Спад на издръжливост

Здравейте, висок съм 175 см. и тежа 76 кг. в момента. До преди 2 седмици бях на РБД за поддържане (с к.б. - 3200 ккал) Всичко добре, тренирах си без проблеми. Сега от 2 седмици съм на НВД за изчистване. Отслабнал съм с почти 1кг. , като съм сигурен, че са мазнини. Тук идва и проблема ми. Нямам енергия и издръжливостта ми в ръцете е намаляла. Преди можех без проблем 50 - 100 лицеви опори. Сега правя максимум 50-60 и немога повече. Много бързо ми се изморяват ръцете. 40 мин. тренировка със собствено тегло, а преди можех по 60-70 мин. . Имам ли повод за притеснение и да продължавам ли с НВД-то, докато се изчистя или да се връщам към РБД-то.

28.10.11
19:56

Ако просто си отрязал въглехидратите - от това ще да е . При НВД завишаваш протеина и/или мазнините , за да може да си набавиш нужната енергия от някъде ! :) Няма да е зле да споделиш колко калорий приемаш сега , и как са разпределени макронутриентите ! ^^

Ами по сметки приемам 240. прот. , 180-190 гр. мазнини и 75-80 гр. въгл. на ден. Веднъж на 5 дни правя зареждащ ден, в който утроявам въгл. . Храненето ми е така :
06.00(1 час, след като съм се събудил) - прот.
08.45 - прот. и мазн.
10.45 - въгл. и прот.
12.45 - прот. и мазн. и ф.
14.45 - прот. и мазн. и ф.
17.45 - прот.
19.45 - прот. и мазн. и ф.
21.45(преди лягане) - прот.
Правя 1 ден интервално кардио, 1 ден силова. Имам проблем само и едниствено с ръцете и като цяло силовите ми куцат в последно време. С кардиото нямам проблем, даже бих казал, че ми е лесно.
Протейна го разпределям по равно във всяко хранене. Въгл. са ми в първата част на деня. Преди на РБД нагъвах яко жито и ориз и си бях супер.

28.10.11
20:59

Аз мисля , че малкото въглехидрати си казват думата... Още свикваш с НВД-то . Може да пробваш да изместиш въглехидратното хранене преди тренировката или тренировката да я правиш сутрин,след въглехидратното ядене . Или евентуално да ги увеличиш и постепенно да ги намаляш ? Докато не свикнеш...

29.10.11
23:43

Първо трябва да свикнеш, второ ще има спад в силата заради ниския гликоген и трябва да се примириш с това. ВМ-НВД в чистия си вариант значително намалява постиженията в силовите тренировки (включително и HIIT). Едно от решенията е да приемаш въглехидрати преди тренировка, а не сутринта. При НВД сутрешните въглехидрати са по-скоро някакъв навик, а не нужда, защото вече би трябвало организмът ти да е адаптиран на горене на мастни киселини.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1