скача, но е вързан с въже, около кръста - връща се винаги в същото изходно положение), е разбира се в човешките взаимоотношения може да се ползват и други прийоми.
Относно дисциплината, тя също е функция на навика, да се адаптираш(повишиш зоната си на комфорт), че независимо от обсоятелствата ще влагаш усилия ежедневно/често в дадена област, което води до това, че можеш да контролираш отчасти себе си(да се занимаваш с непривично за теб нещо, да знаеш, че когато вложиш усилия ще успееш), но това също не е на всяка цена.

И в този ред на мисли, тъй като не всички са юристи и това е изисквало достатъчно последователност и усилия имаш един доста стабилен стълб(устойчив на сътресения, аз обичам така да говоря за нещата, който изграждат силен и способен характер), на който можеш да се уповаваш, когато не си сигурна в себе си в дадено начинание.
След като си учила n-брой години, влагала си последователно труд, то ако го влагаш интелигентно(най-вече като честота и дозировка) и в друга насока, те очакват успехи в бъдеще.

Успех! :)

23.12.16
16:58

Момчета, благодаря, мненията ви бяха ценни за мен :) Темата е отворена и занапред :)

23.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- сирене, чушка;
- парче пица;
- сладолед;
- бира, скара;

Трренировка № 20:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбар тяга@60кг;
- 10х2 х лежанка@33кг;
- 10х2 х руски суинг@32кг;

Отделно:

- 2х5 х сталкер@2х6кг;
- 2х10 х упражненията-за-разтягане;

Увеличих тежестта на трапбара. Имах едно неволно тъч енд гоу повторение, много беше гадно. Иначе - супер, заради увеличената тежест малко се вдигна времето за изпълнение, но почивките са стриктни. Лежанката беше скоростна, много съм доволна от нея, леко ми е вече даже. СУингът много ми тежеше.

Днес - поредните партита, цели два броя - рожден ден на Марти (в тая връзка противовъзпалителното няма да ми се размине, но днес ще коментираме на живо въпроса с врата). После среща със стария клас.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.12.16 12:00.

24.12.16
11:59

24.12.2016г.

Храна:
- кафе, банан, мандарини;

Тренировка № 21:
През десет секунди (много условно за клека):
- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране на халки;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:
- 2х10 х упражненията...;

Значи! Тая тренировка почти може да се нарече ужасна. ПЪРВО - има ЗВЕРСКА мускулна треска на прасците от скачането в сряда, прасците са така вдървени, че не мога да клекна свободно, нестабилна съм. ВИкнах Десо да ме пази на клека. Той пък взе да ме корегира и макар че беше прав, ме разсейваше, та му казах да се махне от зад мен и да застане отстрани. Някъде петия подход банда дрънкалници  дрънкаха до мен, разсеяха ме в самото повторение, не знам какво направих, но щангате ме обърна напред и щях да падна. И нервната ми система беше така натоварена, че ... се разплаках :D За десетина-петнайсет секунди се събрах и успях да продължа, успешно, но времето ми се увеличи, съсредоточаването се намали, изобщо КПД-то беше паднало. Набиранията не бяха зле, дори по-добре от успоредния хват, но имаше откази, пак. Доволна от раменната преса. Нямаше къде да си направя сталкера.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 24.12.16 12:00.

27.12.16
12:32

Има и такива тренировки, но и през тях трябва да минем, за да вървим напред (или нанякъде, защото не винаги е напред). :)

Много оптимисточно се изказах, а? :D

27.12.16
13:32

Боби, колкото и странно да е, ти винаги ме...оптимизираш по отношение на тренировките, дори да не казваш нещо положително :D

Да, има и такива тренировки, като оная ужасната и си прав, че трябва да ги преодолеем. За да стигнем до днешната. Днешната ПЕРФЕКТНА тренировка, като перфектна е слабо казано.

Първо - докато загравях Десо беше наредил едни 80 кила да ги обръща. И те просто крещяха: “Ела, дръпни ни!”. И аз отидох, но от 80 се уплаших и Десо предложи да нареди 70, да видим какво ще стане. И...с ПЕРФЕКТНА техника (според Десо), техника по учебник (с уговорка за скоростта, защото малко бавничко дръпнах, от страх; следящите дневника ми знаят, че често главата ми пречи на големи тежести, затова мразя максове), си дръпнах, като един пич, 70 килца конвенционална мъртва тяга. Този път дори аз нямах забележка към техниката си. Тук някой може да каже, че щом ми е перфектна техниката, значи има мегдан за още. Но и всички знаем какво ми е мнението за максове с компромис в техниката. Трябва да се отбележи, че аз имам една мижава единица на 70 кила, някога, в миналото, под окото на Десо и Вито, но тя беше мноооооооооого измъчена, с фитили и....за съжаление, с незадоволителна техника. База за сравнение с днешното няма, никаква.

След това - издухах десет двойки трапбар на 60 кила с може би и по-малко от десет секунди почивка с нагласянето. Ма толкова да ми беше леко, а ми е втора тренировка на атзи тежест. Просто ги ИЗДУХАХ, почти на един дъх.

Същото щеше да се случи с десетте двойки на 33кила на лежанката, но от рано усетих, че летя и шибнахме още 2,5кила отгоре. ВЪпреки това и лежанката отлетя с лекота и определено още 2,5кг щяха да дойдат много добре.

На суинговете пудовката тежи. Това е положението. Но натиснах за 20х3, ей така, за да не се предавам, без компромиси, разбира се.

Разтегнах и направих 2х5 сталкер с 2х6кг, като го развъртях в кръгове, без почивка с другите две разтегателно-коригиращи упражнения, та се поизпотих и тук.

Та, малко в обратен ред, ама..:

27.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- капама, руска салата;
- бадеми, домашен суджук, гауда, варено яйце;

Тренировка № 22:

1х1 х мъртва тяга@70кг;

През десет секунди:
- 10х2 х трапбар тяга@60кг;
- 2х2/8х2 х лежанка@33кг/35,5кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг пудовка;

2 рунда:
Сталкер@2х6кг’
упражнение 1;
упражнение 2;

Забравих да си запиша относно тягата, че в негативната фаза върнах абсолютно контролирано без мятане, хвърляне и други подобни методи.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.12.16 16:01.

28.12.16
14:34

28.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- домашен суджук, печени бадеми, варени чйца, гауда, моркови;

Тренировка № 23:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране на халки;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Отделно:
1х4, 2х3 х сталкер@2х7кг;
2х10 х упражнение 1;
2х10 х упражнение 2;
поздрави;
стойки на глава;
разтягане;

Много откази на набиранията след четвъртия подход, голяма мъка.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.12.16 16:01.

29.12.16
23:52

29.12.2016г.

Храна:
- печен снадвич с кашкавал;
- барунито на Санчи (inlove);
- свински ребра, картофено пюре, салата моркови + цвекло, чаша + червено вино, половин малко парче тирамису + уникален-коняк;

Понякога съм по излиянията, понякога не съм. Просто е яко, че има хора, които имат порив (inlove)

За следобеда + вечерта е слабо да се каже, че бяха страхотни...

Гости у Санчи. Съветите за рецептата можете да си ги хванете и да си ги...четете, рецептата на баруното в този вид е уникат. Кафе. С малко пръстче навън. И много приказки. И много смЕх.

Гости у единия от съучениците ми. Редовното сбиране на трите двойки. Този път ребрата от Вики. Понадухме шкембаците. Пак много смЕх. И приказки.

30.12.16
12:28

30.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- два шоколадови бонбона, домашен суджук;

Тренировка № 24:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбар тяга@60кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг пудовка;

Отделно:
лежанка - 1х1@38кг; 1х1@45кг; 1х1@50кг;
1х10 х упражнение 1;
1х10 х упражнение 2;

Много силна тренировка. Супер бърза. Едно момче беше така добро не само да ми отстъпи лежанката като направи по-дълга почивка, за да не почивам след тягата докато го чакам, но и стана мой спотър, малко се уплаши, че ще се затисна, та се опитваше да крепи щангата, но се опитах да го успокоя, че няма никаква опасност да се затисна и само трябва да я вади и взима, той все пак каза, че ще пази за всеки случай :D Много мила персона. Лежанката определено се нуждае от още три кила за двойките. Реших да тествам докъде съм докарала за единица, та 38 беше за загрявка, защото бях изстинала вече, а 45 излетяха. Слагам уговорка за 50те, защото имах още мъничко пространство, за да ударя гърдите, но това, че не докоснах гърдите го отдавам на факта, че при взимането леко се разсеях и щангата залитна назад, което ме уплаши, че няма да мога да я избутам. Затова се уплаших да я пусна плътно до долу. Иначе много чисто и стриктно поторение, Санчи е свидетел!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.12.16 14:05.

30.12.16
12:55

Свидетел! Избута си я стриктно!

И противотежест го игра :D

30.12.16
12:57

казано от Sanya на 30.12.16, 12:55:

И противотежест го игра :D

Кат’ няма колан... Нали сме се клели да бъдем един до друг...зад друг...за друг :D

П.п. Казах ви да питаме Гипса дали може да се хванеш за Десо :D :D :D Като тежест :D

П.п. Освен това ние имаме опит, датиращ от 2011-та:

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.12.16 13:06.

30.12.16
15:06

Ей, чета и гледам-силата ти лети нагоре- 50 лег, 70 тяга. Много силно за 45 кг момиченце. 
Ма с тези изпълнения ... Моля те, ще умориш мъжО си :)

30.12.16
15:10

Не, не, не съм 45 кила, около 50 се движа +/- 1-2, според периода. Днес дори се качих на кантара в залата и той твърдеше, че съм 53. :D Но съм около 50 :D Но да, силата ми лети. Точно това коментирахме преди малко, че изведнъж скочи, днес тия 50 изобщо не очаквах да ги мръдна, а то си ги избутах много приемливо. Смятам в понеделник да пробвам пак, за да ги запиша като напълно стриктни и повече максимални опити няма да пробвам до края на януари, живот и здраве :)

Ма той пожела! :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.12.16 15:14.

казано от karfi4ka на 30.12.16, 15:10:

...той твърдеше, че съм 53. :D Но съм около 50 :D

Кат’ прогнозата за времето си... 50, ама се усеща като 53… (giggle)

31.12.16
12:24

31.12.2016г.

Храна:
- кафе;
- избухващи в устата (по думите на Санчи, а и емпирично установено) бонбони с ликьор с доста приемливо съдържание;
- сандвич с хлебче от Лидъл, сушен домат, кашкавал, домашен суджук, фреш от портокал;
- сладолед, кафе с грог;
- свинско със сушени домати, суджук, червени чушки, моркови, синьо сирене, розЕ;
- домашен сладолед от замразени банани и микс други плодове;

Тренировка № 25:
През десет секунди:

- 10х2 х преден клек@33кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х пуш преса с успореден хват@2х10кг;

Отделно:
2х10 х упражнение 1;
2х10 х упражнение 2;
разтягане (колкото да не е без хич);

+ 2 снача @12кг пудовка

Снощи с Деско гледахме филми и си легнахме много късно. От седенето в леглото ми се е натегнала лявата плешка/лопатка и лявата част на трапеца, та много трудно се раздвижих. Но сложих още три килца на клека, ей така, за да изпратя старата година с клек една идея по-близо до лега ми :D :D :D :D :D Скоростта беше по-ниска и приключих за около 4 минути. Реших се да взема и за раменната преса по-тежките дъмбели, но без пуш нямаше как да стане, та в девет от десет подхода пушвах. Беше всъщност много приятно. Днес набиранията започнах да отказвам, чак след около шестия подход, което е добре. Въпреки недоспиването, тренировката се получи добре, не мога да се оплача.

Изпращаме старата година, посрещаме новата. Дано ни се случат още хубави неща, а лошите да успеем да преодоляваме.(d) Дано през новата година се поучим от 16 годишните как да си гледаме децата и да съчетаваме гледането на деца с работата и тренирането. :D Разбира се, от някои други 16 - 17 годишни може много да се научи, по много въпроси, поздрав за Боян (sun) (beer) Дано повече такива деца да има (sun)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 01.01.17 11:39.

31.12.16
17:56

Малко преди да изпратим 2016г. - на любимото място, в изначалния състав :D Екипна работа!

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 31.12.16 17:56.

02.01.17
13:32

01.01.2017г.

Храна:
- малко домашна пастърма, кашкавал, чушка, две филийки от франзела;
- кафе, сладолед;
- купешка баница с руска салата;

02.01.2017г.

Храна:
- кафе х 2, 1 бонбон “Мерси”;
- суджук;
- домашна баница;

Тренировка № 1:
През 10 секунди:

- 10х2 х конвенционална мъртва тяга@55кг;
- 10х2 х лежанка@38кг;
- 20х3 х руски суинг@24кг пудовка;

Отделно:
планк;
поздрави;
стойки на глава;
упражнение 1;
мачкане, разтягане;

Тяга ми натежа доста, но се справих с нея. Лежнаката беше отлична, правилно съм усетила, че е време да вдигна. Суинговете са тройки с 24кг, защото Десо ползваше 32ката и не исках д аму я взимам.

Снощи заспах в 18:30. В 22 се събудих, за да се преместя на леглото от дивана. Станах днес към 09:00. ДОбре се наспах. Имам малко проблеми с едната лопатка, оставям да почива един ден.

Новата година я посрещнахме вкъщи, двамата, едвам дотраяхме да стане 00:00 и благополучно си легнахме в 00:30 :D :D :D

Стартирам си отначало броенето на тренировките, като до момента имам 25 по схемата от последното начало.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 02.01.17 13:35.

02.01.17
14:40

казано от karfi4ka на 02.01.17, 13:32:

Новата година я посрещнахме вкъщи, двамата, едвам дотраяхме да стане 00:00 и благополучно си легнахме в 00:30 :D :D :D

Игле, откакто денят ми е по 5-6 часа - слънцето изгряваше в 9:15 и залязваше в 14:50 :D, заспивам в седнало положение към 18-19 часа вечерта, но пък се събуждам към 4-5 сутринта.
Новата година и ние я изкарахме у нас - заспах в 17 часа, събудих се в 21, колкото да изчакам 0:00 :D

Много слънчево настроение ти желая (sun)

03.01.17
13:35

Ох, тия вашите ширини там са ми голяма мечта! Не са малко нещата, които бих дала, за да ги посетя! Уж съм зиморничава, но ония пространства ме влекат :)  Надявам се някой ден звездите да се наредят за мен и да видя каке  да заспиваш в 18 и да се будиш в 4 :D

03.01.17
20:26

03.01.2017г.

Храна:
- кафе х 2, един бонбон мерси
- суджук, оризовки (не знам какво се уточни накрая, ще се мре ли от тях или не, но Санчи ми посочи едни толкова вкусни, че въпросът с умирачката от оризовки загуби значението си :D :D :D ), 10 фурми;
- един ред бяла Милка, 2 реда Ритер шпорт с марципан;
- сок от мандарини (2 санчовски чаши);
- судбук, синьо сирене, тортила, червени чушки;

Яденето днес заслужава да се отбележи, защото по празниците нито за миг не преядох, но за сметка на това днес си хапнах добре. Няма да се заричам, но ми се ще занапред да сведа шоколадово-захарните изделия до минимума, покриващ куртоазията, прилагана при почерпка :D :D :D Тъй, де, аз така или иначе не съм човек на сметките...затова нямам пресa :D И няма да имам :D

Хубав ден на работа. Живот и здраве, другата седмица отивам в командировка....в Несебър :D Много обичам морето през зимата (не изпитвам същите чувства към него през лятото) и много ще се радвам да не ми се изплъзне командировката под носа. Само ще видя как ще пдоредя тренировките, защото, ако пътувам, потегляме на девети срещу десети, че делото ни е в 11, а се прибираме, живот и здраве, на 12-ти вечер, защото последните ни дела са в 14:00.

Втори ден пия диклофенак, че положението започна да ме дразни. Всичко това заради едни 6-7 часа гледане на филм в гадна поза :D Марти каза 3 дни диклофенак, в четвъртък ще се преглеждаме. Хубавото е, че каза, че положението, най-вероятно, няма общо с тренировката.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 03.01.17 21:36.

04.01.17
10:38

04.01.2017г.

Храна:
- кафе, мандарина;
- суджук, оризовки;
(план)
- суджук, чушка, оризовки;
- кафе;
- мица, синьо сирене, чушки;

Тренировка № 2:
През 10 секунди:

- 10х2 х преден клек@30кг;
- 10х2 х набиране с успореден хват;
- 10х2 х раменна преса с успореден хват@2х9кг;

Днес 33кг ми тежаха на клека твърде много, за да си го направя с желаното темпо, затова смъкнах тежестта. Чувствах се вдървена, лопатката ме понаболяваше, но се чувствам много по-добре. Бях и недоспала, защото снощи легнах късно, дълго приспивах Дамко, после се лекувах, защото един колега дойде много болен на работа и 100% ме е заразил! И си взе болничен до края на седмицата! Е защо не си го взе още вчера!? Та гаврътнах витамин ц, цинк и едни шотчета от ракия, оцет и мед. Освен това Дамко се буди неколкократно и стоях на няколко пъти през нощта дълго време будна, и ми се разби сънят. Даже сутринта, докато го оправях за градина, имах колебания за тренировката, но все пак отидох. И там също се поколебах, не се чувствах в състояние да избухна. Но едно момче ме помоли да му бъда спотър!!!!!! И това ме накарая да не се лигавя :D После дойде и Десо, и ми се скара :D В края на краищата тренирах, с по-леки тежести, но се получи хубаво, много даже, даже днес нямах отказ на набиранията (естествено заради смъкнатата тежест на клека) и дори бяха доста хубави набирания.

Постът ми е малко хаотичен. :D Няма последователност в мисълта.

казано от karfi4ka на 04.01.17, 10:38:

и едни шотчета от ракия, оцет и мед.

...

казано от karfi4ka на 04.01.17, 10:38:

Постът ми е малко хаотичен. :D Няма последователност в мисълта.

Може би си се поувлякла с лечението снощи? :D :*

04.01.17
10:49

Ем...Санчи каза: “Смесваш в една лъжица ракия, оцет и мед и пиеш.” А аз разбрах “Смесваш една лъжица оцет, една лъжица ракия и една лъжица мед.” и това изпих...два пъти :D

04.01.17
10:56

казано от karfi4ka на 04.01.17, 10:49:

Ем...Санчи каза: “Смесваш в една лъжица ракия, оцет и мед и пиеш.” А аз разбрах “Смесваш една лъжица оцет, една лъжица ракия и една лъжица мед.” и това изпих...два пъти :D

Можеше да си оставиш и за сутринта един “шот”, ама явно ти се е харесало :D Но то нали има мед, важи правилото на Мечо Пух - “Колкото повече, толкова повече!” ;)

04.01.17
10:58

Ракия преди работа :D :D :D

04.01.17
11:34

казано от karfi4ka на 04.01.17, 10:58:

Ракия преди работа :D :D :D

Преди, по време - все пак за да тече гладко работния процес :D :P
(d)

05.01.17
22:52

05.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- мица;
- мица;
- 4 бисквити;
- кафе х 2;
- суджук, пастърма, синьо сирене, варен картоф, чушка;

Още 7 дни диклака + милгама. ДЪлго е за обяснение, но с упражнения ще се оправи. Не е нещо, което съм предизвикала, но хвърлянето на дивана миналия месец + филмите в неудобна позиция са подразнили хипофункция, която имам. Без забрани за трениране, само препоръка за без нови тежести докато не отмине, не за друго, а защото за момента знма кое как ми се отразява, а ако сложа нова тежест - няма да знам.

06.01.17
11:16

06.01.2017г.

Храна:
- кафе;
- маслини, 3 оризовки, суджук, синьо сирене, червена чушка;
- маслини, 3 оризовки, суджук, синьо сирене, червена чушка;
- кафе, бисквити;
-

Тренировка № 3:
През десет секунди:

- 10х2 х трапбар (ниски дръжки)@50кг;
- 10х2 х лежанка@35кг;
- 20х2 х руски суинг@32кг пудовка;

Отделно:
- разтягане;
- корекции;

Сега! Сутринта в залата изпаднах в онази ситуация, в която не можеш да повярваш, че си бил толкова несъобразителен (за да не кажа тъп, ама понеже не съм тъпа... :D :D :D ). Откакто правя трапбар тяга, я правя с високите дръжки, защото (и тук идва несъобразителността ми (дали моя или по-скоро на Десо, но пък аз просто приех думите му за чиста монета и не съм се замисляла)) трапбара е направен така че дръжките са една върху друга и като е обърнат с високите нагоре, не можеш да стигнеш ниските....НО НЕ СЪМ СЕ ЗАМИСЛИЛА, ЧЕ МОГА ДА ГО ОБЪРНА И ВИСОКИТЕ ДА ОТИДАТ ОТ ДОЛНАТА СТРАНА! :D :D :D :D :D Днес някой беше оставил трапбара обърнат и така стигнах до това прозрение. И правих трапбара с ниските дръжки. Важно е да се каже, че те са доста по-дебели, не дебели, но по-дебели от високите и са си ниски. Така че 60кг за двойките бяха просто невъзможни от тази позиция. Затова си сложих 50. В тази позиция трапбарът някак леко се накланя напред и при тягата имах една мисъл, че задната тръба ще ме перне по задника, и ще ми арзвали движението, та сама развалях движението, за да се пазя, ама това ставаше подсъзнателно. Въпреки всички тези...неща, трапбара всъщност беше много добре и реално бяха много доволна, че открих начин (Еврика!) да използвам ниските дръжки.
На лежанката върнах на 35 не защото ми тежи, а заради указанията на Марти да не добавям нови тежести в движения, които смятам, че активират болката, докато не регулираме хипомобилността (или както там му се казваше). Поради факта, че нацъках тягата за по-малко от 3 минути, защото 50 кила ми бяха леко леки, но не смях да сложа пвоече докато не проверя движението с ниските дръжки, лежанката, дори на 35 кила, ми тежеше повече.
На суинговете пудовката си ме влачи, но предната такава тренировка си показва, че или 32, или нищо, защото 24 са твърде леки.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 08.01.17 13:02.

06.01.17
12:00

Мица съкратено от мекица ли е? (wasntme)

06.01.17
12:18

казано от karfi4ka на 03.01.17, 13:35:

Ох, тия вашите ширини там са ми голяма мечта! Не са малко нещата, които бих дала, за да ги посетя! Уж съм зиморничава, но ония пространства ме влекат :)  Надявам се някой ден звездите да се наредят за мен и да видя каке  да заспиваш в 18 и да се будиш в 4 :D

Направо сте добре дошли :) Само казвате и пристигате. Имаме директен полет с Rayan. Денят вече започна да нараства, температурите малко паднаха, ама не е драма. Сутринта пих кафе на балкона на -19 (sun)

06.01.17
12:37

казано от Zozo на 06.01.17, 12:18:

Направо сте добре дошли :) Само казвате и пристигате. Имаме директен полет с Rayan. Денят вече започна да нараства, температурите малко паднаха, ама не е драма. Сутринта пих кафе на балкона на -19 (sun)

Зо, това предложение, ако бъде отправено сериозно, ти гарантирам, че ще бъде прието :D Меденият месец го отлагаме от 2014та :D

Стели, каква мекица, бе, живея здарвословно :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 06.01.17 12:37.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1