04.03.11
19:36
понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канела
начин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:
Темата беше редактирана от djordje на 04.03.11 19:37.
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
казано от Miro на 04.03.11, 20:08:
Интересно, и аз мисля да го пробвам .Обаче как да си смеля ядките ? :D :D
имам една стара комбо машина за месо, има и приставка като ренде дето се върти, та с рендето става точно като едро смляно брашно. Иначе тва е ебати вкусотията :). Успех.
Мнението беше редактирано от djordje на 04.03.11 21:42.
Ето какво се получи при мен :)
На вкус е много добро, на мен ми хареса, препоръчвам ви го ;)
Мнението беше редактирано от Miro на 05.03.11 21:11.
Моя малко по билдерски вариант:
3 яйца
100гр овес
20гр сирене (сложих съвсем малко за вкус)
Мнението беше редактирано от Fallen на 08.03.11 21:24.
казано от djordje на 04.03.11, 19:36:
понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канеланачин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:
Аз последния път си го приготвих по същия начин, само че добавих орехи и настъргана / в робота естественно/ тиква и какао, стана уникално. А си го приготвям и в солен вариант със сирене без мед разбира се. И го приготвям в тефлонова тавичка за да не слагам мазнина
Мнението беше редактирано от ina_V_ на 09.03.11 15:39.
Е какво му има на меда, че не го слагате, все пак не е захар?А за мазнината аз си намазах леко тавата със Краве масло не с олио.
12.04.11
19:53
Браво. Простичка и идейна рецепта. Всеки може да си я модифицира и е добра алтернатива за поглъщане на противните овесени ядки.
01.05.11
00:06
Изчислявал ли си хранителна стойност? Протеини,въглехидрати,мазнини.. ?
Мисля да го пробвам с мюсли + какао или канела.
Въпроса ми е как са след 2 часа престой , не става ли на камък ?
Мнението беше редактирано от emzo на 10.05.11 15:06.
Зарибихте ме, ще пробвам утре, ако стана по навреме :D
Но само мюсли и канела/какао.
Това закусвам последните 2 години почти всяка сутрин. Първоначално слагах стафиди, след това слагах сирене и сега го правя с 2-3 лъжици кисело мляко. Не го пека във фурната, а в тефлонов тиган без мазнина. И ако не се изяде веднага докато е топло става твърдо и много трудно се яде.
Ей го и моя бисквит, без никаква мазнина:
90гр мюсли Изи 30% плодове
2 цели яйца
канела на око, ама малко бях сложил. Следващия път ще пробвам с какао.
Тавичката после иска киснене :D
Мнението беше редактирано от emzo на 20.05.11 13:18.
Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.05.11 13:24.
20.05.11
13:27
И на мен много ми харесва. Ще го пробвам почивните дни.
Както сте ги заобсъждали тия бисквити маааа все едно ще правите готвите патица по ,,Пекински’‘
казано от Стоянчо на 20.05.11, 13:23:
Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.
75% изядох веднага, докато беше топъл, другите след 2 часа.
Биваше.
Аз си ги правя вечерта и ги ям на другия ден сутринта и още са доста хубави :)
Вчера си го направих с шоколадов протеин и много канела, стана уникално вкусен.
п.с. не ме интересува какво се е случило с пудрата след 200градусова обработка, важното е, че беше много вкусен :D
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече