Хахаха издирваме координати на колежката от стола (blush)(blush)(blush) Шегичка :)
Не ме бива много за ориентир :D
Мнението беше редактирано от Sanya на 26.08.16 17:31.
Хахаха това си е чиста гавра с работещите по това време в петък следобед, в края на работния ден да публикуваш снимки от плажа никаква солидарност, а колежката защо се крие извън кадъра. :D Спирам да спамя и отивам да тренирам.
Мнението беше редактирано от Станимир на 26.08.16 17:10.
Сън: 8 часа
ХРАНА
- 3 оризовки с крема сирене; 1 банан
- спагети с кюфтенца и доматен сос
- 1 банан
- салата моркови
- касапско мезе ( телешко, свинско, пилешко с лук), 1/2 пърленка, гарнитура картофи соте
+ 2 бисквитки орео
+ 1/2 малка бира, 1 голям ром със студен чай, йегермайстер и афтършок...смътна бройка :D
ТРЕНИРОВКА - Гръб / Рамо / Бицепс
1. 5 суперсерии
- вертикален скрипец към гърди с /\ - 10 @27кг / 10 @32кг / 8 @37кг / 10, 8 @32кг
- Пулоувър на портален скрипец - 5х10 @22кг
2. 4 суперсерии
- Гребане с Т-бар - 4х10 +20кг
- фейс пул - 4х10 @22кг
3. Молитва за гръб - 10, 10, 8, 10 @22кг
4. Изнасяне на дъмбел в страни - 10 @7кг / 3х10 @5кг
4. Бицепсово с лост - 3х10 @10кг
+ 3 серийки набиране на плажа
Хубава тренировка се получи. Ей така набързо след плаж. Нямам специален коментар към нея.
Преди няколко дена сливенска баДка ме похвали във фитнеса, днес варненска баДка ме похвали, че се справям много добре :D Feeling special!
Мнението беше редактирано от Sanya на 27.08.16 13:05.
26.08.16
20:42
Feeling special
You Are special ! (sun)
казано от Maria Peeva на 26.08.16, 20:42:
Feeling special
You Are special ! (sun)
And so are you :* from a special team - BB-Team!
Варна - последен ден.
Сън: 51/2 часа
ХРАНА
- мюсли с прясно мляко и 1/2 банан
- 30г ядки микс
- сандвич с шунка и кашкавал; 30г ядки микс
- сладолед
- 3 кюфтета, пържени картофи, лютеница
Храната днес е несериозна...
Тренировка - няма. За сметка на това цялото ми тяло е тотален гипс. Краката още от вчера ме бяха подхванали, като слизането ми е най-трудно. От днес стана по-зле и допълнително не мога да си вдигна ръцете :D
Станах доста късно и целия следобед бях на плаж на Камчия. Духаше силен вятър, имаше червен флаг, дори на моменти беше хладно и облачно. Но събрах последните морски слънчеви лъчи и утре обратно към Сливен. Още вечерта се връщам и към София и отпуската свърши :(
Мнението беше редактирано от Sanya на 27.08.16 23:01.
28.08.16
14:23
Опитай се да бъдеш супер позитивна при завръщането си от почивка, че аз се поддадох и бях голям спад и сад цяла седмица след това... вече взе да ме пуска де :D
28.08.16
16:54
казано от Sanya на 26.08.16, 16:59:
Не ме бива много за ориентир :D
Сан Чей, ако бях един мъж, много бързо щях да се ориентирам :D
Пу, да та посерат чайките (nfun)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.08.16 17:39.
Тодорова :D Уникат си както винаги!
Днес съм транзит Варна-Сливен-София.
Сън: 9 часа
ХРАНА
- 1 кроасан с нуга; баница със сирене и спанак (от Кауфланд)
- 3 чушки със сирене и яйце; 1 розов домат със самардала и зехтин
- 4 сини сливи; резен диня
- протеинов бар
- 2 чушки със сирене и яйце; домат и краставица
Тренировка - няма.
Имах намерението като се прибера в Сливен да се кача на степера и да направя няколко упражнения за корем. Преблемът беше там, че след като хапнах рязко ми се доспа :D От там като се събудих бях като ударена с нещо тежко по главата и дори кафето трудно ме съвзе. Стегнах багажа малко по малко и към София. Тъй че го пиша бегал. Кофти старт на деня с тия закуски, но сега като се върна към ежедневието си и всичко ще си дойде на мястото ;)
Заредена с много приятни емоции, отпочинала и с малко тен се завръщам, в очакване на есента и това, което ще се завърне с нея :)
28.08.16
20:15
Ем, чи ко - ако бях една чайка, досега ... (mooning)
:D :D :D
Въй, спирам спама!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.08.16 20:25.
Сън: 7 часа
ХРАНА
- палачинки (2 яйца, 40г овесени трици, 10г ленено брашно, сода, канела, стевия) с 30г тахан; 1/2 праскова; 2 смокини
- св. джолан със зеле
- 2 от палачинките от закуската; 1/2 праскова; 1 смокиня; 2 сини сливи; доза протеин
- омлет от 3 яйца, 40г грах от консерва и подправки; домат и краставица
- 40г ядки микс със стафиди; 1 круша
1670 ккал = В 159г / М 65г / П 108г
Днес имам повечко плодове в менюто, но всичките са домашни и ще присъстват докато ги изям.
ТРЕНИРОВКА - Задна верига / Корем
1. Мъртва тяга - 10 @30кг / 8 @40кг / 6 @50кг / 5, 5, 4, 4 @55кг
2. Бедрено сгъване с дъмбел - 4 серии по 10-12повт @15кг
3. Добро утро седнала - 10 @20кг / 10 @30кг / 10, 10 @35кг
4. GHR (бавна негативна) - 3 серии
5. Трисет корем:
- Крънчове с 10кг диск - 4х12
- Повдигане на крака от лег с повдигане на таза - 3х12
- Руски туист с 10кг диск (крака на земята) - 3х20
6. Планк с тежест - 2х1 мин @10кг
Тренировката беше добре, нищо специално за отбелязване :)
Отбелязвам, че ще спра за около месец млечните. Причината е, че от едно известно време (около 2 месеца) са ми избили някакви пъпки по лицето и по-специално по бузите и шията. Естествено причината може да не е в млечните, но съм склонна да пробвам да ги изключа, за да видя как ще се отразят на кожата ми. Трудно ще ми е, защото обожавам млечни...
ХРАНА
- протеинов кекс (яйце, доза протеин, 20г овесени трици, канела, ванилия, сода); 10г мед; 1 праскова; 1 смокиня
- 100г свински котлет; 100г грах от консерва; розов домат и чушка
- суров десерт с какао Zido
- доза протеин; 10г кашу; 2 сини сливи и 2 парчета праскова
- 100г свински котлет; 100г грах; домат, краставица, чушка; 35г пълнозър.хлебче
- 1 ч.л. тахан; 5 сини сливи
1700ккал = В 179г / М 49г/ П 133г
Ден 2 без млечни.
ТРЕНИРОВКА - Гърди / Рамо / Трицепс
1. Лег - 12 @20кг / 10 @25кг / 8 @30кг / 4, 4, 4 @35кг
2. Раменна преса, стоеж - 10 @10кг / 10 @12.5кг / 10 @15кг / 8 @17.5кг
3. Кофички на успоредка - 7, 7, 6, 6, 6
4. Изнасяне на ръце напред с диск - 4х10 @10кг
5. Кик бек - 3х10 @5кг на ръка
Лежанката върви добре. Чакам да ми олекне малко и ще вдигна лекинко. Но определено все още имам нужда от спотър, защото последното повторение малко трудно го изкарвам. Психическата нагласа, че някой ме гледа отгоре ми дава сила :D
Кофичките стават все по-добре. Като се замисля само, че преди време правих по 2-3 полувинчати. Прогресирам си там.
Отложих с доста взимането на мерките този месец... Покрай морето и храненето ми последните 2 седмици се чувствах оводнена и тежка. Но мисля, че утре вече е крайно време ;)
Отбелязвам прогресираща мускулна треска на задните бедра и еректорите. По тоя повод ще пусна една снимка от плажа онзи ден... Задните бедра вървят! :D
30.08.16
22:24
БасимО, до този момент не съжалявах, че този сезон почти не посещавах плажовете ...
казано от Sanya на 30.08.16, 22:21:
Но определено все още имам нужда от спотър, защото последното повторение малко трудно го изкарвам. Психическата нагласа, че някой ме гледа отгоре ми дава сила :D
Явно не си вярваща :Д
Еми човек на науката :D
—————————————————————-
Мерки към 31.08.2016
казано от Sanya на 25.07.16, 08:17:
- килограми - 53.8кг :x
- раменен пояс - 93 см
- гръдна обиколка (под гърди) - 75 см
- талия - 61 см
- корем (см под пъпа) - 69 см
- ханш - 88 см :x ;(
- бедро (най-широка част) ляво/дясно - 51.5 / 52.0 см
- бедро (среда) - 46.0 / 46.0 см
- ръце лява/дясна - 26 / 26 см
- тегло - 54.6 кг
- раменен пояс - 93 см
- гръдна обиколка (под гърди) - 75 см
- талия - 62 см
- корем (под пъпа) - 69 см
- ханш - 89 см
- бедро (най-широка част) ляво/дясно - 52 см / 52.5 см
- бедро (среда) - 44,5 / 45,5 см
- ръце лява/дясна - 26 / 26 см
Коментар: Ми почти не съм мръднала. Истината е, че в понеделник бях взела някакви мерки отгоре-отгоре и има малка разлика тук там, което ми подсказва, че съм си била оводнена, откъдето и е идвало чувството за тежина.
Снимки - сънена, в 7 сутринта :D
На първите четири снимки много яко си уцелила светлината. Добра форма като положителен коментар мога да отбележа, че се развиваш пропорционално и няма групи които да изостават спрямо другите.
Станимир, благодаря за положителния коментар, въпреки че както започна изречението мислех, че ще има и едно “Но” :D
В интерес на истината горната част ми изоставаше до преди няколко месеца, най-вече раменете - те ми бяха най-слабото звено. Когато Гипса (Fallen) беше в БГ потренирах по неговия билдърски сплит и дръпнах напред :D ( (bow) )
Според мен има какво да се работи и по долната част още, малко повече релеф там няма да е излишен :)
31.08.16
09:59
С билдърския сплит към прогрес!
Сън: 71/2 часа - спеше ми се много сутринта.
ХРАНА
- 3 пълноз.филии хляб с 40г тахан халва без захар; протеинов шейк
- 3 кюфтета на фурна; домат, краставица, чушка
- 30г сурово кашу; 1 праскова; 1 круша
- 4 кюфтета на фурна; 100г червен боб от консерва; домат и чушка
- протеинов кекс (яйца, протеин, овесени трици, смокиня)
+ 3 шоколадови бонбона извън сметките
1605ккал = В 139г / М 79г / П 81г
Тренировка - Няма.
Напук на това, че е нетренировъчен днес ми се ядеше сладко... Убивам се да ям и плодове, но има много за изяждане (да са живи и здрави родителите ми).
Без тренировка, но имаше сериозна активност. Много ходене пеша след работа. Прибрах се скапана и прегладняла. Разликата м/у последните две хранения е не повече от 2 часа.
31.08.16
21:57
казано от Станимир на 31.08.16, 09:06:
На първите четири снимки много яко си уцелила светлината.
а на предпоследната ми уцели сърцето (F) (tmi)
Сън: ~7 часа
ХРАНА
- 4 овесени палачинки с мед; 1 мпраскова; 1 смокиня
- парче протеинов кекс
- пилешка дроб сарма; зелена салата с домат и краставица [на стол]
- 30г сурово кашу; сурово какаово десертче Zido; 1 праскова [преди тренировка]
- доза протеин [след тренировка ]
- пъстърва на дъвени въглища с гарнитура картофи соте
- тахан халва без захар
??? ккал - отпадна смятането за днес
Ден 4 без млечни.
ТРЕНИРОВКА - Квадрицепси / Глутеус
1. Клек - 12 @20кг / 9 @30кг / 6 @40кг / 4, 4, 4 @45кг / дроп 4 @45кг + 6 @35кг +8 @20кг + 12 @10кг
2. Напади (статични) с дъмбели - 4х10 @25кг (общо тегло)
3. Плие с дъмбел - 4х12 @17.5кг
4. Хип тръст - 10 @30кг / 10 @40кг / 8, 8 @50кг
Тренировката ме смаза, ама тоя път неприятно. Беше ми лошо и ми се гадеше след това. Явно съм си дала повече зор, отколкото е трябвало. Още на клека си размазах краката, след това гадните напади ми се видяха кошмарни. Плието го изпълнявах с пружиниране, без да заключвам коленете. Мислих да включа и корем в днешната тренировка, но се отложи за утре, защото бързах да си ходя. Само 4 упражнения, но ме скапаха тотално и ми отне малко повече от час тренировката с разтягането накрая.
Сън: 71/2 часа
ХРАНА
- 4 преп. филии пълн.хляб с масло и мед; доза протеин; 15г кашу
- омлет от 3 яйцаи 100г замр.зеленчуци; 100г червен боб; домат, краставица, чушка
- 15г кашу; 1 праскова; 1 круша [преди тренировка]
- протеин [след тренировка]
- тортила с кълцано свинко и телешко; торта брауни с брюле и тиква; сок от бъз - Фабрика Дъга (h)
Вечерта с любими хора в Дъгата и приятна разходка в септемврийска вечер (sun)
ТРЕНИРОВКА - Гръб / Рамо / Корем
1. Набиране раменен подхват - 4-5 серии по 2-3 повторения
2. Гребане с щанга, надхват - 10@20кг / 10@25кг / 8, 8 @30кг
3. Хай пул тесен хват - 4х10@15кг
4. Едностранно гребане с дъмбел - 10 @12.5 кг / 3х8@15кг на ръка
5. Повдигане за задно рамо от стоеж - 3х10@5кг на ръка
6. Едностранно изнасяне на дъмбел в страни - 3х10@5кг на ръка
7. Двусет за корем:
- аб ролер - 4 серии по 8-10повт
- повдигане на краката от лег - 4 серии
8. Страничен планк с пулсации - 3х12 на страна
9. Крънчове на римско столче с 10кг диск - 3х15
Очаквах днес да съм скована от тренировката вчера, но истината е, че усетих мускулна в глутеусите едва вечерта. Прилично раздвижих гърба. Набирането беше трагедия, толкова да не ми беше удобно... Гребането с щанга го правя за втори път, малко още го заучавам и плахо на него.
*Последните дни се чувствам доста изморена, не се възстановявам сякаш добре. Яде ми се и повече и особено след като спрях млечните още повече се чудя какво да ям и от там малко глуповат избор правя понякога.
*Следват 4 почивни дни, в които ще се чудя какво да правя с живота си :D
*Прикачвам си нещо, което мн ме изкефи и ми напомня за определени неща :)
Сън: близо 8 часа
ХРАНА
- 31/2 мини палачинки (2 яйца, 40г овесени трици, кокосови стърготини, сода, стевия), намазани с домашен мед; 1 праскова
- протеин + еспресо
- 1 заешко бутче на фурна; малко червен боб; розов домат, краставица, чушка, зехтин и хим.сол
- 3 филии пълноз.хляб с фъст. масло (50% протеин); 1 банан
- заешко; розов домат, краставица, чушка, ленено олио и самардала
- 2 сини сливи; ок. 50г слънчогледова тахан халва без захар
Тренировка - Няма.
Почивен ден отвсякъде! Единствената ми активност беше час чистене и ходене до Кауфланд и обратно с пълни с покупки раница и още една торба (по 15мин в посока). През другото време от деня кифлеех в грижа за ноктите, тялото и лицето си.
Глад майка...Мислих, че като ще е почивен поне няма да ям толкова и ще понамаля въглехидратите днес, но въобще не се получи както я смятах. Та днес почивам активно и се зареждам :D Winter is coming I guess (wasntme)
Мнението беше редактирано от Sanya на 03.09.16 21:35.
03.09.16
21:40
Winter is coming I guess
Хихи явно днес мислим и се чувстваме еднакво :D (sun) (rain)
#Виж новото име на дневника ми# :*
Мнението беше редактирано от Mara Croft на 03.09.16 21:41.
казано от Maria Peeva на 03.09.16, 21:40:
Winter is coming I guess
Хихи явно днес мислим и се чувстваме еднакво :D (sun) (rain)
#Виж новото име на дневника ми# :*
Видях го, веднага след като си пуснах отчета :D Ем...тя наистина идва.. Brace yourself!
:*
Слънчогледовата тахан халва без захар силно ме заинтересува (wasntme). Би ли, моля те, споделила каква е и от къде е?
Вярваш или не, точно за халва си мислех в момента
Снощи прасешка история... Ядох допълнително кексче от протеин и 1 яйце, намазано с фъст.масло + 10 сини сливи, намазани с фъст.масло + 2 оризовки с фъст.масло и 1 банан :x
————————————————————————————————————————————
Сън: 8 часа
ХРАНА
- 40г овесени ядки, накиснати в топла вода, с доза протеин и 30г стафиди
- заешко бутче; 4 екструдирани царевични блокчета; розов домат, краставица, ч.чушка + зехтин и самардала
- банан
- ципура във фолио; 1/2 сладък картоф на фурна; розов домат и краставица с домашно песто
- 3 овесени мъфина (яйца, овесени трици, есенция ром, канела, стевия) с 2 ч.л. розово сладко и 2 ч.л. фъст.масло
ТРЕНИРОВКА - Домашно кардио / Корем
1. Стълби - 1360 стъпала; 25 минути
2. Pike press с парцал :D - 3х12
3. V-преси с прекарване на ластик под краката и обратно - 3х отказ
4. Страничен планк 2х30сек на страна + 5кг / Централен планк 2х30сек
5. От планк позиция, извивки в страни - 3х отказ
Такаааа...След омазването снощи днес реших, че е неизбежно да направя тренировка. Хрумна ми да изкачвам стълбите до 18тия етаж в блока. Първите 6 етажа ги изкачвах през стъпало, след това стъпка на всяко стъпало. Стигам до 18тия етаж, почивам 30 сек и слизам до долу внимателно, с минимално натоварване на коленете (поне така се старах). Така четири пъти. Веднага след стълбите обратно вкъщи и започнах корема. Разтекох се, задъхах се, абе доволно се смазах :)
Следобедът мина в разходка из Южния парк. Там попаднахме на някакъв събор на Българското със скари, сергии със сладка, вина, сувенири и други, както и на огромни казани за лютеница, от които ми идеше да загреба с огромната лъжица (както правех като малка). Седнахме на чергите, които бяха опънали на поляната и слушахме български народни песни и хора (sun). Купих си розово сладко, което опитах тази вечер за първи път в живота си и е наистина уникално!
Мнението беше редактирано от Sanya на 04.09.16 22:35.
казано от Светлето на 04.09.16, 21:29:
Слънчогледовата тахан халва без захар силно ме заинтересува (wasntme). Би ли, моля те, споделила каква е и от къде е?
Вярваш или не, точно за халва си мислех в момента
Светле...тя може да е без захар, ама е с фруктоза :D Взимам я от магазина до нас от диабетичния щанд, виждала съм в доста магазини. Аз много обичам тахан халва и понякога си взимам с фруктоза, но то все си е захар малко или много :D Джънкаря си лекинко...
Ако глюкозата се метаболизира в черния дроб и мускулите/ и мастните клетки/, то при фруктозата нещата не стоят така.
Фруктозата не може да бъде директно употребена за мускулно гориво, трябва преди това да се преработи в черния дроб.
Тя не предизвиква инсулинов отговор, но не предизвиква и промяна в лептиновитв нива.
Прекомерна и прекалено честа употреба водят до покачване на триглицеридите в кръвта, което се свързва и с лептинова, и с инсулинова резистентност.
Освен това натоварването върху ЧД може да се сравни като това при обработването на алкохола.
Тук не говорим а фруктозата в натуралния й вид- пресен плод, с фибри и водно съдържание. А за фруктозата като заместител на захарта в сладкарски изделия.
Да не говорим,че за производството на сладкиши без захар, в света най-много се употребява HFCS . Всички знаят какво е и колко по-вредно е от бялата захар.
Тук имаме от онези случаи, когато калорията си е калория, ама не баш. :)
При положение, че си млада,здрава,активно спортуваща жена, която от дъжд на вятър си купува нещо сладко от магазина, хич не тормози, ами си купувай с нормална бяла захар. Дори напротив, избягвай продукти с фруктоза.
казано от Juls на 05.09.16, 07:51:
, хич не тормози, ами си купувай с нормална бяла захар. Дори напротив, избягвай продукти с фруктоза.
С всичко друго се съгласих, но бялата цвеклова захар е също толкова лош избор както и HFCS. Естествено че от един път не се мре, но в никакъв случай не е по-добър избор от фруктозата. Като в случая проблема не е това че е рафинирана, а самия и източник. Аз бих предпочела тръстиковата, независимо дали е кфява или бяла (тя и без това не може да стане много бяла).
казано от Маргарита Манева на 05.09.16, 08:10:
казано от Juls на 05.09.16, 07:51:
, хич не тормози, ами си купувай с нормална бяла захар. Дори напротив, избягвай продукти с фруктоза.
С всичко друго се съгласих, но бялата цвеклова захар е също толкова лош избор както и HFCS. Естествено че от един път не се мре, но в никакъв случай не е по-добър избор от фруктозата. Като в случая проблема не е това че е рафинирана, а самия и източник. Аз бих предпочела тръстиковата, независимо дали е кфява или бяла (тя и без това не може да стане много бяла).
Съгласявам се с теб, обаче на етикетите рядко е упоменато каква е захарта.
Juls, сигурно си права, не се бях замисляла... Явно изборът ми е бил по-скоро да си успокоя съвестта, така че не е бил най-правилният.
И Марги е права, но наистина рядко се опоменава на даден продукт каква захар е използвана, а много често на обикновена тахан халва от кварталния магазин, с цена като за пенсионерите в квартала, още по-малко :) За био-магазините не искам да помислям, аз си имам една скрита неприязън към тях...
Благодаря и на двете ви за мненията, полезни са :)
КОгато не е упоменато, обикновено е цвеклова. На продуктите с тръстикова винаги си пише.
Сън: 8 часа + 1 час следобед
ХРАНА
- 6 мъфинчета от снощните, намазани с фъст.масло (50% протеин) и розово сладко
- пилешко долно бутче + плешка; 1/2 сладък картоф на фурна; розов домат + зехтин [преди тренировка]
- замразен банан + протеин + канела = кремче/сладолед ; 3 оризовки; 2 смокини [след тренировка]
- пилешко печено ок.100г; 100г императорски ориз; розов домат, краставица + ленено олио
- 3 оризовки с фъст.масло; 4 смокини; 2 сини сливи
Мнооого ми се ядат плодове.
ТРЕНИРОВКА - Задни бедра / Глутеус
1. Бедрено сгъване (седеж) - 20@10кг / 12@20кг / 3х10@25кг
2. Румънска тяга - 12@30кг / 4х8@40кг
3. Ритници на машина - 10@30кг / 3х10@25кг на крак, почти без почивка
4. Пул тру - 15@10кг / 12@12кг / 2х10@14кг
5. Суперсерия:
- Бедрено сгъване от лицев лег - 12@12кг / 3х12@20кг
- Абдуктор машина - 15@40кг / 2х12@45
6. Пътека 20 мин - вървене с 5.5км/ч, наклон 10%
Тренировката - екстра. Не се пънах много на тягата, с тая тежест ми беше добре, правиха ми се високи бройки. Понеже бях в друга зала се разходих по уредите и правих неща, които принципно няма как в служебната ;)
Пак имам синки по подбедриците, върви обяснявай на хората, че е от тяга :D
Една седмица без млечни. Трудно ми е, защото вариантите (особено за междинни хранения) са по-малко и се усещам как тъпча каквото има... Размишлявах си и ще си ги върна млечните в менюто от утре, умерен прием.
Мнението беше редактирано от Sanya на 05.09.16 23:17.
Снощи си легнах доста късно (след 1) и към полунощ огладнях. Направих си сладък омлет от 2 яйца, стевия и канела и го хапнах с една праскова. Дано тая храна отива за гейнза, че с тоя апетит няма се разберем :D
———————————————————-
ХРАНА
- 4 овесени палачинки (стандартната смес + черни стафиди) с фъст.масло, малко мед и смокини [преди тренировка]
- [след тренировка] доза протеин
- 100г св.контра филе; 100г варен императорски ориз; домат, краставица + зехтин
- 1/2 купичка биволско кис.мляко + 1 смокиня + 2 сини сливи + 1 праскова + стевия и канела = плодова салата
- лаврак на фурна; домат, краставица, морков + ленено олио
- [едит] кремче от замр.банани, 1/2 доза протеин и с.л. биволско мляко
Вечерята днес бе по-късно и не знам дали ще огладнея докато си легна, но ако има нещо ще едитна. Менюто днес е приказка (sun)
ТРЕНИРОВКА - Горна част (бутащи) / Корем
1. Лег с дъмбели - 12@7кг / 12@8кг / 3х10@10кг на ръка
2. Пек дек машина - 4 серии 10-12 повт с 6 плочки
3. Раменна преса на машина - 10@5кг на ръка (едновременно) / 3х10@5кг на ръка (едностранно)
4. Повдигане на диск напред (до нивото на очите) - 4х10@10кг
5. Разгъване за трицепс с въже - 10@5кг / 2х10@3.75кг
6. Суперсет за корем:
- повдигане на крака от вис - 3х12-15 (цък - с другарче е най-забавно)
- крънчове с 10кг диск над глава - 3х12-15
Тренировката днес с другарче, мина много приятно. На лега последната серия грабнах 12.5кг дъмбели, но ми е твъъърде рано за тях и бързо ги върнах. Раменната преса я правих на машина, с лице към облегалката (придържайки се за гърба) като последните 2 серии имаше форсирани повторения.
И нали съм Саня Белята не минах без злополука... Докато взимах диск от стойката се шибнах в лоста, който стоеше там и сега съм с цицина. Няма да крия, че доооста ме заболя и веднага се подух, но си завърших геройски тренировката! Като се прибрах постоях с плик замразени зеленчуци на челото, но беше твърде късно :D
Свърши почивката, утре ще се работи :x
Мнението беше редактирано от Sanya на 06.09.16 22:10.
Сън: 7 часа (малко неспокоен)
ХРАНА
- 3 оризовки с фъст.масло, 1 банан, 2 сини сливи
- 130г свинско контра филе; домат, краставица, морков + зехтин
- 1 праскова
- 3 царевични “оризовки” + 100г извара
- 1 лаврак на фурна; розов домат, морков + зехтин
- 200г биволско кис.мляко + протеин chocolate brownie (nom nom)
Почивен от тренировка.
Ъпдейт на добавките:
- Омега 3 Fortex 4тб(2 със закуската, 2 с вечерята)
- Магнерич 1 тб + Витамин Б6 1 тб - вечер преди лягане
- Цинк 15мг + А, Ц, Е 1 тб
- Витамин D3 капки 0.5 мг/мл - 20 капки (сутрин със закуската)
- Chrome picolinate MP - 3тб/ден (с храненията)
- L-Carnitine 1000mg MP - 2тб (преди тренировка/ почивен ден 1тб сутрин + 1тб вечер)
- БЦАА 4:1:1 (по време / след тренировка)
Mързеливо ми е (rain)
08.09.2016
Сън: ~7часа
ХРАНА
- овесена питка от 1 яйце, 40г овесени ядки, 20г стафиди, намазана с малко розово сладко; протеин - шейк
- 1 праскова
- пил.гърди със зеленчуци на тиган; 100г варен императорски ориз; домат + ленено олио
- 3 сини сливи
100г извара; сурово какаово барче [преди тренировка]
- [след тренировка] 3 царевични блокчета, 70г извара
- салата от зелении, чушка, морков, краставица + зехтин; паста с песто; малко парче печена пъстърва; 2 шок.бонбона2 чаши вино; 1 чаша шампанско
Вечерята е на гости. Домакинята беше се постарала много!
ТРЕНИРОВКА - Гръб / Рамо / Бицепс
1. Мъртва тяга - 12@30кг / 10@40кг / 7@50кг / 5, 5 @55кг / 6@50кг
2. Гребане с два дъмбела с опора на гърдите - 10@7.5кг / 4х10@10кг на ръка
3. Повдигане на дъмбели за задно рамо от стоеж - 3х10 @5кг на ръка
4. Изнасяне на ръце в страни - 3х10@5кг на ръка
5. Чуково сгъване - 3х16@7.5 кг редуване дясна/лява
Много интензивна тренировка се получи, въпреки че ми се стори, че се забавих много на тягата. Надявах се 55кг да почнат да олекват, но още чувствам, че е рано да вдигам. Гребането с упора мнооого добре го усещам, по-изолирано е и ми трябваше по-малка тежест от едностранното гребане. След тия двете просто летях по тренировката, защото нямах време.
Сутринта като се събудих ме боляха яйчниците и това продължи в голяма част от деня. Не мисля, че някога съм ги усещала така... Замислих се и може би е овулация? Ако е така, за първи път я усещам в живота си и определено не е приятно ...
Вечерта празнувахме рожден ден на моя добра приятелка, която се върна от 20-дневна екскурзия в Бали и получих страхотни подаръци (sun) и се наслушах на готини истории. Приятна вечер се заформи, но си легнах към 1:30 и сега като пиша се чувствам леко неадекватна.
Мнението беше редактирано от Sanya на 10.09.16 09:49.
Сън: 51/2 часа
ХРАНА
- 3 оризовки с фъст.масло и ч.л. мед; 2 смокини, 3 сини сливи
- пил.гърди със зеленчуци на тиган; ок.100г варен императорски ориз; домат + ленено олио
- 4 царевични блокчета; 50г извара
- 2 яйца (уж на омлет, а станаха бъркани); 140г нахут от буркан; домат, морков + малко зехтин и самардала
- 200г кис.мляко + доза протеин + семена
Чудя се дали добре вървя с храната като калории. Не съм смятала отдавна, всичко е по усет долу горе. В период съм, в който ме мързи, честно казано.
ТРЕНИРОВКА - Долна чат (бутащи) / Корем
1. Клек - 12@20кг / 10@30кг / 10, 10, 10@35кг
2. Отпади с дъмбели - 4х20@2х10кг (общо за двата крака)
3. Глутеус мост с щанга - 12@35кг / 10, 10, 10 @50кг
4. Планк с 10кг тежест - 3х1 мин
5. Крънчове на пейка - 3х20
6. Махало - 3х20
Много ми беше умряло цял ден и ако имаше как да отложа тренировката за утре - щях. Ама няма... Не се пънах много, но добре се получи все пак. Можеше и още нещо да включа, като някакви ритници, но времето пак ме притискаше :)
Утре е специален ден (sun)
казано от Sanya на 09.09.16, 21:17:
Утре е специален ден (sun)
Така е ! Освен, че малката ми сестра има РД, какво друго ? :Д
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече