Трениране с мускулна треска. Да или не? Защо?

Прескочи до:

Всеки ден за закуска ям по пет цели така от години насам. Изследванията са ми чудесни, даже преди да започна да го правя холестерола ми беше повишен.

29.10.11
12:20

Румене, професионалисте, с времето ще се научиш, че макар че знаеш всичко за всичко е къде къде по-добре просто да си замълчиш. На 15 и аз си мислих че знам всичко, и аз оценявах хората по аватарите им, и аз можех да дам съвет на всеки за всичко, но се научих да се доверявам на хората с практически опит. Когато опиташ да тренираш с мускулна треска и не успееш, ще се вслушам в това което казваш. Когато опиташ да ядеш повече наситени мазнини и не ти се получи, ще се вслушам в това което казваш.
В момента имаме твоите вярвания, срещу практическият опит на хората. Няма как да ни убедиш в гледната си точка.

29.10.11
12:33

Да ,аз съм на снимката,викат ми cigarette man и играех тази роля в Досиетата Х.
Звучи напълно логично!

29.10.11
16:02

казано от rumen_pro на 29.10.11, 11:31:

Мен поне не ме е срам да кача снимки, снешки измислени (Рико,Г33К).

А трябва :D

Как и да е, дай едно разумно мотивирано обяснение да видим поне как ги виждаш ти нещата. Това с предизвикателството с резултатите с трениране с мускулна треска и без не мога да го приема, понеже след известно време (1-2 години) тренировки почти винаги с треска спря да ме хваща и към днешна дата не мога да се включа, но ти давам време да стигнеш до резултати някакви и ще видим кое как :D

29.10.11
17:03

Трениране с мускулна треска- да. НО малко обемно , колкото да се раздвижи кръвта. Повече кръв- по бързо минава и т.н
За яйцата- всеки , който ми следи дневника вижда ,че ям на ден по 8-10 яйца пържени в 10-20гр масло. Еми - не съм умрял, нямам оплаквания ....

29.10.11
20:02

Добре, съгласих се. Не искам да се карам с никой. Просто замълчавам и се вслушвам в хората с опит, точка по всички въпроси.

29.10.11
20:33

Един съвет към rumen_pro, поразрови се малко из нет-а и излез от рамката, в която си. ;)

29.10.11
20:38

Мускулната треска нали е индикация, че мускулът още  не е възстановен, да не говорим за хипервъзстановяване. Е, така погледнато аз не виждам много смисъл да се руши още преди да се е изградило.

И аз се присъединявам към хората, отговорили с “Да” :)

На всяка тренировка 90% от движенията ми са еднакви.
Ако изчаквах да ми мине мускулната треска, за да започна следващата си тренировка, нямаше да има никакъв прогрес. Ден тренираш, 3 дни почиваш :)
А и да ви кажа вече все по-рядко се появяват въпросните трески - единствено ако рязко сменя протокола, или включа упражнение, което засяга не до толкова трениран мускул.

Просто трябва да слушаме тялото си и да действаме според това колко силна е мускулната треска.

А пък за яйцата - нека си говорят докторите и да плашат масово хората. Тъкмо ще има повече за нас :D :D :D

30.10.11
00:56

казано от Стоянчо на 29.10.11, 20:38:

Мускулната треска нали е индикация, че мускулът още  не е възстановен, да не говорим за хипервъзстановяване. Е, така погледнато аз не виждам много смисъл да се руши още преди да се е изградило.

Дали обаче е индикация за това, при положение че можеш с минимални тежести и тъпи упражнения без осезаемо натоварване да си я докараш в нечовешки мащаби (примера с goodmornings важи тук)?
Според мен е индикация, че си правил някое упражнение, което в последно време си бил занемарил - което не е същото. Примерно ми е много трудно да повярвам, че някой дето дърпа към 200 тяга и прави клек на 140-50 кила ще му трябват 3 дена да си възстанови задните бедра от goodmorning с 20 кила, но треската си е факт. Също така има доста хора, дето все си правят трески след тренировка, пък с години стоят на едно не особено високо ниво, което ще рече че не е само на качествено натоварване индикатор тая мускулна треска...

30.10.11
01:21

Аз мускулна треска съм получавал и от разтягане.

30.10.11
01:24

казано от rumen_pro на 29.10.11, 11:31:

Мен поне не ме е срам да кача снимки, снешки измислени (Рико,Г33К).

К’во да прайш, съдба ;(

SportFreak

30.10.11
11:01

казано от rumen_pro на 29.10.11, 20:02:

Добре, съгласих се. Не искам да се карам с никой. Просто замълчавам и се вслушвам в хората с опит, точка по всички въпроси.

А аз се надявах да се намери някой човек, който да ми обясни тайните на спорта, но явно не ти се иска да се занимаваш с глупаци като мен...

30.10.11
12:07

Е добре де, човека каза че не иска да се кара повече :) Какво повече искате :)

Да не забравяме, че липсата на мускулна треска не е гаранция, че мускулните влакна не са повредени по време на тренировките. Да не забравяме, че тренировките с акцент върху ексцентричната част от повторението предизвикват много повече повреди на мускулните влакна, от там и по-силна мускулна треска и повече материал за поправка.

Всъщност едно проучване от 2004 година изказва и подкрепя теза, която гласи, че мускулната треска е знак за поправката и адаптацията на мускулните влакна, а не е знак за самата повреда.

Evidence for myofibril remodeling as opposed to myofibril damage in human muscles with DOMS

Our results strongly support that the myofibrillar and cytoskeletal alterations, considered to be the hallmarks of DOMS, reflect an adaptive remodeling of the myofibrils.

Което ме кара да продължавам да си мисля, че тренирайки с мускулна треска, по време на поправката, не е особено добра идея. Но пък да не забравяме, че прекалената почивка също води до неприемливи резултати. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 30.10.11 17:56.

30.10.11
20:06

казано от Тихомир Велев на 30.10.11, 17:55:

Но пък да не забравяме, че прекалената почивка също води до неприемливи резултати. :)

Да, тя цялата работа е, че:
- прекалената почивка доказано и неоспоримо води до неприемливи резултати - това за всеки е ясно, няма какво да го обсъждаме

- “недостатъчната” (според големите книги, затова е в кавички) почивка най-често прави големи животни - тук може би не всеки ще се съгласи, но пък аз несъгласните винаги ги пращам при някой бивш/настоящ състезател, да го питат как се е блъскал/се блъска и да си правят изводите (и не, не става дума за химични олимпийски мостъри, за доста по-ниско ниво състезатели говорим).

Та всеки да си преценява, от гледна точка на помпане на мускулите да са големи и да стоят добре на напекло слънце може и да не е добра идея да се тренира с треска, нямам идея. За всичко друго обаче (тоест, някакви смислени резултати, измерими в качества, а не в сантиметри) със сигурност няма за кога да се чака да минава ...

Мнението беше редактирано от G33K на 30.10.11 20:07.

01.11.11
11:55

Какво точно е мускулна треска? Не съм се ровил в нета, но логиката ми подсказва, че не е на добре. Защо? Еми първо думата треска се определя като болест (простуда, изстинка, настинка). Треска - нещо те тресе.
При мускулна треска мускулът те боли, което означава, че страда. Когато страдаме от някаква болест също получаваме болки. Според мен мускулната треска е болестно състояние. Затова е по-добре да се избягва.
Мускулната треска се получава след претоварване на мускула. То и претоварване не звучи добре.

01.11.11
11:59

Най-добре звучи да си стоиш в къщи на дивана. Така няма да получаваш мускулна треска и да се претоварваш.

Натур ално - ти си брутален...

01.11.11
12:18

Мисля да започна програма с по едно-две упражнения за всеки мускул. Така ще тренирам всички мускули на ден без да почивам 3 дни примерно. Не съм сигурен обаче какво ще постигна. Маса или релеф?

01.11.11
12:33

Петко,
знаеш ли, ти понеже си в много добра форма,  и предполагам затова мускулните трески не ти пречат много, но днес аз имам мускулна треска на няколко места и се чувствам като болна, така че моля те бъди малко милостив към хората, които полагаме усилия, може би не са достатъчни, може и да мрънкаме малко повече, но аз наистина давам най-доброто от себе си, и не, не лежа на дивана, но въпреки това съм много далече от това, което искам да бъда...

01.11.11
13:06

А ти защо го приемаш лично? ;)
Къде съм казал, че ти не полагаш усилия, или че е приятно да имаш и да тренираш с мускулна треска?

01.11.11
13:16

Петко,
ти си ми любимият потребител във форума и затова всичко, което казваш го приемам лично...:P

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1