15.12.10
21:26
Да попитам дали кофичките трябва да се правят преди да почна упражнения за гърди като загрявка или след като прикюча с тях. Казаха ми че се правят преди за да загреят муслуките с тях, но според мен е след всички лежанки и упражнения за гърди. Кажете кога се правят?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим15.12.10
21:30
Както си избереш ти за добре. Ако упражненията с лег са ти по-важни направи кофичките последни + лицеви след кофите. Ще ти дойдат доста добре.
15.12.10
21:37
Охх achoks…..
dragovich сам прецени кога да го правиш...ако са ти трудно упражнение прави го в началото ,но ако ти е лесно и правиш по много повторения прави го последно
15.12.10
21:38
и да му е лесно и да му е трудно кофичките са в края.... ;)
15.12.10
21:41
Не съм съгласен.А нека със зор да прави по 5-6 повторения преди тренировка,да видим след тренировка дали ще може да направи 3-4
15.12.10
21:45
като неможе ще прави кросовър и тем подобни ;) ... щангите и дъмбелите са си в началото ( лег,полулег ... ) просто има приоритетни упражнения
15.12.10
21:46
казано от Росен Петров на 15.12.10, 21:37:
Охх achoks…..
dragovich сам прецени кога да го правиш...ако са ти трудно упражнение прави го в началото ,но ако ти е лесно и правиш по много повторения прави го последно
Какво ох ?
15.12.10
21:48
kristiancho все още не съм съгласен :D може да стане дискусията :P айде някой мноооого по компетентен от нас да си изкаже мнението
Поздрави
Зависи от целите ти може да ги правиш пьрви може последни може и ваобще да не правиш относително е .
15.12.10
22:41
какво е предимството ако ги правиш като 1во упражнение ?!
Кофите ги дават като наи добро упражнение за гьрдите ако нямаш травми в рамената разбирасе.Аз ги правя трети.Като пьрви може с тежести и е доста силово, аз обаче сам фен на лежанката и на думбела казвам дьмбел защото бутам от наклонен лег с един дьмбел пробваите яко е.
Аз пък от време на време ги правя в суперсерия с флайс като 3то последно упражнение
Аз лично ти препоръчвам да правиш кофички след тежко базово упражнение като изтласкаване на щанга от лег ;)
16.12.10
15:17
и никой не каза защо като първи ;) ... за суперсерии стават... за след травми стават ама за 1во упражнение НЕ СТАВАТ ;)
16.12.10
15:21
В зависимост от целите, програмата и специалните методи, които използва, могат да бъдат първо, второ, трето...първо в суперсерия, първо в съчетана серия, второ в суперсерия, второ в съчетана серия, първо в трисет, второ в трисет, трето в трисет...може и да са единствено упражнение (например прави 10х10). Отделно има десетина вида кофички...
П.С. Кофите са най-доброто упражнение за горна част. След пресите от стоеж, но при тях участва и долната.
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.12.10 15:22.
казано от kristiancho на 16.12.10, 15:17:
и никой не каза защо като първи ;) ... за суперсерии стават... за след травми стават ама за 1во упражнение НЕ СТАВАТ ;)
А ако са ЕДИНСТВЕНО упражнение в тренировката, пак ли не стават? ;)
Кофите са комплексно, базово упражнение и като такова МОЖЕ да са първи в тренировката.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.12.10 15:26.
16.12.10
15:35
казано от Петко К на 16.12.10, 15:25:
казано от kristiancho на 16.12.10, 15:17:
А ако са ЕДИНСТВЕНО упражнение в тренировката, пак ли не стават? ;)
Кофите са комплексно, базово упражнение и като такова МОЖЕ да са първи в тренировката.
Факт. Кофички с допълнителна тежест правят чудеса. Както каза Oranje, опитай 10х10 и пак ще си говорим. Лично аз, когато правих кофи заедно с други упражнения за гърди, ги слагах накрая. При тренировка за трицепс обаче, започвах с тях и имаше адски добър ефект.
не съм голям разбирач, но когато правя кофи в програмата си, винаги са първи и задължително с тежест
16.12.10
16:11
10 по 10 и си напомпан супер.
16.12.10
16:34
До колкото знам е добре да се правят първо упражненията, които натоварват целия мускул, а след това тези които изолират. Аз ги правя като последно упражнение в суперсерия с кросоувър или флайс, ако въобще ги правя.
01.01.11
19:21
Правя ги като последно упражнение за гърди с тежест и така се получава чудесен преход към упражненията за трицепс, ако са в една тренировка.Понеже упражнението е базово не го правя в супер серия, за да му отдам достатъчно внимание.Лично при мен целта е да съм максимално загрял и да закачам на колана максимално тежко.
Мнението беше редактирано от maximilian на 01.01.11 19:32.
казано от Oranje на 16.12.10, 15:21:
В зависимост от целите, програмата и специалните методи, които използва, могат да бъдат първо, второ, трето...първо в суперсерия, първо в съчетана серия, второ в суперсерия, второ в съчетана серия, първо в трисет, второ в трисет, трето в трисет...може и да са единствено упражнение (например прави 10х10). Отделно има десетина вида кофички...
П.С. Кофите са най-доброто упражнение за горна част. След пресите от стоеж, но при тях участва и долната.
За горна част на гърдата ?!?!?!?! За пръв път го чувам.. за канал сам чувал за долна съм чувал но за горна сега чувам за 1 път :)
01.01.11
19:34
казано от LonsDale на 01.01.11, 19:31:
казано от Oranje на 16.12.10, 15:21:
П.С. Кофите са най-доброто упражнение за горна част. След пресите от стоеж, но при тях участва и долната.За горна част на гърдата ?!?!?!?! За пръв път го чувам.. за канал сам чувал за долна съм чувал но за горна сега чувам за 1 път :)
За горната част на тялото. При пресите от стоеж (военна преса) участват активно поясната и бедрената мускулатура, особено в пуш варианта.
Аааа... не сам разбрал , извинявай :) А даи някой информациа за долната ( моята ) тема отностно набиранията за бицепс :)
01.01.11
19:40
казано от LonsDale на 01.01.11, 19:36:
Аааа... не сам разбрал , извинявай :) А даи някой информациа за долната ( моята ) тема отностно набиранията за бицепс :)
Щом усещаш набирането в бицепса - прави го. Значи за теб работи добре за бицепса.
Ми аз сега съм в почивка и тази седмица почвам ... но си спомням , че ми се напомпваха доста добре рацете.. много кръв влизаше когато ги правех тези набирания :] А ако ги правя каде да ги сложа.. начало , край ... :?
04.01.11
14:17
кофичките са упражнение акцентиращо върху долната част на гърдите
ако искаш са акцентираш на тази част от гърдите - почваш с тях
и
05.01.11
10:06
За мен кофите натоварват навсякъде гърдите. Повече долна част де, но като цяло - еднакво навсякъде, казвам го от мой опит.
казано от achkos на 05.01.11, 10:06:
За мен кофите натоварват навсякъде гърдите. Повече долна част де, но като цяло - еднакво навсякъде, казвам го от мой опит.
Просто млъкни :D
05.01.11
18:38
казано от Madboy на 05.01.11, 16:26:
казано от achkos на 05.01.11, 10:06:
Просто млъкни :D
:D :D :D
08.01.11
22:06
Защо да млъкна ?????
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече