Цигарите отразяват ли се върху качването на тегло

04.06.11
11:45

Здравейте, вие как мислите ... дали цигарите влияят по някакъв начин върху качването на килограми ?

Темата беше редактирана от Hellyz на 04.06.11 11:46.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Доста хора като спрат да пушат качват килограми.. доста :)

Ачо

04.06.11
12:00

Аз преди пушех на ден по 3-4 цигари. От февруари месец съм ги спрял. При мен е така, че трудно качвам кг, но забелязах, че от както ги спряx, доста неща се промениха в моите тренировки. Силата ми нарастна, качих и малко кг. Въобще спреш ли цигарите, в спорта си само на +++++++++ :)

Мнението беше редактирано от Ачо на 04.06.11 12:22.

04.06.11
12:01

Ако се храниш както трябва няма да ти пречат ;)

Denis22

04.06.11
12:11

Не си създавай такива илюзии :)

04.06.11
12:34

Аз също наскоро мислих по този въпрос. Широко разпространено е схващането, че цигарите имат нещо общо с отслабването - именно затова повечето дебели жени пушат. Аз когато бях пушач бях изключително слаб... като ги спрях не качих нищо. Няма нищо полезно в цигарите, аз го знам от първа ръка :)

Всичко е на психологическа основа.
Аз си спомням като ги спрях (преди 5 години) спрях да ям сладко и даже свалих няколко килца.

04.06.11
13:52

Няма такива филми,сичко си зависи от яденето :P

04.06.11
16:21

Дали има връзка?
Закуска на пишач:Кафе + цигара+(кола).
Закуска на непушач(закусващ):Около 500 ккал(каквото и да е).

Според вас дали има ралика в приема на храна междъ 2та типа хора и връзка с теглото?

04.06.11
17:36

Причината спирането на цигарите да води до повишаване на теглото, при повечето хора, е че когато им се допуши те заместват цигарата с вафла например. Навикът е почти толкова определящ, колкото никотиновата зависимост. Като се откажеш да пушиш трябва да спреш и да слагаш нещо в устата си, когато чакаш градския, пиеш кафе, излизаш в междучасие и т.н. Пушачите палят повече от половината си цигари по навик или за да държат цигарата.
Накратко казано спреш ли цигарите, става така, че когато ти се допуши изпитваш нужда да сложиш нещо в устата/ръката  си. Много често това е храна.
Цигарите НЕ помагат за качването на килограми - повече от това не би трябвало да те интересува. Като цяло вредата от пушеното многократно надвишава евентуалните ползи. Ако си търсиш оправдание да не спираш цигарите, защото не е толкова страшно, разбираш ли - желая ти успех.
Аз съм пушач и ме е срам от това.

Тютюнопушенето вреди на здравето по много начини , не само на килограмите!
Пушенето е бавно самоубийство.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 04.06.11 17:59.

04.06.11
18:19

Как според вас един пушач ще извърши високо интензивна тренировка с големи тежести?Как ще напрви 5-6 хранения за деня?Как ще изпие 3-4 литра вода?Как ще направи 30 мин кардио(бягане на открито примерно)?
Отговора е:никак,защото аз съм бил пушач и не съм можел да извърша горните неща,а сега го правя!

Аз тълкувам въпроса на автора така: “Ако спра да пуша ще качвам ли повече мускули?”

За навика на всички е ясно...движението на слагане на цигара в устата се заменя със слагане на храна тъй като тя е единствения заместител, който бихме сложили в устата си. А, да не забравям и химикалки, моливи...някои дори започват да си гризат ноктите и то до неузнаваемост.

А отговора ми към автора е - да, смятам, че ако един човек пуши ще качва по-малко мускули и ще има по-малко успехи в залата/стадиона/катерушките, отколкото ако не пуши (става въпрос за един човек, а не сравнение между двама). Както Face Off каза, цигарите внушително намаляват КПД-то на човешкото тяло. И аз като се сетя как се движех докато пушех - като труп. Като спрях да пуша - енергия до небето! Та спиране на цигарите = прочистване на тялото = по-голямо КПД = повече извършвана работа в залата = по-големи резултати.

ПС: За по-любознателните - Пушене и спорт - неочаквано лоша комбинация!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.06.11 18:46.

04.06.11
19:20

казано от Face Off на 04.06.11, 18:19:

Как според вас един пушач ще извърши високо интензивна тренировка с големи тежести?Как ще напрви 5-6 хранения за деня?Как ще изпие 3-4 литра вода?Как ще направи 30 мин кардио(бягане на открито примерно)?
Отговора е:никак,защото аз съм бил пушач и не съм можел да извърша горните неща,а сега го правя!

5 дни в седмицата ставах в 7 часа. Тренирах интензивно. Пиех повече от 3 литра вода и се хранех 5-6 пъти. А за 30 минутното кардио ... не, ама 2 часа бокс понеделник, четвъртък и неделя. Добавям и работата (9 часа на ден с почивките). И завършвам изброяването с кутия цигари. В нетренировъчните дни (сряда и неделя - без фитнес) пак си пушех по кутия. Не ми пречеше.

Вече не пуша около месец и половина. Не съм качил в тегло. А ръста в постиженията във фитнеса го приписвам на суплементацията. Разликата сега е, че не се боксирам, така че относно кардиото нищо не мога да кажа.

ЕДИТ: Все пак ще кажа, че имах близо 2 седмици, в които пушех и не се боксирах (не изхвърлях токсините) и положението беше ... трагедия.

Мнението беше редактирано от LDoeN на 04.06.11 19:22.

04.06.11
19:43

В случай, че пушенето е заместител на храна, логично е че ще пречи на покачването на маса.
Бих посъветвал всеки пушач да намали цигарите или дори да ги спре.
От 5-6 цигари на ден или липсата им, вреден или полезен или ефект, още осезаем... - не го вярвам. Повече ефект, може да се усети от 20 минутно возене в автобус или не. :P
За заместването на цигари с храна, при отказване на цигарите, има и други фактори влияещи в тази насока.
Освен в психологически аспект, по-честото и обилно хранене е в следствие и на повишен апетит поради промяна в обонянието и усещането за вкус на консумираните продукти. При много спиращи цигарите се забелязват и симптоми на лениви черва.

Обаче, твърденията от сорта на:
”Като спрях да пуша и започнах да тренирам, започнах да заяквам и да съм с по-добър тонус”
в полза на вредата от пушенето са също толкова силен аргумент, кoлкото и
”Като започнах да тренирам и ми спря растежа.”
е логичен аргумент за вредата на тренировките за  растежа при някой 20 годишен. ;)
За мен, това си е някаква самозаблуда и спекулация.

Връзката, между “покачване на маса” и трудностите, които среща закоравял пушач при кардио ми е малко мъглива.

А, докато го напиша, вече се е изказал някой пушач, който въпреки цигарите не умира на 6-тата минута аеробни тренировки. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 04.06.11 19:45.

04.06.11
20:30

Мислиш ли,че кардио подготовката ти е била на ниво с пушене на 1 кутия цигари на ден?Аз не мисля.Защото в продължение на години съм тренирал борба при която важността на кардиото е както е при бокса,и мога да споделя,че въздуха се изпарява много по-бързо,и мускулите се вдървяват много по-бързо от колкото на непушач.Имам и двете гледни точки.
А на мен лично цигарите ми пречеха и на храненето,и на приема на вода,докато пушех не закусвах,пиех прекомерно количество кафе,задъхвах се и т.нат.и т.нат.
А колкото до напълняването,няколко месеца след спирането на цигарите свалих 11 кг,така че всичко е до нагласа и мотивация!

04.06.11
20:46

Когато бях в залата винаги бях на ниво. Скачане на въже, подскоци “на сухо”, круша, спаринги. Единствените почивки бяха за вода и да сменя бинтовете (ползвам различни за круша и различни за под ръкавицата). И във всяка тренировка бях на добро ниво. Имал съм и скапани дни, но от недоспиване. Цигарите не ми пречеха на бокса. Ама се занимавам с бокс около 10 години преди да започна с цигарите :)

05.06.11
00:18

Цигарите ти пречат не само на качването на кг..близо 1 година не пуша вече и разликата е огромна ! Аз проблем с водата не съм имал,даже ми се струва че точно обратното - преди пиех повече вода,но при всеки различно. Храненето обаче беше под всякаква критика,кафето...остана ми като навик да го пия по няколко пъти на ден (въпреки че това го срещам и при доста непушачи,било то бивши или никога не опитвали цигара,като дори тук из форума съм срещал доста често из хранителните режими големи количества кафе) Цигарите ти е*ават физиката и химията отвсякаде . Срещал съм и машини които си пушат редовно,но пак са си машини..ама тва са 1 на колко ? 10? 100? 1000? дори повече нули ? някои помня че беше дал пример в подобна тема с Мариус Пудзиановски (извинявам се ако му бъркам името xD) ама не съм срещнал до сега друг като него..

Аз смятам че цигарите вредят на качването дотолкова, че пушенето притъпява глада. Аз съм бил и пушач и в момента съм непушач, преди като ходех на работа и огладнея пушех по една цигара и ядох чак в 12-13h, сега като не пуша и вече в 11h съм умрял от глад и мисла какво ще обядвам, при мен спирането на цигарите даде феноменална разлика в килограмите, за около 1,2 месеца качих сигурно 10-на килограма (тогава не тренирах и за това не мога да кажа със сигурност) Иначе това че са вредни и човек се самоубива с тях е друга тема...

05.06.11
08:38

казано от LDoeN на 04.06.11, 20:46:

Когато бях в залата винаги бях на ниво. Скачане на въже, подскоци “на сухо”, круша, спаринги. Единствените почивки бяха за вода и да сменя бинтовете (ползвам различни за круша и различни за под ръкавицата). И във всяка тренировка бях на добро ниво. Имал съм и скапани дни, но от недоспиване. Цигарите не ми пречеха на бокса. Ама се занимавам с бокс около 10 години преди да започна с цигарите :)

С това трябваше да започнеш.

05.06.11
14:09

казано от Hellyz на 04.06.11, 11:45:

Здравейте, вие как мислите ... дали цигарите влияят по някакъв начин върху качването на килограми ?

Интересно как на всички пушачи им липсва апетит за пилешко със зехтин, маслини и зелена салата, пък умират за буркан Nutella?Цигарите са просто извинение за липса на резултати, за слаба аеробна издърлижвост и за липса на апетит когато трябва да се закуси с няколко яйца и овес. 55кг. билдъри от ония, ‘дето гълтат много добавки и имат плакати на културисти разлепени из цялата им стая (но въпреки това никой не им вярва, че тренират), често не се наспиват добре, не се хранят добре и претренират най-редовно. Все от неинформираност. Това само по себе си убива апетита, независимо дали пушат. Ако пък пушат, това им е оправданието, че не правят нищо. Ако не са цигарите, ще е “слабата генетика”. Ако не е това, ще е липса на финанси. Ако не е това, ще е друго.

п.п. Не защитавам цигарите и не твърдя, че не вредят. Напротив, то си се знае. Наистина създават някои трудности, които впоследствие стават все по-големи, но просто ми е дошло до гуша такива неща да са оправданията на хората.
“Оооо, вижте ме, аз съм пушач, не мога да тичам и нямам апетит да си ям овеса и сухите пилешки гърди.” А опитвал ли си, душко? Не си, еми стой си дебел.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.06.11 14:18.

05.06.11
21:32

Прост пример :
Мой приятел тежащ 80кг - 1,90 см - ПУШАЧ, спира цигарите и за 3 месеца от 80кг става 104кг. Сам си прави изводите !

05.06.11
22:58

казано от Borko на 05.06.11, 21:32:

Прост пример :
Мой приятел тежащ 80кг - 1,90 см - ПУШАЧ, спира цигарите и за 3 месеца от 80кг става 104кг. Сам си прави изводите !

Проблема не е в цигарите, а в липсата на хранителна култура на приятелят ти. Много хора качват килограми когато спрат да пушат не заради пушенето, а по простата причина че започват (неусетно или не чак толкова) да ядат повече.

казано от Margaritka на 05.06.11, 22:58:

Прост пример :

Проблема не е в цигарите, а в липсата на хранителна култура на приятелят ти. Много хора качват килограми когато спрат да пушат не заради пушенето, а по простата причина че започват (неусетно или не чак толкова) да ядат повече.

... и то да ядат не храна, а боклуци.

06.06.11
00:39

казано от Margaritka на 05.06.11, 22:58:

Прост пример :

Естествено!!!Качваш килограми от това, че ти се пуши и само си слагаш нещо в устата, като ти се пуши през 20 мин. през толко ядеш бонбони и сякакви други залагалки които са джънк.Аз като спрях цигарите преди 4г. не съм качил и 1кг. ;)

Ачо

06.06.11
00:46

И аз съм чул като Божидар, че като ти се допуши, слагаш нещо в устата ти - дъвка,бонбонка.. и така ефекта уж минавал. Но много момчета ми казват, че се опитват да ги спрат и като видят, че някой пуши и на тех им се допушвало. Иначе, ако го няма този някой, нямало да им се допуши. Аз си казах спирам от раз цигарите. Така и стана. Воля му е майката. !

06.06.11
00:57

Оказват някакво влияние върху ензимите та пречат за освояването до някаква степен пък била и тя минимална. Иначе пуша на животно, а без проблемно мога да стана лоена топка до края на другия месец :D , но ако се двоумив откажи ги !

06.06.11
09:25

Директорката ми преди ми казваше да внимавам с тоя фитнес, че спра ли го ставам лоена топка. Тоя извод си го е направила така, както всички останали на това мнение - познават някой, който има приятел ‘дето тренира. Като спрял да тренира, загубил форма. Ама къде да се сетят, че той като е спрял да тренира се е отпуснал и във всички останали отношения в живота на трениращия извън залата. Той дори да си е продължил да вдига, ако набива цаца и картофки, все тая. Нещо такова е и с цигарите.

07.06.11
10:06

ТУк и друг път съм го споменавал,та с риск да се повторя:
Тютюна съдържа над 3500 органични и не съединения,след изгаряне те стават над 8000,като едва 2 са изследвани(2000)
И повечето са отрови

Напълнонормално е,когато човек спре да се трови,да понапълнее,или да увеличи обмяната си

Разбира се,като всяка отрова,си има и своите макар и малко положителни качества:
Пушачите не развиват рак на носоглътката,явно нещо от тия 8к лайна убива раковите клетки там
Същото важи и за няколко форми на заболяване на щитовидната жлеза,забравил съм защо

Никотина апропо е доста силен МАО инхибитор,именно поради тази причина,той и марихуаната много често се изписват на пациенти с остри маниакално депресивни състояния
Това последното го разбрах съвсем скоро,докато си правех анализ във ВМА и се възмутих защо някой болни им се дава да пушат

Споменах го,понеже смятам че би породило интерес в контекства на разговора ни :)

Да спреш цигарите и да почнеш да тренираш и да се храниш добре е все едно да се назобиш с някви маняшки препарати.Поне при мен беше така :)

Здравейте, винаги съм си бил клечка, на 15 пропуших и си останах клечка, най-много съм бил 58 кг. Сега съм на 19, преди 3 месеца спрях цигарите и в момента съм 70кг. Преди това пробвах с тренировки, протеини и всякакъв вид добавки и абсолютно нищо не помогна, въртях си се между 56/58 кг. Та като спреш цигарите определено качваш, може би ако спазваш някакъв режим няма да качиш, но няма как да знам, тъй като моята цел беше именно да кача.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1