бисквит от овесени ядки

04.03.11
19:36

понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канела

начин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:

Темата беше редактирана от djordje на 04.03.11 19:37.

04.03.11
19:49

Ще се пробва :)

04.03.11
20:08

Интересно, и аз мисля да го пробвам .Обаче как да си смеля ядките ? :D :D

04.03.11
21:41

казано от Miro на 04.03.11, 20:08:

Интересно, и аз мисля да го пробвам .Обаче как да си смеля ядките ? :D :D

имам една стара комбо машина за месо, има и приставка като ренде дето се върти, та с рендето става точно като едро смляно брашно. Иначе тва е ебати вкусотията :). Успех.

Мнението беше редактирано от djordje на 04.03.11 21:42.

05.03.11
21:09

Ето какво се получи при мен :)
На вкус е много добро, на мен ми хареса, препоръчвам ви го ;)

Мнението беше редактирано от Miro на 05.03.11 21:11.

08.03.11
21:23

Моя малко по билдерски вариант:
3 яйца
100гр овес
20гр сирене (сложих съвсем малко за вкус)

Мнението беше редактирано от Fallen на 08.03.11 21:24.

09.03.11
15:38

казано от djordje на 04.03.11, 19:36:

понеже ми писна от стандардната закуска овес с кисело мляко, реших да направя голам бисквит и да го ям, пак с кисело мляко :)
необходимо за приготвянето:
1) 600 грама овесени ядки
2) 3 цели яйца и 3 белтъка
4) 6 с. л. мед
5) канела

начин н приготвянето: овеса се смила за да се получи едро смляно брашно, и се добавя към разбърканите яйца, добавя се мед и канела, и с ръка се забърква докато не се получи хубава смес. Изсипваме в предварително омазнена тава и оформяме. печем 20 минути на 220. Като се изпече общо тегло става точно килограм, и като се раздели на 4-5 закуски, с кисело мляко, става бомба!
Получава се нещо такова:


Аз последния път си го приготвих по същия начин, само че добавих орехи и настъргана / в робота естественно/ тиква и какао, стана уникално. А си го приготвям и в солен вариант със сирене без мед разбира се. И го приготвям в тефлонова тавичка за да не слагам мазнина

Мнението беше редактирано от ina_V_ на 09.03.11 15:39.

09.03.11
21:49

Е какво му има на меда, че не го слагате, все пак не е захар?А за мазнината аз си намазах леко тавата със Краве масло не с олио.

12.04.11
19:53

Браво. Простичка и идейна рецепта. Всеки може да си я модифицира и е добра алтернатива за поглъщане на противните овесени ядки.

20.04.11
20:43

Туко що го пуснах да се пече и след 30-ина мин. ще напиша как е станало :)

TN

01.05.11
00:06

Изчислявал ли си хранителна стойност? Протеини,въглехидрати,мазнини.. ?

10.05.11
13:28

Мисля да го пробвам с мюсли + какао или канела.
Въпроса ми е как са след 2 часа престой , не става ли на камък ?

Мнението беше редактирано от emzo на 10.05.11 15:06.

10.05.11
14:42

След като се втвърдят стават още по-вкусни.

10.05.11
15:07

Зарибихте ме, ще пробвам утре, ако стана по навреме :D
Но само мюсли и канела/какао.

11.05.11
11:09

Това закусвам последните 2 години почти всяка сутрин. Първоначално слагах стафиди, след това слагах сирене и сега го правя с 2-3 лъжици кисело мляко. Не го пека във фурната, а в тефлонов тиган без мазнина. И ако не се изяде веднага докато е топло става твърдо и много трудно се яде.

11.05.11
11:26

Във фурна май е по-добрият вариант, на тигана голяма пушилка става :)

20.05.11
13:16

Ей го и моя бисквит, без никаква мазнина:
90гр мюсли Изи 30% плодове
2 цели яйца
канела на око, ама малко бях сложил. Следващия път ще пробвам с какао.

Тавичката после иска киснене :D

Мнението беше редактирано от emzo на 20.05.11 13:18.

20.05.11
13:23

Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.05.11 13:24.

И на мен много ми харесва. Ще го пробвам почивните дни.

20.05.11
13:29

Както сте ги заобсъждали тия бисквити маааа все едно ще правите готвите патица по ,,Пекински’‘

20.05.11
13:41

казано от Стоянчо на 20.05.11, 13:23:

Та...като престои все пак не става ли на камък? :) И аз ще го пробвам, ама ще смеля и 200гр орехи.

75% изядох веднага, докато беше топъл, другите след 2 часа.
Биваше.

20.05.11
14:14

Аз си ги правя вечерта и ги ям на другия ден сутринта и още са доста хубави :)

27.06.11
10:07

Вчера си го направих с шоколадов протеин и много канела, стана уникално вкусен.

п.с. не ме интересува какво се е случило с пудрата след 200градусова обработка, важното е, че беше много вкусен :D

10.07.11
21:31

тая пудра да не е без пари..

иначе и аз това го ям от много време.. правя го в тиган.. мятам го като палачинки :D Но, защо слагате толкова малко яйца ?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1