10.04.11
15:36
Хора, счупих крак преди 3 седмици и сега ме чака още около месец и нещо с патерици, докато успея да проходя.
Преди това 3 месеца тренирах без прекъсване (3 пъти в седмицата), целта ми бе да се чистя (въпреки че не беше точния момент, но лятото претърпях две операции и бях качил доста излишни кила). За тези три месеца бях свикнал да се храня чрез НВД и навлизах в една добра форма. Сега обаче единственото, което мога да правя, са коремни и лицеви ( без да броим тренировката от ходенето с патерици :D ), но усещам просто как губя мускулна маса и искам да го предотвратя. Сърбят ме ръцете да ида във фитнеса, но няма начин в момента.
Молбата ми е, ако някой има опит в това как да запази форма, докато е ограничен от към движение и трениране, да сподели.
Благодаря предварително. :)
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
10.04.11
15:52
Ще трябва да се прежалиш. Няма начин да се поддържаш максимално. Ще изгубиш доста, но после лесно ще се върнеш загубеното. Това, което кара мускула да седи тонизиран и “в бойна готовност” е честото стимулиране чрез тренировки. Намери упражнения, които можеш да изпълняваш вкъщи и ги прави. Отделно можеш да махнеш НВД-то и да започнеш на РБД или ВВД в калориен излишък в стремеж да поддържаш максимално анаболни процеси, вместо катаболни породени от калорийния дефицит. Лошото е, че ще се омазниш стабилно за месец и половина. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.04.11 15:53.
10.04.11
18:01
Също можеш да си закупиш някакъв глутамин.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 10.04.11 18:02.
За какви анаболни процеси ще става дума като няма тренировки - калорийният излишък само ще го направи на прасе
Ама ще попречи и за тренировката за гръб. Само набирания евентуално и скрипец.
За много неща ще пречи (примерно лежанка, раменни преси, всички упражнения от стоеж и т.н.), но пак може да тренира.
11.04.11
09:02
казано от Nikolay на 10.04.11, 20:45:
За какви анаболни процеси ще става дума като няма тренировки - калорийният излишък само ще го направи на прасе
Как какви анаболни процеси? Същите, които се случват непрестанно в тялото. Тренировките не ти определят дали ще имаш анаболни процеси. Те са си част от теб. Както и катаболните. Съществува един постоянен баланс, чрез който организма съществува. Анаболните просеси като гликогенезата, синтеза на протеин и липогенезата са пряко свързани с кръвната глюкоза. Да, калорийния излишък и ВВД ще го омазни доста (и аз му го казах), но поради наличието на постоянно високи нива на кръвна захар, съответно високи нива на инсулина рядко ще се стига до катаболните процеси като глюконеогенеза поради липса на въглехидрати и съответно чернодробен гликоген. Рядко ще се стига и до секретирането на кортизол и други катаболни хормони. И по-добре сега да се поомазни леко и после да се изчисти, защото после ще може да пази мускулите си с тренировки, а сега ако започне на някакво НВД в калориен дефицит, без тренировки ще се стопи за месец и половина.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече