Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

27.04.12
20:45

Задният клек защо си го изхвърлил?

Ами той предният е модерен в момента :D

Не, сериозно, просто на задния клек вече прогресирах относително стабилно (2х3х150), докато преден почти не съм правил и едва ли 3х100 в момента мога да ги направя. Искам да почна да правя и тежък преден клек - много повече го усещам в корема, а и ми е някак по-естествен - много по-лесно ми е да съм изправен спрямо задния :)

27.04.12
23:23

Прави и заден от време на време, че от опит казвам: много лесно се забравя техниката...

Тренировка :

Военна преса : 5х5х35 стриктна прав
Преден клек : 5х70, 4х5х75

Single Arm Cable Row : 3x12x40
Single Arm Pull Down : 3x10x40

Лег с дъмбели : 3х8х24
Хиптръст : 3х12х50

Суплементация :

Преди : бета-аланин, кре-алкалин
По време : БЦАА
След : кре-алкалин

Размисли и страсти :

Лежерно се получи днеска, нещо на предния клек имах трудности да пусна много надолу, сякаш бях понатегнат :D След тренировката направих 8-9 спринта на пистата на Академик, добре се получиха мисля :) Определено много дават спринтовете, чувствам се перфектно след като правя :) Днеска хич няма да е режимен ден...ще похапна малко повече, че довечера ме чака много тежък рожден ден и като разбрах алкохолното меню, черният ми дроб нададе няколко писъка :D Ще гледам все пак да не прекалявам, че утре съм планирал пак спринтове :)

Тренировка :

2 неуспешни опита за стойка на ръце :D

3 серии по 4 спринта х50м

1ва серия : 7,87 - 7,96 - 7,90 - 7,84
2ра серия : 7,60 - 8,06 - 7,43 - 7,37
3та серия : 7,75 - 7,63 - 7,78 - 7,80

Суплементация :

Обичайната гама от 30 хапчета - рибено, мултивитамини, кре-алкалин, инозин, пируват, сигурно изпускам нещо. И БЦАА 10гр по време на тичането.

Размисли и страсти :

Някакъв странен, полу-почивен ден. Снощи бях на рожден ден, на който ми щукна идеята, че ще правя стойка на ръце :D Съответно провален опит, след като ме изпуснаха (не съм правил досега превъртането, с което да си опра краката, а с оглед, че имам здрав шут и се подпирах на дървена врата - реших да не рискувам да я разбия :D ) и макар да задържах стойка със свити лакти и подпрян на глава, това май не се брои за нищо :D Това беше около 2 през нощта :D Прибрах се и легнах към 4, трябваше в 12 Скота да ми се обади и да ме събуди, за да тичаме, ама той фейлна :D Станах в 17:30, изгледах загубата на ЦСКА (sun), после със Скота отидохме на Академик и потичахме. Той направи първо едно комплексче :

400м-10 суинга до хоризонтала @24кг - 10 суинга до вертикала @16кг (2 пъти)

После аз направих 4 спринта, той направи 2 спринта(неговите бяха около 6,90)

После пак потича 1 обиколка, после аз си правих моите спринтове(2ра серия х4), малко почивахме, пак 4 спринта аз, той 2 (пак под 7 секунди), 2ри неуспешен опит за стойка и go home :D

Яденето вчера беше голям фейл - имаше хляб, крема сирене, малко шопска, шпекови салами. После на рождения ден разни ядки, известно количество суши, кисели краставички, разни кашкавали и салами, малко торта и естествено алкохол + малко безалкохолни. Като цяло бях културен доколкото може да бъда на рожден ден :D

Също така отбелязвам, че лявата бицара ми е с мускулна треска и преди някой да извади заключения - това е защото разнасях една от присъстващите дами с една ръка и явно попрекалих с лявата :D получи се изометрично бицепсово с 50кг :D

Сега се чудя да хапна ли едни яйца или да карам фастче до сутринта...

Днеска бачкане и фастец - повече от 24 часа се получи, даже ще продължи и до сутринта....30-32 часа... :) 4,5л вода, 30 хапчета(както обикновено :D ), дразнещо беше колегите да хапват всякакви месца около мен, ама кофти шанс...издържах стоически :D И като се прибрах - майка ми направила баница с праз и сирене :@ която я обожавам :D Не се поддадох! Мислех да направя малко спринтчета по един баир до нас, да разхвърлям набързо пудовките и накрая плажно да направя бицарата, но от цял ден седене задните ми бедра са натегнати на куче и ще направя едно бързо мачкане, малко стречинг и ГОУ ТУ БЕД! Лека нощ :)

Не ми е ясно само,защо се заблуждавате,че с тия гладувания от по 20-30 часа постигате нещо положително...

Тренировка :

Тяга : 3х5х110, 3х3х116
Лег : 4х77,5 ; 3х82, 1х88, 2х82, 2х88, 0х92

Снач : 15х30
Добро утро : 10х10
Гребане с дъмбел : 5х28
Овърхед клек : 15х10

4 спринта : 8,01 - 7,78 - 7,65 - 7,47

Суплементация :

бета-аланинн, рибено, пируват, мултивитамини, сида кордифолиа, кре-алкалин и още неща, които не помня в момента
бцаа по време на тренировката
кре-алкалин след нея

Размисли и страсти :

Денят почна от хубаво и отиде на лошо...тренировката не беше зле, като изключим провалените опити на лега, ама засега толкоз. Трябваше да са 4-3-2-3-2-1, но имаше 3 повторения, които не успях да направя. Най-близо бях до 92ката, ама отиде много напред и те тава беше. Комплекса трябваше да е 3 рунда, но нямах сили за сначовете - много ги усещах в раменете. Бързи 4 спринта, мислех че съм супер бавен, оказа се че времената са добри. Единственият минус е, че сега и 2те ми задни бедра ....са разтегнати. Вътрешните глави и на двата крака(Semitendinosus май се водят) ме болят на всяка крачка...

След тренировката стана една чудесна простотия, която ще натовари перфектно и без това натоварения ми портфейл този месец. Оттам нататък, мач, победа, ама покрай простотията хич и не се зарадвах....

скапан, скапан, скапан ден...

Относно горният коментар - всеки си има глава на раменете и си преценява как да се храни - според нужди, възможности, режим и т.н. В случая аз не обичам да правя такива “гладувания”, който ме познава знае, че обичам да си хапвам, но ако трябва да съм честен - все още не съм ял(някъде над 40 часа се връзват, към 42) и в момента не изпитвам никакъв глад. Днес ще си ям, когато ми се прияде. А идея зад това гладуване може би има...може би няма.

Поздрави.

01.05.12
18:28

казано от Боби Велинов на 01.05.12, 01:00:

Не ми е ясно само,защо се заблуждавате,че с тия гладувания от по 20-30 часа постигате нещо положително...

А ти пробвал ли си и колко пъти?

Пробвал съм и всички пъти (не съм ги броил) е неуспешно.Просто тялото си иска своето,особено при положение,че спортувам активно.

01.05.12
18:58

Според мен се вписва идеално с целите на Херцога :). Щом издържа, значи неговото тяло получава своето.

Вижте, нека не става някаква голяма драма “ИФ(ЦХ) вс. алл” :) Всеки (подчертавам ВСЕКИ!) има различно тяло, което се държи и отговаря по различен начин на дразнения - трениране, хранене, гладуване и т.н. В случая това ми “фастване” - вчера беше волно, а сега в момента е неволно(още не съм ял, ама усещам, че ще е скоро :D ). Аз принципно обичам да се храня по 2-3 пъти дневно, напоследък по някаква причина(все още анализирам) се случва да правя по 16-18 часа без храна - един ден става, друг не. Не искам да робувам на определен стил, а да се храня, когато ми се яде - с тези малки изключения, които имат определена цел. Мир и спокойствие да има ;) (учудващо изказване на трол като мен :D )

01.05.12
22:48

казано от Херцог Трън на 01.05.12, 19:30:

(учудващо изказване на трол като мен :D )

still not sure if trolling or just being serious :D

казано от Витан на 01.05.12, 18:58:

Според мен се вписва идеално с целите на Херцога :). Щом издържа, значи неговото тяло получава своето.

Не знам до колко идеално се вписва с целите на човека,но по заглавието на дневника съдя,че това изказване е безпочвено.Тежки щанги не се вдигат на 20-30часа без ядене,който от водещите атлети по вдигане на тежести в България и света да попиташ ще ти каже същото,а не вярвам ти или някой друг от форума да е открил топлата вода.А до колко тялото му получава своето,това ще се разбере след време,не на момента.

@Vintage - this is the art of trolling - people don’t know where troll ends and serious begins ;)

@Боби Велинов - все още не съм открил формулата ;) А иначе целите, за които Витан говори са намаляване на килограмите. Гладът като такъв е адски глупав начин за мен, но цялата идея на това еднодневно гладуване беше леко изчистване по-скоро - много вода, чай и определено виждам разлика - килограмите са паднали без физическа активност, но това се дължи на махната вода от мен, а не на мазно и това беше част от целите. Така се получи обаче, че минавайки момента, в който удържах волево да не ям - стигнах до този, в който не ми се яде - все още не съм ял, ядеше ми се не от глад, а защото исках да вкуся нещо. Предполагам на сутринта вече ще му дойде момента, а там идват пържолите :D Колкото до вдигането на тежки щанги - някой от най-”леките” максове съм вдигал на гладно(16 часа и малко отгоре), друг път на гладно ми се е получавала уникално скапана тренировка. Не знам каква е връзката(може би сън? но и там е било относително еднакво, така че - кой знае?), но още я търся ;)

Поздрави на всички, аз лягам, че рано, рано ще ходя у мойта любима СкотЯ :D а после сме на бачкане.

П.П. Трябва да намачкам сутринта хамстрингите, че съм инвалид в момента....

На гладно можеш да вдигнеш добра моментна максимална тежест,но прогрес във силовите постижения се прави с хубава манджа,а не с гладуване. ;)

казано от Боби Велинов на 02.05.12, 15:03:

На гладно можеш да вдигнеш добра моментна максимална тежест,но прогрес във силовите постижения се прави с хубава манджа,а не с гладуване. ;)

Което отново ни води към факта, че не обичам да гладувам ;)

Иначе днес приключи “гладуването” - просто ми се дояде и си хапнах : таратор, 2 големи вратни пържоли на скара, пържени картофи за гарнитура. 60 часа ги понесох добре, с малки изключения, определено ефект има дори визуално и не съм подпухнал от водица вече :D :D

02.05.12
16:08

*Боби Велинов

Той, ако искаше само heavy weights, щеше целенасочено да качва килограми... Изказа се все едно си чел само заглавието на дневника.

Мнението беше редактирано от Витан на 02.05.12 16:08.

02.05.12
16:20

Гладуването не е само “да свалиш някое килце”, а ти помага за доста неща в машинката...пренатсройва, регенерира и т.н. Писано е, чете се и с малко търсене из нета, си сглабяш картинката и вече си търсиш плюсове-минуси отношението и действаш...

За билдърите, които целят непрестанен поток на аминокиселини и като цяло нутриенти към мускулите, защото разбираш ли, да не паднат на кила...да, ИФ не е БАШ варианта...

За хората, интересуващи се и осъзнали симпатикус-парасимпатикус зависимостите, ИФ си е най-логичното хранене.

И чакайте сега...8 серии тяга не са голямо натоварване...6 серии сгъване за бицепс, 8 серии разтваряне за средно рамо тоже...тях мога да ги направя и след 40 часов фаст:)

ИФ не е диета, а по-скоро начин на живот...Като не издържаш на глад, така няма да издържаш и на други несгоди и ще бъдеш зависим от тях точно толкова колкото и от неконтролируермия си апетит.

p.s. гледахте ли ТВ7 тази сутрин, за операциите за намаляване на тегло и перфорацията на стомаха...

казано от slavko на 02.05.12, 16:20:

Като не издържаш на глад, така няма да издържаш и на други несгоди и ще бъдеш зависим от тях точно толкова колкото и от неконтролируермия си апетит.

@Славко - Крайно несъгласен съм с това твое твърдение.Едното няма общо с другото - гладът не е несгода,това е биологична нужда,която се увеличава при активно физическо натоварване.

@Витан - една от целите му (която е интересна за мен) е да покачи сила,да вдига тежки гири.Това няма как да стане без солидно хапване и той сам ще го разбере с времето.Факт е,че не съм чел целият дневник,чета от тук от там,защото ако седна да чета подробно всички по-активни дневници,ще трябва да се лиша от други доста по-съществени неща.

@Трън - има доста по-добри варианти за редуциране на мазнините от гладуването...

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 02.05.12 19:10.

Боби, аз не ползвам гладуването за редуциране на мазнини :) Както казах - реших да карам един ден с много течности и без храна, за да поизчистя задържана вода(което гледайки килограмите и визуално стана много добре) , просто така се получи, че не бях гладен преди днес сутринта, за да ям :) Поздрави! :)

Малко ъпдейтче :) Въпреки стабилното хапване на обяд (2 големи пържоли, 1 порция пържени картофи + таратор) стоя като скала и не мърдам от килата. Дали заради тренировката след работа или щото 60 часа фаст са оказали влияние - никой не знае (giggle) Преди лягане хапнах - малко агнешко печено, малко картофи на фурна и зелена салата, като най-много беше салатата. Гуд найт, че ме чака работа пак утре... :(

Храната днес :

13:00 - миш-маш(печени чушки, домати, сирене, лук, яйца, магданоз) + 1фх
14:30 - таратор + голяма вратна на скара + 1фх

Life is good :) Вратните ми се отразяват чудесно (giggle)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.05.12 14:47.

Остро протестирам!!!
Вратните се отразяват изключително добре!!! Как само “чудесно”!? Не ги унижавай!!! :)

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 03.05.12 14:48.

Протестираш или не, напоследък бях за*бал вратните, а бях на повечко яйца, ама май ще минавам на свинска диета :D

Тая обичаме най-много - цел ден грухтене в залата, след това ко дойде в стомаха :)

03.05.12
15:40

казано от Херцог Трън на 03.05.12, 14:49:

Протестираш или не, напоследък бях за*бал вратните, а бях на повечко яйца, ама май ще минавам на свинска диета :D

След два поредни кашона с яйца не съм се докосвал до яйце от една година, дори и на великден :D :D :D

03.05.12
15:44

казано от Valdis на 03.05.12, 15:40:

След два поредни кашона с яйца не съм се докосвал до яйце от една година, дори и на великден :D :D :D

то на тия цени...само се докосват вече :D

казано от James Hinks на 03.05.12, 15:44:

казано от Valdis на 03.05.12, 15:40:

то на тия цени...само се докосват вече :D

E, паднаха малко цените...преди Великден 2,66 за кутия от 6, сега е 1,60 до нас :) Но все пак - вратната си е вратна! :D

03.05.12
16:21

а едно време бяха 1.60 за 10 яйца размер L ... Викторито беше 3.20 джойнта беше левче, и Радо Шишарката пееше “О тигре тигре” :D

казано от Ramon Dekkers на 03.05.12, 16:21:

а едно време бяха 1.60 за 10 яйца размер L ... Викторито беше 3.20 джойнта беше левче, и Радо Шишарката пееше “О тигре тигре” :D

Ти това време не го помниш според мен :D

Никога, ама НИКОГА не се предавайте! ;)

The fact I can’t do it today, doesn’t mean I won’t be able to do it SOME DAY!

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 03.05.12 21:57.

04.05.12
10:37

казано от Херцог Трън на 03.05.12, 16:22:

казано от Ramon Dekkers на 03.05.12, 16:21:

Ти това време не го помниш според мен :D

Тъкмо тва щях да му напиша и видях, че си го сложил :D:D
И когато Радо Шишрката е пял, Викторито беше 80 стотинки ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 04.05.12 10:38.

04.05.12
13:47

@Джеймс тогава съм бил още в наливно състояние  ;) иначе ми схванахте идеята де :D

Тренировка :

Загрявка, фоумролер, разтягания

Военна преса : 5х5х35

Преден клек : 5х5х75

Single Arm Cable Pull : 3х12х40

Single Arm Pull Down : 3х12х40

Лег с дъмбели : 3х10х24
Хиптръст : 3х12х50

4 спринта

Суплементация :

Преди : бета-аланин, кре-алкалин
По време : БЦАА
След : кре-алкалин, бета-аланин, протеин

Размисли и страсти :

Като за след нощна смяна беше добре. Стриктна военна прав. Все още ми е трагично слаба, но при все, че раменете не съм ги тренирал много досега, може и по-зле. Усещам, че мога и още и ЩЕ прогресирам. Предният клек само 4тата серия имаше леко навеждане напред, иначе стабилни и лесни клекове, тук може спокойно 85 да сложа. Най-доволен съм от лега с дъмбели - преди 3х8х24 бяха с откази на 8мото (или залитания на дъмбелите, трудно заключване на лактите). Днес - леки, стабилни 10ки, които без проблем отиваха на 12ки. Спринтовете нямаше кои да ми ги замери, но бяха под 8 секунди според мен.

Ще почна отново различна схема тия дни, имам да направя още 2 тренировки по тази схема. Много неща ще са различни и вероятно ще стресирам тялото си повече от обикновено, ама или това, или ще си седя на едно място. Имах цел, която вече трудно ще изпълня ако не стане чудо, но  ако не друго ще направя всичко възможно да се приближа до нея максимално.

Теглото тия дни варира леко, сякаш съм намалил размерите(дрехите са ми по-широки), ама тия кила трудно мърдат, което ме дразни леко и ще трябва да затегна храненето, че имах 2-3 хранения, където много отпуснах края ...

Днеска се надявам да хвана малко сън, може би ще направя 2ра тренировка + мач довечера.

Днеска почивка, айляк работа, хапването е г/д - печена наденица, шопска, малко хляб и малко протеин. Настроението обаче е на кота “абсолютна нула”. Скапан ден....

Днеска отново мега-крив ден, а тепърва ми предстои 12 часова нощна, след това веднага на лекции, а сигурно и един не особено приятен разговор, който е нужно да проведа....

Редакция : тренирах, единственото за отбелязване е 0х92 лег

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 08.05.12 18:39.

Тия дни тренировка няма, че имаше работа, а и малко наваксвам откъм лекции. Храната се старая да е качествена, хляба е малко, а имам и 1 прегрешение под формата на корни тази вечер(от 10 дни май единственото :) ). Днеска мога да се похваля с нов лаптоп :)

А тъкмо докато пишех това (21:30) един колега ми казва как има pre-order на Diablo 3 :D и как си е взел току що. Точно за 10 минути бях се облякъл, излязъл и стигнал до магазина(който е бая далеч) и успях да направя поръчката :D :D :D Today is a good day :D

И като за финал установявам, че хората се интересуват винаги и единствено и само от опаковката и не им дреме грам за съдържанието и смисъла :) Тъжно, много тъжно :)

Да ти е честит и да си го ползваш със здраве:) Аз също се нуждая от лаптоп , ама да видим кога ...
За опаковката дет казваш е точнотак а !!

Мерси брат! Ако имаш нужда - драсни и ще видя какво може да се измисли и за теб на някаква прилична цена :)

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1