20.07.11
22:53
Здравеите всички ! Искам да ви попитам понеже имам леко изместени рамене напред и щръкнали плешки ( Какво да направя още ? ) ... Доста се разрових из форумите и намери няколко упражнения като напримен No Money Drill и Scapular Wall Slide .. таа реших да ви питам за вашите мнения и ще се радвам да чуя и още подобни упражнения .! :)
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
21.07.11
08:54
тренирай, спортувай, движи се.
П.П. всеки ден
Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 21.07.11 08:54.
Това е че аз тренирам .. тренирам лека атлетика вече 9-та година . Всъщност аз не знам кога съм получила това изкривяване, не си спомням като по-малка да съм с изместени рамене !
Това изкривяване може ли да е от пренатоварване ??
Мнението беше редактирано от Shuff на 21.07.11 10:25.
21.07.11
11:19
И на мен са ми леко щръкнали плешките. Неправилна стойка, изгърбване - върху това обърни внимание. Виж се в огледалото при какво положение плешките се побрибират и се старай да поддържаш тази стойка - изправен гръбнак, гърди напред, раменете леко назад, плешките по-свитички. Аз в момента съм на етап привикване. Като по-малка бях се научила да стоя доста изправена, но явно съм загубила навик. Повечето хора имат неправилна стойка, но при по-слабите хора си личи повече, защото плешките щръкват.
21.07.11
11:34
за да не говорим наизуст пусни поне някоя снимка.
Най-вероятно слабо развит раменен пояс и/или гръден кош. Но най-добре е да приложиш снимки. По принцип всякакви упражнения за тези зони ще спомогнат за нормализиране на нещата. ;)
21.07.11
12:36
казано от Dimzata на 21.07.11, 11:42:
Най-вероятно слабо развит раменен пояс и/или гръден кош.
или добре развит, но едностранно?
Понеже сама се снимах и незнам дали ще ви помогнат снимките който направих , не са много добри .
Такава е моята стойка докато съм отпусната , но се старая да седя изправена обаче много ми се схваща трапеца .
21.07.11
14:12
Здравей,на мен не ми изглежда, че е защото не ти е развита мускулатурата или нещо подобно. Моите бяха по същия начин и правех нещо много просто, което не отнема много време..
Легни на нещо твърдо (примерно на пода) можеш да хванеш коленете си с ръце и се старай да не отделяш долната част на гърба от пода. Аз го правех за по 10 мин. сутрин (и не казвам, че това ще те “излекува” само по себе си, а ще ти помогне да си спомняш какво е правилното положение) и за да не ти е скучно можеш да слушаш някоя любима песен :)
казано от Лили Иванова на 21.07.11, 14:12:
Здравей,на мен не ми изглежда, че е защото не ти е развита мускулатурата или нещо подобно.
Така е и аз мисля че трябва да заякна, за това мисля да си направя лост в градината ! :)
Ето и още една снимка . :D
Точно така, както си го представях. Доста хора съм виждал с това “изкривяване”(ако въобще може да се каже така).
Мога да ти дам съвет само за упражнения със собствено тегло, за тези с тежести ще трябва някой по-опитен от мен с тях да ти даде съвет.
За предната част на гръдния кош са подходящи лицеви опори и кофички. При лицевите опори е важно тяхното правилно изпълнение, тогава натоварването пада най-много върху гръдните мускули. При поставени широко ръце натоварването пада повече върху гърдите, а при по-приближени, върху трицепсите. Ти трябва да натоварваш гърдите, така че сама си прави изводите. Алтернатива с тежести е лежанката.
Защо кофички? Както е известно те натоварват долната част на гърдите, но също така оказват и “влияние” на стернума. Това е тази кост, в която ребрата завършват своя път. Стимулирането на тази област спомага за “отврянето” на гръдния кош и увеличаване на обема му. Може да се изпълняват с тежест и без. Препоръчвам ти отначало да пробваш без. Гледай да не претоварваш, защото може да се получи пукане в областта на костта, а понякога може да има и болка съпроводена с пукането. Имаш сравнително добре развити рамене, вероятно от бягането.
Като базови упражнения за гърба може да пробваш набиранията. Има много начини на изпълнение, може да редуваш няколко. Набиранията спомагат много за изправянето на гърба и “премахват” ипъкналите плешки.
Ти си младо момиче и при едни добри тренировки може много бързо да постигнеш ефект. Засега се сещам само това.
Изпробвал съм съветът ми на един приятел с подобен “проблем”(имаше по-добре развит гръб обаче) и при него помогна. ;)
Благодаря много ! :) Радвам се че ми даде съвета си.. веднага хващам тате и да ходим да правим лост и успоредка . :D
21.07.11
15:16
За още полезна информация можеш да погледнеш статията Криви ли сме?
На мен ми изглежа като някакъв дисбаланс откъм гърди-гръб който дърпа раменете напред. По- добре да последва наблягане на гърба в случая
Мерси за статията ! Вече я прочетох.. разрових се и на още няколко места и вече мисля, че почти си изградих тренировчна програма !
Когато сабера малко повече опит и я усъвършенствам ще я споделя с вас ( ще има снимки и доста клипове ) за да ми кажете кое упражнение изпълнявам правилно и кое не . :) Благодаря много на всички !
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече