избор на риба тон - консерва

Реших да включа риба тон към менюто си. Има 2 вида в консерва -  едната е с растително масло за 3 и нещо  с люто, а другата в собствен сос за към 1,50 +- няколко ст. Каква е разликата?

Изнамерих друга стара тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35959 и разбрах, че е по-добре да се хапва в собствен сос. Единствено имаше коментар , че тази в собствен сос е по-малкото зло, но не го разбрах. Рибата ми се струва с перфектни хранителни стойности да се добави във всякакво меню.

Темата беше редактирана от Станимир Михов на 16.03.12 01:28.

16.03.12
01:42

Забавното е, че точно моя коментар не си разбрал.
Ще го разясня набързо преди да легна - по-малкото зло означава, че няма растителни мазнини (поне на хартия) - това е бонус, който винаги трябва да търсиш (макар че липсата им на хартия рядко ти го гарантира на практика, ама ...).
И колкото и да е по-малко злото обаче, все пак е храна от консерва - това се яде, когато настане бедствие и друго няма. Тъй като, да чукам на дърво, в момента не е точно така и има условия да се яде читава храна, няма причина да се посяга на консерви, още повече с крайно съмнително съдържание - независимо какво пише като хранителни стойности, това си е един боклук. Последният ориентир за това дали една храна става за ядене е колко грама протеин има в нея. Та, в малко по-разгърната форма - това съм имал предвид тогава.
Другото което е, аз за 1.50 и кренвирши не бих си купил, какво остава за РИБА (която принципно минава за малко по-скъпа стока) - ама това е, за тия пари толкоз дето има една приказка.

Мнението беше редактирано от G33K на 16.03.12 01:42.

Phxxx

16.03.12
06:18

Не му мисли толкова,ако ще е консерва я използвай само да разнообразяваш меню-то :)

Мерси за изчерпателния отговор

16.03.12
15:00

Един съвет - не си взимай в растително масло,ужасно тежка е,а и вкусът и е гаден.По-добре в собствен сос и добави зехтин.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1