19.01.11
12:35
Здравейте,
От известно време се чудя над следното: Доста често (пр. 1 път дневно) посягам към сладко, което се изразява в 1 бонбон или пък 2 парчета шоколад. Крайната цел е сваляне на подкожните мазнини и се замислям дали тези “малки” дози инсулинов пик не се отразяват със същата сила ако съм изял цял шоколад или торта. Респективно да се залъгвам, че съм на НВД и да са пречка към прогреса?
По-здрави
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
19.01.11
12:42
Количеството на въглехидратите в случая категорично има значение.
Въздействието на 10 g шоколад върху инсулина е далеч по-слабо от това на 100 g шоколад.
19.01.11
14:24
А и ако това количество го хапваш заедно с някакво основно хранене (протеин + бавен въглехидрат с фибри + мазнини) изобщо няма да имаш инсулинов пик!!!
Изяждането на едно парче шоколад не е проблем. Проблем е когато след едното парче се изяжда целия шоколад с мисълта, че едното парче е развалило режима, какво толкова като се изяде и целия шоколад.
Лично аз съм свалял подкожни мазнини със шоколад ;)
19.01.11
19:17
Един шоколадов бонбон или парченце шоколад не могат да предизвикат инсулинов пик... Стига да не посегнеш после за още едно и после за още едно... ;)
Лигльо.
Всеки ден по едно бонбонче.
Ала бала, ръфай 1 път седмично един шоколад и т’ва е, кво ще се лигавиш.
Аз ли съм кретен се чудя, че карам по 5-6 месеца без никаква захар .....
Опаа излъгах, в алкохола има захар :D
p.s. яяяяяяяяя познат ник от оного време :D
Мнението беше редактирано от emzo на 19.01.11 19:39.
19.01.11
20:35
Мерси за отговорите, май проблема е че парчето шоколад е като бирата... не може само с 1… но придобих представа :)
19.01.11
21:02
казано от emzo на 19.01.11, 19:38:
Аз ли съм кретен се чудя, че карам по 5-6 месеца без никаква захар .....
И аз съм така.. по 2-3 месеца въобще не ям сладко и нямам проблем с това :) Кретените станахме двама :D
20.01.11
09:51
Защо темата е магнит за кретени, сигурно заради характера на питането :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече