Циклично приемане на въглехидрати? Нещо като ЦХ.

Здравейте,
Прочетох няколко статии, да се запозная с цикличното хранене и принципите му, та ми дойде на ума следния въпрос - какво ще стане, ако хапваме НВ храни през деня дотолкова, че да не се чувстваме прекалено отпаднали, тренираме привечер и вечерта си ядем обилно без особено големи притеснения? Добра идея ли е? Аз съм така, откакто започнахме училище, понеже там не може да се яде качествено, храната е отвратителна. Но две седмици са твърде малък период за някаква видима промяна, плюс това нямам възможност да си измеря мазнините(не, че се интересувам много, но би било добре за експеримента). Засега нещата, в които усещам значително подобрение са възстановяването и по-хубавия сън - сутрин си ставам бодър, въпреки че спа средно около 7 часа. Изобщо може да се каже, че се чувствам доста по-добре от преди. Интересно ми е обаче как това ще се отрази на теглото ми за в бъдеще. Бих искал да споделите малко опит и знания по този въпрос.

30.09.11
22:38

ще стане въглехидратна ротация какво ще стане...
Колкото по-малко спиш по-бодър ставаш. Никой не знае, тъй като всеки спазва определените протоколи във всяка една форма на ЦХ. Моят съвет е да не експериментираш.

Обстоятелствата ми налагат да експериментирам и така или иначе ще го направя. Ако не ми хареса резултата, здраве да е, ще се върна към старите си принципи и всичко отново ще бъде наред. Както казах, засега режимът ми допада, защото се чувствам доста по-добре. Оттук нататък времето ще покаже как се отразява това на тялото. Не съм мислил да минавам на пълен глад, понеже имам стомашно-чревни проблеми и това ще бъде рисково.

05.10.11
11:02

Като ще ядеш циклично, просто не яж на училище нищо, а го прави като се прибереш след това

Закуската и “обядът”(въпреки че вече се връщам в 3) са ми леки и винаги съм си ял вкъщи. :) Ставаше въпрос за нещо друго - експериментът да съм на НВД през целия ден и след тренировка вечер да си хапвам обилно без особено големи притеснения. Храната през деня да представлява около 35% от общото количество, а вечер да приемам останалите проценти. Гладът така или иначе присъства за няколко часа през деня, дори и ако си взема малко сурови ядки за училище. В почивните дни още не съм сигурен какво да правя и или съм на НВД, или въглехидратите са в умерено до сравнително по-малко количество от в тренировъчни дни. Трябва да минат още поне 2 седмици, за да дам по-ясни резултати. Засега на око съвсем малко се забелязва по-нисък процент мазнини, но не съм сигурен доколко запазвам ММ и има още нещо - това може да се дължи и на тренировката ми, която смених преди месец. Две предимства са очевидни засега - възстановяването и по-лесното заспиване вечер. Има обаче и един недостатък - на тренировки по-дълги от час започвам да се затруднявам. Това мога да споделя към момента.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1