- клекове с 16ката/клекове с подскок/колелце, гребане с 24ката/лицеви опори
- йога, час - много ми беше разсеяно
Храна ии добавки:
- пробиотик
- кафе в чага чай с кокосово масло, кафява захар, родиола
- смути от банан, шипково брашно, баобаб, фурми
- кафе с кафява захар, 2 лъжички фъстъчено масло
- от вчерашните бисквити
- смути от алое, банан, шипково брашно, фурми
- водка със сок от лимон, кафява захар
- задушен спанак с чесън и пармезан, варено яйце, авокадо, 2 фпх с хумус, шоколад
Вода:
- продължава да не ми се пие - литър
Сън:
- същото
Примързява ме да пиша. Положението е горе долу едно и също. С малкия сме за седмица в Банско, побъркват ме изблиците му. Растат му последните два горни зъба, заедно и това прави положението още по-зле. Омразната смяна към лятно часово време ме тормози, Вики едва заспиваше към 3 за следобеден сън предните дни. Днес беше много изморен от носенето на камъни от единия край на поляната до другия, и заспа навреме. 🙃
На мен в някои от дните, виното ми е в повече, добре го бях спряла изцяло.
Храната бива, будя се през нощта, раздвижвам се.
Това е. Наоплаквах се. 🙄
Мнението беше редактирано от Margi на 29.03.22 21:34.
- йога, малко над час
Храна и добавки:
- винаги съм твърдяла, че пия кафе не по нужда, а защото ми е вкусно. Днес обаче се оказа, че ми е свършило кафето и ми стана криво. 😆 Намерих едно пакетче чага екстракт с антиоксиданти, добавих му шилажит, родиола и кокосово масло, и горе долу оправи положението.
- половин ябълка, няколко ореха
- 2 филийки квасен хляб,, препечени с масло и кашкавал, орехов течен шоколад върху още хапка-две от хляба
- капучино, малко фреш от ябълка, морков, джинджифил, 2 курабии от лимец
- малиново вино, няколко солети
- зелена салата със зелен лук, краставица, пармезан, оцет, шарлан, яйце на очО, малко морков, шоколад
Вода:
- към литър. Пия малко, но за сметка на това нищем ставам да пишкам 😕
Сън:
- нещо спя неспокойно последните нощи
- йога, 20 мин
- подскоци и напади
- йога, час
Храна:
- кафе с кокосово масли, родиола, кафява захар
- резен ябълка, няколко ореха
- басмати с манатарки, моркови и подправки, шоколад
- лимецова палачинка (и половина) с дом.сладко от червени боровинки, кисело мляко със същото сладко
- какао със захар, кокосово масло и уиски
- солети хармоника
- малиново вино, зелена салата, 2 филийки кваден хляб с кашкавал, препечени, лъжичка мед
Вода:
- вероятно около литър
Сън:
- същото като предните дни
Доста тегав ден. Почти през цялото време валя. Точно спря, тръгнахме из гората, заваля и се върнахме. Следобедните разходки бяха на кратки разстояния.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.03.22 21:35.
- малко йога с малкия сутринта
- йога, 70 мин
- подскоци, напади и лицеви опори
Храна:
- кафе с кокосово масло, родиола, кафява захар
- овес с орехи, коноп, мед
- топъл квасен хляб с кашкавал, войнишка курабия, кафе с кафява захар
- още малко курабия
- червебо вино
- краставица, цвекло, омлет със сирене,, квасен хляб, шоколад
Вода:
- литър
Сън:
- всяка нощ се будя без причина илинв 3.30, или в 5 и вече е адски дразнещо
Времето пак беше лошо, но хванахме два промеждутъка без дъжд и успяхме да се разходим и в гората, и на любимата на Вики поляна, където носи камъни, копае кал и хвърля камъни в реката. А аз “тренирам”. Днес носи кал и тори един минзухар, после с лопатата си носи вода от локвата, за да го полее. 💙
ПП: купчината камъни от снимката, той си ги е носил.
Мнението беше редактирано от Margi на 01.04.22 21:58.
- малко разтягане с малкия сутринта
- доста упражнения за раменете
- МЦ йога, час
Храна:
- кафе, както вчера
- овес с конопено семе, орехи, мед
- тахан с мед и сол
- ябълка
- кафе с кафява захар
- палачинка, кашкавал, черен шоколад
- суров бар
- червебо вино, краставица, домат, омлет с чубрица, пармезан,, сирене, шоколад, малко курабия
Вода:
- литър
Сън:
- не знам как спах, но се събудих със старшно схванат врат
Вчера се прибрахме, храната през деня беше основно лешници, на малки порции. 😆 За вечеря, салата, гауда, квасен хляб и шоколад. МЦ йога, малко вода.
Днес
- МЦ йога, час
Храна:
- кафе в чага чай с родиола, кокосова захар, кокосово масло, ванилия
- парче круша, тахан с мед, сол, 2 фурми
- смути от круша, алое, банан, фурма
- 2 пълнозърнести палачинки (с кисело мляко или квасена сметана са почти винаги, защото не ползвам прясно мляко и ако купя за палачинки, вкисва) с мед, малко гауда
- мини претцели хармоника, а.к.а. кръгли солети 😆
- зелена салата с пармезан, репички, зехтин, нахутена салата, шоколад
Вода:
- 1.3
Сън:
- Вики пак цъфна при мен много рано и ме сритваше доста
От последното вписване, е все горе долу еднакво.
Днес
- клекове с 16ката, гребане с 24ката, колелце
- йога, без обърнати, 70 мин
Храна и добавки:
- Д3, пробиотик, йод (все още има няколко капки в шишенцето, пия два дни и после го забравям)
- кафе в чага чай с кокосово масло, ванилия, кокосова захар
- шоколад, 2 лъжички остатъка от закуската на Вики - овес, орехи, пш.зародиш, мед, круша
- кафе с кафява захар, домашни бисквити с какаово масло и кокосова захар
- още от бисквитките
- бяло вино, солети хармоника
- няколко листа зелена салата, нахутена салата с авокадо, сирене и каперси, кафява халва
Вода:
- 1.3
Сън:
- Вики се примъкна при мен към 1.30, но с малко разправии го върнах обратно в неговото легло. Иначе изобщо нямаше да спя вероятно.
Предните 4-5 дена, нещо спах на студено и ме заболя под лявата лопатка. Онзи ден не се търпеше вече и взех диклофенак, за да приключи.
Днес не знам какво стана, но когато се прибрах имах страшно гъделичкане в синусите (пак от лявата страна), и започна сълзене на очите, кихане и реки от сополи. Миналата пролет ми се случи за пръв път, предполагам, е нялаква реакция към нещо.
Мнението беше редактирано от Margi на 07.04.22 21:42.
- малко раздвижване + суингове, колелце
- йога, час
Храна и добавки:
- пробиотик
- кафе с кокосово масло, кокосова захар, родиола, ванилия
- кафе като горното, но с рейши вместо родиола, от вчерашните бисквитки
- смути от банан, джинджифил, алое
- кокосова вода
- бяло вино, зелена салата с авокадо, краставица, зелен лук, зехтин, д.я.оцет, 1 яйце на оЧо, кашкавал,, бисквити с течен шоколад
Вода:
- 1.5
Сън:
- мисля че без събуждане, до към 7.45
От страната, която ме боляха вчера синусите, днес главоболие тръгна. Пих аспирин. Два дни пих диклофенак, лопатката и врата ме отпуснаха. Вчера не пих и пак ме заболя. Пия милгама.
Мнението беше редактирано от Margi на 08.04.22 22:06.
Скоро не съм писала. Не е като да съм се счупила от тренировки от тогава, но пък йогата си върви. Когато имам желание и сили, се раздяижвам и допълнително. Обикаляме по планини и села (да се разбира Банско и Улеите) , понеже малкия започва градина есента, и гледаме да има по-извънградско лято.
Аз цяло лято съм по ръба на нервна криза и пълно физическо разрушение. Дните ми започват с кафе и ред бул, завършват с мента, глог, валериана. 😆 След нялолко дни ред бул обаче, го спрях. Започнах вечер да не мога да заспивам.
Започнах и да вземам мака на редовен принцип. МЦ беше започнал да се явява с по 4-5 дни по-рано всеки месец и стана дразнещо. Още с първия месец с мака, се поправи.
Други добавки май не пия в последно време. Активен въглен почти всякс сутрин, но той е обратното на добавка. 😆
Друго няма особено за отбелязване. Ако случайно не ме мързи, ще пиша от време на време.
Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.22 20:25.
Вчера
- малко тяга, гребане с пудовката, лицеви опори
- йога, 75 мин
- активен въглен
- кафе в чай от чага с мака, кокосова захар и кокосово масло
- пълнозърнест сандвич с авокадо, домат (от градината), маслини
- кафе в чай от чага с кафява захар, шоколад
- банан
- чаша бяло вино и 2-3 резена от една пица (навън), сладолед
Водата не ми върви през последните седмици, около 1-1.2л
Днес
Отиодхме до Банско. Ако Вики заспи нормално следобед - йога.
- активен въглен
- кафе, както вчерашното
- банан
- сусамка, вафла хармоника без захар, кафе с кафява захар
- ябълки от двора
- салата, макарони с прмезан, по всяка вероятност ще е вечерята + вино и някакъв десерт
казано от Margi на 25.08.22, 20:11:
Аз цяло лято съм по ръба на нервна криза и пълно физическо разрушение. Дните ми започват с кафе и ред бул, завършват с мента, глог, валериана. 😆 След нялолко дни ред бул обаче, го спрях. Започнах вечер да не мога да заспивам.
Започнах и да вземам мака на редовен принцип. МЦ беше започнал да се явява с по 4-5 дни по-рано всеки месец и стана дразнещо. Още с първия месец с мака, се поправи.
Други добавки май не пия в последно време. Активен въглен почти всякс сутрин, но той е обратното на добавка. 😆
Друго няма особено за отбелязване. Ако случайно не ме мързи, ще пиша от време на време.
Е, айде пиши де. С тея нервни кризи и тн не е добре. Дано всичко се оправи както трябва да е. Аз имах такъв период от 1 месец поне и той беше след като изкарах ковида.
Ей ме на, пиша. 😆
Днес се разходихме до Демяница. Броя го за тренировка, през повечето от времето, малкия ми беше на гърба, в раницата. На отиване ходи 50 м и каза “изморих се”. На връщане ходи около 20-25 мин и го взех, за да поспи и за да стигнем по-бързо до долу. След това, 15тина мин йога, колкото да се поразтегна след ходенето.
Иначе, миналия месец бяхме решили да отидем до Вихрен тримата с Вики, пътя от х. Бъндерица. Сменяхме се с носенето, но той си тежи вече 15 кг. Между Казаните и Премката се предадохме. Задуха силен вятър, стана 9-10 градуса, а поради факта, че едната раница беше с Вики, единствения, който имаше подходящи дрехи беше той. Та, безславно направихме обратен завой. Аз никога не се лигавя в планината, но дойде момент, в който си казах, че не мога нито крачка повече нагоре. Следващото ни качване ще е когатш Вики може да стигне на собствен ход до Казаните поне.
Храната днес е ужасна.
- две глътки кафе с козе мляко
- ред бул
- 2 пържени филии с мед на хижата и малко кафе
- ябълка
- сникърс
- сайдер
- салата домати от градината, зехтин, сирене, квасен хляб и малко кашкавал, сусамка, бяко вино
Вода - по-малко от литър
ПП: А, и се къпахме в р. Глазне. Доста.
Мнението беше редактирано от Margi на 28.08.22 22:23.
Браво, в интерес на истината баира се е сериозен до казаните, откъдето и да го подхванеш. Понеже гледам гъбата, аз такъв голям мерак имах да си набера повече манатарки тази година. И точно когато заваля и беше подходящо, аз се занимавах с разни проблеми. И така и тая година нямам нито една манатарка. Само ядох пресни май юли месец си откъснах. А са толкова добре човек да си изсуши и да си има.
Да, от Бъндерица няма много полегати участъци. Миналата година се качихме с него до Премката, но хванахме Пирин ултра и към върха беше голяма навалица, решихме да не се бутаме и ние. Тогава нямам спимен за такава умора, но пък Слави го носи през целия път, а и беше с 2 кила по-малко. Този път и двамата сгънахме. Умората е същата както до върха, но без удовлетворението. 🙄
А на гъбите само им се радвам и ги снимам. Не ги познавам достатъчно, за да си имам доверие да ги бера. Със сигурност познавам само мухоморката, чага и сярна гъба. Познавам и други, но не познавам двойниците им, така че, по-добре само на снимки. Манатарки си купувам само от пазара в Банско и се надявам да ги е брал някой, който ги познава по-добре от мен.
Малко разходка по ски пътя и обратно в София. Следобед възстановяваща йога.
- кафе с козе мляко и кафява захар
- 3 курбийки от пекарната в Банско
- банан
- филийка квасен хляб със зехтин и малко домат (градински), лимонова вафла хармоника
- кафе в чага чай с кокосова захар
- кисело мляко с мака, 2 пакачинки с дом.сладко от малини
- прерцели хармоника
- бяло вино, доматена крем супа, квасен хляб, малко сирене, сладолед, сникърс
Вода:
- може и да се събере литър. Никак не ми се пие.
- клекове с пудовката и без тежест, колелце от колене
- йога, 50 мин, основно обърнати
- активен въглен
- (след около 2 часа) Б12, лъжичка мед с морски зърнастец, вит. Ц с манука
- кафе в чага чай с козе мляко, кокосова захар, мака
- филия квасен хляб с авокадо, зехтин, домат, маслини, още пошовин филия с дом.сладко от малини
- банан
- дом.шоколад
- бяло вино, претцели хармоника
- гуакамоле, филия квасен хляб, малко сирене, морков, сладолед, остатъка от котидж сиренето на малкия като добавих дом.сладко от малини
Вода - литър
Тази година ехинацеята ми се е размножила доста, имаше дори за няколко чаши чай. 😊 Ще виидм следващия път като отидем, имаше още доста пъпки.
Мнението беше редактирано от Margi на 30.08.22 20:15.
- тяга,, гребане, с 24ката, колелце
- йога, час, пози от стоеж
- активен въглен
- кафе в чага чай с мака, кокосово масло и кокосова захар
- Б12, Ц+манука, мед с облепиха
- червена леща с киноа и зеленчуци, шоколад, сладолед
- няколко глътки какао в чага чай с мед и кокосово масло от на малкия
- бяло вино, крем супа от грах, квасен хляб, бри, 🥕, сладолед, баунти
Вода - литър
От два дни се събуждам към 1.30 и дълго не мога да заспя. Днес сутринта бях супер изнервена, дори не знам защо, и малкия сякаш усеща и напук ми прави всичко наопаки докато ме докара до истерия.
Онзи ден си оправях леглото сутринта, наведох се, нещо ме сряза, хлътнах надолу и...останах така. Пих диклофенаци, беналгини, не помогнаха, но днес сякаш е малко по-добре.
Не е никак добре обаче положението със съня. От няколко дни се събуждам към 1.30 и трудно заспивам. Снощи обаче беше върха, в 4.30 още се блещих и ходих да пия 15та доза мента глог валериана. Не знам на какво се дължи, но ми напряга дните.
Храната беше ок тези дни, много авокадота,, снощи домашна пица.
Йогата е каквото мога за да разтегна там, където ме боли кръста, най-вече наклони напред.
Днес:
- йога 10тина мин като се събудих в 6.45, после още 45 мин
- 2 лъжички от закуската на Вики - овес, пшеничен зародиш, орехи,, какаови зърна, мед
- кафе с мляко и каф.захар
- басмати с грах и моркови, по-малко от половин парче торта с лешници от Неделя
- вечерта вероятно прясна паста с рикота и спанак, някакъв десерт
Вода - около 1.3 е тези дни
Кръста все още ме боли. Йогата също още е съобразена с това - основно наклони напред, усуквания, обърнати.
Вчера храната беше: смути от кокосова вода, банан, алое, боровинки, вит. Ц, кафе в Балев, басмати със сос от нар и чили, остатъка от парче шоколадова торта, претцели хармоника, макарони с ементал, зехтин и чесън, баунти.
Водата - 1.5
Днес
- йога, час
- кафе с бадемово мляко в Зоя, половин сурова шоколадова торта
- 1 фпх с бри и зехтин, котидж сирене със сос от нар и мед
- смути от банан, алое, боровинки, вит. Ц, ехинацея
- солети хармоника
- коктейл
- още не знам каква ще е вечерята. Доизяждаме каквото е останало, че после пак няма да ни има.
Вода - вероятно пак към 1. 5 ще се събере
От няколко дни сме в Тунис, о. Джерба. Йогата е 15 мин сутрин и 30-40 следобед. Градусите са около 40, така че няма много потенциал за повече практика.
Храната не е върха, но няма да умра от глад. През деня основно фурми, пъпеши и нялскво подобие на кафе, вечер основно похапвам каквото успявам да сбера от ол инклузив ресторанта, преди да съм получила паник атака от тълпата вътре. 😆Мисля това да ни е второ и последно ол инклузив пътуване. Поне в подобна дестинация.
Винаги съм си мислела, че в мен няма абсолютно нищо расистко...докато не се сблъсках с либийски и тунизийски туристи (всъщност, и полските). Просто няма такава сган. Това е и второто място, на което кракът ми е стъпвал, и мога да кажа, че местните хора не ми допадат, ама грам. Първото беше Египет.
Иначе, малкия се разцепва в басейна, тъкмо се чудех как издържа на температурите навън, и той днес взе че клюмна с температура от смяната на 40 градуса с въздух на климатици и 20 градуса. Дадох му нурофен за да поспи спокойно следобед. Дано бързо му мине, за да можем да мръднем още малко из острова.
Впечатлението ми до момента, е, че не е моето място, но е готино да се види и това. Вчера ходихме в етнографски парк, в който има и ферма за развъждане и опазване на вида на нилските крикодили и беше готино.
ПП: Повече снимки друг път, защото интернета е много зле.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.09.22 17:57.
Последен двн в Тунис.
Ходихме тук-там, със самоорганизиран транспорт. Изкарахме си чудесно...във времето извън хотела. Един ден загубихме, защото Вики беше с температура. След това ише ден беше малко вял, но се държа много добре на пътуването, беше му супер интересно. Към момента вади някакви сополи (солената вода помага доста) и кашля.
Йогата е ясна, храната е основно вечер.
Прибрахме се. Сутринта малко йога,, кафе, на летището - шоколад, половин сандвич, морков, макарони с пармезан и зехтин, малко халва. Това беше днес яденето.
Пускам малко снимки от предните няколко дни. Тези са от Djerbahood. Проект, в който графити художници се събират от цял свят, за да съживят едно малко селце с уникално красивите рисунки. Изключително приятно място, улиците и къщите са все едно от 1001 нощ, снимките ми са скапани, защото повече гледах, щраках, колкото да остане нещо в телефона ми. Не знам защо никоя туристическа агенция не организира посещения и дори не го споменава, ние хвамахме такси, което ни изчака докато обиколим. Принципно, говорихме с още две семейства от нашия хотел, които бяха отишли там, всеки беше видял различни картини. Явно може да се обикаля цял ден, като лабиринт е.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.09.22 22:43.
Йога: МЦ, 40 мин. Предния месец забравях да си пия маката и пак МЦ дойде 2 дни по-рано.
Храна:
- Б12, Ц с манука
- кафе с лешниково мляко в Балев
- котидж сирене, шоколад
- фреш портокал
- крем супа от грах, 2 фпх с кашкавал, препечени, сладолед
Вода: литър
Цял ден ми е уморено, имам сополи, гърлото ми е сякаш надуто, и когато кашлям, ме боли. Освен това коремът ми не е в ред, нямам представа от какво, но пия активен въглен. Малкия също още кашля доста влажно, но пък не много често. Утре ще гледам да го заведа за да му чуят гърдите. Взех му сироп за кашлица от мед, полизахариди и масла някакви.
Определено климатиците ни дойдоха в повече през изминалата седмица. Едната нощ се събудих, защото се бях сковала от студа идващ от климатика. А без него беше невъзможно да се заспи, в 4 сутринта навън беше 30 градуса. На следващия ден Вики беше с температура. След няколко дни пътувахме с корабче и там ни одуха силен вятър, а за капак климатиците в самолета.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.09.22 22:46.
Предните два дни - нищо особено: МЦ йога, прилична храна - малко. Дори и водата беше над литър.
Водих малкия да му чуят гърдите, защото продължава да кашля. Нищо му няма, имал да чисти някакви гадости. И аз съм така в момента. Давам му билков сироп за кашлица, докито го одобри.
Отидохме до Улеите - дъжд, вятър и студ.
Днес
- напади, лицеви опори
- дано не ме домързи за йога следобед
-кафе в чага чай с мака, кокосово масло, кафява захар
- смути от физалис, банан, мед
- домашни соленки, биволски кашкавал, крем от маскарпоне с кафява захар и жълтък
- не знам какво ще е до довечера, ще добавя
Седмица на Улеите. Днес беше първия горе долу топъл ден. 🥶
Раздвижвах се почти всеки ден с пудовката и СТ, йога също всеки ден.
Храната - добре. Водата - малко.
Днес откъснах първата ни чушка, която отгледах от семките на чушка от Занзибар. Не я изчакахме да узрее, защото утре тръгваме. Има още 10тина на растението. Бяха общо 10 растения, от които на двора оцеля само едно. Расте изключително бавно, преместихме ги в земята още в края ма март, чак сега има чушки. За сметка на това, дори и зелена, е доста доста люта.
Мнението беше редактирано от Margi на 24.09.22 21:56.
В някакъв тъп ретрограден период съм. Само нелепи инциденти ми се случват и ескалират. Последно в понеделник сутрин се размазах по лице на пода вкъщи, почти цял ден не можах да спра кръвотечението от мястото, на което се сцепи носа ми. А точно бързах с все “проби” към лабораторията, да занесем изследванията на малкия за градината. Еми...позабавихме се. В първия половин час ми стана зле, най-вече от вида на толкова кръв по земята и в банята. Както и да е. Още ме боли - върха на главата, шийните прешлени, носа, имам оток. Не съм ходила на рентгени, ако няма някакви допълнителни усложнения когато спадне отока, няма и да ходя.
Вчера покляках с пудовката и малко колелце за корем. Йога - гледам да не седя с главата надолу, заради удара, и малко по-лежерна като цяло.
Храната - кафе с мака и чага сутрин, нещо дребно на обед (кисело мляко или банан) на обяд и каквото вечеря Вики + ликьор от фурми.
Вода не ми се пие откакто е захладняло, едва литър се събира.
Та така. В понеделник Вики тръгва на градина. Ще виидм как ще тръгне и за двама ни. Като го гледам, май за мен ще е по-трудно. 😆
Мнението беше редактирано от Margi на 28.09.22 15:38.
Ето ме и мен.
Носа все още ме наболява, но иначе се оправи.
Малкия тръгна на градина, ходи цели две седмици преди да остане вкъщи защото е болен. Някакъв вирус явно с разстройство и повръщане, мина му за два дена, но снощи ме хвана и мен, та днес пак не успях да го заведа до градината.
Иначе, сополи с кашлица влачи откакто изстинахме на климатиците в Тунис още. Водих го два пъти да му чуят гърдите, веднъж за секрет - няма нищо. Даже бележка ми дадоха за градината, че не е заразен. Дежурния доктор (защото не мога да се вредя до педиатърката му), ми даде някакъв антихистаминов сироп. Разбира се, не го взех. Вместо това - астрагал, рейши, витамини и пробиотици + аюрведични капки за нос. Да видим.
Иначе, аз прихванах два вируса май - кашлица без никакви други симптоми, и температура с повръщане (вчера).
Храната ми от вчера на обед насам е:
- пробиотик,
- смути от банан, алое, мед, астрагал
- претцели на хармоника
- кисело мляко с пшеничен зародиш
- ако всичко е наред със стомаха ми, довечера макарони с пармезан
Предишните дни, освен йогата, си потренирах с пудовката. И като цяло откакто Вики е на градина, тренирам вкъщи. В събота бяхме в Банско и се разходихме до Демяница. Днес - някакви опити за ресторативна йога, но не се получи много
Тази седмица трябваше да започвам отново да преподавам йога, в ново студио, но имах фалстарт с тези вируси и малкия вкъщи. Да се надяваме другата седмица да се получи.
Новата доставка илачи:
Мнението беше редактирано от Margi на 19.10.22 16:06.
Важното е да се оправят нещата със здравето. Наистина има вируси. Майка ми понеже всичко хваща, се чудя дали аз не ги нося. Но горе долу това което описваш се случва и при нея. Аз пък най-накрая тази година, за първи път ще ходя на Пирин, по средоноса и на слизане по котешки чал. Не мога да повярвам че мина цяла година в която не съм стъпвал в Пирин. По - интересното е че и в Рила почти не съм ходил .
Успех с тренировките и здравето!
казано от kaloyan на 19.10.22, 20:16:
Важното е да се оправят нещата със здравето. Наистина има вируси. Майка ми понеже всичко хваща, се чудя дали аз не ги нося. Но горе долу това което описваш се случва и при нея. Аз пък най-накрая тази година, за първи път ще ходя на Пирин, по средоноса и на слизане по котешки чал. Не мога да повярвам че мина цяла година в която не съм стъпвал в Пирин. По - интересното е че и в Рила почти не съм ходил .
Успех с тренировките и здравето!
В Пирин по високите части вече има сняг, или по-скоро лед. Вчера имаше предупреждение от ПСС, да се избягва ходене там, дори и с котки. А Котешки чал си е от най-рисковите участъци. Само казвам, за да си провериш сам обстановката преди да тръгнеш.
Иначе, нашите също изкараха това с кашлицата преди седмица, а почти никъде не ходят, не сме се и виждали. Та, отвсякъде може да се хване, няма голямо значение кой е донесъл, минава горе долу бързо. Стомашния вирус ми беше за няколко часа, при малкия - два дена. Днес ми е само изморено. Кашлицата е дразнеща, особено когато легна да спя. Но, всичко минава, не е голяма драма.
21.10
- 10 мин раздвижване със Суря намаскар преди да събудя малкия
- йога, час
- крачките всеки ден са между 10 и 20К
- вчера и днес пудовките почиват
- круша
- зелен чай
- филия квасен хляб с хумус и каперси и още една с течен шоколад
- малко ядки
- крем супа с броколи, и вероятно препечен квасен хляб с кашкавал, тиква с кокосова захар
- водата е толкова малко, че не си струва да я отбелязвам. Никак не ми се пие през последните седмици
22.10
- ходихме да се разхождаме малко из Витоша
- напади
- йога, почти час - лежерно,, беше ми нещо отпаднало
- зелен чай
- смути от алое, банан, кокосова вода, мед
- остатъка от закуската на малкия - овес, пш.зародиш, сушени манго и ананас, чиа, коноп, мед - всичко накиснто в гореща вода
- рообар, няколко шипки
- шоколад, сусамки
- ръжена пица с доста сирена, тиква на пара
- вода около литър
- от няколко дни всяка сутрин правя едно бъркало за мен и малкия - мултивитаминен сироп, рейши, астрагал
23.10
- йога, час
- кафе с лешниково мляко в Балев
- торта с лешници от Неделя
- един малък резен от верашната пица + още малко от тортата
- сушен ананас (без захар), сушено алое (със захар)
- шоколад
- едам
- 2-3 печени кестена
- някакъв йогурт
- вода около литър
- бъркало с витамини и билки
Мнението беше редактирано от Margi на 23.10.22 21:27.
Предишните дни, всичко нормално - йога, пудовки, млко странни вкусови комбинации
26.10
- клекове с 16 ката, колелце
- йога, 75 мин
- кафе в чага чай с мака, кафява захар, кокосово масло
- овесени ядки с манго, ананас, чиа, пш.зародиш, конопено семе, мед
- течен шоколад, доста
- претцели хармоника
- крем супа от тиква и джинджифил, пълнозърнест хляб с моцарела, плодово кисело мляко
- вероятно около литър вода
- стандартните мултивитамини с астрагал и рейши
Вече два пъти водих йога. Първия път ми беше супер напрегнато, от 2.5 години не съм говорила пред хора, а пък те се бяха посъбрали...учудващо за часа в който водя. 😆 Днес всичко беше точно. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 27.10.22 06:24.
В четвъртък вечерта ми писаха от градината, че повечето от госпожите са болни, ако мога, да задържа Вики вкъщи. И, докато правех планове за рзходки, ме аъбиди в 2 през нощта защото се беше напишкал (само веднъж му се е случвало досега). Съответно, пране на матрака. Тъкмо заспах - загубил си из леглото едма от колите, с които спи. Нр знам колко съм спала, към 5.30 ме събудо защото му се ходило до тоалетна...и така. Потръгна тегаво и още по-тегаво завърши петъка. Поне вечерта отидохме в Банско.
Междувременно, той пак е със сополи. Не знам дали е вирус или са тези, които влачим от месец и няколко дена вече ги нямаше. Друго нищо му няма.
29.10
- 10 мин суря намаскар
- до Демяница и обратно, 22К крачки
- кафе с тинктура чага и захар от фурми (никак не е подходяща за кафе, не се разтваря)
- кисело мляко с боровинки, банан
- няколко овесени солети, няколко крекера тук и там, няколко глътки сайдер
- червено вино, салата домати, краставици, маслини, сирене, лук; орикети с пармезан, малко варено яйце, шоколад
- вода не знам колко, но беше малко
- витамини с рейши и астрагал
Мнението беше редактирано от Margi на 29.10.22 22:09.
Седмицата е горе - долу еднообразна.
Сутрин - витамините с адаптогени, зелен чай; тренирам 15-тина минути с пудовката;
След като оставя малкия на градина - кафе в чай от чага с мака и кафява захар, след него - йога.
После някоя домашна работа; нещо прихапвам (или овес, или тахан, или кисело мляко),
По-късно - шоколад,
Вечер - каквото съм направила за Вики, го споделяме. Чат пат по някоя чаша бяло вино. Водата е около литър.
Тази нощ се събудих с адско главоболие и в 4 часа пих беналгин. След него ми олекна. Предполагам беше заради предстоящ МЦ + нерви снощи с малкия (в градината е прихванал някои изключително дразнещи неща, но и това ще мине)
А, да - днес се изкъпах с топла вода. Нещо, което в последните 2-3 месеца не ми се случва твърде често. Първо помпата беше изгоряла, после авария, последните 2 дни пак авария, ама нищо, нали вече платихме двете изравнителни сметки с ДДС-то, което трябваше да е 9%, а топлофикация го коригираха като добавиха 9-те към останалите 20%...
Мнението беше редактирано от Margi на 04.11.22 14:45.
МЦ закъсня с 3 дни, за сметка на това, коремът ме боля почти през цялото време. Тренирах, йогата беше горе-долу, с ПМС не ми се занимаваше твърде.
Днес
МЦ йога
Обадиха ми се на обед от градината, да взема малкия, защото се разкашлял много. Съответно, пак не успях да си проведа класа следобед. 😔 Много мразя да отменям ангажименти. Да не говорим, че ако Вики не спи, вкъщи е нетърпим. Всеки ден госпожите ми казват, че бил много тих и винаги се обличал и приговтял пръв, а аз им обяснявам, че бъркат детето. 🤪 Та, класът, който поех да заместя в петък, виси на косъм. 😔
Както и да е. Храната:
- кафе в чага чай с кокосово масло, кафява захар
- тахан с мед и лимонов сок
- 2 филии квасен хляб с масло и кашкавал, сметана с кокосова захар, сникърс
- ябълка
- 2 хапки от мъфина на Вики, който ми дадоха от градината за следобедната му закуска
- розе
- крем супа от грах, сладък картоф на фурна с чесън, пармезан и зехтин, кисело мляко с мед
- водата пак не върви
- добавките са същите - мултивитамин, рейши, астрагал
Малкия пие същите + в момента съм му взела сироп grin tuss (за възрастни), витамин Ц и пробиотик
Вече не знам дали да се надявам да е от алергичната му кашлица, или да е вирус. Писна ми. Точно от 8ми септември не е бил без кащлица и сополи за повече от 3 поредни дни. 😡
Снощи гледах Bullet train, хареса ми. Преди това - Ticket to paradise - малко боза, но става, да убиеш час и половина.
Мнението беше редактирано от Margi на 09.11.22 20:31.
Уикендите явно ни се очертават като празник на тестото: домашна баница, био боза през деня и домашна ръжена пица за вечеря в събота. В неделя - остатъка от баницата и орикети за вечеря. Добре че помежду им има по някоя ябълка.
Иначе, през седмицата обичайно има зелен чай сутрин, по-късно кафе с моите си неща, тахан или нещо подобно по обед и вечерта каквото яде малкия.
Добавките са същите.
Днес раздвижих малко пудовката, йога, след йогата, която водя следобед нещо ми паднаха батериите рязко. Телефона обичайно отчита между 10 и 15 000 крачки.
Нямам търпение да свършва ноември, винаги ми е тягостен този месец - студен, влажен, сив и мъглив.
- суингове с 24ката, колелце
- йога, час и половина
- зелен чай
- смути от кокосова вода, банан, алое, шатавари, шипки, арония на прах
- тахан с мед и конопено семе
- домашен шоколад с портокалово масло и корички
- 2 фпх с масло и варвно яйце
- още няколко парченца от шоколада
- червено вино, сладък картоф, моркови и лук на фурна със зехтин, малко кашкавал, 2 фпх с течен шоколад
- водата, литър
- мултивитамин, рейши, астрагал, Б12, Д3
Мнението беше редактирано от Margi на 15.11.22 21:04.
Ето ме пак. Нещата са горе долу същите. Този уикенд отскочихме до Банско, хванахме студентския уикенд. Толкова народ не бях виждала в Банско в последните 2 сезона. Хубаво е, че се оживява отново.
Разходихме се от Шилигарника в посока х. Вихрен, с шейната. Неделя на пазар, малко в гората и обратно към София.
Сутринта малко се разтегнах, малко напади в гората.
Храната през последната седмуца е малко повече от обичайната. Днес:
- кафе с кокосово масло и кафява захар
- ябълка
- 1 бисквитка от пекарната в Банско
- киноа с моркови, масло и пармезан; 1/2 филийка квасен лимецов хляб с масло и дом.сладко от малини, малко шоколад
- шоколад
- моркови, цвекло на пара, картофи на фурна, туршия от пазара
- водата не ми върви никак вчера и днес
- без добавки
Пак ме пробождат синусите от едната страна.
Мнението беше редактирано от Margi на 11.12.22 18:07.
- тяга и гребане с пудовката (24) и колелце от колене
- йога, час
- ябълка
- какао в чага чай с шилажит, кокосово масло и мед
- шоколад
- кроасан с масло от Хлебар и няколко хапки от хляба, докато беше топъл
- какао в чага чай с тинктура от чага, уиски и мед
- крем супа от пачи крак и зеленчуци, квасен ръжем хляб с масло и кашлавал, препечени, йогурт
- вода, около 1.2
Навъртях 23 000 крачки.
Ходих до Токуда да ми направят снимка на синусите, заради падането преди 2.5 месеца. Дадоха ми направление за лицеви кости и шийни прешлени, а в болницата ми казаха, че не можело с едно направление 2 зони. Трябва да се избере това, което боли повече... 😶 Хвана ме яд и не си платих за втора снимка. Плащам по 30 лв всеки месец, години наред, а когато за пръв път ми се наложи да ползвам услугите, не може това, което ми трябва. Така или иначе януари записах час за ортопед, ще искам от него направление, ако има нужда.
Мнението беше редактирано от Margi на 13.12.22 19:15.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече