16.02.12
23:22
От доста време търся отговор ,но така и неможах да откия! Таа въпроса ми е могат ли храни без захар ( с подсладители т.е.) ,като дъвки , бонбони ( Орбит ) да предизвикат инсулинов шок или просто да повишат нивото на инсулина?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.02.12 23:23.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим17.02.12
21:49
Благодаря за отговора :)
Всъщност белтъчините и мазнините също предизвикват инсулинова реакция,просто не толкова силна като захарите.
Друг е въпроса ,че подсладителите също предизикват инсулинова реакция заради сладкия вкус,въпреки липсата на калории.
18.02.12
02:48
Мазнини няма как да предизвикат инсулинова реакция. Белтъчините - да, но не колкото въглехидратите. За подсладителите преди около месец бях попаднал на една интересна статия ( или това или един приятел ми беше говорил за статия по въпроса която бил чел ) за това че подсладителите правят инсулинов спайк. Потърси в гугъл, със сигурност ще намериш инфо по въпроса.
Разгледайте подробно механизма на отделяне на инсулин, кога и при какви условия става и ще си изясните въпроса ;)
Наскоро имаше едно американско проучване, според което всичко, което има сладост, предизвиква инсулинова реакция.Подсладителите също предизикват инсулинова реакция заради сладкия вкус,въпреки липсата на калории.Дори имаше едно полемика в медиите, дали е възможно нещо, което има сладост и предизвиква инсулинова реакция, да няма калории....
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече