26.05.23
21:12
Защо не караш с автомати?
казано от Brown Bomber на 26.05.23, 21:12:
Защо не караш с автомати?
Имах един сезон преди години с клипсове, но нещо не им свикнах. Сега съм взел едни комбинирани с обуща от декатлона и тия дни ще ги монтирам.
Колоездене
Зоната
52.58км - 3:23 (активити тайм) 4:13 (общо) - среден/максимален пулс - 124/(м/у 155/175 пулсомера май се е ошашкал на няколко места) - средна/максимална скорост 15.53/62 км/ч
През Перник, яз. Мещица и Клисура.
Не издържах днес да тествам новото коло. Сложих гюделин и клипсовете, монтирах парчетата на чепиците и газ. Газ, ама да съкратя нагазих в една кал и като се запълниха тия парчетии с кал, пък аз не съм ги затегнал добре и се изкривиха обущата. Та спирах и ги чистих и гласих, но криво пръстите ми сочиха настрани, пак псувни и май на третия път успях да ги настроя. Бая време загубих с настройки, но май ги понагласих нещата. Имах и прозорец и успях да мина без да ме наръси нищо, че един черен облак покрай язовира ме гледаше грозно. Доста черно направих, за да скъся разстоянието, че ако исках асфалт трябваше да въртя през Брезник и отиваха на 60-70км. Бях напомпал гумите на 5 атмосфери и ми паднаха пломбите, но на хасфалта бях стрела. Чак след 2/3 от карането усетих да ми се стяга врата и плешките, явно от непознатата позиция, но мисля, че ще свикна или може би ще правя някакви корекции, но като цяло съм доволен.
Мнението беше редактирано от gotcha на 27.05.23 21:09.
Зала “Кинг Конг”
Зоната—
Крос тренажор - 30мин. (20мин. на 10-та степен с пулс 120)
Баланс на швейцарска топка на колене с малко придържане.
Баланс диск на два крака, на един крак и клекове
Динамичен планк на баланс диск държейки го с ръце.
Йога, разтяжки от лег, седеж и стоеж.
Общо време - 1:26мин. среден пулс 102, максимален 132.
Днес незнайно как успях да навия Мартина да дойде с мен в залата. Поцъка с мен 30мин. на тренажора и после и показах с най-леката пудовка как да прави суингове и гоблет клек, та направи 10х5, но и беше супер скучно. После с мен разцъка топката и диска и май повече и хареса. Накрая разтегнахме едно поне 20мин. Не вярвам да успея да я зарибя в залата, но ми се ще поне нещо да движи.
След вчерашното въртене доста ми е схванат врата и като цяло лежеронка тренировка, но усещах, че съм доста по-добре възстановен от полумаратона, а изгорените калории са същите.
Бягане
Зона 2
8.82км - 1:00ч. - среден пулс 144, среден пейс - 6:48
През центъра и бул. Варна
Днес понапънах във втора зона според сегашното мерене на зоните спрямо лактатния праг, който Корос ми го е изчислил 156 и с новата програма не можеш да го сменяш. Първа ми е до 140, където гледам по принцип да се подвизавам, но днес се чувствах лек и го избутах, че и през цялото време съм дишал през носа.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Поздрави - 5
Разтяжки с тоягата, румънска тяга
Широко с тоягата
Изхвърляне от вис - ОХС - Изхвърляне от вис с клек - Изхвърляне от земя с клек - 5х5
Широко с олимпийския
Изхвърляне от вис - ОХС - Изхвърляне от вис с клек - Високо изтегляне с отскок - 3
Изхвърляне от вис - ОХС - 3х3@30кг
Щанга
Клек - 20@65кг с раздишвания до 10сек.
Трапбар - 20х1@100кг с паузи 5-10сек.
Коригиращи
Повдигане/сваляне на крак с таз от праг - 3х10 на крак
Румънска тяга някви бройки до 30-40кг
Фоумролер, йога, разтяжки от лег, седеж и стоеж
Общо време 1:10ч. - Среден пулс 115 - 74 повторения спрямо часовника
Днес нещо кръста се обаждаше, но все пак реших да не отменям щанга деня. Гледах да го загрея добре и да го понатегна същевременно с румънската тяга. На охс-тата не се чувствах много комфортно и реших да скипна олимпийските, а да се поизпотя с едни единички и тва да ми е, за да не предобря. Ще видим утре кво ще е положението, но като цяло рядко ме предава кръста нищо, че съм с две протрузии.
Колоездене
Зоната-
22.30км - 1:21мин. - с.п. 114
През Юск и Гурмазово.
Бях си наумил, че ще повъртя нищо, че го даваха да вали. Аха да заръми и да извадя колелото и гледам предната гума спаднала. Докато я сменя то взе, че заваля, но се бях нагласил за въртене и реших да се понамокря. Видях на уиндито, че го носи от изток и тръгнах натам. Към главния път за Калотина вече спряда вали. От Божурище обърках пътя за Гурмазоро/Пожарево и влезнах в няква зона с яко складове и се сетих, че от Гурмазово до складовете на Юск едни камиони минаваха по един черен път. Уж с тва гравелоподобно колело бях решил предимно шосе да карам, ама на все по черното ме води сърцето. Движих по периферията на облака, ту ме ръсеше, ту спре. Можех да съкратя преди Гурмазово направо през полята към вкъщи, но реших да заобиколя облака. През черния за Гурмазово, дето скоро го бягах ми се натрупа бая кал по гумите, ама се измъкнах и те така. Не знам що написах толкова много за това късо и невзрачно каране, ама явно са ме засърбели пръстите.
Бягане
Зоната
9.29км - 1:09ч. - с.п. - 131 - пейс - 7.24
През мегдана и бул. Варна.
Зала “Кинг Конг”
Вработване - 8мин. - 120-148
Крос-тренажор
Поздрави 5
Кондиция - 12мин. - 153-169 - всичко с бг торба 10@10кг на ръка/крак
Въртене - Обръщане - Ходещи напади - Скок на кутия 50см - Патешко ходене - Отскоци в клек - 3 кръга
Пулс накрая и след 30сек/1мин. - 157 - 121 - 116 (седя в йога клек, докато чакам)
Набиране - Т2Б - Кофи - Лицеви - 3х5@СТ - 12мин. 124-147
Коригиращи - 25мин. 112-145
Баланс диск на два и един крак - Баланс на швейцарска топка на колене с малко придържане - разменях ги като се поуморя.
Фоум ролер, Йога, стречинг от земя и стоеж - 12мин. - 107-123
Общо време - 1:15ч. - Общ среден пулс - 121
Кондицията почти идентична с предишната с торба и 3мин. надолу. На СТ си тежа още. Баланс диска го хващам, но има време за някакви по-трудни упражнения, а на топката задобрявам.
Мнението беше редактирано от gotcha на 03.06.23 08:28.
Бягане
Зоната
12.44км - 1:33ч. - с.п. 133 - пейс - 7"32
По бул. Варна нагоре и връщане през гробището.
Чудих се дали да бягам, защото го даваха да трещи и вали, но реших да си пробвам късмета.
Отначало се движих м/у два черни облака, но на излизане вече от Банкя почна да ме ръси. Станах си мокър все едно съм скочил в гьол. Навръщане по черно и паваж до затваряне на кръга. Поне не ме валя, но виждах как над нашата махала седи един черен облак гърми и святка, та няколко стотин метра преди да се прибера ме направи тоталка. Интересно ми се получи, че като валеше дигах пулса и не ми стана хладно и всъщност е доста освежаващо :)
Колоездене
Зоната
23.18км - 1:21ч., с.п. - 135, с.с. - 17.22км/ч
По ул. Роза, Михайлово, Радова махала, Клисура и връщане по бул. Варна. Тази обиколка съм я правил не един път, но все на обратната страна. Иначе понапънах с добро темпо и стана супер тренировка.
Бягане
Зона 2
11.85км - 1:21:48ч., с.п./м.п. - 141/175, пейс - 6.54
По черния път за Гурмазово, но удължен вариант през параклисчето, шосето и минаване през центъра на селото. Бях с пейсър този път и си дадох повече зор. Мартина кара с мен с колелото :)
Колоездене
Зоната
22.97км - 1:27:57ч., с.п./м.п. - 120/151, макс скорост - 64.4км/ч
През Гурмазово, Пожарево, хан Добър мъж, Шилява патерица и бул. Варна.
Взех си нова каска са микроскопичната ми главичка размер - S, най-накрая да ми става.
Мнението беше редактирано от gotcha на 07.06.23 19:54.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Кростренажор - 5мин.
Поздрави - 5
Широко с тоягата
Изхвърляне от вис - ОХС - Изхвърляне от вис с клек - Изхвърляне от земя с клек - н-брой
Широко с олимпийския
Изхвърляне от вис - ОХС - Изхвърляне от вис с клек - Високо изтегляне с отскок - 5х5
Изхвърляне от вис - ОХС - 3х3@30кг
Щанга
Преден клек - Обръщане - 5х3@50кг
Пушпреса@50кг - Тяга@90кг - 3х3
Коригиращи
Повдигане/сваляне на крак с таз от праг - 3х10 на крак
Тяга на един крак - 3х10@10кг
Баланс диск на два и един крак, баланс на топла от колене.
Фоумролер, йога, разтяжки от лег, седеж и стоеж
Общо време 1:36ч. - с.п./м.п. - 110/150
На изхвърлянето на 30кг сложих накитници и охс-то беше доста по-добре. Сложих 40 чила и не можах дори да ги изхвърля, мн жалко...
Мнението беше редактирано от gotcha на 09.06.23 11:17.
Бягане
Зоната+
6.30км ~ 50мин. - с.п. - 135
Нагоре по Алея на здравето през Градоман. Само, че дотам. Малко преди да излезна от Градоман и тръгна към гробището и да се пусна към нас се забърках с едни псета. То едното ми е стар познайник, щото не един път ми е гонило колелото, но този път беше партия с един черен пират, който беше домашен и се е измъкнал от тях. Минавайки почна да ме ръмжи и да ми се ежи и аз видях, че не знам дали ще ме пусне току-така, там у се сопнах малко, а той съвсем се озъби и скъси още дистанцията, тогава полудях и почнах да крещя и да го гоня и ритам и той малко се гъзира даже успях да го ритна в муцуната един път, но през това време рунтавия тъпак ме захапа за крака отзад на коляното. Полудях тогава и ги подгоних, а и излезнаха едни хора от двора си и ги прогонихме. Беше ме цъкнало яко и си течеше кръв. Човека ме изми с маркуча си и дезинфекцирахме с поморийска и сложихме лепенки. Оказа се пич и ме закара до центъра, където уж да ида в спешното. То е една барака, която беше затворила и се преместили в бившата поликлиника, където е паднал снаряд. Естествено беше заключено, защото двамата дежурни отишли някъде с линейката...
Оттам пеш до центъра (поне е близо), където си взех такси до нас. Взех колата и отидох в Люлин в 12-то ДКЦ, където уж имало спешно спрямо чичко Гугъл. Да ама не, пренасочиха ме в СофияМед, където пак няма спешно, които ме пренасочиха в МБАЛ Люлин, където ест. пак нямаше! Оттам кво да правя в Пирогов. Взех Мартина от центъра, че да ме чака. Там поне сравнително бързо се случиха нещата (като за Пирогов!) и след 2 часа излезнах с 2 шева и антибиотик.
Все си мисля, че е редно хората да имаме право в тази държава да ходим по улиците без да ни е страх да не пропаднеме в някоя дупка, да ни ухапе куче или някой да ни бастиса просто, щото ей така.
Мнението беше редактирано от gotcha на 09.06.23 22:07.
10.06.23
00:23
Харесвам кучета, но това с уличните псета е извън всякакви граници. Разминал си се леко, представи си какъв стрес щеше да е за жена или дете. Неведнъж ми се е случвало с колело и мотор и дори съм падал. Като почнат някои да ми се прехласват по такива помияри или пък да ги пускат свободно на оживени места и после да реват, че някой без да иска им е прегазил кучето. В нормалните държави, ако си пуснеш кучето така, отнасяш плувката и само в аборигенски държави като нашата може да ти се случи нещо подобно.
Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 10.06.23 00:54.
Прав си напълно.
Гледам и ще гледам кучета...ако мое купе направи нещо такова,без да съм му казал...въпреки обичта ми,може да свърши житейския му път.
За страни много много ме съм бил...но в Барселона навсякъде си ходеха пуснати кучета включително и по заведения вътре.
В Маарсен и Утрехт сутрин е същото...пуснати кучета и лайна по тротоарите.
Ужасна случка и много честа, за съжаление. :( Пак добре, че с това се е разминало. :(
Аз като човек, който също гледа и ще гледа кучета, и то почти като равноправни членове на семейството, смятам, че живеем като диваци - едни улични животни агресират, пострадали и непострадали и хейтят и трепят (и нормално, може и човек да прекратиш, ако те нападне да ти къса крайниците), но рядко, освен от природозащитници (които в голямата си част опорочават всяка добра идея, щото се държат като малоумни), чувам критики към извора на проблема.
Взимат се мерки от общините, когато трябва да се прочисти положението - тогава ги събират и навират в приютите-концлагери, или просто ги изтравят набързо, и има мир до следващия път, когато се натрупат. В същото време, селяндури си ги въдят и хвърлят, и над тях няма никакъв контрол. Няма контрол над развъжданията и обявите в олх, няма контрол над отглеждането им и поведението на собствениците.
В Германия и в Дания също си ги пускат свободно, ама там има сериозни последствия, ако нещо стане. И песчето ще ти вземат, и хиляди евро ще плащаш, а може и да е по-сериозно, ако щетите го предполагат. В допълнение, имат друга култура и се обръщат към специалисти и кучешки училища дори за болонките си, а тук всеки дефицитен има питбул, някакъв вид овчарка, алабай, кане корсо, хъски и всякакви такива, дето изобщо не знае какво са и какво да ги прави, да не говорим, че самите кучета имат дефицити и дефекти, поради оная работа с оелексаджиите. И много от уличните идват точно от ей това.
А ако мое куче направи така без да съм му казала, ще съм виновна аз, не то. Кучетата също си имат особености и е отговорност на стопаните им да ги познават, възпитават, коригират и контролират.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 10:07.
Чакайте бе хора, какво значи разминало ми се леко? Тежко какво е? Да ме удуши или изяде?
Дупката отзад е супер дълбока, а отпред просто е спряло в кокала, усещам го. Можеше да ме ухапе пак, ама надали щях да му позволя.
Може да ида сега да го убия, което никога няма да направя (макар че вчера, ако имах възможност надали щях да се замисля) или да го разкарам някак си, което по принцип е работа на общината, която няма да направи нищо то е ясно. И пак това не е решение на проблема.
Като цяло ситуацията е идиотска, не моята случка, а изобщо в страната. Това е тема, която може да изпишеме тука томове и пак до никъде няма да стигнем, защото става въпрос за манталитет, който се гради/разгражда с поколения.
Мнението беше редактирано от gotcha на 10.06.23 20:56.
Аз когато съм с колело или пък когато бягам и видя кучета, винаги спирам или слизам от колелото или спирам да бягам. Нещата винаги минават гладко. Ако все пак тръгнат повече да лаят им говоря и ако видя че не става, малко втвърдявам тона и те лека полека отстъпват или интереса им намалява. Просто за толкова години никога не съм попадал на по опасни кучета, но то обикновено тези по-опасните са обучени от хората да нападат.
gotcha, нямах намерение да омаловажавам случилото се и последствията от него, просто се радвам, че не е било още по-сериозно, защото се нагледахме и наслушахме на сюжети с ужасен край.
Кала, кой па си обучава кучето да напада хора? Срещу други животинки ги настройват обикновено и двете неща нямат нищо общо. Домашните агресират по други причини, според мен - условия на живот, неудовлетворени нужди и стрес в резултат на двете. Сигурно и някои генетични предразположености.
Мнението беше редактирано от T. Toчка на 10.06.23 18:09.
казано от T. Toчка на 10.06.23, 18:06:
Кала, кой па си обучава кучето да напада хора? .
Аз)))и много други от Пловдив))))),и двете ми овчарки преди последната бяха научени дори и на контраатака...при това системно се тренираха.
Никога не съм имал инциденти въпреки,че преди 20-22г не се и чуваше дума за намордници...а и ходеха без повод,наред до мен.
Мнението беше редактирано от nervak на 11.06.23 08:25.
казано от nervak на 10.06.23, 18:33:
казано от T. Toчка на 10.06.23, 18:06:
Кала, кой па си обучава кучето да напада хора? .
Аз)))и много други от Пловдив))))),и двете ми овчарки преди последната бяха научени дори и на контраатака...при това системно се тренираха.
Никога не съм имал инциденти въпреки,че преди 10-12г не се и чуваше дума за намордници...а и ходеха без повод,наред до мен.
Мисля, че говорим за различни неща. Оу, уел, ден за спам явно.
Готча, прощавай. 😇
Преди много години в стария ми квартал имаше една мини глутница до съседен блок, която има няма ръфне някой. Един ден захапали някакво дете. И баш тогава една банда седят и пият в един дето му викаха Насо нумизмата. И като им кипне на тия и наизлязат с викнгски сатъри,ятагани, самурайски мечове, плюс арбалет и боздуганова топка със синджир (разказваха после). Към два часа бяха гонили и клали, даже един домашен лабрадор, дето пияният му стопанин го пускаше ей така да си скита, го бяха разпрали. Съдиха ги после,ама какво стана не знам. Никой не е лежал.
Харесвам кучета и котки.....и много други живинки, ама накрая така става при инциденти с безстопанствени животни.
Мнението беше редактирано от Dydo на 10.06.23 19:17.
Едни от кучетата които за мен са много опасни са Алабаите. Тях съм срещал и ако искат да те нападнат, нямаш шанс да оживееш. Срещал съм ги да охраняват стада в планините и са много дружелюбни, обаче има един приятел дето си купи такова да го гледа в градски условия и агресира много и то в някакви много рядки моменти, според мен поради това че му трябва пространство. И има в България хора които се занимават с отглеждането на тази порода и не мога да разбера защо, при положение, че това куче е за планината основно, като овчарско.
Зала “Кинг Конг”
Дърпащи
Машина горно теглене - 4х10@2х15кг
Машина долно теглене - 4х10@2х10кг
Горен скрипец раменен - 3х10@30кг
Долен скрипец - 3х10@20кг
Бицепс машина - 3х10@15кг (различни хватове)
Горен скрипец придърпване с въже - 3х10@15кг
Долен скрипец изтегляне с въже - 3х10@20кг
Машина за кръста - 4х10@25кг (за корем е, но наобратно)
Доктора каза, че с тия шевове не е ок да се потя и зоря много, та реших, че ще правя малко фитнесче 10-тина дни. Голям зор се оказа да тренирам без да се потя, а понеже не пускат климатика съвсем. Гледах да държа пулса под 100, но и това много не помага.
Заради инжекцията за тетанус не можех да правя бутащи, защото рамото още ме боли от петък, та за това днес дърпащи, а утре бутащи.
Тамън бях влезнал във форма и тоя космат педерас ми прецака плановете, но кво да правим. Днес поръчах кучегон (имах такъв доста ефективен, но нашите са го изхвърлили май) и лютив спрей, за да не се чудя къде да бягам. Положителното е, че вече съм 83 кила, общо 10 кила надолу за 105 дни. Следващата цел е 79, но ще гледам да е по-бавно, че на изследванията в Пирогов (задължителни били) хемоглобина ми беше нисък и доктора каза, че сигурно е от дефицита. Иначе тренировката е мега скучна и нямам идея само заради едните мускали как си го причиняват хората, да не говорим, че и по друг начин се получават.
Зала “Кинг Конг”
Бутащи
4 кръга по 10 повторения
Машина хоризонтално бутане @25кг
Машина вертикално бутане нагоре @25кг
Машина вертикално бутане надолу @30кг
Машина лежанка - @2х10кг
Машина флайс - @20кг
4 кръга по 10 повторения
Трицепс на скрипец с прав лост @30кг
Трицепс с въже над глава @15кг
Трицепс с въже надолу @15кг
Машина за корем @30кг
Въртене на колелце за предмишници горна и долна част - 2@5кг
Повдигане за врат с колан в двете посоки - 10х2@5кг
Зала “Кинг Конг”
Дърпащи
Набирания - 20х1@СТ
Суперсерии по 2х20 повторения
Придърпване на горен скрипец широко
Придърпване на горен скрипец тясно
Машина хоризонтално изтегляне
Машина долно изтегляне
Разтваряне с дъмбели наведен
Гребане с дъмбели наведен
Дърпане с дъмбели назад за трапец
Дърпане с дъмбели отпред за трапец
Сгъване надхват на бицепс машина
Сгъване тясно на бицепс машина
Сгъване за бицепс с дъмбели редувано със завъртане - Н бройки
Сгъване за бицепс със щанга надхват - 10
Сгъване за бицепс със щанга подхват - 10
Хиперекстензи на машината за корем - 5х20
Реших да не пиша кг, щото май няма никакво значение, но беше леко, за да правя по 20 повторения. Този път се потях, щото беше задушно, но пулса доволно под 100
Мнението беше редактирано от gotcha на 15.06.23 17:32.
Зала “Кинг Конг”
Бутащи
Кофички 20х1@СТ
Супер серии 2х20
Машина бутане вертикално нагоре
Машина бутане вертикално надолу
Машина бутане хоризонтално
Машина флайс
Кръгов трисет с дъмбели 3х10@3кг
Разтваряне настрани за рамо
Вдигане напред за рамо
Арнолд преса
Флайс полулег
Бутане полулег
Флайс лег
Бутане лег
Трицепс с дъмбели 3х10@3кг
Редувано зад глава
Редуван кикбек
Суперсерия трицепс на скрипец 2х20
Широко
Въже
Навиване за предмишница китки нагоре/надолу 3 пъти
Трисет корем 3х20
Машина
Крънч
Повдигане на колене от лост
Край на 20-ските. Баси безумието :Д
Мнението беше редактирано от gotcha на 16.06.23 09:05.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Ходене на пътека - 5мин. - 4/4 (скорост/наклон), 5мин. - 5/5
Дърпащи
5 кръга от
Набиране широко зад врат - набиране широко - набиране надхват - набиране подхват - набиране тясно успоредно @СТ
Хоризонтално придърпване 5@СТ
Гребане с лост - 5@40кг
Трисет с дъмбели - 3х10
Разтваряне за задно рамо @7.5кг
Дърпане назад за трапец @15кг
Дърпане отпред за трапец @15кг
Бицепсова пирамида редувано сгъване с дъмбели - 3х10
2.5, 5, 7.5, 10, 7.5, 5, 2.5кг
Румънска тяга с къса амплитуда пак пирамида по 10 повторения
от 10 до 40кг и обратно
Ходене на пътека - 20мин. - 4.5/4.5
Днес сложих пулсомера, че вчера нещо часовника изтрещя и показваше някакви стойности 170 пулс доста време и това се отразява на логването в програмата. Днес по-висок го държах като цяло, утре съм на превръзка и ще питам дали мога да понапъна малко повечко, макар и с шев. Един цепеняк го видях, че прави пирамида нагоре с редуването за бицепс, а аз реших да подобря версията, напрао ми се пръснаха бицарите :Д
Мнението беше редактирано от gotcha на 16.06.23 18:08.
Зала “Кинг Конг”
Вработване - 10мин. крос тренажор на 1
Бутащи
Кръгове - 5х5@СТ
Кофи - Диамантени лицеви - Лицеви широко - Лицеви
Суперсерия с щанга - 3х5
Наклонена лежанка @40кг - Военна преса от стоеж @30,20кг
Пирамидален трисет за рамо - 3х5@2.5, 5, 7.5, 5, 2.5кг
Разтваряне встрани - Изнасяне напред - Арнолд преса
Супер-гигандска-серия - френско с крив лост - бутане от лег - 3х5@10кг
Широко - Средно - Тясно
Крънчове - Повдигане на колене от лакти - 3х10
Днес бях на превръзка и доктора каза, че вече мога и да се напиням, та днес пролях и малко пот. За съжаление ще ми маха конците другата неделя, защото тогава е на смяна, а на 21-ви е 9-ти ден от стягането и било рано...
Мнението беше редактирано от gotcha на 17.06.23 18:30.
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Ходене на пътека - 20мин. - 4.5/4.5 (скорост/наклон), 5мин. - 5/5, 5мин. - 6/5
Дърпащи
Набиране - Хориз. придърпване - 5х5@СТ
Обръщане от вис - Чукчета - Румънска тяга (до малко под коляното) - 3х10@40кг
Разтваряне за задно рамо - 3х10@2.5, 5, 7.5, 5, 2.5кг
Скотово с щанга тясно/широко - 3х10@10кг
Навиване макара за предмишници нагоре/надолу - 3@2.5кг
Почвам да включвам по-динамични движения с подем в краката и да ги товаря лекичко. Превръзката ме дразни и усещам някакъв дискомфорт, но бива. За съжаление не мога да се развихря, както си искам. За да мога да тренирам всеки ден ще редувам бутащи/дърпащи, докато ми махнат конците.
Зала “Кинг Конг”
Вработване - 10мин. крос тренажор на 1 без ръце
Бутащи
Трисет хоризонтален лег - 3х5@40кг
Тясно - Широко - Раменен
Суперсерии - 3х5@35кг
Раменна преса от стоеж - Швунг
Трицепс с дъмбел над глава от седеж - 3х10@5, 10, 12.5, 10, 5кг
Суперсерии корем - 3х15
Повдигане на колене от лакти - Крънч
Нещо не ми се бяха възстановили баш раменете, а исках да почна с кофички и лицеви. Явно тая работа не е кат оная работа. Утре ще пробвам да покарам колело или ако съм в залата ще направя една тренировка за ядро примерно. Макар часовника да казва, че натоварването е ташак мускулите не успяват да се възстановят толкова бързо или поне още не го умеят това нещо.
Колоездене
Зоната-
21.42км - 1:10:29 време за въртене, с.п. - 108
През центъра, до бул. Европа и навръщане през баира на Иваняне.
Преди да тръгна видях, че леко прикапва и се стъмнява, но в далечината беше светло и реших да рискувам. Само дето към центъра ме хвана за малко и се скрих под едни дървета, за да не взема да намокря шевовете нещо. Бързо отмина и реших да тръгна в другата посока, където си беше ок. Превръзката ме дразни малко, но като цяло бива. Баира към Иваняне го извъртях на 80% с десния крак. С клипсовете става по-лесно да компенсираш.
Зала “Кинг Конг”
Вработване - 15мин. - 97
Пътека - Ходене - 10мин. до 6/5
Разтягане с ластик, Въртене дъмбели
Кондиция - 3 кръга за 12мин. - 142/169
Бг торба въртене- 10@10кг на ръка
Бг торба обръщане - 10@10кг
Обръщане - тласкане - изхвърляне - 3х5@16кг пудовка
СТ 3 кръга за 12мин. - 124/155
Кофи - лицеви - набиране - Т2Б - 3х5@СТ
Коригиращи - 12мин. - 124/151
Румънска тяга слизане педя по коляното
от 10 до 40 и обратно по 5 повторения
Прехвърляне на топка 6кг - крънчове с вдигнати крака - 20
Стречинг - 6мин. - 105
Ходене пътека - 10мин. - 4.5/4.5
Общо време - 1:10ч. - Общ среден пулс - 114
Реших да почна пак кондициите и ще редувам с каране на колело. Да попълваш дневника от телефон е баси мъката. Като цяло мразя да пиша от виртуална клавиатура, но ако има някакъв по-лесен начин през телефона ще съм благодарен някой да споредели.
Мнението беше редактирано от gotcha на 22.06.23 07:56.
Колоездене
Зоната
27.31 - 1:22 - с.п. 125, м.п. - 161
До чешмата към Клисура и оттам до бул. Европа. Почнах да натискам и с левия крак. Пак карах без памперс, ама не знам до кога ще ми издържи така дупето :Д
Колоездене
Зоната+
13.15км - 1ч. - с.п. - 133
Баира към Иваняне х5
Днес трябваше да хапвам по-късно, че фаствам по 14ч. и реших да врътна пак едно колелце. Понеже правих вчера обем и по-нисък пулс днес реших да се поизпомпам, а и да натоваря още крака. Реших да правя совалки, интервали или както там се наричат с колелото по баира към Иваняне, който е доволно стръмничък. Първото качване реших, че ще е загрявка и после направих още 5 като последното беше със една скорост нагоре и стана изпомпващо. Много добра тренировка и мисля чат-пат да пускам такива неща. Качвам и кардиограмата :Д
Зала “Кинг Конг”
Вработване
Разтягане с ластици широко
Широка тяга - Изхвърляне от вис - Шръг - Високо изтегляне - 5х5@20кг
Щанга
Широка тяга - Изхвърляне от вис - Шръг - Високо изтегляне - 3х3@30кг
Изхвърляне от вис - 10х1@35кг
Обръщане - Швунг - 5х5@40кг
Обръщане - Швунг - 10х1@50кг
Коригиращи
Малко разтяжки от стоеж и баланс диск на два и един крак.
В залата няма вентилация, не знам що не я пускат ли, няма климатик ли, но си е сауна, та доволно се поизпотих.
Бягане
Зоната
9.14км - 1:02ч. - с.п. - 133
Решихме днес сутринта да скокнем до Гълъбово (Пловдивско) за рд на племенничката на Марти. Хапнахме там подобаващо и накрая реших да потичам към Пловдив. Минах Белащица и влезнах в Бранополе, където Мартина ме събра, че бързала и ме остави в парк Лаута.Много приятен парк, а оттам избягах до Скобелева майка. Само, че на едно място паузирах часовника, за да си пусна навигацията и забравих да я пусна пак, та имам сигурно към км, който не е тракнат. Крака се държа добре, макар че беше само надолнище от селото, но после в града си беше равняк и малко накрая влачих крилото :Д
Мнението беше редактирано от gotcha на 26.06.23 22:51.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече