Kettlebells & Hurricanes

Прескочи до:

18.04.16
15:03

Да си споделя и аз мнението по въпроса за младежите от “армията”.
Според мен, всяка форма на промотиране на движението и активния начин на живот е добре дошла. Аз, честно казано, адмирирам тези хора, че са отделили време и са помислили как да направят нещо, което да раздвижи 100 човека.
Нивото на участниците в тренировката на която аз присъствах беше различно, но определено имаше доста хора, които редовно тренират и освен, че пак тренираха, се социализирха и забавлявха, присъствайки на събитието. Към последните бих включила и себе си.
Бих го нарекла дори форум, на който се събират хора с общи интереси.
Това бе поредната организирана тренировка, но първата, на която аз отидох, затова чак сега си позволих да изкажа мнение.
На мен лично ми хареса, защото освен, че се доближава доста до начина на трениране, който аз харесвам, имаше и социалния елемент - голяма група хора, които се мотивират взаимно.

А в неделя, на 17.04.2016г. аз и моите агенти също правихме тренировка на открито, само че в градската градина, на пеещите фонтани :D Имаше доста лица, които предния ден бяха на Бунарджика. А един младеж ми каза, че много му харесвал този начин на трениране и че било много по-забавно от конвенционален фитнес - момчето беше добре сложено, но си личеше, че не е работил много със собствено тегло и свободни тежести.
Само бих завършила с цитата - “Разни хора, разни идеали!”

п.с.
За 17.04.2016 - загрявката на Вик с 16кг. и 5 кръга 10/10 от кофи/набиране

18.04.16
16:10

казано от Т. Тодорова на 18.04.16, 13:04:

Саше, идеята на тази приятна група хора е да популяризират физическата активност и спорта, както и ползите от тях, сред хора без представа от споменатите, като някои от целите са създаване на партньорства на територията на града и страната, които да работят за общата кауза,

Това ми е повече от ясно, не се притеснявай :)

създаване на полезни навици у младежите,

Ся ако върнат казармата това пък ще стане още по-успешно :)

превенция на заболявания и т.н.

Еее, чак пък толкова, освен ако не им раздават и презервативи де :)

До преди месец работих същото и знам, че за огромен процент от обездвижените хора “тренировка в пълния смисъл на думата” не е стимул, а ги плаши и отблъсква.

Сега аз да ти кажа нещо - тренировка в пълния смисъл на това понятие, ти или тези младежи не знаете какво е. Без да се сърдите, но не знаеш със сигурност, а за тях сурността ми е 99%. И най-обездвижения човек на света може да го тренираш както трябва без да го уплашиш.

Така имат възможност да тренират безплатно, на красиви, открити места със слънце и въздух, да бъдат социални, да се забавляват, да създават приятелства и да са част от нещо готино.

Това ми е ясно, спокойно :)

Не смея да твърдя, че си “раздвижват сланините” веднъж в седмицата, защото не ги познавам всички и не знам как живеят, но намирам за похвално, че вместо да се въргалят в махмурлука си в събота сутрин, обуват маратонките, качват тепето и се изкъртват с густо. :)

Добре, не си раздвижват сланините, изкъртват си плочките с густо, което е също толкова файда :)

Включих се защото като видя Функшънал тренировки и поскам салза ;) Мноо са модерни в Пловдив вече :D

Мнението беше редактирано от James Hinks на 18.04.16 16:14.

Т. Тодорова

18.04.16
17:26

казано от James Hinks на 18.04.16, 16:10:

създаване на полезни навици у младежите,

Ся ако върнат казармата това пък ще стане още по-успешно :)

Стига, де, не всичко трябва да става по трудния начин (не съм против казармата, даже напротив, но не върху всеки работи)

превенция на заболявания и т.н.

Еее, чак пък толкова, освен ако не им раздават и презервативи де :)

Твърди се, че липсата на физическа активност е в топ 10 на рисковите за много заболявания, водещи до преждевременна смърт, фактори, както и че скоро ще задмине тютюнопушенето по брой трупове. От тук изхождам, че повишавайки нивата на движение сред населението, е възможно някои проблеми да се избегнат. Не всички, разбира се, но някои.

До преди месец работих същото и знам, че за огромен процент от обездвижените хора “тренировка в пълния смисъл на думата” не е стимул, а ги плаши и отблъсква.

Сега аз да ти кажа нещо - тренировка в пълния смисъл на това понятие, ти или тези младежи не знаете какво е. Без да се сърдите, но не знаеш със сигурност, а за тях сурността ми е 99%. И най-обездвижения човек на света може да го тренираш както трябва без да го уплашиш.

Не се сърдя и нямам претенции за неща, с които не съм наясно. Имам някаква леймърска представа, разбира се, но тя едва ли съвпада изцяло с идеята на профитата, тъй че ако имаш желание, формулирай в моя дневник, за да не цапаме на Дени тефтера допълнително.
Според мен, най-нетренирания човек първо трябва да го оставиш да усети кефа от движението и тогава да го тренираш. Зали, мали, щанги, персонални треньори - много ангажираща и заплашителна може да е самата идея за “къмитмънт”.
Поне такива заключения си правя на базата на това, което аз съм била и което съм наблюдавала, когато става въпрос за хора, които тепърва започват да разбират, че е ок да слизат една спирка по-рано, да се раздвижват в офиса, да се качват по стълбите и евентуално да се ориентират някога към фитнеса.

Не смея да твърдя, че си “раздвижват сланините” веднъж в седмицата, защото не ги познавам всички и не знам как живеят, но намирам за похвално, че вместо да се въргалят в махмурлука си в събота сутрин, обуват маратонките, качват тепето и се изкъртват с густо. :)

Добре, не си раздвижват сланините, изкъртват си плочките с густо, което е също толкова файда :)

Еми, квото и да правят, не е много коректен този изказ, според мен. Смятам, че слабоактивните хора в кофти форма, имат нужда от мотивация и добър пример, а не от обидни, презрително звучащи коментари. Сори, ако бъркам за проявеното отношение.
Също смятам, че няма нищо лошо в липсата на файда, ако нещото ти носи радост и удоволствие (което пак си е полза, съвсем не маловажна), и разбира се, се вписва в моралната и законова рамка. :)

Включих се защото като видя Функшънал тренировки и поскам салза ;) Мноо са модерни в Пловдив вече :D

Сълза почти всеки пОска. :D Самото понятие носи добър смисъл, въпреки откровено маркетинговите, според мен, цели, но и доста се злоупотребява с него - не в Пловдив, София, Каспичан или България, а навсякъде.

*** Иначе Деница е права, че на тренировката присъстваха доста хора в добра физическа форма, редовно трениращи, дошли там, за да получат мотивация от други и да се израдват на хубавото време. Имаше и двама възрастни хора, които направиха загрявката с нас - дядото правеше лицеви опори, бабата клякаше и се радваха супер искрено. Koeто е още едно доказателство, че всеки дефинира файдата различно.
Дай Боже повече такива мероприятия и да има възможност всеки да си прави, квото му душа иска :)

СПОРЕД МЕН. :D

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.04.16 10:52.

18.04.16
21:56

Аз също съм за тренировки в парка и собствената тежест. Само тежести във фитнес-а освен ако не гониш някакви резултати в някакъв спорт, като че ли нямат голям смисъл в дългосрочен план. Хубави са до някаква степен, но ако не се прекалява с тежкото. И пак кеф на открито е може би 10 пъти по голям, в този ред на мисли ако се направи открита зала за тежести, поне за пролетта ще е яко, или поне на такава на която страничните стени могат да се махнат.

18.04.16
22:05

казано от kaloyan на 18.04.16, 21:56:

Само тежести във фитнес-а освен ако не гониш някакви резултати в някакъв спорт, като че ли нямат голям смисъл в дългосрочен план.

В дългосрочен план смисъла е, че намаляват значително риска от рак, диабет, остеропороза и като цяло, носят голяма полза за здравето (и качеството на живот).

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.04.16 22:06.

18.04.16
22:12

И Сашо е прав и Тодорова е права...просто летвата им е различна.
Каквото е търсенето, такова ще е предлагането. В случая, голяма част от хората са се занемарили до инвалидност и чак тогава се сещат да се движат. Съответно “тренировките” се занижават за да се напаснат към възможностите им, и за да се почувстват “машини”. Появяват се “фитнес гурута”, които нямат никакво понтие от това как функционира тялото, но при все това се предлагат “функционални тренировки” и на хората им се набива в главите че с бърпита до припадък или с максимални опити на движения, на които дори “треньорите” не знаят техниката, ще станат мега яки.
Масов непрофесионализъм цари навсякъде из сферата, колкото и лъскава да е опаковката.

18.04.16
22:15

казано от Петко К на 18.04.16, 22:05:

казано от kaloyan на 18.04.16, 21:56:

Само тежести във фитнес-а освен ако не гониш някакви резултати в някакъв спорт, като че ли нямат голям смисъл в дългосрочен план.

В дългосрочен план смисъла е, че намаляват значително риска от рак, диабет, остеропороза и като цяло, носят голяма полза за здравето (и качеството на живот).

Така е определено, може би просто повечето хора изпускат границата на това кое е полезното натоварване и претоварването с тежестите.

20.04.16
10:51

казано от Т. Тодорова на 18.04.16, 17:26:

Според мен, най-нетренирания човек първо трябва да го оставиш да усети кефа от движението и тогава да го тренираш. Зали, мали, щанги, персонални треньори - много ангажираща и заплашителна може да е самата идея за “къмитмънт”.
Поне такива заключения си правя на базата на това, което аз съм била и което съм наблюдавала, когато става въпрос за хора, които тепърва започват да разбират, че е ок да слизат една спирка по-рано, да се раздвижват в офиса, да се качват по стълбите и евентуално да се ориентират някога към фитнеса.

Според теб е така, според моя 20 годишен опит в успешното трениране на всякакви хора - не.

Не се сърдя и нямам претенции за неща, с които не съм наясно. Имам някаква леймърска представа, разбира се, но тя едва ли съвпада изцяло с идеята на профитата, тъй че ако имаш желание, формулирай в моя дневник, за да не цапаме на Дени тефтера допълнително.

Формулирал съм го, няма да го правя пак, особено на фона на това, че смятам да не споделям информация, от която други хора изкарват пари ;)

Еми, квото и да правят, не е много коректен този изказ, според мен. Смятам, че слабоактивните хора в кофти форма, имат нужда от мотивация и добър пример, а не от обидни, презрително звучащи коментари. Сори, ако бъркам за проявеното отношение.

Имат нужда от тренировка, а не от мотивация или морална подкрепа.
A това :

казано от Маргарита Манева на 18.04.16, 22:12:

В случая, голяма част от хората са се занемарили до инвалидност и чак тогава се сещат да се движат. Съответно “тренировките” се занижават за да се напаснат към възможностите им, и за да се почувстват “машини”. Появяват се “фитнес гурута”, които нямат никакво понтие от това как функционира тялото, но при все това се предлагат “функционални тренировки” и на хората им се набива в главите че с бърпита до припадък или с максимални опити на движения, на които дори “треньорите” не знаят техниката, ще станат мега яки.

изчерпва напълно въпроса (bow)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.04.16 10:52.

22.04.16
09:09

19.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 15 мин. АМРАП от:

10 Лицеви с кръстосани глезени/ляво-дясно
20 Динамични напада
10 Лицеви със скокче в страничен планк
20 Динамични напада
20 Рачешки ръка към срещуположен крак
20 Динамични напада

3 кръгчета и първите 4 упражнения от 4-тия кръг, който довърших извън времето.

20.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 5 кръгчета от:

10 колелце за корем от колене
10 коремни преси с 16 кг.
10 /на страна/ навеждане с 20 кг.

Обедно - !внимание! бягане! С един познат лекоатлет на стадион - загрявка; 10х100 метра “спринтове” /без да засичам време/ и 4 къси отсечки  високо коляно. Яка е тая работа с бягането! Естествено, чувствах се като охлюв, но поне опитах. Надявам се, че скоро пак ще събера ентусиазъм да потичам.
До вчера бях с мускулна треска на г.з. от нападите, а от вчера съм с мускулна треска на прасците от бягането (blush)

25.04.16
08:55

23.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг.; кратка пауза за доза протеин и рообар, че умрях от глад; 5 кръгчета от 10/10 - набиране и кофи

25.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 3х10 повторения от това:

28.04.16
22:27

26.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20 кг. и 4 кръгчета от:

15 /на крак/ БГ клек на швейцарска топка
10 /на крак/ теглене на топката за заден бедър
15 двата крака заедно като горното
20 глутеус мост с подбедриците на топката

Вечерно - едни аб рипър по някое време и после - 5 кръга от 10/10 - набиране/кофи

27.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20 кг. и табата с бърпита - 8, 8, 8, 7, 7, 7, 7, 8

28.04.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20 кг. и 10 мин АМРАП от:

5 експозивно изправяне от подбедрици - стъпала и лицева с пляскане
8 пистолет/висок подскок
10 3х планински катерач /стъпало към длан/ изнасяне на единия крак напред
10 сумо клек/подскок докосване на едноименна пета

Във времето - 3 кръга, без последното упражнение, което довърших извън времето (F)

Мнението беше редактирано от Diddlina на 28.04.16 22:28.

02.05.16
11:26

Христос Воскресе! Бъдете здрави, активни и позитивни! Грабете от живота с пълни шепи!
(F)

29.04.2016

Сутрешно - 20 мин. АМРАП от:

10 Изхвърляне от клек с 12кг.
10 Суинга с 24кг.
10 Дайв бомбъра
10 Суинга с 24кг.
10 Колене към лакти
10 Суинга с 24кг.
20 Напада с 2х12кг.
10 Суинга с 24кг.

Във времето - почти 3 кръга, без нападите и последните суингове, които довърших извън времето.

30.04.2016

Сутрешно - малко йога от Зузана

01.05.2016

Сутрешно - 5 кръга в 10:30 сек. от:

1. Статичен страничен напад на десен крак с 16 кг.
2. Като горното на левия крак
3. Планински катерач, само че коляното към разноименен лакът
4. СДХП с 20кг.
5. Коремни преси с 12кг.
6. Набиране

Набиранията бяха по-скоро кипинг, че нещо зор ми дойдоха тези интервали (wasntme)

02.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и йога от Зузана, което всъщност се оказа лека тренировчица с елементи от йога, но ми хареса (inlove)

Мнението беше редактирано от Diddlina на 02.05.16 11:26.

05.05.16
17:40

04.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 5 кръгчета от 10/10 - набиране и кофи

05.05.2016

Обедно - загрявката на Вик с 20кг. лифтед бът #1 от Зузана

20 Динамични странични напада
20 Динамични странични напада с 2х5кг./високо коляно
20 Динамични странични напада с 2х5кг./глутеус напад/ритник встрани
20 Динамични странични напада с 2х5кг./клек на 1 крак

и после 4 кръга от:

20 Глутеус мост на 1 крак с редуване на краката
20 Суинга с 24кг.
20 Клек-подскока с 24кг.

Готина тренировка 8-)

Тумороу, сабахлянта изхвърчам към Виена, като първопричина - за концерта на MUSE, а през останалите дни за моткинг и шматкинг. За съжаление, май няма да си взема пудовка, нито една дори... ще преживявам на разни бодиуейт, фюжън компилации (blush)

И една от многото, много яки песнички  на мюс, за който не ги е чувАл. За който ги е чувАл и им се кефи - поздрав. За който ги е чувал и не им се кефи, да опита пак :D

Мнението беше редактирано от Diddlina на 05.05.16 17:40.

16.05.16
20:25

Невероятен концерт! Уникални саунд и мултимедия! Неповторима банда! (inlove)
Виена също ми хареса - много културно, чистичко и организирано ми се видя. Тортата Сахер не ми хареса - твърде сладка и скучна, ама шницелите си заслужават :)

По темата с тренирането, няма нищо специфично за споделяне, освен повечко пешеходене.
От 12-ти май, бавно и полека се завръщам към тренировките.

12.05.2016

Сутрешно - 5 х 10/10 от набиране и кофи

13.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг., 3 серии по 30 повторения, с по 2 кг. на глезените - кикове прав крак /ляв->десен/ и сгънат в коляното /ляв->десен/

14.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20 кг. и 4 кръгчета от:

15 /на крак/ БГ клек на швейцарска топка
10 /на крак/ теглене на топката за заден бедър
15 двата крака заедно като горното
20 глутеус мост с подбедриците на топката

15.05.2016

Сутрешно - тепе и 5 х 10/10 от набиране и кофи, мислих и за 6-ти заход, ама дружките вече скучаеха и реших, че ще оставя за следващия път

Няма как да не споделя и малко снимки от умопомрачителния концерт :)

22.05.16
19:06

18.05.2016

Следобедно - 1000 скока на въже/високо коляно, за около 10 мин.; 8 кръгчета от 10/20/30 от набиране/лицеви/клекове. Набиренките бяха стриктни до третата врътка и после бяха с мятане. После 3 дена бях с мускулна треска на бедърите и слизането по стълби си беше същинско предизвикателство  :D

21.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 3 кръгчета от 30 румънска тяга с 24кг. и 30 обратни хиперекстензии върху швейцарската топка

26.05.16
17:37

22.05.2016

Следобедно - 1000 скока на въже/високо коляно; 20 кръга от 5/10/15 от набиране/лицеви/клекове -> около 27 мин.

25.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг. и 5 х 10бр. колелце за корем от колене

26.05.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 20кг.
Следобедно - 4 км. търчане на пътечка. Вярвам, че е различно от това навън, но покрай тези приятни, изненадващи пролетни дъждове скоро може и да не успея да изпълзя.

Въртят ми се разни мисли да се пусна на Мърф-а, средата на юни, ама да видим дали ще докарам няква прилична форма, особено на бягането...

28.05.16
18:27

27.05.2016

Сутрешно - 15 мин. АМРАП от Зузана:

20 Диагонални планински катерача
5 2х дайв бомбър и 2х странни скока
4 /на страна/ 3х повдигане на таза от страничен планк и 3х коляно към срещуположен лакът
10 лицева/скок в страничен планк/скок напред

3 кръга без малко във времето и довърших извън. Тежичко на раменете ми дойде, особено първото кръгче, то всичко само от планк.

28.05.2016

Обедно - 2 км. търчане на пътека/20 кръга от 10 лицеви и 15 клека/още 2 км. на пътеката 45:40 мин. иб* си зора, ама съм хепи, че го изтраях ;)

Мнението беше редактирано от Diddlina на 28.05.16 18:28.

02.06.16
10:47

31.05.2016

Следобедно - 2 км. тичане/на пътека; 7 мин. АМРАП с 30кг. от: 7 Обръщане, 7 Преден клек, 7 Пуш-преси - 4 кръга без 3 пуш преси във времето; още 2 км. тичане

01.06.2016

Следобедно - загрявката на Вик с 16кг. и Кетълбел Мелтдаун 300 вариацията от дневничето на Aleks Sandra

5 Набиране
50 Тръстъра с една ръка@ 16 кг. /25 на ръка/
5 Набиране
25 Лицеви опори.
5 Набиране
50 Суинг с 24 кг.
5 Набиране
50 Бърпи с лицева
5 Набиране
50 Обръщане и пуш-преса с 16 кг. /25 на ръка/
5 Набиране
50 Планински катерач

За 21:03 мин.

Като я направих тази тренировка се успокоих, че съм в горе-долу някаква форма, че бягането ми действа много отчайващо (blush)

В събота, в Капана ще има т.нар. КросХит геймс с 3 комплекса - един квалификация в 10:00 и 2 финални с начало от 16:00, та, мисля да зема да се пусна :D Ама за тази цел, днес ще трябва да си упражня обръщането и изтласкването, щото едва вчера разбрах, какви ще са финалните комплекси, а те били публикувани ехеее, отдавна (makeup)

Слагам комплексите за който му е любопитно:

Квалификация
AMRAP: 7 минути – 40 кг мъже/25 кг жени
1. 7 повторения - силово обръщане
2. 7 повторения – преден клек
3. 7 повторения - пуш преса

Финал мъже
Финалът се състои от 2 части с пауза от 2 минути помежду им.
Част 1 Със сигнала за старт, всеки състезател разполага с 3 минути да изпълни 3 повторения обръщане и изтласкване на 80 кг щанга, 2 повторения обръщане и изтласкване на 90 кг щанга и ено повторене обръщане и изтласкване на 100 кг щанга
резултатът е равен на времето необходимо на всеки състезател да изпълни задачата.
2 мин пауза
Част 2 След изтичането на паузата всеки състезател има 7 минути на разположение да изпълни:
12 повторения набиране на лост
10 повторения мъртва тяга с 60 кг щанга
8 повторения изхвърляне на 60 кг щанга
6 повторения клек на един крак ( 3 ляв 3 десен )
4 повторения силово възлизане на лост
6 повторения клек на един крак (3 ляв, 3 десен )
8 повторения изхвърляне на 60 кг щанга
10 повторения мъртва тяга с 60 кг щанга
12 повторения набиране на лост
резултатът е равен на времето необходимо на всеки състезател да изпълни задачата.

Финал жени се състои от 2 части с пауза от 2 минути помежду им.
Част 1 Със сигнала за старт всеки състезател разполага с 3 минути да изпълни 3 повторения обръщане и изтласкване на 40кг щанга, 2 повторения обръщане и изтласкване на 45 кг щанга и едно повторение обръщане и изтласкване на 50 кг щанга
2 мин пауза
Част 2 След изтичането на паузата всеки състезател има 7 минути на разположение да изпълни:
12 повторения лицева опора
10 повторения мъртва тяга с 30 кг щанга
8 повторения изхвърляне на 30 кг щанга
4 повторения набиране на лост
8 повторения изхвърляне на 30 кг щанга
10 повторения мъртва тяга с 30 кг
12 повторения лицева опора

02.06.16
11:07

Интересно е колко участници ще има. А има ли награден фонд или е само за слава ? :)

02.06.16
17:13

Нямам идея за броя на участниците…
А наградите са следните: парични награди на стойност от 1500 лева на състезателите на “CrossHit Games Kapana”, както и спортни екипи от Asics Bulgaria, хранителни добавки на Athlets Nutrition и козметика на Refan.

02.06.16
19:01

Много “меки” ми изглеждат тия комплекси :)

02.06.16
19:56

“меки”, “твърди” това са подбрали организаторите, само че не ми отговарят дали има награди за несъстезатели на “CrossHit Games Kapana” и дали има такса за участие, а аз не съм от Пловдив дори. Малко по-подробна информация във фб щеше да е добре. Адмирации за подобни инициативи.
П.П. Първоначално и аз така си помислих, но при второ четене финалния комплекс си изглежда на място, все пак е за време. Аз лично или ще увелича кг на тягата или ще намаля кг на изхвърлянето, има си клек на един крак, силово.

03.06.16
06:18

satisfaction и на мен ми изглеждаха меки комплексите, докато не ги пробвах :)

aleks, това състезание е част от Капана фест и не вярвам да има такса за участие.

Аз се оказа, че няма да мога да се включа, защото нямало достатъчно дами, прилагам мейла, който получих. Все пак, вероятно ще отида да зяпам, но да си призная честно, леко съм разочарована…

02.06.2016

Следобедно - обръщане и изтласкване до единички на 50 и 55 кг. - хамалската. И малко изхвърлянички, защото все още бях надъхана за събота

Мнението беше редактирано от Diddlina на 03.06.16 06:19.

Ако бях по-добра с тежестите и аз бих се включила ... :)
Жалко , че няма ентусиазирани дами ..

03.06.16
11:52

Далечко идва от Варна, а и другият уикенд съм на друго състезание..
Иначе изглежда забавно :)

03.06.16
14:07

Ще ви видим наесен колко сте ентусиазирани всички, тъкмо и време за подготовка има :)

03.06.16
20:48

03.06.2016

Със/без състезание, днес си бях наумила, че отивам до залата да пообръщам лекичко на 40 кила и кой да видя там, самият James Hinks. Както може да се предположи, сметките ми за леките обръщания излязоха криви, та чак до 60 кила обръщане стигнах, на тласкането Сашо леко добута (makeup)

09.06.16
11:46

06.06.2016

Следобедно - 1600 метра тичкане; 10 или 11 кръга от 5 набиране/10 лицеви/15 клека; известно мотане докато понамалее дъждът и още 1600 метра. Второто бягане беше за 08:47 мин.

08.06.2016

Следобедно - загрявката на Вик с 20кг. и 15 мин. АМРАП от:

5 тръстъра с 2х16кг.
10 суинга с 24кг.
15 лицеви с отлепяне на дланите в долно положение

Във времето - 7 кръга, без последните 5 лицеви.

09.06.16
14:30

Алоха! Абонирам се и аз тука, защото си заслужава! :)  + като прочетох капанския кросфит и ме доядя, че съм го изтървала....даже въоще не съм научила за него! Срамота, че не е имало достатъчно дами!

Мнението беше редактирано от Membaris на 09.06.16 14:31.

14.06.16
11:41

Membaris, добре си ми дошла :)
За състезанието в капана тъпото е, не че нямаше достатъчно жени, а че не пуснаха и малкото такива, които проявиха интерес. Здраве да е!

10.06.2016

Следобедно - 1600 м. за 08:22 мин. ; 10 кръга от 5 набирания/10 лицеви/15 клека - за около 13 мин. и малко; още 1600 м. за 08:30 мин.

Събота и неделя - приятни срещи с форумни супер-герои 8-)

13.06.2016

Предиобедно - 2000 метра за 09:35, което доста приятно ме изненада. С хеви метъл в ушите и опити за спазване на няколко съвета за техниката на бягане. Откъм въздух положението беше на умирачка, ама оцелях.
След бягането имаше малко подскоци върх ръбчето на една бетонна саксия и разни други подскоци, поради които днес съм с мускулна треска на прасците и седалището.

Следобедно - загрявката на Вик с 16кг. и 10 кръга от 5 набиране с 2+2кг. на глезените/10 лицеви/15 клека с 2х5кг. 15:16 мин. ми отне

14.06.2016

Сутрешно - 1200 метра за 05:36 мин.; 10 мин. почивка и още 1200 за 05:38 мин. Имаше леко неприятен вятър от едната страна, а краката ми бяха с доста неприятна мускулна треска. То, на крива ракета… :D След още 5 мин. пак от вчерашните скок-подскокчета

14.06.16
16:13

Браво Дени, страхотни време на бягането :) Поне аз никога не съм падала под 10 мин. и кусур на 2-я км. ( може би защото винаги тръгвам равномерно темпово, защото тръгвам за много км. или си е от годинките ;) ) супер си, явно съветите ти са точно на място от правилния човек :)
Ще ги разбиеш на Мърф ;)

14.06.16
23:37

казано от Diddlina на 14.06.16, 11:41:

С хеви метъл в ушите и опити за спазване на няколко съвета за техниката на бягане. Откъм въздух положението беше на умирачка, ама оцелях.

Ще кажеш ли какви са съветите, понеже ми стана интересно.

15.06.16
13:21

И какво ще има на есен? Извинявам се, но изглежда тука се готви нещо, а аз не мога да разбера :)

15.06.16
13:23

Ако всичко е наред ще има състезание.
Но още е в процес на подготовка и не е обявено.

15.06.16
18:54

Vess, много ти благодаря за хубавите думи! Аз съм сигурна, че и ти ще ги избягаш за под 10 мин. ако се пуснеш само на 2000 метра.

kaloyan, съветите, които се опитах да спазя бяха: да приземявам стъпалото пръсти-пета, да вдигам малко повече коляното, приземявайки стъпалото под себе си, да движа ръцете напред-назад, защото аз ги движех леко встрани и да мисля за бягането като за “контролирано падане напред”.Може би имаше и още нещо, но това успях да запомня и горе-долу да приложа ;)

15.06.16
19:54

казано от Diddlina на 15.06.16, 18:54:

kaloyan, съветите, които се опитах да спазя бяха: да приземявам стъпалото пръсти-пета, да вдигам малко повече коляното, приземявайки стъпалото под себе си, да движа ръцете напред-назад, защото аз ги движех леко встрани и да мисля за бягането като за “контролирано падане напред”.Може би имаше и още нещо, но това успях да запомня и горе-долу да приложа ;)

Да, това измежду впрочем е много интересна тема. Съветите са идеални, но тук си има просто и природа. Доста изследвания са правени и аз също съм експериментирал доста. Дали ще посрещаш с пръсти или средна част на стъпалото или пета пръсти няма значение, най-важното е  да се правят малки крачки и посрещането да не е далеч от тялото а под него. В дългосрочен план щади ставите, не че няма много които бягат така и им няма нищо.
Относно с какво посрещаш земята е доказано че повечето посрещат със средната част и пета пръсти. Едва под 10 процента са пръсти пета. Най-интересното е че в началото на даден маратон тези които посрещат пръсти пета са повече, но към средата на бягането преминават към средната част на ходилото, при мен е същото, но това си има и физическо обяснение. Когато бягаш пръсти пета, по голямо натоварване отива в прасеца, който е по слаб мускул, съответно ахилес и сухожилия. С течение на времето и умората се минава по назад и съответно по големите мускули започват да поемат част от натоварването на прасеца.
Може да си експериментираш, кое най-добре ти пасва на теб. Ръцете е важно наистина, защото те ти спомагат за синхрона и доизбутват :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 15.06.16 22:47.

16.06.16
14:24

казано от kaloyan на 15.06.16, 19:54:

Съветите са идеални, но тук си има просто и природа. Доста изследвания са правени и аз също съм експериментирал доста. Дали ще посрещаш с пръсти или средна част на стъпалото или пета пръсти няма значение, най-важното е  да се правят малки крачки

Има техника и тя се учи, природата в тоя случай е грешна механика на бягане. Сега, ако смяташ, че съвети дадени от лекоатлет бегач са за пренебрегване е отделен въпрос ;)

16.06.16
18:02

Въобще не. Това което казах е че съм чел по темата доста, които иска да се поинтересува, просто е интересна темата. И пак казвам, че са правени изследвания. Измежду врочем аз също бягам пръсти пета и правя над 200 крачки на минута. Но също така сменям към средата на крака при определени условия.
Ти също може да прочетеш по темата, ако ти е интересно.

19.06.16
19:57

17.06.2016

Сутрешно - 1600 метра на стадиона за 07:13 мин., което супер приятно ме изненада!

18.06.2016

Мърф челинджа - 1600 метра бягане/ 100 набирания, 200 лицеви и 300 клека/1600 метра бягане
Моето време беше 45:36 мин. набиранията, лицевите и клековете ги разбих на 20 кръга по 5/10/15. Беше адската жега! Поне, жените ни пуснаха втора група - от 11:00. Беше истинско изпитание! На второто бягане си похождах тук-там (wasntme) В класирането се оказах четвърта, като втората и третета дама не разбрах как точно ме изпревариха, но няма да изпадам в дребнавости. А най-сладкото нещо, беше искрената радост на едно малко момиченце, което виждам за втори път изобщо, като се хвърли към мен след награждаването с думите - “Браво, Дени!”
Една статийка за събитието с малко видео и моя милост тук-там: цък.
Закачам и малко снимчици на моята гледна точка за формата на отделните упражнения:

Мнението беше редактирано от Diddlina на 19.06.16 20:05.

27.06.16
19:22

23.06.2016

Следобедно - интервално - 4 кръга в 20:40 сек. от:

1. Уол бол с 5кг.
2. От планк /стъпалата в TRX/ - колене към гърди/отваряне встрани/повдигане таза нагоре
3. Обръщане и изтляскване с 16 кг. чанта
4. Лицеви с плъзгащи стелки под краката и описване на нещо като кръг
5. Динамични странични напади с коляно към лакът
6. Планк джакове

За протокола - комбинацията от упражнения е мое творение, не съм я взела от Зузана, въпреки фюжън състава й :D

27.06.2016

Сутрешно - загрявката на Вик с 16кг.;
4 серии по 12 /на крак/ БГ клека с 20 кг.;
10 мин. АМРАП от 5 Гоблет клека с 24кг. 10 Бърпита и 15 Суинга с 24кг. 5 кръга във времето. Много жегааа!!!
4 серии набиране - 11, 8, 7, 7

Едно скъсано мазолче още пази свеж спомен за Мърфа.
Една снимка на целия дамски състав в спокойно състояние добавям :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1