Как да се храня, за да не губя мускулна маса

22.02.11
20:37

Здравейте, това е първия ми пост тук,но хвърлям по едно око на форума от доста време.
Имам нужда от малко помощ, от по-разбиращите от мен.
Първо да опиша за какво става дума...
На 26 години съм, 85кг, 182см от около 5 месеца работя работа свързана с много движение и доста физическо напрежение в което напрягам главно гърба, раменете и трицепса.Що горе добро телосножение  ако изключим корема.
Преди да почна тази работа ,бях 97кг.  месец след това бях свалил 10 килограма.Но заедно с тлъстините свалих и мускулна маса.
Може би трябва да сваля още около 5 кг главно от корема и около него,защото преди да отслабна беше доста голям.Сега е значително по-малак,но леко отпуснат.Като цяло работата ми оказа много добро въздействие заякнах доста,орелефих ръцете и раменете, но свалих маса.Та от скоро реших,че трябва да приема действия относно моята физика.Не искам да губя повече тегло, но искам да кача мускулна маса,но с тази тежка работа всеки ден не зная как да го постигна.Може ли да ме насочите към подходяща диета.Общо взето не е проблем да ям каквото и да е и да взимам хубави добавки.Пиех протеин около 1 месец, който ми оказа много добро въздействие след седмица издръжливостта и силата ми бяха доста по- високи.Да продължавам ли да го пия или да премина на креатин или някакви други добавки.Също пия мултивитамини с минерали.Не ходя на фитнес, но мисля да започна да го посещавам ,само дето не съм сигурен какъв ефект ще има след като цял ден съм се потил в работата...Намерих в интернет тази диета дали е подходяща за моя случай или трябва да ям повече...Бих бил благодарен за всяка помощ.
7 часа  Хранене 1 купа овесени ядки 200 г. плодове
10 часа  Хранене 2 сандвич с пилешко месо
13 часа  Хранене 3 250 г. риба 2 филии с хляб салата
16 часа  Хранене 4 протеин на прах плодове
18,30 часа  Хранене 5 300 г. плодове, протеин на прах
19 часа  Хранене 6 300 г. телешко месо салата
22 часа  Хранене 7 протеин на прах

Темата беше редактирана от Quasr на 22.02.11 20:38.

Ще изразя и моето мнение :). Според мен протеина на прах ти присъства в твърде много хранения. Добавките са измислени за допълване към хранителния режим, а не заместване на 3 хранения :). Намали го на веднъж, максимум два пъти, а сложи храна, различна от плодове на тяхно място. Успех !

22.02.11
21:14

Благодаря така и ще направя....все още не съм почнал диетата а само събирам информация ...
Но подходящо ли е да пия креатин или нещо подобно или да си наблегна просто на протеина и дали да почна да посещавам фитнеса или няма много смисъл след тежката работа всеки ден...Нека кажа пак,че имам около 5-6 излишни килограма който искам да превърна в мускулна маса.

За да не губиш мускулна маса трябва да тренираш мускулите си с тежести, близки до максималните.
Относно диетата, при ВМ-НВД се губят най-малко мускули при отрицателен калориен баланс.

24.02.11
22:24

От другата седмица тръгвам на фитнес...ако може да ми препоръчате по каква програма да тренирам

25.02.11
15:04

За да не губиш мускулна маса при тежката ти работа няма да е лошо и едни аминокиселини да си земеш освен протеина.Според мен фитнеса ще ти е излишен ако работата ти е толкова трудна колкото я описа .В хранителния режим можеш да смениш протеина на прах или да добавиш към него яйца , кисело и прясно мляко , сирене и извара.Например можеш да намалиш приема на пудрата до само сутрин или сутрин и обяд а останалото да е с по-горе изброените продукти.Преди лягане смени протеина с извара 200 грама.

28.02.11
11:49

Quasr

По мой личен опит,на дали ще издържиш дълго в залата след работно време,особено ако си физически изморен,и най вече особено ако имаш семейство както мен самия,все пак и те изискват грижи,повярвай ми така е,преди 15 години имах мноооого приятели трениращи,сега,на 37 останах сам,всичко живо живота го скапа,сдъфка и му направи щкембенца,хехе :)

Собствено,съм избрал да ставам в 5 и да тренирам от 6 до 7,все пак,сутрин нивата на тестостерона и тнт,са най високи,и анаболния ефект е най голям,а и след 7-8 часа сън и доза суроватка си най отпочинал,и готов за екшън
Относно корема,аз всеки ден правя 100 коремни,с изключение на неделя,и резултата е добър

Относно храненето,всичко е строго индивидуално,аз примерно разграждам едва 30% от приетите въглехидрати(инфо от преди 2 години),докато жена ми да речем разгражда над 80%,при мазнините е точно обратното,тя дори разгражда едва 5%

28.02.11
18:22

След малко отивам на първата тренировка.
Ще пробвам един месец да видя дали ще ми понесе,но съм много надъхан  :)
Тези дни се чувствам в отлично здраве а и работата не ми се струва вече толкова тежка, така че всичко е въпрос на това колко бързо ще се възстановявам след тренировка.Нямам все още семейство работя в чужбина и след работа общо взето няма какво да правя така,че тренирането ще ми дойде идеално.Не пия, не пуша мисля, че тялото ми отпочива бързо след натоварване...Занимавал съм се  с фитнес преди няколко години,но след това прекъснах по няколко причини,охраних се доста.
Никога не е късно да се занимаваш с фитнес.
И така отивам да хапна и се запътвам към залата .

28.02.11
19:54

как я мислиш тая....трябва да ядеш през 2 часа...най малко 8 хранения трябва да имаш...яж предимно варени картови и ориз...

az100yan

28.02.11
20:51

казано от kreedzeR на 28.02.11, 19:54:

как я мислиш тая....трябва да ядеш през 2 часа...най малко 8 хранения трябва да имаш...яж предимно варени картови и ориз...

Е,па картоВите са си задлжителни!Сериозно ти мислиш ли си,че нормален човек,било то работещ или учещ има възможността да яде НАЙ–МАЛКО 8 пъти на ден и то през 2 часа.Първо мисли,а после пиши.Съмнявам се,че ти ядеш по толкова.Изобщо от доста време ти следя мненията и бих посъветвал всеки да не ги взима под внимание поне в близките 5-6 месеца,докато не натрупаш някакви знания относно фитнес и хранене.Нищо лично,но просто пускаш много глупави мнения.

28.02.11
23:15

И аз съм съгласен с The australian oak.kreedzeR спри се брат, ти ако искаш и 20 хранения прави, то главно зависи какво и по колко ядеш.

01.03.11
19:32

Повече от 5-6 хранения не мога да ги докарам на ден...ям сутрин като стана,на сутрешната почивка,на обед,след работа и вечер.
Я кажете какви добавки бихте ми препоръчали,че днес на работа след вчерашната тренировка нямаше пауър.Аз си мисля за креатин и някакъв протеин или може би аминокиселини.В залата продават някакъв pack max mass protein 1кг и някакъв креатин монохидрат 100гр. за 20 паунда та се чудя дали да ги взема !?

Мнението беше редактирано от Quasr на 01.03.11 19:34.

20.02.19
22:18

казано от инж. Марин Маринов на 23.02.11, 09:06:

За да не губиш мускулна маса трябва да тренираш мускулите си с тежести, близки до максималните.
Относно диетата, при ВМ-НВД се губят най-малко мускули при отрицателен калориен баланс.

Защо?

Деян

20.02.19
22:31

Аааа, Гери.......бе не виждаш ли, че последно е писано по темата преди 8 години, от хора, които също от години не са влизали. Как го изкопа т,ва 😎

Bart Simpson

20.02.19
22:33

Не гледат датите грам, хахаха.

20.02.19
22:44

Инженера не пишеше току,така...

Bart Simpson

20.02.19
22:46

Да бе и аз се чудех как точно негово мнение набара ( не го познавам, но съм слушал за него).

23.02.19
17:35

Грешката е моя извинете .
Въобще не видях датата хаха...ужас 😀

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1