Доизпомпване

Аре и аз да пусна една тъпа тема... Та говоря за тази последна серия, която правиш с по-малка тежест и в повече повторения, веднага след последната серия. Въпроса ми е за какво служи и при кои упражнения може да се прилага?

Не съм сигурен , че разбрах правилно въпроса но ще се опитам да отговоря така: Целта е да се насити мускула с кръв т.е. увеличаване количеството на кръвта в мускула респективно увеличаване на вечествата доставяни до дадения мускул. Такива упражнения са концентрично сгъване , скотово сгъване , пек-дек , кросоувър , кик-бек и др.
Извинявам се ако ти казвам неща който вече знаеш просто не можах да разбера добре въпроса :)

Поздрави !!!

Пример: Прави 4 серии по 8 бицепс с 40 кила, веднага след последната серия сваляш на 20 и правиш една 12.
За този тип доизпомпване говоря. Дано сега да съм по-ясен.

Мнението беше редактирано от Веселин Блажев на 17.10.11 22:07.

17.10.11
22:11

Това е културистичен метод. Всъщност се има предвид тренировка до отказ. Прилага се по принцип за последните 1-3 серии. Аз винаги тренирам последните 3 серии до отказ. Служи за мускулна хипертрофия.

17.10.11
22:11

дроп?

18.10.11
01:01

Pump like an animal man :))))) , пък каквото ще да става :)

казано от gips на 17.10.11, 22:11:

дроп?

Абе не точно. Дропа мисля, че беше когато правиш много серии, без почивка и сваляш за всяка следваща. Аз говоря за една допълнителна серия, след като си свършиш останалите.

18.10.11
13:25

казано от Веселин Блажев на 18.10.11, 12:23:

казано от gips на 17.10.11, 22:11:

дроп?

Абе не точно. Дропа мисля, че беше когато правиш много серии, без почивка и сваляш за всяка следваща. Аз говоря за една допълнителна серия, след като си свършиш останалите.

Това е дроп серия!
След като направиш серията с оптималните килограми и след това направиш веднага след нея  още една серия с по малки килограми е дроп серия

Супер - установихме какво е, установихме и за какво е. Сега остана само да кажем и дали може да се прилага при всяко упражнение или има такива, при които не е желателно.

21.10.11
21:27

Падащите серии са разновидност на удължените серии. За един любител на фитнеса, по пространствени характеристики, може и да нямат особена разлика, но в своята същност разликите са по-дълбоки. Удължените серии представляват метод при които се цели изразходване на гликогена, след момента на отказ на мускулите, като това става при анаеробно алактатно енергетично обезпечаване на мускулите. Тоест в рамките  на ~20сек. => интензивен метод.
Това което вие сте описали е падаща серия. Тоест редуцирате тежестта с по-голяма стъпка, като общата продължителност значително превишава 20 сек. .... типичен качествен метод, който няма силно  изразен хипертрофичен характер! Може да се прилага при всички мускулни групи, но е особено подходяща при мускулите на гърба и на ръцете. И докато удължените серии се правят само по 1 упражнение от мускулна група, то падащите серии могат да се изпълняват при всяко упражнение за мускулна група. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1