Главоболие след коремни преси

Здравейте, на 26 години съм, тежа 90кг, въпроса ми е нормално ли е да получавам всеки път главоболие след коремни преси. Обикновено ми минава от само себе си за около 30 мин. след като съм приключил. Съмнява ме дали не се касае за някакъв проблем с притока на кръв във главата при това упражнение защото болката е от този тип като налягане в черепа. Поради естеството на оплакването ми знам, че ще ме питате първо за височината ми - 1.93м., но дали целия проблем идва от там?

09.12.11
19:49

“Съмнява ме дали не се касае за някакъв проблем с притока на кръв във главата при това упражнение защото болката е от този тип като налягане в черепа.” - и аз си мисля, че може да е от това, но може и да греша. Днес в залата едно момче се оплакваше от същото.

Phill Heath

09.12.11
21:13

Сигурен съм, че е от това.. И на мен ми се е случвало..Пък и други хора съм чувал да се оплакват от същото..

09.12.11
23:23

Просто не прави това упражнение,няма да загубиш нищо,освен неприятното чувство.

10.12.11
01:27

Мене така ме болеше главата на обратната лежанка преди време и се оказа,че беше от високо кръвно!Да не би и ти да имаш подобен проблем?

Мнението беше редактирано от Георги на 10.12.11 01:27.

10.12.11
07:23

Как дишаш по време на пресите. Да не задържаш много въздуха?

10.12.11
10:37

На всеки се е случвало, свиквай. Просто при коремни нормално се повишава налягането в главата.

10.12.11
10:45

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=106906531&page=1

Накратко прави няколко серии за врат преди тренировка и няма главоболия - изпитал съм го върху себе си и още го правя

Благодаря много за отговорите!
А има ли упражнения, при които да няма много движение на торса нагоре-надолу (предполагам от това се задържа кръвния поток в главата ми),  с които мога да заместя пресите?

10.12.11
22:31

казано от Костадин Колев на 10.12.11, 12:06:

Благодаря много за отговорите!
А има ли упражнения, при които да няма много движение на торса нагоре-надолу (предполагам от това се задържа кръвния поток в главата ми),  с които мога да заместя пресите?

Първо бих обърнал внимание на техниката на изпълнението на пресите. При нормално състояние, не би трябвало да се повишава кръвното налягане, освен ако не правиш по 500 преси за кратко време- тоест има си праг на издръжливост.
Добре е да се направи контрол на кръвното налягане, макар че се съмнявам.

Съветвай се с добър фитнес инструктор, има определена позиция за коремна преса, която осигурява оптимална стойка, а това е важно за безпроблемното трениране (напр. редуване на горна с долна коремна преса и т.н.)

sTroNG !

10.12.11
22:34

Дали не дърпаш прекалено много главата ? Защото на мен един път от много зор ми се зави свят така, като дърпах главата. Може и да натискаш някъде с ръцете. Пробвай да правиш без ръце зад тила.

Мнението беше редактирано от sTroNG ! на 10.12.11 22:35.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1