Едно показно от Небесния как се прави в 100% егоцентризъм.

Темата е заключена.
Прескочи до:
Ангел Василев Тодоров

13.10.10
18:40

Днес почивах.
Храна:

7.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
  7.30часа 6 яйца на тефлонов тиган с 6 мини филии хляб с гъши пастет
10.00часа 150гр овесени ядки смесени с 150гр извара
12.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
14.00часа един голям варен след което изпечен на фурна картоф
16.00часа 300гр зеле смесено с 100гр риба тон
18.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
20.00часа 300гр пилешки гърди на скара с три аспержи
22.00часа 200гр зеле
24.00часа 50гр казеин протеин в 200мл обезмаслено мляко

За деня 2 чая, 4 кафета еспресо, над 5л чиста вода

CircleOfPain

13.10.10
18:58

Тва с яденето и на мене ми се вижда интересно, като по учебник е направено :D

13.10.10
19:34

Много аристократично меню :D :)

13.10.10
20:37

казано от Ангел Василев Тодоров на 13.10.10, 18:40:

Днес почивах.
Храна:

7.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
  7.30часа 6 яйца на тефлонов тиган с 6 мини филии хляб с гъши пастет
10.00часа 150гр овесени ядки смесени с 150гр извара
12.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
14.00часа един голям варен след което изпечен на фурна картоф
16.00часа 300гр зеле смесено с 100гр риба тон
18.00часа 50гр суроватъчен протеин в 200мл обезмаслено мляко
20.00часа 300гр пилешки гърди на скара с три аспержи
22.00часа 200гр зеле
24.00часа 50гр казеин протеин в 200мл обезмаслено мляко

За деня 2 чая, 4 кафета еспресо, над 5л чиста вода

Образец. :) ок.300гр (че и отгоре) май иде белтъка. Когато (ако) пуснеш снимки, сложи и една преди да започнеш да тренираш.

Ангел Василев Тодоров

14.10.10
11:24

Започнах да тренирам на петнадесет годишна възраст бях 79кг и 35см ръка, така или иначе все още съм бил в процес на растеж и без започването на тренировки съм щял да се развивам, така че няма смисъл от снимка от преди да започна да тренирам просто защото няма да бъдът акурантна в сравнението преди-сега, тъй като тогавашното преди не е било период на трайна установеност.

Отчет за изминалия тренировъчен цикъл:
1ДЕН                2ДЕН              3ДЕН    4ДЕН              5ДЕН    6ДЕН    7ДЕН

Велоергометър    Велоергометър  Гърди    Трицепс, рамо  Гръб      Бицепс  Почивка

В коментар на изминалия цикъл ще кажа че с велоергометъра влизам в готовност подобрявайки функционалността на организма, като тази функционалност е не с цел по добро справяне с тренировките, а по добро реализиране на ефекта от тренировките, велоергометъра е най доброто средство за движение вътреорганичните вещества, той е като маслото с което смазвате веригата на колелото си. Гърдите ги тренирам първи поради причината че са ми изоставащи спрямо останалите мастодонти, на следващия ден правя трицепс който вече е бил наченат от предния ден, в същата тренировка правя рамото, което вече е добре загрято от работата с трицепса, на него не му трябва много работа просто масирано напомпване, движенията най вече са разтваряне. Гърбът на следващия ден, който изисква сериозна работа, затова и предходния и следващ тренировъчени дни са необременяващи го. Накрая идва и бицепсът, който си ми е генетично благодатен, напомпвам го на макс и е готов, при него работя по скоро за детайли. След това идва и почивката, която ще е делтата на тренировъчния цикал приканваща за следващ, по време на почивката си правя лек пространен стречинг и евентуално някакво леко кардио за кръвоток. Крака не съм правил понеже леко ги игнорирам поради хипер развитието им, освен това в момента съм на едни специални инжекции коита карат мускула да се оформя в детайли без стимулация.

За следващия цикъл който започва от днес съм предвидил това:

1ДЕН          2ДЕН      3ДЕН    4ДЕН  5ДЕН    6ДЕН
Гърди, рамо  Трицепс  Почивка  Гръб    Корем  Бицепс

Велоергометър ще въртя във втория и шестия ден сутрин преди тренировките като този път сериите ще са две къси и една дълга.

14.10.10
12:45

казано от Ангел Василев Тодоров на 14.10.10, 11:24:

освен това в момента съм на едни специални инжекции коита карат мускула да се оформя в детайли без стимулация.

При условие, че разполагаш с такива супер продукти, се чудя защо изобщо си губиш времето с тренировки...

14.10.10
17:35

що не тренираш крака ?

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 14.10.10 17:35.

14.10.10
19:22

казано от Стоянчо на 14.10.10, 17:47:

На кое?!
Малко трезво мислене, съчетано с тук-таме с ирония и някой хора започват да негодуват, а други откровено да нападат. И Рик да е, какво от това?! Кое не ви допада - че прави стречинг ли или че е описал един доста силен храноден?

Стретчингът е хубаво нещо, за храненето му имам какво да кажа - в последно време се чуват доста аргументи против прекалено честото хранене, но не това е основното - храненето му изобщо не е лошо, лично аз му завиждам, че е в състояние да се храни така (макар да питая известни съмнения дали наистина го прави). Така че с две думи нито храната, нито тренировките му създават някакви конфликти. Ясно е, че Ангел (ако въобще се казва така) има известни познания за фитнеса и бодибилдинга. Обаче е ясно и друго - че разчита на ограничен запас от рецепти и рядко си прави труда да разшири кръгозора си. Това неминуемо го докарва до доста неправилното виждане, че е прав във всяко свое твърдение, което далеч не отговаря на истината. По-лошото е, че не поема аргументи и се държи арогантно, което прави изявите му в голямата си част клоунада, а не сериозно писане. Затова и дневникът му се приема така - това е неизбежна реакция. Ангел е Жорж Ганчев на бб-тийм. В един момент независимо какво казва, дори то да е 100% истина и подплатено с факти, просто не можеш да го приемеш сериозно. :) А като го гледам как се “развива”, това му харесва и обича да е център на вниманието, което пък ме кара искрено да се съмнявам, че ще си вземе поука, ще започне да чете понякога какво пише и някой друг и да се замисля или поне да допуска мисълта, че може понякога да греши. :)
Лошото е, че дневникът му от първия си ред е 100% спам. Ако беше започнал с някоя снимка, описание на програмата си и целите си, може би щеше да има шанс да се задържи, но това сега просто не е дневник.
Стоянчо, разбирам, че вътрешното ти чувствсто за справедливост изисква да защитиш онеправдания младеж, срещу когото всички се нахвърлят, но май в случая се бориш за кауза пердута. :)

Ангел Василев Тодоров

14.10.10
23:01

Днес тренирах гърди и рамо:

Кофи 5x15-20
Кросоувър 6x12-14
Горни гърди на смит машина 6x12
Избутване на дъмбели от полу лег за горни гърди 5x12
Раменна преса на смит машина от седеж 5x12
Разтваряне в страни с дъмбели от седеж 5x12-14
Повдигане на щанга зад гръб за задно рамо 4x20

Храна:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа белтъчен омлет с овесени ядки
10.00часа паста с домати, маслини, риба тон, босилек
12.00часа 50гр протеин
14.00часа извара с магданоз
16.00часа варен пилешки дроб и сърца
18.00часа 50гр протеин
20.00часа 400гр агнешка кайма на скара
22.00часа извара
24.00часа 50гр казеин протеин

Spirit of Freedom

15.10.10
04:00

Тези 400гр. агнешко имат 80-90 грама протеин предполагам че няма да те притеснява ако си около 200кг.или 150кг.и си на стероиди дори и тогава пак тудно ще ги усвоиш.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 15.10.10 18:02.

15.10.10
04:45

Абе, точно в каймата ще да има по-малко с около 50%.

15.10.10
09:03

Колко грама е била агнешката кайма е несъществена информация.
Колко грама са били щангите, дето си ги вдигал, е съществена информация.
Пиши съществените неща, за да е още по-забавно, Небесни :D
Само не знам как ти се занимава да пишеш толкова безсмислици, но със сигурност одобрявам - за мен поне е занимателно.

Владимир Недков

15.10.10
10:24

Срокът, който дадох на дневникът изтече. Присъдата е странен, но все пак дневник. Виждали сме и други такива. За да не се отклонява в посока на СПАМ тема 4, ще продължа да го следя за публикации от страна на Г-н Тодоров.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 15.10.10 10:27.

15.10.10
15:39

казано от Ангел Василев Тодоров на 14.10.10, 23:01:

Кофи 5x15-20
Кросоувър 6x12-14
Горни гърди на смит машина 6x12
Избутване на дъмбели от полу лег за горни гърди 5x12
Раменна преса на смит машина от седеж 5x12
Разтваряне в страни с дъмбели от седеж 5x12-14
Повдигане на щанга зад гръб за задно рамо 4x20

Храна:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа белтъчен омлет с овесени ядки
10.00часа паста с домати, маслини, риба тон, босилек
12.00часа 50гр протеин
14.00часа извара с магданоз
16.00часа варен пилешки дроб и сърца
18.00часа 50гр протеин
22.00часа извара

Това хранене е като за учебник.  Най-малкото изисква свободно време за да се храниш така. Както и да е, на мен ми е интересно къде между тия хранения ти беше тренировката?

15.10.10
15:55

казано от FaceOff на 15.10.10, 15:39:

казано от Ангел Василев Тодоров на 14.10.10, 23:01:

....................... протеин

Това хранене е като за учебник.  Най-малкото изисква свободно време за да се храниш така. Както и да е, на мен ми е интересно къде между тия хранения ти беше тренировката?

Ако работиш някъде където има стол или кухня.
Нормално се храни.

Ангел Василев Тодоров

15.10.10
17:00

Тренировката ми е преди третия протеин, по отношение на храненията ще ви го обясня така за да ме разберете, след като има хора които пушат по няколко кутии цигари на дан и намират време за това, значи че ако искате ще намерите време и да се храните, храната си я приготвям предния ден, зареждам я в пластмасови кутии и я слягам в сака, естествено че по голямата част от деня сме навън, съответно за да се храним добре следва да си носим храната навън със себе си, да не мислите че културистите по цял ден са в къщите си и ядат, всички те работят по цял ден и това не им пречи да се хранят правилно, а работят по цял ден просто защото този спорт в България е самоинициативен.

Ангел Василев Тодоров

15.10.10
17:19

Искаш да покажа клип с времетраене 17 часа как се храня през два часа за да стане реално така ли.

Ангел Василев Тодоров

15.10.10
19:49

Недков, благодаря ти за отделеното време, доволен съм от резултата, но все пак можеше да оставиш постовете на момичетата, така или иначе очаквам сериозно настъпление за в бъдеще от тяхна страна, така че няма проблем, това което трябваше да се случи се случи.

Днес тренирах трицепс, една от любимите ми мускулни групи, тренирах го така:

Лицеви опори от полунаклон от опора в юмруци тип чук, разстояние между юмруците няма - 3x10
Френско с крив лост от лег                                                                                    - 6x10
Разгъване на скрипец с прав лост от стоеж                                                                - 5x14,15
Магарешко краче                                                                                                - 3x12

след 30мин стречинг

Храна:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа четири сандвича с пълнозърнест хляб, топено сирене, пуешко филе, домат
10.00часа 300гр овесени ядки с мед и орехи
12.00часа 400гр сварен боб
14.00часа 300гр сварено телешко с варен карфиол
16.00часа 50гр протеин
18.00часа 50гр протеин с 3банана
20.00часа извара, карфиол, 3белтъка
22.00часа зеле

В заключение на разразилите се събития ще използвам думите: приемам само супер готино отношение към себе си.

Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 15.10.10 19:51.

Владимир Недков

15.10.10
19:56

Отне ми 15 минути да изтрия 5 страници СПАМ по молба на титуляра на дневника. Всеки следващ СПАМ тук е последен.

Като администратор, ще се радвам да не ми се налага да трия повече безумни постове от следните лица: Madboy, Rikoo, CircleOfPain, kristiancho. Ако някой, не си намери поста в темата, значи е станал част от СПАМ вълната. Никак не е похвално.

СПАМ-ът си е спам по дефиниция, не по източник, пол и т.н. Трил съм и ще трия СПАМ, включително постове на хора, които откликват на провокации в постовете ти, Тодоров. Твои такива постове, също ще бъдат трити. Искаш контрол, имаш го.

Успешна вечер!

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 15.10.10 20:03.

Твърде голяма част от протеина идва от добавки, според мен. Да, технически е по-лесно изпълнимо, особено за човек, който не се занимава само с този спорт. Все си мисля, обаче, че е по-здравословно основната част от протеина да се набавя от храна. Е, става и така, разбира се...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.10.10 20:15.

Ангел Василев Тодоров

15.10.10
20:35

Правилото е по 2.5гр протеин на килограм телесно тегло.

Вечерта към 22 си ял зеле. От него не ти ли става много тежко?

казано от Ангел Василев Тодоров на 15.10.10, 20:35:

Правилото е по 2.5гр протеин на килограм телесно тегло.

Правилото ми е ясно и вероятно си го спазил. Говорех за източниците.

16.10.10
11:37

Би ли писал и работните тежести, защото сериите и повторенията сами по себе си нищо не означават.

Ангел Василев Тодоров

18.10.10
16:06

Събота:

почивен ден по отношение на работата в залата, за храната:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа сандвичи с диетична майонеза, месо, домат, сирене чедър
10.00часа овесени ядки с мед, кисело мляко
12.00часа ориз с цаца и домати и маслини(черни) по специална рецепта
14.00часа 50гр протеин, ориз
16.00часа варен карфиол с белтъци на тефлон
18.00часа 50гр протеин, бадеми
20.00часа пъстърва с зеле
22.00часа извара

Неделя:

Тренировка за гръб:

Едновременно дърпане на дъмбели от гръдна опора в хват тип чук 7x15
Мъртва тяга с дъмбели 5x10
Дърпане на дъмбел от опора в надхват 5x10
Едностранно дърпане на долен скрипец 4x12
Повдигане на раменете за трапец с дъмбели 3x20

След 45мин стречинг и висене.

Храна:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа ориз, яйца
10.00часа 50гр протеин
12.00часа овесени ядки с риба тон
14.00часа свинси пържоли с картофи
16.00часа кисело мляко
18.00часа 50гр протеин с орехи и банани
20.00часа салата от зеле, краставици, маслини, сельотка
22.00часа извара

Днес Понеделник:
Тренирах корем, около 30мин, първо от земя различни движения на съкращаване на пресата, след това на машина, накрая на успоредка и от вис

Храна:

7.00часа 50гр протеин
  7.30часа овесени ядки
  9.00часа хамбургер с телешки бургер и принадлежащите им добавки
11.00часа скара с кайма смес и картофи
14.00часа 50гр протеин, кисело мляко
16.00часа варен боб
18.00часа риба тон
20.00часа протеин
22.00часа варено телешко с микс варени зеленчуци
24.00часа казеин протеин в количество от 50гр

22.10.10
07:08

Мили мой, храната ти е бомбааааа. Каква ли визия стои зад този ящен мъж... ?!? (това е отново напомняне за...)

Ангел Василев Тодоров

26.10.10
15:47

Реших да прекратя ежедневния отчет на хранене и трениране поради причината, че това което излагах до сега дава достатъчно добра представа за концепцията която се стремя да изпълнявам, следователно няма да напиша нещо което е в основна противоположност на това, което излагах до сега и е безмислено да продължавам да го правя.

Затова от днес за напред ще ви запознавам с определени методики на трениране, възстановяване и хранене, за които считам че биха ви въздействали благоприятно с оглед на резултатите които целите в максимално кратки периоди и с изразходването на минимално количество ресурс - умсвен, физически, финансов.

Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 26.10.10 15:48.

Имаме новия Иван Ангелов, само че във фитнес вариант. Кой сега е най-големият? ;)

Мнението беше редактирано от normalno hidratiran на 06.11.10 18:00.

06.11.10
18:59

Явно човека знае как стават нещата-хранене,тренировки,суплементи.Обаче по една или друга причина не е във форма и не иска да разваля представата за него със снимки.Също в този форум има много хора,които са със сериозен опит и знания,но те не се правят на супер герои като него.Лично за мен дневника му е затворена страница,докато не постне снимки.

казано от libra на 22.10.10, 07:08:

Мили мой, храната ти е бомбааааа. Каква ли визия стои зад този ящен мъж... ?!? (това е отново напомняне за...)

Не го бъзикай така човека защото се надъхва и после ражда такива бисери, че да ти е драго да ги четеш.

08.11.10
09:54

От къде ги купуваш  “бабините зъби”, какви пари са и как се приготвят? ;)

08.11.10
15:48

Аз защо пък никъде не видях да се говори за Бабини зъби в темата. Първо, рано ти е за тая билка, второ във всяка билкова аптека се продава, и на опаковката пише как се приготвя. Около левче за пакетче е (50гр).

Мнението беше редактирано от FaceOff на 08.11.10 15:49.

08.11.10
21:24

Човекът е писал още от началото че пие пък и не съм искал съвет дали ми е рано или не...

09.11.10
16:15

Едно ‘мерси’ за информацията щеше да е достатъчно!  ;)

09.11.10
18:22

казано от normalno hidratiran на 06.11.10, 18:00:

Имаме новия Иван Ангелов, само че във фитнес вариант. Кой сега е най-големият? ;)

(y)

11.11.10
18:16

На мен храната тренировките и начина му на изразяване много ми харесват, предполагам че е доста интелигентен човек който се габарка с всички в стил  Др. Хаус  :)
Това което ми направи страхотно впечетление е разнообразното меню, както и упражнения евала, че успяваш да се храниш така изисква се голяма доза творчество :)

Небесен, как върви !? Има ли фотосесии !? :D:D

11.11.10
23:52

Прати му 2-3 голи и може да ти върне някоя друга снимка ;)

Ангел Василев Тодоров

17.11.10
21:55

Билката бабини зъби е напълно натурален продукт, който при траен и системен прием повишава нивата на тестостерона по абсолютно естествен път, пие се под формата на охладен чай няколко пъти на ден по няколко супени лъжици, всеки цикъл на прием на билката бабини зъби е следван от период на почивка след който може да се започне нов цикъл, билката бабини зъби се продава във всички аптеки, магазини за хранителни добавки и места където се продават билки, въпреки че билката е безвредна няма смисъл да се приема от лица до двадесет годишна възраст поради естеството на резултата който предизвиква билката и възрастовите особености на лицата до двадесет годишна възраст.

Ангел Василев Тодоров

21.11.10
16:24

Тренировъчна система за покачване на размер в обиколката на ръцете, 5 - 7см за всяка ръка, за период до 2 месеца.

Започваме с трениране на ръцете през два дни, като трицепсът и бицепсът ще се тренират в една тренировка.

1 Ден

Разтягане на трицепса - от стоеж.
Френско от лег с крив лост, пускане зад главата - една загряваща серия, работни: 5x8,10.
Френско с дъмбел с двете ръце от седеж, от опора - работни: 5x8,10.
Бенч преси с тесен хват от хоризонтален лег с прав лост, лактите се движат успоредно на тялото - работни: 5x8,10.
Разгъване на дъмбел над главата с една ръка от седеж - работни: 5x12,14.

Разтягане ва бицепса - от стоеж.
Сгъване на прав лост от стоеж с хват с широчината на раменете - една загряваща серия, работни: 6x7,8.
Eдновременно сгъване на дъмбели от седеж - работни: 6x7,8.
Концентрирано сгъване на дъмбел от седеж с ръка опряна на бедрото - работни: 6x11,12.

30мин след тренировката за ръце дълбоко разтягане на трицепса и бицепса.

2 Ден и 3 Ден почивка с включване на стречинг и велоергометър.

4 Ден

Повтаряме тренировката за ръце от 1 Ден.

5 Ден и 6 Ден почивка с включване на стречинг и велоергометър.

7 Ден

Повтаряме тренировката за ръце от 1 Ден и 4 Ден.

8 Ден и 9 Ден почивка с включване на стречинг и велоергометър.

С тези девет дни приключва първият цикъл от тренировъчната система за покачване на размер в обиколката на ръцете.

Вторият цикъл включва два поредни дни на трениране на ръцете като в първия тренираме бицепс, във втория трицепс.

10 Ден

Разтягане на бицепса - от стоеж.
Последователно сгъване на дъмбели от седеж - една загряваща серия, работни: 6x7,8.
Сгъване на прав лост от стоеж - работни: 6x7,8.
Сгъване на скрипец от стоеж с въже като дланите се завъртат по време на движението като във върховата точка кутрето и е най-високо - работни: 6x7,8.
Едностранно сгъване с дъмбел тип чук като едната ръка се държи към нещо за опора, максимално тежък дъмбел - работни: 4x6,7.

30мин след тренировка стречинг.

11Ден

Разтягане на трицепса - от стоеж.
Разгъване на пейка с крака разположени на нивото на пейката с тежест - работни: 3x20,30.
Френско от лег с крив лост, пускане зад главата - работни: 6x8,10.
Бенч преси с тесен хват от хоризонтален лег с прав лост, лактите се движат успоредно на тялото - работни: 6x8,10.
Френско с дъмбел с двете ръце от седеж, от опора - работни: 6x8,10.
Разгъване на скрипец от стоеж с въже като дланите се раздаличават в края на движението - работни: 6x10,12.

30мин след тренировка стречинг.

12 Ден, 13 Ден и 14 Ден се тренират останалите мускулни групи като се цели максимално изолиране на ръцете.

15 Ден и 16 Ден се повтарят трениравките от 10 Ден и 11 Ден.

17 Ден, 18 Ден и 19 Ден се тренират останалите мускулни групи като се цели максимално изолиране на ръцете.

20 Ден и 21 Ден се повтарят тренировките от 15 Ден и 16 Ден.

22 Ден, 23 Ден и 24 Ден се тренират останалите мускулну групи като се цели максимално изолиране на ръцете.

Така приключва вторият цикъл от тренировъчната система.

Третият цикъл от тренировъчната система включва тренировка в която се тренира едновременно в суперсерии трицепс и бицепс, последвана от три дни на изолация от трениране на ръцете, последвани от два поредни дни, в които се тренират ръце - първи ден трицепс, втори ден бицепс, последвани от четири дни на изолация от трениране на ръце, последвани от тренировка в коята се тренира едновременно в суперсерии трицепс и бицепс. Тази цикличност 1 към 3 към 2 към 4 - 1 към 3 към 2 към 4 се повтаря до изпълняване на заветната цел, като в изолационните дни от трениране на ръце се тренират останалите мускулни групи, като се цели максималното игнориране на трицепса и бицепса от тези тренировки.

Системата 1 / 3 / 2 / 4

№ 1
Супер серия - френско от лег със сгъване на прав лост от стоеж: 5x8,10.
Супер серия - разгъване на дъмбел над главата от седеж с концентрично сгъване на дъмбел от седеж: 5x8,10.
Супер серия - разгъване на скрипец от стоеж с сгъване на скрипец от стоеж: 5x12,14.
Супер серия за трицепс - бенч преси с тесен хват с разгъване на дъмбел с двете ръце от седеж и от опора: 5x8,10.
Супер серия за бицепс - последователно сгъване с дъмбели от седеж с сгъване на прав лост от стоеж: 5x7,8.

№ 3
Три дни изолация.

№ 2
Първи ден - Тренировка за трицепс повториние на 11 Ден.
Втори ден - Тренировка за бицепс повторение на 10 Ден.

№ 4
Четири дни изолация.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1