Избор на пулсомер

26.12.11
15:46

Колеги реших да се сдобия с часовник-пулсомер за да се оринтирам по-добре каква е физическата ми форма и колко натоварване да прилагам за опимални резултати. Дотук добре, но като почнах да разлеждам вариантите доста се пообърках...

Идеята ми е да купя часовник, който поне малко от малко да има приличен дизайн, т.е. да не седи като китайски електронен такъв за 5-10лв ако реша да го нося целодневно. Знам, че това не е главната цел на тия джаджи, но както казах поне малко да са в норма нещата.
По принцип харесах -  Suunto t3d Black Polished обаче лееко ми грубее цената и имам чувството, че ще платя 240лв отгоре на Sigma Sport PC 25.10 само заради дизайна и леко ме е яд... Освен това Сигмата е с по-добре организиран дисплей. Модели на Полар не видях да се предлагат в Бг?

Засега нямам други идеи, тъй че се надявам на съвет :)

И още един въпрос - дали има модел, който да мери що годе точно директно на китката без колан? Съмнявам се, но ако някой има повече инфо нека сподели?

Весели празници на всички!

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

аз сега му бера ядовете на едно Суунто, ама добре че не съм модерен. на Суунто моделите са с винтчета на каишката, вместо със осчица. при каквато и да е повреда на каишката ще трябва да си поръчваш нова(въпреки че това не е често). имай предвид също така че Суунто(и другите високи класове) са wristtop computer, а не часовник. т.е. идеята им е да си смяташ тренировките, а не да си гледаш времето. ако искаш пулсомер за целодневно носене(примерно Суунто и Полар имат модели които да ти мерят възстановяването), то направо ще ти се дореве от цените.

Polar се поръчват лесно и на приемливи цени от Amazon.

за тия дето мерят на китката не мога да ти дам никакъв съвет - не съм ползвал никога.

27.12.11
09:40

Аз ползвам Garmin Forerunner 405 CX, изключителна машинка, но новите модели от серията отиват в още по-горен ценови клас. Garmin изкараха доста модели последно време и имат часовници по-нисък клас, които ще ти предложат всичко необходимо на прилична цена, просто трябва да ги прегледаш. Аз също не съм попадал на часовник мерещ от китката при известните марки, за да стане това каишката трябва да е доста плътно пристегната, а това едва ли ще е особено приятно.

Мнението беше редактирано от Valdis на 27.12.11 09:42.

27.12.11
13:12

Ами какво изкам всъщност...не е много - да става за целодневно носене, като за целия период да отчете изразходваните калории, да мога да си проверя пулса лесно когато реша и да има максимален и минимален пулс. Това би трябвало да го имат всички модели, а тренировъчен съветник не мисля, че ми трябва и не бих му се доверил :)

Още една идея - Suunto M2. Опростено моделче, с приличен дизайн, явно добър кола, лесно четим дисплей, дали не би бил добро решение?

А относно модела на Сигма, който споменах в първия пост, ами и той си има всичко. Казват, в едни ревюта, че би бил много претрупан дисплея, е мен пък точно това ме грабна - всичката информация почти на един екран.

Мнението беше редактирано от 100 на 27.12.11 13:13.

28.12.11
15:06

Днес поръчах Сигма-та, часовник трудно се избира по картинки тъй че ще видим има ли нещо общо с истината :) Разбира се надяваме се и да работи коректно...ако не поне няма да е особено скъпа грешка :)
Ако има интерес ще споделя после впечатления от машинката, а междувременно ще се радвам някой да сподели опит с моделите, които мерят на китката директно, наистина ли за нищо не стават?

31.12.11
09:57

Аз с един на canyon изкарах доста време.

на мен би ми било интересно как ти действа Сигмата, т.е. удобство за носене, ползване, и т.н.

31.12.11
12:43

Сигмата дойде, за съжаление се оказа че колана й явно е с проблем, но хората от онлайн магазина са доста коректни и след нова година предполагам ще оправим работата. Засега само мога да кажа, че на удобство ми е екстра колана, почти не си личи под тениска. Самия часовник е супер като управление, възможности, размер, дизайна е съвсем приличен наживо. Организацията на дисплея много ми допада, всъщност това беше от основните причини да се спра на тоя модел.
Ще драсна впечатления от работата му след като оправя колана.

31.12.11
13:43

казано от 100 на 31.12.11, 12:43:

Сигмата дойде, за съжаление се оказа че колана й явно е с проблем, но хората от онлайн магазина са доста коректни и след нова година предполагам ще оправим работата. Засега само мога да кажа, че на удобство ми е екстра колана, почти не си личи под тениска. Самия часовник е супер като управление, възможности, размер, дизайна е съвсем приличен наживо. Организацията на дисплея много ми допада, всъщност това беше от основните причини да се спра на тоя модел.
Ще драсна впечатления от работата му след като оправя колана.

Незнам какъв е проблема с колана, но е възможно на суха кожа да не работи коректно за целта е добре мястото около електродите да се навлажни с вода, а в процеса на тренировкатакогато се изпоти тялото проблемът изчезва.

единствените проблеми които аз съм имал с колана е стара батерия или суха кожа. сухата кожа се оправя с малко вода, но мисля че ЕКГ гел(контактен гел който се ползва за ултразвук и ЕКГ) ще свърши още по-добра работа. ако в момента имах батерия дори бих пробвал с лубрикант на водна основа ;)

31.12.11
15:09

Проблема, е че не иска да се синхронизира с часовника изобщо :)

имаше някаква далавера в инструкциите, тип обръщаш батерията(на колана) за 5 секунди, после от часовника ала-бала и готово. виж в упътването, че сега го карам на спомен.

П.П. ей това пише в мануала:

Before starting to train you have to synchronize
the chestbelt with the watch once.
Select “Training” in the main menu and press
navigation button k ENTER.
After successful synchronization your PC 25.10
gives a short confirmation with “Sync ok”.
Note: If you do not see this indication on your
watch synchronization has already been
completed successfully.
After your PC 25.10 has successfully
synchronized with your chest belt you can
start training by pressing k START.
Note: please refer to Chapter 7.4 “Troubleshooting” for possible problems with synchronization.

не пише нищо като това което пише за Суунто.

Мнението беше редактирано от Цветан Василев на 31.12.11 15:47.

31.12.11
16:29

Да, само това пише в упътването, на практика няма какво друго да се направиосвен да включиш часовника на ОN. Просто няма как да сбъркаш. За този трик с обръщането на батерията не пише нищо, да не би да се отнася за suunto?

да, последното изречение точно това имаше предвид - явно само за суунто има обръщане на батерията.

10.01.12
14:33

Случаят с пулсомера е изяснен - оказа се че не работи в помещението, в което го пробвах заради смущения от електронно устройство.
Вероятно ще се окаже и че в някои зали ще има проблеми. Иначе машинката се оказа много приятна - дисплея дава много информация на един екран, паметта за всяка тренировка е огранизирана чудесно, колана на мен лично ми е доста удобен, а и не се забелязва под дрехите, моментните показания на пулса се рефрешват бързо.

Мнението беше редактирано от 100 на 10.01.12 14:33.

09.06.13
11:29

Здравейте!
Бих искал да Ви помоля, да ми препоръчате конкретни модели пулсомери(часовници), с линкове и ако може по някоя приказка за модела.
Основните ми изисквания са:
- цена до 100лв;
- надежност и точност;
- добър външен вид;
- приятно показване на данните;
Аз съм любител спортист, основния спорт, с който се занимавам е аеробен - бягане и една такава джаджа, ще ми е много полезна, за да знам докъде да стигам при тренировка и да следя прогреса си.

10.06.13
14:49

Да ти кажа и аз преди три години се бях вманиачил на тема пулсомер! Взех си Полар FT7 и съм много доволен, но да ти кажа като цяло е глезотия и можеш и без него, поне аз до такова мнение стигнах. Не правя реклама на марката, но за мен са наистина отлични продукти, освен това голяма част от фитнес уредите в залите, и част от тези за домашна употреба могат да приемат сигнала от трансмитера, което е допълнителен плюс. Реално кардио на уред, без отчитане на пулса, си е малко като ходене в тъмното. Единственото което липсва на моя Полар е GPS и смятам че функцията е практична, ако тичаш сред природата, и е добре да знаеш колко си изминал. Аз тичам на стадион, така че не е болка за умиране. Аз моя го купих нов от немския Амазон, но в ибей също има оферти, просто се порови. Вариант е да вземеш и ползван уред, доста хора просто след известно време престават да го ползват.

11.06.13
09:32

Здравей!
Благодаря ти за изчерпателния коментар!
Аз съм се насочил към http://koleloto.bg/product/669/ciclosport-pulsomer-cp-11-l.html - CICLOSPORT Пулсомер CP 11 L
http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedni-aksesoari/velokompiutri-grupa/pulsomer-sigma-sport-pc1011.htm - Sigma Sport PC 10.11 2012
Защото и двата са в моя ценови диапазон, първия ми харесва като дизайн, обаче не пише дали е 100% верен, докато другия пише, че данните са верни напълно, вероятно първия няма това отчитане с трансмитер, който се поставя под дрехите, а ми се струва, че то е съществено, защото и скъпите продукти имат такова отчитане и вероятно то е най-оптимално...ще може ли мнение по въпроса?

11.06.13
13:28

Да, и аз в началото се бях насочил към Сигма, но понеже имах намерение да си купя впоследствие и ергометър, затова реших да е Полар. Ергометъра ми има приемник за сигнала на трансмитера, и първата година тренирах с колана на Полара. Това което ми хареса в Сигмата е, че има usb интерфейс, и можеш да си сваляш данните от паметта, без да даваш допълнително пари за това. При полара е малко по-кофти, защото там връзката между часовника и компютъра се осъществява посредством безжично устройство, което струва не по малко от самия часовник. Но да ти кажа, на мен това не ми е било необходимо, защото самия часовник има памет, и ми пази данните от последните две години. Реално не зная каква е разликата между отделните фирми произвеждащи подобни устройства. Преди време четох по форуми, че алгоритмите по-които Полар изчислява са техен фирмен специалитет, и се различават значително от тези на другите производители. Дали е вярно, не знам! Но е истина че при паралелно засичане на Полара и компютъра на ергометъра ми, има разминаване с около 100ккал. Освен това в компютъра на Полара вкарваш доста лични данни, което предполагам има значение при точността на изчисленията. А иначе за колана понеже питаш, ми на мен ми е малко неудобен. В смисъл като тичам, и дишам интензивно, определено се усеща напрежение от това че леко стяга. Но се свиква де! В началото преди да го сложиш го мокриш с вода, както и областта под гърдите ти, за да стане контакт. Но пак ти казвам, гледай по западните магазини какво се предлага. Тук просто няма смисъл, надценките които слагат българските търговци са убийствени.

21.07.14
17:22

Здравейте,

Бих искала да се консултирам с мнение относно този пулсомер: http://www.insportline.bg/7498/Спортен-часовник-insportline-tact

Основното при избора ми е, че има отчитане на пулса без да е нужен гръден колан, както и цената.

Благодаря ви :)

Angel Gyaurov

21.07.14
23:45

В лидъл периодично пускат разни значително по-евтини. Имаше скоро за 45 лева, а сега и това http://www.lidl.bg/cps/rde/SID-562A2D53-5F0057C9/www_lidl_bg/hs.xsl/513.htm?action=showDetail&id=9147

Има ли му нещо?

а има ли някаква голяма разлика в точността на измерването на пулса с и без колан и колко може да е тя? благодаря предварително! :)

Здравейте, искам да попитам дали някой има преки наблюдения над Garmin Vivofit и дали си заслужава парите или е по-добре да се насоча към някоя Сигма ?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1