11.02.11
23:15
Здравейте!
Имах дълга пауза от фитнес тренировките. Сега ще почвам пак да тренирам и мисля първите една - две седмици да тренирам малко по-леко, като разчитам само на храната. След това обаче мисля да взема креатин, за по-бързо възстановяване. От тук идва и въпроса ми - какъв креатин да си взема? До сега съм пил само монохидрат и резултати имаше, но имаше и водна задръжка, която след спирането си отиде. За това ми е интересно какво ще ме посъветвате - да взема монохидрат на друга фирма, или друга разновидност на креатина?
Мерси предварително!!!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
12.02.11
08:27
Аз не знам има ли без водна задръжка креатин - и мисля, че това е част от идеята. Въпросът, е че остава и малко мускул след това а и силата доста се качвам. Монохидратът е изпитана формула...
Да, ясно, но питам кое е по-удачният вариант - монохидрат на някоя друга фирма от това което съм пил или друга разновидност на креатина?
И идеята ми е да пия примерно сега креатин един месец, след което да направя месец пауза, и да си взема креатинова матрица.
Та... какво ще ми препоръчате? :)
И аз бях спрял фитнеса за известно време. От три седмици започнах пак да тренирам,като наблягах най-много на храната. Закупих си креатинова матрица и мисля от другата седмица да почна да я пия. Според мен потренирай една две седмици, като наблягай на храната най много, и почвай направо матричката..
Идеята ми, е че сега много съм отслабнал и съм си загубил формата, за това искам първите една-две седмици да не пия нищо, после да си взема някакъв креатин, който да пия един месец и тогава да направя пауза от един месец, след което да почна матрицата, като целта е да извлека максимума, както от тренировките, така и от добавките. (Все пак идват балове, тва онова, няма да приличам на скарида :) )
Мнението беше редактирано от DaMp370 на 12.02.11 13:24.
Ами добре, значи предлагам ти nutrition creatin extreme. Това е най-купувания креатин в сайта, от който си поръчвам добавките. Не съм го изпорбвал лично аз и не мога да ти кажа.. Но това е най купуваното..
трикреатин малата се понася добре и не задържа вода.Има приятен вкус и увеличава малко силата.
13.02.11
00:14
Говорите си ей така като да не заспите.
Я обясни като си спаднал на кила и на сила с креатина ще ги върнеш ли, а после?
Добавки за връщане на форма не се ползват, а се започват, когато сте върнали предишната форма и има период на застой. Разбирам ви желанията да сте яки за кратко време, но тая работа така не става.
13.02.11
09:55
казано от extreme на 13.02.11, 08:22:
За един месец не се ли връща форма??
Това зависи от много неща - за колко време е спрял човек да тренира, какви кг. и размери е бил при спирането, колко е загубил, как ще тренира и възстановява при започването, стаж в залата на трениращия. Зависи и от типа тяло. Много комплексни са нащета да се каже “ДА” или “НЕ”.
@автора - вземи си по-добреедин протеин изолат щом за възстановяване говориш.
Понеже финансите са ми ограничени, мисля да си взема само креатин и да наблегна на храненето. Поне в близкия месец няма да си взимам протеин. И иначе ми е ясно че формата няма да си я вазвърна ей така, от която и да е добавка.
Много мнения се изписаха, но отговор на въпроса ми не получих...
13.02.11
11:48
казано от DaMp370 на 13.02.11, 11:23:
Понеже финансите са ми ограничени, мисля да си взема само креатин и да наблегна на храненето. Поне в близкия месец няма да си взимам протеин. И иначе ми е ясно че формата няма да си я вазвърна ей така, от която и да е добавка.
Много мнения се изписаха, но отговор на въпроса ми не получих...
Като са ти ограничени финансите оправи си храненето!
Какви отговори очакваш? Вземи си махраката Х или Y?
Ако беше прочел темата, точно над твоята нямаше да се налагат подобни питания /чудя се защо ли колегата си е правил труда да я пише изобщо/. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218
Интересното е, че си си навил на пръста за креатин и друго не искаш да чуеш.
Да не кажеш, че пак не ти се отговаря - каквото и да вземеш в твоя случай е все тая и в предния си пост обясних защо. Да ти го обясня и по друг начин - добавките са последния фактор за изграждане на мускулна маса!
13.02.11
12:42
Имах същата дилема като теб преди около 6 месеца.Не бях тренирал 2 години поради контузия бях отслабнал много бях в лоша физическа форма, за радост най - накрая се възстанових от контузията и започнах да тренирам отново и първото нещо на акъла ми беше какви добавки да взема та да стана бързо като преди,и тогава си спомням се заговорих с инструктора в залата и той ми каза да потренирам 6-7 месеца без добавки докато стигна застой и тогава да почна да взимам таа реших да го послушам и резултата беше супер за 5 месеца върнах 12 кг мускулатурата ми се върна и стигнах застой тогава взех креатин монохидрат и протеини и качих още 5 кг .Затова според мен както и според повечето в този форум не си давай парите напразно сега потренирай 5-6 месеца само с ядене и то яко ядене направи си добра програма тренирай възможно най-интензивно и чак като влезеш във форма тогава мисли какви добавки да си купуваш.
13.02.11
13:19
Не искам да се заяждам,но ако снимката на аватара ти е от периода,в който си тренирал(а по принцип никой не си слага тагава в период,коато не тренира),значи добавки няма да ти трябват поне до 1 година,а формата ще си я възвърнеш за максимум месец!
13.02.11
13:41
казано от Стоянчо на 13.02.11, 10:19:
@автора - вземи си по-добреедин протеин изолат щом за възстановяване говориш.
Подкрепям това мнение...все пак протеина е основния “строителен” материал в нашия спорт...след като имаш кофа с протеин от там нататък можеш да мислиш за комбинации с креатин,но без протеин за мен всичко остава едно хвърляне на пари...
Да, знам. Ще се старая да си набавям максимум протеини от храната. Разглеждах, но още се колебая монохидрат ли да си взема или етил естер. Относно конкретни продукти съм се спрял на следните:
1. silabg.com/bg/147-OPTIMUM-NUTRITION-CREATINE-POWDER.html
2. silabg.com/bg/917-ULTIMATE-CREAPURE-CREATINE-MONOHYDRATE.html
3. silabg.com/bg/405-UNIVERSAL-CREATINE-POWDER.html
4. silabg.com/bg/2989-SCITEC-CREABOSE.html
5. silabg.com/bg/4798-PRIMAFORCE-CREAFORM.html
Ще може ли да ми препоръчате някой от изброените, или пък да предложите друг.
За етил естера нямам представа, ще съм много благодарен ако ми препоръчате.
Мерси предварително!!!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече