19.12.11
18:38
Ами 1я въпрос ми е BCAA с прости или сложни въглехидрати е добре да ги приемам. Аминокиселини досега не съм пил, само суроватка, която се приема с прости въглехидрати, но в 1 от статиите за аминокиселини беше споменато, че било да се приемат със сложни а не с прости, в което не видях много логика при положение, че протеина се приема с прости. И също с какъв протеин е подходящо да ги комбинирам ( става дума за прием след тренировка ) - суроватка или някаква по-бавно усвояваща се матрица.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим21.12.11
18:48
БЦАА-то не е необходимо да се приема с въглехидрати. Ако ще ги приемаш с въглехидрати, нека са под формата на декстроза или малтодекстрин.
Приемът им с храна ще забави усвояването им, а те са направени именно с цел максимално бързо усвояване.
Приемът им с протеин също не е много желателен, отново заради усвояването. Оставяй 15-20мин. разлика между приема на бцаа-то и протеина, като първо приемай бцаа-то. И да ги смесиш не е фатално, но поне в моите очи бцаа-то са за самостоятелен прием.
четох също че по-подходящи за качване на маса били широкоспектърните аминокиселини, но не можах да намеря информация за тях, та по-подходящи ли са и какво всъщност представляват
22.12.11
08:51
Разгледай статиите:
Аминокиселини
Какво знаем за аминокиселините (АК) в храната?
Комплексните аминокиселини са по-подходящи за допълване на аминопрофила на някое бедно или непълно на протеин хранене.
Те съдържат целия спектър от аминокиселини, необходими за протеинов синтез, но БЦАА-то в тях е малко и недостатъчно, а именно бцаа-то са най-необходими по време и след тренировка.
Повече за БЦАА можеш да прочетеш в статитята Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.12.11 08:52.
казано от Think Big на 22.12.11, 01:49:
четох също че по-подходящи за качване на маса били широкоспектърните аминокиселини, но не можах да намеря информация за тях, та по-подходящи ли са и какво всъщност представляват
Остави качването на масата да е функция на храната, а не толкова на амините. Приеми го, че те спомагат възстановяването и по този начин хипертрофията. При това положение опитът ми сочи, че ВСАА-то е по-добрия продукт.
Ако ще говорим за комплексни аминокиселини, то те са крайно неизгодни и е по-добре да се избере протеинова пудра (може с малко ензими).
Иначе разликата в сравнение с ВСАА-то е, че в комплексните са вклщчени всички амини, а не само 3.
казано от Тихомир Велев на 22.12.11, 08:51:
Разгледай статиите:
Аминокиселини
Какво знаем за аминокиселините (АК) в храната?Комплексните аминокиселини са по-подходящи за допълване на аминопрофила на някое бедно или непълно на протеин хранене.
Те съдържат целия спектър от аминокиселини, необходими за протеинов синтез, но БЦАА-то в тях е малко и недостатъчно, а именно бцаа-то са най-необходими по време и след тренировка.
Повече за БЦАА можеш да прочетеш в статитята Аминокиселини с разклонена верига (BCAA)
и 3те статии съм ги чел, но мерси все пак
13.05.13
10:23
Здравейте, изчетох доста теми относно това, кога е най- добре да се приемат аминокиселини, но всеки има различно мнение. В магазина ми казаха да ги приемам преди и след тренировка, а инструктура ми - сутрин, след тренировка, и вечер(3x4 табл.). Вашето мнение какво е ?
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече