22.02.11
20:37
Здравейте, това е първия ми пост тук,но хвърлям по едно око на форума от доста време.
Имам нужда от малко помощ, от по-разбиращите от мен.
Първо да опиша за какво става дума...
На 26 години съм, 85кг, 182см от около 5 месеца работя работа свързана с много движение и доста физическо напрежение в което напрягам главно гърба, раменете и трицепса.Що горе добро телосножение ако изключим корема.
Преди да почна тази работа ,бях 97кг. месец след това бях свалил 10 килограма.Но заедно с тлъстините свалих и мускулна маса.
Може би трябва да сваля още около 5 кг главно от корема и около него,защото преди да отслабна беше доста голям.Сега е значително по-малак,но леко отпуснат.Като цяло работата ми оказа много добро въздействие заякнах доста,орелефих ръцете и раменете, но свалих маса.Та от скоро реших,че трябва да приема действия относно моята физика.Не искам да губя повече тегло, но искам да кача мускулна маса,но с тази тежка работа всеки ден не зная как да го постигна.Може ли да ме насочите към подходяща диета.Общо взето не е проблем да ям каквото и да е и да взимам хубави добавки.Пиех протеин около 1 месец, който ми оказа много добро въздействие след седмица издръжливостта и силата ми бяха доста по- високи.Да продължавам ли да го пия или да премина на креатин или някакви други добавки.Също пия мултивитамини с минерали.Не ходя на фитнес, но мисля да започна да го посещавам ,само дето не съм сигурен какъв ефект ще има след като цял ден съм се потил в работата...Намерих в интернет тази диета дали е подходяща за моя случай или трябва да ям повече...Бих бил благодарен за всяка помощ.
7 часа Хранене 1 купа овесени ядки 200 г. плодове
10 часа Хранене 2 сандвич с пилешко месо
13 часа Хранене 3 250 г. риба 2 филии с хляб салата
16 часа Хранене 4 протеин на прах плодове
18,30 часа Хранене 5 300 г. плодове, протеин на прах
19 часа Хранене 6 300 г. телешко месо салата
22 часа Хранене 7 протеин на прах
Темата беше редактирана от Quasr на 22.02.11 20:38.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
22.02.11
20:49
Ще изразя и моето мнение :). Според мен протеина на прах ти присъства в твърде много хранения. Добавките са измислени за допълване към хранителния режим, а не заместване на 3 хранения :). Намали го на веднъж, максимум два пъти, а сложи храна, различна от плодове на тяхно място. Успех !
Благодаря така и ще направя....все още не съм почнал диетата а само събирам информация ...
Но подходящо ли е да пия креатин или нещо подобно или да си наблегна просто на протеина и дали да почна да посещавам фитнеса или няма много смисъл след тежката работа всеки ден...Нека кажа пак,че имам около 5-6 излишни килограма който искам да превърна в мускулна маса.
23.02.11
09:06
За да не губиш мускулна маса трябва да тренираш мускулите си с тежести, близки до максималните.
Относно диетата, при ВМ-НВД се губят най-малко мускули при отрицателен калориен баланс.
От другата седмица тръгвам на фитнес...ако може да ми препоръчате по каква програма да тренирам
За да не губиш мускулна маса при тежката ти работа няма да е лошо и едни аминокиселини да си земеш освен протеина.Според мен фитнеса ще ти е излишен ако работата ти е толкова трудна колкото я описа .В хранителния режим можеш да смениш протеина на прах или да добавиш към него яйца , кисело и прясно мляко , сирене и извара.Например можеш да намалиш приема на пудрата до само сутрин или сутрин и обяд а останалото да е с по-горе изброените продукти.Преди лягане смени протеина с извара 200 грама.
28.02.11
11:49
Quasr
По мой личен опит,на дали ще издържиш дълго в залата след работно време,особено ако си физически изморен,и най вече особено ако имаш семейство както мен самия,все пак и те изискват грижи,повярвай ми така е,преди 15 години имах мноооого приятели трениращи,сега,на 37 останах сам,всичко живо живота го скапа,сдъфка и му направи щкембенца,хехе :)
Собствено,съм избрал да ставам в 5 и да тренирам от 6 до 7,все пак,сутрин нивата на тестостерона и тнт,са най високи,и анаболния ефект е най голям,а и след 7-8 часа сън и доза суроватка си най отпочинал,и готов за екшън
Относно корема,аз всеки ден правя 100 коремни,с изключение на неделя,и резултата е добър
Относно храненето,всичко е строго индивидуално,аз примерно разграждам едва 30% от приетите въглехидрати(инфо от преди 2 години),докато жена ми да речем разгражда над 80%,при мазнините е точно обратното,тя дори разгражда едва 5%
След малко отивам на първата тренировка.
Ще пробвам един месец да видя дали ще ми понесе,но съм много надъхан :)
Тези дни се чувствам в отлично здраве а и работата не ми се струва вече толкова тежка, така че всичко е въпрос на това колко бързо ще се възстановявам след тренировка.Нямам все още семейство работя в чужбина и след работа общо взето няма какво да правя така,че тренирането ще ми дойде идеално.Не пия, не пуша мисля, че тялото ми отпочива бързо след натоварване...Занимавал съм се с фитнес преди няколко години,но след това прекъснах по няколко причини,охраних се доста.
Никога не е късно да се занимаваш с фитнес.
И така отивам да хапна и се запътвам към залата .
как я мислиш тая....трябва да ядеш през 2 часа...най малко 8 хранения трябва да имаш...яж предимно варени картови и ориз...
28.02.11
20:51
казано от kreedzeR на 28.02.11, 19:54:
как я мислиш тая....трябва да ядеш през 2 часа...най малко 8 хранения трябва да имаш...яж предимно варени картови и ориз...
Е,па картоВите са си задлжителни!Сериозно ти мислиш ли си,че нормален човек,било то работещ или учещ има възможността да яде НАЙ–МАЛКО 8 пъти на ден и то през 2 часа.Първо мисли,а после пиши.Съмнявам се,че ти ядеш по толкова.Изобщо от доста време ти следя мненията и бих посъветвал всеки да не ги взима под внимание поне в близките 5-6 месеца,докато не натрупаш някакви знания относно фитнес и хранене.Нищо лично,но просто пускаш много глупави мнения.
И аз съм съгласен с The australian oak.kreedzeR спри се брат, ти ако искаш и 20 хранения прави, то главно зависи какво и по колко ядеш.
Повече от 5-6 хранения не мога да ги докарам на ден...ям сутрин като стана,на сутрешната почивка,на обед,след работа и вечер.
Я кажете какви добавки бихте ми препоръчали,че днес на работа след вчерашната тренировка нямаше пауър.Аз си мисля за креатин и някакъв протеин или може би аминокиселини.В залата продават някакъв pack max mass protein 1кг и някакъв креатин монохидрат 100гр. за 20 паунда та се чудя дали да ги взема !?
Мнението беше редактирано от Quasr на 01.03.11 19:34.
20.02.19
22:18
казано от инж. Марин Маринов на 23.02.11, 09:06:
За да не губиш мускулна маса трябва да тренираш мускулите си с тежести, близки до максималните.
Относно диетата, при ВМ-НВД се губят най-малко мускули при отрицателен калориен баланс.
Защо?
20.02.19
22:31
Аааа, Гери.......бе не виждаш ли, че последно е писано по темата преди 8 години, от хора, които също от години не са влизали. Как го изкопа т,ва 😎
20.02.19
22:33
Не гледат датите грам, хахаха.
20.02.19
22:46
Да бе и аз се чудех как точно негово мнение набара ( не го познавам, но съм слушал за него).
23.02.19
17:35
Грешката е моя извинете .
Въобще не видях датата хаха...ужас 😀
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече