Миналата седмица мина добре.... без контузии. Играх един брутален мач в събота и пак се блъскахме като ръгбисти. Единият път бая ми влязоха в ребрата, но устоях. Всички аверчета са загубили форма от зимата, но проблема при мен е, че съм станал много лек. Не е лесно в единоборствата.
Коленете са ОК, но трябва да си вдигна издръжливостта. Продължавам с мазането с концентрат от кестени и ежедневните масажи на прасците. Изглежда дългите фаствания ме вкарват в калориен дефицит много твърдо!
Зарязвам всякакви движения с тежести за да не си развинтвам апетита за “сладко”.
Днес - събраха ми се 22 часа фаст, последван от 1 час интензивен футбол(бях в максимални обороти). Колкото по лек ставам(настоящо тегло 76кг ок 10-12% мас) съм много по динамичен. Коленете ми са супер. Откакто орязах(млечни,месо,глутен,яйца и захар) започнах да се регенерирам. Чувството е уникално - все едно се подмладяваш(на 39г съм, пенсия). Пия много сребърна вода, вит Ц, малко вигантол и смесица от сусам, орехи, пчелен прашец. Ям много люто. Всичко накуп ме оптимизира функционално.
Днес ми е много емоционален ден(рядко споделям нещо подобно), но Реал Мадрид взеха 10 тата, а са ми любимият отбор. Както и други пропуски в живота ми, не мога да си простя, че септември 2013, коагато предсказах, че ще станат шампиони си правех шега, че ще си взема билет и хотел за Лисабон. Всеки ми казваше - ти луд ли си бе, те няма да станат шампиони. Колко жалко, че повярвах, а не вярвах на собствената си интуиция и разбира се на фактите.
Както и да е, нощта е перфектна пред мен! Утре ще се празнува!
П.С. Търся зала със силова рамка или поне с ограничители на стойката за клек. Започвам въвеждаща фаза(стречинг, мобилност и други) и когато съм готов смятам да повдигам малко - “тежко”. Но искам да да го правя сам и ми е досадно разни рабирачи да ме пазят и реално да ми пречат. Силовата рамка е най добрия партньор!
Та въпросът е - има ли във Варна - някъде такава зала(и). ?
Мерси!
Мнението беше редактирано от GEORGIO на 20.01.17 13:11.
Сега ще те налазаят докторите:)
Радвам се за развоя на събитията, хубави хора като теб, го заслужават!
Във Варна ли си търсиш зала?
Във Варна, понеже от март месец най късно ще започна да тренирам с тежести.
Оправих си колена и дясно рамо, остана ми ляво рамо(все още наболява).
17.12.14
13:46
тук http://classicfitness.net/ има силова рамка и отделно стойки за клек
18.12.14
09:01
GEORGIO, много се радвам ,че състоянието на майка ти се подобрява!!!
Според мен и хрянът ще е добра добавка към рецептата.
Незнам дали си чувал за проф. д-р Янаки КАРАДЖОВ, микробиолог и апитерапевт, на който са му открили рак на дебелото черво. Първо почва със стандартната химеотерапия, но после я отказва и си прави сам препарат ( Това е линка към статия в неговия сайт, където има малко информация по темата ) Дали не се лъжа, но мисля, че вече 17 година живее след диагнозата за рак. Лекува и много други хора, като не взема пари за това! В сайта има контакти и може да се свържеш директно с него. Имам клипче с него, в което разказва подробно за рецептата на препарата, кое защо се прави и как действа. Ще гледам довечера да го каза някъде в интернет и да ти пратя линк. Ако се отплесна нещо, може да ме подсетиш с едно лично съобщение.
По-здрави!
04.01.15
20:07
Ето го клипчето, за което говорех.
Малък ъпдейт към днешна дата:
Постигнах най-ниското си тегло от както се помня като “завършен мъжки индивид”. 74кг. През 2007 бях 75.
Предполагам още ще смъкна(поне това ми е целта) в името на експеримента. Все пак съм на цели 40г. Според мои приятели, постигането на процент мазнини под 10 е невъзможно на тази възраст при условие ( натурален) в пълния смисъл на думата - без добавки, стимуланти и препарати с определението - натурални.
Тъй като лекувам травма на рамото, болки в колената, болезнен кръст и други подобни( за сведение до днешна дата - почти всичко е отшумяло) нямам почти никаква тренировъчна активност. Не съм тренирал почти (не съм сигурен, но най малко 2 години) с изключение на епизодични прояви за по 1-2 седмици. Може би не трябва да пропусна футбоните срещи от време на време. Но от чисто ефективна гл т е ниво - близко до нулата.
Така че на този етап ефекта от контрола на калориите( с циклично хранене - long fast/overeating) доведе до skinny fat efect. От 1.06.2015 започнах “относително” стриктно откъм качество хранене(предимно вегетарианско) и за 1 месец от 82кг и максимална гънка на корема 30единици. До ден днешен кг са 74 и гънка 20единици.
Поради ниския интензитет на тренировъчната ми активност промените в силовите ми втзможности се изместват в полза на издръжливостта за сметка на статичната сила. Логично поради по ниското тегло и липсата на градивен стрес.
Планирал съм така до август да продължавам.
казано от GEORGIO на 02.07.15, 11:33:
Малък ъпдейт към днешна дата:
Постигнах най-ниското си тегло от както се помня като “завършен мъжки индивид”. 74кг. През 2007 бях 75.
Теглото само по себе си не е никакъв показател, без да се отчита композицията на тялото.
Все пак съм на цели 40г.
Едва на 40 ;)
Според мои приятели, постигането на процент мазнини под 10 е невъзможно на тази възраст при условие ( натурален) в пълния смисъл на думата - без добавки, стимуланти и препарати с определението - натурални.
А казаха ли каква е причината да не може? Освен разбира се, нежеланието да се направи.
Тъй като лекувам травма на рамото, болки в колената, болезнен кръст и други подобни( за сведение до днешна дата - почти всичко е отшумяло) нямам почти никаква тренировъчна активност. Не съм тренирал почти (не съм сигурен, но най малко 2 години) с изключение на епизодични прояви за по 1-2 седмици. Може би не трябва да пропусна футбоните срещи от време на време. Но от чисто ефективна гл т е ниво - близко до нулата.
Винаги има варианти за тренираш, дори с травми. Не е удачно да се спират изцяло тренировките за дълго време.
А и с подходящи тренировки, възстановяването може даже да е по-бързо.
До ден днешен кг са 74 и гънка 20единици.
Какви единици?
Към днешна дата: Не съм писал толкова отдавна.
В личен план съм спрял всякакви тренировки с тежести. Проблемите с костите ми и ставите са налични и изискват внимание.
От месец и малко повече тренирам за “умения”. Правя много стречинг, движения за силови упражнения на земя и лостове. Позабравил съм всичко.
Тъй като не обръщах внимание на теглото и формата си винаги около 80кг, поддържани с циклично хранене тип water fast + feeeding window = 18-20 + 4-6, сега съм в бърз процес на изчистване на излишните мазнини за да съм готов за предстоящата почивка.
Започнах тренировки за подводна апнея. Стартово съм на 1 мин и 40 сек без зор. Искам да мога поне 2 мин и 30 сек. за да не се удавя! :))))
Та за целта търся ниско, чисто тегло с голям кислороден капацитет. Миналата година гръмнах една риба и един голям октопод. Тази искам нещо “едро”.
Ако някой има опит, моля да сподели.
Поздрави!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече