Едновременен или разделен прием на бърз въглехидрат и суроватъчен протеин след тренировка

06.01.12
16:47

Здравейте.
Преди да пусна темата прочетох няколко по-стари теми по въпроса, но имаше много противоположни мнения.
Аз лично смятам, че 10 минути след тренировка трябва да се приеме бърз въглехидат и поне 20 минути след това протеин. Т.е. идеята ми е при усвояването на протеина да имаме наличен инсулинов пик.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

06.01.12
18:23

Едновременно най-добре, от личен опит ;)

06.01.12
19:57

казано от AnToAn4o на 06.01.12, 18:23:

Едновременно най-добре, от личен опит ;)

Да, но така не се ли забавя усвояването на протеина? :)

06.01.12
23:43

Не приемай си бърз въглехидрат и суроватъчен протеин.

07.01.12
12:58

Кое го забавя? Това са два отделни метаболитни пътя от биохимична гледна точка ;)

07.01.12
15:04

казано от AnToAn4o на 07.01.12, 12:58:

Кое го забавя? Това са два отделни метаболитни пътя от биохимична гледна точка ;)

Виж какво е писал Владимир Недков в една стара тема:
“Като вземеш протеина с въглехидрати от прост тип, забавящ преминаването на въглехидратите. Това е така, защото в случай че протеинът мине през пилора заедно с останалите фракции на химуса, неговото смилане на по късен етап ще е непълно, следователно ще е налице занижено усвояване!!! Затова пилора се отваря по-рядко.
Суроватката е бърз протеин тя се нуждае от около 2,5 часа храносмилане, за да попаднат АК-те и в тънките черва. Прав си, че ако в тоя момент има високо ниво на инсулин в кръвта, възстановяването ще е още по-добро, само дето завишеният инсулин при прием на комбинация от протеини ивъглехидрати зависи от няколко фактора:
- колко бавни са въглехидратите и можем ли да говорим за едновременно навлизане на гликоза и АК в кръвта
- количеството на въглехидратите”

Аз искам, когато протеина стигне фаза усвояване, инсулиновите ми нива да бъдат високи.

07.01.12
16:37

Няма да забави усвояването ако се забавяше нямаше да го приемат толкова много хора бърз въглехидрат и суроватъчен протеин  след тренировка.Даже е по добре  протеина и въглехидратите  да се приемат  до 30 минути след тренировка защото  мускулните клетки поддържат по висок прием на хранителни вещества като глюкоза и аминокиселини.

Мнението беше редактирано от Baileys Cocktails на 07.01.12 16:42.

07.01.12
17:37

казано от Baileys Cocktails на 07.01.12, 16:37:

Няма да забави усвояването ако се забавяше нямаше да го приемат толкова много хора бърз въглехидрат и суроватъчен протеин  след тренировка.Даже е по добре  протеина и въглехидратите  да се приемат  до 30 минути след тренировка защото  мускулните клетки поддържат по висок прием на хранителни вещества като глюкоза и аминокиселини.

Да, но те приемат бързия въглехидрат под друга форма (декстроза най-много), а тук говорим за банана които е храна и и трябва малко време да мине докато се усвои.. иначе и мен ме интересува темата.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1